Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 7
joy04 spune:
PICO SI ANK bine ati revenit, LA MULTI ANI sa fiti sanatoase si tot ce va doriti in oul an !!!!
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze
silvia_d spune:
Fetelor,mai ales Lavi02 si Cristina,expertele noastre,nu mai am laptic mai...am imprumutat si-un cantar electronic,dar ala e numai cu sutimi nu si zecimi,am zis bine,adica m-am cantarit si am 65.2,nu e mai fin de-atat!
Asha ca ce proba suptului?
daca suge bebe 70 ml nu-mi dau seama pe cantarul asta???
Cert este ca dupa amandoi sanii la alaptat bebele meu plange de tremura peretii,cum zicea si Ripley,ii recunosc plansul de foame,nu de altceva...colic NU ARE!!
ca nu se stramba,nu se screme,nu isi freaca piciorusele,nu si le aduce la burtica,etc...asha ca mai toata ziua il pun la tzitzi...nu stiu,vreau sa cred ca am,ma imbarbatez ca am,beau ceaiuri,bere fara alcool-nu stiu ce sa mai fac...de dormit doarme f superificial-bazaie in somn,plange kiar-azi ne ducem la dr.pediatru la 12.30,o sa vb cu ea de posib.unei mese cu lapte praf!
Altfel,bebele a luat bine in greutate in prima luna-900 gr.E bine,mi-a zis o dr.,si stiu si eu ca e ok in prima luna.
Mi-ar parea tare rau sa trec pe biberon-cand l-am trimis pe sotu'sa ia biberoane si le-am vazut in casa-m-a pufnit plansu',off...
Sa nu dati cu pietre,sa nu ma certati-dar cred ca e mostenire de familie-stiti istoricul cu mama,cu mamaitza,etc.
Off,Doamne,si dac-ati sti cat mananc si ce mananc si cum ma alinta mama si ce mancaruri imi face...offf,oftai de 28 de ori in mesajul asta!
Sa stiti ca ii dau ambii sani la un supt,pana simt ca sunt fleasca flescaiti moi etc.
In alta ordine de idei,am si eu un pitic:pe voi va mai ajuta cineva,sunteti singurele la cresterea bebeului?
Pupici
Bubamara spune:
La Multi Ani, sa va dea Dumnezeu numai sanatate si bebelusi sanatosi si mancaciosi!
Nu am mai reusit sa intru de foarte multa vreme, nu am avut internet deloc si mi-a parut tare rau ca am pierdut clipele minunate pe care le petreceam impreuna. Dar incerc sa recuperez.
Am nascut pe 7 decembrie o fetita de 3.450 gr si 50 cm, la Spit. Municipal. Nu stiu sa adaug datele asa ca, daca puteti sa ma ajutati... As vrea sa pun si niste poze cu "stapana" mea, dar tre sa ma prind cum sta treaba cu adaugatul.
Bubamara spune:
Am uitat sa va spun ca fetita a avut circulara de cordon si a primit Apgar 9 si ca am nascut natural, fara anestezie si foarte usor (de cand mi s-a rupt apa si pana am nascut au trecut cam 4 ore).
Raluca si fetita Maria
Gandacel spune:
'neata!
Silvia, uite, eu n-am nici un ajutor. Eu si barbatul meu ne ocupam de toate, bebe, curatenie, gatit, cumparaturi, etc. E tare greu. Daca ai pe cineva aproape de tine si care e dornic sa te ajute cu orice, accepta si cel mai mic gest! Uite, noi am mancat de Craciun si Anul Nou la sora mea, nu am mai stat sa gatesc atunci, ca era o munca mai serioasa si mai speciala. Din cate am citit, fetele de pe forum au gatit toate cele, cu placere. Poate la anul...
DAR as vrea sa gasesc o femeie care sa aiba grija de copil, nu toata ziua, doar cateva ore. Habar nu am de unde as putea incepe cautarea. Ar fi si destul de urgent, pentru ca ne apropiem rapid de sfarsit cu cancerul mamei mele, deja vorbim de zile/saptamani, iar eu am inceput de pe acum sa plang. In curand, nu imi dau seama cat de bine ma voi mai putea ocupa de copil.
