Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

bb alinus, ce bine ca n-are micutza nimic! pe bebelina o cheama amalia (romanesc) sau amelie(frantuzesc)?

lordra si dara, ce mai faceti?

phii, si ne mutam la bebelusi, ziceti...

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

silvia, daca vrei cantarul, nr. meu de mobil e in contul comun.

bb alinus, eu am incercat o data sa-mi pun mamelonul, dar nu sta neam la mine. Pe langa ca nu se lipeste bine (ca o ventuza), eu nici nu prea am sfarcuri si asta ingreuneaza simbioza cu mamelonul fals...adica imi cade de pe san fara sa-l mai pun si pe bebe sa traga...cred ca d-aia nici n-am insistat sa-l adopt, desi tare mi-ar placea sa pot...

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Felicia, si eu am vazut ca seamana Ilinca cu Flavia, chiar nu-i venea sa cred ce bine seamana mai ales in unele poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ce bine ca am mai intrat, ca uite cate ati intrat intre timp.

Chiar, ce-i cu Noki? Sper ca sunt OK fetele.

Anda pe de ALTA parte, Alina are lapte cu tot cu mameloane pt ca asa are ea. Nu mai stii ca ii lua fata cate 370? Daca tot te mai dor mameloanele de ce nu incerci o zi 2 tratamentul pt micoza pe care i l-am zis Alexandrinei, daca CUMVA ai facut o micoza? Eu m-am prins ca am facut micoza pt ca am gasit un punct alb cat o gamalie, chiar mai mic, pe un mamelon. Plus ca ma durea. Daca n-ai facut micoza, nu patesti nimic de la tratament.

tania de ce nu ii faceti laptele cu apa plata? Scrie pe ea ca e microbiologic pura, adica n-are bacterii, giardia sau ceva. Plus ca e mai OK decat apa de la chiuveta, chiar si fiarta si racita. Noi Silviei, de la 2 luni jumate cand am inceput completarea, i-am facut laptele praf NUMAI CU APA PLATA, la temperatura camerei, fara sa o fierbem sau ceva. Izvorul alb, Herculane... Izv minunilor nu ca e extras din zona radioactiva si are si mult sodiu parca.

Iar cu biberoanele - fierbi frumos seara 2-3 cate ai nevoie peste noapte, scurgi apa, le lasi in oala acoperite cu capac iar noaptea te servesti. Dupa folosire le clatesti de lapte si le lasi sa le fiarba maica-ta dimineata, ca la varsta lor sunt mai matinali

si eu!
Tania si Anda cum va mai simtiti cu taieturile?

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicia dar cu CINE vrei tu sa semene fiica-ta papacioasa si grasuna??? Ai vazut ca si Ina a patit-o cu bufnitatul noaptea! Si Silvia mea e insomniaca si mofturoasa la mancare ca si ma-sa!

Ai dreptate si tu cu usor de zis...

---------
Galma mi-a trecut de tot, puroiul de pe amgdale la fel. Unu datorita antibioticului si doi datorita gargarei: am facut o data cu apa cu sare, reteta de la Noki si de vreo 4 ori cu musetel si bicarbonat, reteta de la soacra-mea. Le pup, si pe Noki si pe soacra-mea!
---------
Silvia stai asa: si eu pot sa-ti imprumut cantarul pana vineri, eu vinerea o cantaresc.

Gandacel trebuie sa fii tare! Gandeste-te ca acum esti femeie in toata firea si pe tine se bazeaza toata familia!!!
Du-te la vaccin cu cel putin 2-3zile inainte de botez, sa- treaca eventuala febra.

Oare ce mai face Atena? Cum a fost botezul pe 31?

Ripley ce draguta ai fost cand ai zis ca n-ai mai vrea sa fii asa sucita!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

tania, daca tot ajungi la biberoane... uite aici cateva chestii experimentate...

1...inventia numita termos. e salvarea somnului de noapte. daca pui seara apa clocotita in el, si dimineata ai apa calduta! daca la masa de noapte e inca prea fierbinte, combini cu apa rece. eu fierbeam un ibric, jumate intra in termos, jumate ramanea... asta era rece si o foloseam la combinat. dureaza operatiunea max 15 secunde, nu mai stai sa fierbi noaptea
2... zise deja lavi, sa ai biberoane destule si pregatite de cu seara
3... sustin ideea ca laptele caldut il ajuta la burtica si nu-l trezeste din amorteala ca sa stea treaz dupa ce mananca.

pt glicerina mi-a explicat sda ma spal pe maini, sa fac dintr-o compresa sterila un fel de degetar pe deget, s-o inmoi in glicerina si sa-i sterg limba si cerul gurii. pana se prinde ce-are in gura, se stramba, apoi strange tare ca vrea sa-mi suga degetul. dulce... deh...

ina,
andrei nu stiu daca e gelos, dar daca vine si el sa doarma cu noi il lasam, nu-l trimitem la el in patut.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

dordia2000, multumim mult pentru urari.