Voi, celelalte fete, cum va descurcati? Cand veti incepe cautarea unei bone, care ar fi criteriile?
Alt subiect de discutie: care dintre voi are program de noapte cu bebeii, in sensul ca piticul doarme 5-6 ore sau mai mult, cum face cu laptele? Ca mie peste noapte imi explodeaza sanii si ma vad in situatia (penibila!) de a ma scula ca sa ma mulg cate o ora si tot nu se cunoaste mare lucru! Peste zi produc laptic suficient pentru bebe, insa sanii nu mai sunt beton. Se pare ca atunci cand dorm se mareste rata producerii de laptic foarte serios! Aveti si voi probleme noaptea? Cum rezolvati?
lavi02 spune:
Azi noapte am avut si noi o noapte "din aia" dupa ce ma laudasem ca 2 nopti la rand s-a culcat devreme si a dormit toata noaptea. Am alaptat-o pe la 7 dar pt ca pe la 8 -9 facea mutre i-am facut baita, pe la 9 i-am dat iar sa suga si am intrat intr-uin cerc vicios in care ea nu se satura, eu o alaptam des, poate-poate s-a mai strans ceva si o sa adoarma, dar de unde in 1/2 h sau maxim 1h cat stateam eu intre alaptari... stiu ca e gresit dar e singura metoda sa o linistesc si UNEORI functioneaza. Asa ca aseara s-a culcat dupa 2, apoi s-a trezit la 4, din fericire si eu am dormit intre 2 si 4 si am produs ceva laptic, asa ca la 4 am avut mai mult si a adormit. Bineinteles, adormea in brate si pusa in pat se trezea!!! Cunoasteti scenariul.
Adevarul e ca cred ca am gresit aseara ca i-am dat sa suga sa o culc; nu ii era somn fetei, a dormit de alaltaieri seara de la 22 pana ieri la 18, cu pauze, normal, de masa (si kk), la 3-4 h ziua si una de vreo 6h noaptea.
Daca nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed. A venit aseara preotul cu botezul (de Boboteaza) si am discutat cu el despre molifta si botez (cred ca o botezam la biserica din cartier, de care apartinem). Mi-a zis ca pot sa merg in orice zi pt molifta, sa-l sun iainte, a fost amabil, s-a hlizit la cea mica... bun, acuma intrebare indiscreta: cat se da preotului pt molifta? Stiu ca unele o sa sariti ca arse, dar asa merge treaba. Iar pt botez, platim noi sau nasii? Cat? Eu acum ca a venit i-am dat 100.000, habar n-aveam cat ar fi trebuit sa-i dau. Dupa aia am vorbit cu soacra-mea la tel si mi-a zis ca ea i-a dat 50. (dar bine, in alt oras. Pe de alta parte soacra-mea are casa mult mai mare decat apt meu, a avut popa ce colinda!) Hai, please spuneti-mi cu banii! Eu v-am zis cat am dat la moasa, asist, infirmiere, etc
Bubamara sa-ti traiasca!
Ina ce nu luat tu in considerare cand ziceai "ca nu se poate asa ceva, nu un copil iti face tie program ci invers." nu era vorba de copilul TAU.
Ba da, si noi aplicam f rar chestia cu lamaia tocmai de frica colicilor. Daca eu nu am voie prea acru, atunci cum sa-i dau fetei lamaie? De-asta mai bine o lasam sa planga un pic. De dat lichide cu lingurita - OK, dar n-am tot timpul o lingurita sterilizata la indemana. Oricum, de cand a mai crescut sughite mult mai rar.
Joy stai linistita, le creste caputul si devine rotund. DE LA SINE.
mara nu prea am inteles intrebarea cu cine va face baita copilului? Cine s-o faca? eu! Ma juta uneori sotul dar uneori ii fac ianinte sa vina el acasa. Dar ii las lui cadita de golit si de spalat
Silvia eu am 3 ajutoare: me, myself and I. Ma ajuta sotul seara cand apare acasa, gradinita la care merge Silvia si acum soacra-mea ca e Silvia la ea pt 10 zile. Dar soacra-mea e la 400 km (in Alba Iulia), a venit cand am nascut, a stat o luna, dar atat. Noroc ca a iesit la pensie si a putut sta atat de mult. La Silvia a stat 11 zile. Mama mea nu mai traieste din '98, tata traieste dar e la Timisoara si cand vine mai multa treaba imi da: trebuie sa fac mancare mai ca lumea, etc. Avantajul e ca sta 2h cu ea sa ies si eu in oras. Vine cam o data pe luna la noi si sta 4-5 zile.
E, a fost alegerea noastra sa ramanem in Bucuresti, nu ne-a obligat nimeni. Decat situatia. In fine.
Silvia, daca chiar va trebui sa-i suplimentezi cu lapte praf da-i cate putin in completare dupa fiecare masa (sau mai ales dupa mesele de seara, cand nu mai produci tu atata laptic); daca-i inlocuiesti o masa o sa-ti stimulezi mai putin sanii si iti pierzi laptele repejor.
Dar tu nu luai Galactogil? Sau l-ai oprit parca...?
Hai ca poate totusi n-o sa fiec cazul. Sa vedem ce zice drita!
Gandacel ce rau imi pare de tine! Din proprie experienta iti zic asa: eu cand mi-am pierdut mama (in anul I de facultate, fix inainte de sesiune), singurul lucru care m-a scos la liman cu moralul a fost sesiunea: TREBUIA sa invat. Am avut o preocupare si am reusit sa trec momentele cele mai grele - primele saptamani dupa. Pe tine ce te va salva va fi asta micu'. Faptul ca te preocupa 24h din 24.
Eu am avut si bone... vreun an si jumatate; pe mine m--au enervat teribil, mi se parea ca mi se duce de rapa intimitatea casei mele, sa ai grija totdeauna unde iti pui lucrurile, .. e parca ai avea zilnic musafiri. Plus sa dosesti chestii confidentiale... Dar asta depinde f mult de personalitatea ta, cum suporti viata cu cineva zilnic in casa. Si eu o sa ajung la bona cand ma intorc la servici si mi-e groaza de pe acum. De cautat - cel mai bine prin cunostinte.
Cu laptele: pai toate cam avem problema asta: de cand doarme copilul 5-6 ore legate noaptea, ziua ne-a mai scazut lapticul, mai ales pe seara. La inceput ca si tine, simteam ca explodez noaptea, apoi s-a reglat din pacate. Ce-i drept nu m-am trezit sa ma mulg. De-asta uite, acuma o dam pe bere, ceaiuri, Galactogil, etc.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Bubamara spune:
Lavi02, la noi a venit preotul acasa si ne-a citit in a 8 a zi de la nastere (nu stiu cum se numeste- molifta sau altcumva) si i-am dat 500.000 lei. Oricum, ne-a tinut o slujba de vreo jumatate de ora, in care m-a pus sa tin fata in brate si ne-a lasat o apa numai pentru mine si aia mica. Se mai face si la 40 de zile daca ne-a facut slujba asta?
Din cate stiam, la botez platesc nasii.
Morgano spune:
Neata!
Felicitari si bine ati revenit pico, ank si bubamara!
Silvia, te inteleg perfect. Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa insisti: muls, pus bebe la san la ora de masa, chiar dc nu-i ajunge lapticul ii dai dupa completare, dar pt stimularea lactatiei il pui sa suga mai ales ca flamand fiind trage mai cu putere. Nu renunta repede, pt ca exista etape in care scade productia dar isi poate reveni fte bine. Eu de ieri vad ca sunt muuult mai bine, doar aseara am suplimentat cu bibe si asta pt ca vad ca s-a lacomit fata si vreau sa o vad satula sa poata dormi toata noaptea ca de obicei.
Am mai observat o chestie: va spuneam ce program fain are seara, cu baita, tzitzi si somn pe la 22.30, dar ca de la craciun incoace am tot culcat-o mai tarziu din varii motive si s-a trezit ori la 4 ori pe la 5 de cateva ori. Ei bine, dc o culc la 22 sta treaza pana la max 22.45 si doarme dusa pana la 7. Dc u culc dupa 23, adoarme dupa 24 si se trezeste la 4-5. Deci clar ora ei de somn e 22 si am decis ca orice ar fi nu-i mai stric programul. Interesant cum stiu ei ca e zi sau noapte si cum se adapteaza la un program fix facut dupa cerintele lor.