Acum la 2 luni implinite avem 4.370 g si 58 cm (2900 si 49 la nastere)
Mananca Milumil 1 si lapticul meu la interval de 4 ore, avem 5 mese in total.
Doarme 8 ore noaptea si e un cumintel.

cristinamh, si eu ii fac toaleta la gurita la fel si ii e tare bine.

Joi va trebui sa facem vaccinul.
Voi ce vaccin i-ati facut???
Doctorita mi-a dat doua optiuni:
a. vaccinul gratuit + acthib => doua intepaturi + ceva luat pe gurita
b. vaccinul cumparat (infanrix hexa) => o singura intepatura
Amandoua au acelasi efect, diferenta intre ele e de vreo 1 mil si ceva.

Fetelor, cocheteaza vreuna cu intorsul la serviciu?! Nu ma refer la munca de acasa, ci la lasatul puiului cu cineva strain, astfel incat sa ne reluam activitatea
Sunt bantuita de indoieli, mi s-a facut o super oferta pentru 4-6 ore/zi incepand cu 1 feb, dar nu am gasit inca pe nimeni sa stea cu Andrei.... nu stiu ce voi face :(

IrinucaR & Andrei (03.11.05)

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Alina multumesc mult de raspuns, chiar simteam nevoia sa vb cu cineva care alapteaza cu mameloane de plastic/silicon. Eu am schimbat 3 tipuri pana acum: Nuk(2 feluri) si Fairlin. Pana la urma, alaptez cu ultimul tip, ca pare sa nu alunece asa de tare, dar nu sunt multumita nici de astea. Am o mare rugaminte la tine: cand ai putin timp, poti sa faci o poza la mameloanele pe care le-ai luat de la farmacie, sa mi-o trimiti pe mail la gabriela.marcu@apropo.ro ? Poate gasesc ceva similar pe aici, ca denumirea pe care ai spus-o tu nu am vazut-o pe la noi. Multumesc tare mult!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02, Cristina chiar azi mi-a luat mama un termos de biberon. Lavi ma gandisem si eu la apa plata! Buna idee.
Noi tocmai am avut iarasi o masa prelungita. Am inceput la ora 13 cu: papa san - urletele multe - biberon 30ml - san - urlete ca la taierea gatului - biberon si incheiat la ora 15:00. No, eu acum la cat ii mai dau de mancare? Ca de dormit nu doarme.

Felicia, poti sa-mi povestesti cum a fost la tine in primele saptamani? Poate ma confrunt cu aceleasi probleme.

Fetelor care v-ati luptat cu coliceii, ce a dat rezultate? Sigur s-a mai discutat, dar eu abia acum am ajuns la etapa asta si mi se rupe sufletul cand il vad seara cum se chirceste de dureri. Dr. mi-a zis de Sab 10 picaturi x 3 ori pe zi. Da vreun rezultat, ca eu nu vad nimik?

LAVI02, eu stau bine cu taietura, in sensul ca, de cand imi pune dr. praful-minune (Debrisan) evolutia e fff buna si nu mai doare! Asa ca ma pot misca, macar. Peste vreo 10 zile urmeaza sa ma coase din nou, ceea ce inseamna sa taie marginile nou formate ca sa prinda bine si imi pune niste ate mai bune, care se vor resorbi mult mai incet. Dr. e super, ma panseaza el in fiecare zi si, cand e de garda, de 2 ori pe zi.

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Hola

Irinuca, io optez pt. vaccinul Infanrix. Motivele le-am mai expus: componenta antipolio orala, care contine virusi atenuati si de care-mi este foarte teama. La Infanrix, aceasta componenta e injectabila si contine virusi inactivati, deci practic pericolul de a face poliomelita post-vaccin nu exista.

Anda, multzam de intrebare. Dara face bine, io nu prea. Am o tendinita aparuta din timpul sarcinii si agravata dupa nashtere din cauza efortului asha ca am mana stg. imobilizata cu o atela. Nu-ti povestesc cat de nashpa ma simt cu ea si cat de mare grija trebuie sa am in manevrarea Darei sa nu care cumva s-o lovesc. E ca curu', scuzata fie-mi expresia.

Intrebare: v-ati facut dosarele CIC? Spuneti-mi si mie ce trebuie sa contina si unde trebuie depuse. IO-s total in ceatza.

Mergi la inceput