Acum referitor la ajutor, descurcat cu casa si bebe.
Eu asa cum stiti nu am luat pauza de la birou decat fix 4 zile cat am stat in spital. Am lucrat pana la 22 seara de dinainte sa nasc, a doua zi dupa ce am venit acasa am avut deja 3 contracte importante de tradus asa ca am trecut la treaba fara probleme.
Mama locuieste in aceeasi casa cu noi, apartamente diferite, urca 50 de scari si e sus la noi, DAR eu am fost cea "desteapta": m-a asteptat cu o ciorba si un felul 2 de la spital si apoi i-am dat viteza de prin bucatarie :) am preferat sa gatesc eu, desi gateste super, si sa-mi fac eu ce e de facut prin casa si asta pt ca sunt o persoana activa si cum nu pot dormi ziua nu mi-e asa de greu sa pun rufele la spalat si sa gatesc pt noi. Pur si simplu asa sunt eu si as vrea sa o fi lasat sa ma ajute mai mult ca tare multa oboseala am strans fara sa-mi dau seama. Am femeie la curatenie 1 data/sapt, deci macar asta nu fac si nici nu ma omor dupa genul asta de activitate desi sunt fte ordonata. Mama vine si sta cu fata cam 2-3 ore cand fug la birou sau la cumparaturi sau dc iesim undeva seara. In rest ne descurcam bine noi2, si ne e bine asa. Dar as vrea sa nu fiu asa sucita si sa accept macar uneori ajutorul dat cu atata drag de mama :)Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
Gandacel spune:
Pai, nici eu nu m-am muls decat o noapte, prima. De Anul Nou! Atunci am vrut sa verific cat poate dormi fara intrerupere. A fost noaptea in care a dormit 8 ore si pana la urma tot noi l-am sculat! Am muls atunci 55 ml, dar nu s-a cunoscut deloc. Asa ca m-am culcat tot cu dureri, intepaturi, arsuri in san, tot cu lapte pana inspre gat si la subrat (asa de mult se umfla sanul), uda toata de la gat pana la pantaloni samd. Plus ca nu mai pot dormi in nici un fel, nici pe parti, nici cu fata in sus. Pe burta, nici nu se pune problema! Asa ca am renuntat la muls, iar asta noapte l-am trezit sa manance. Bebe cand pune botul sa suga, se cunoaste! Nu-mi imaginez cat de mult poate sa traga, daca eu am scos 55 ml dintr-un singur san si a ramas beton de plin. Adevarul e ca e cam grasan puiul. Peste zi, se pare ca imi scade lapticul inca de cand ma trezesc si incep activitatea diurna. Somnul il reface. Nu ma deranjeaza, pentru ca se pare ca e suficient pentru asta micu'. Doar ca nu simt eu ca sunt sanii plini. a simt confortabil asa.
Cu mama, nu prea stiu daca va fi cum spui tu. Cand a murit tata, aveam 17 ani si a fost tare rau. Nu prea m-a mai interesat nimic. Parca traiam viata altcuiva. Totul se intampla fara participarea mea. Parca pluteam, parca visam... M-a tinut asa rau aproape un an. Dupa care, mi-am revenit. Am inceput sa plang mai mult... Am inceput sa rad mai mult. Sper sa nu ma inchid iar in mine la fel, ca i-as face rau lui bebe si e ultimul lucru pe care il doresc. Sper sa ai dreptate si sa am o preocupare care sa ma tina, totusi, vesela. Mai ales ca acum ne asteptam la rau, nu ca atunci, cand s-a intamplat dintr-o data.
Sa lasam povestile triste si sa ne intoarcem la bebei: ati facut vaccinurile de la 2 luni? Noi trebuie sa le facem saptamana viitoare sau urmatoarea. Insa nu stim cum e mai bine, sa le cumparam noi, sau sa facem de la policlinica, din dozele multiple? Au ceva reactii? Ca nu vreau sa ne prezentam pe 15, la botez, cu cine stie ce reactii pe corp sau febra...