Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ank si bb spune:

buna seara mamicilor!

nu am mai intrat de foarte mult timp pe aici, pt ca eu fiind programata la sfarsitul lui decembrie, eram mai apropiata de varsta BB-ului de mamicile de ianuarie. asadar, m-am "forumit" cu ele mai mult...

acum sunt si eu mamica, am nascut, pe 28 decembrie, ora 15.20, o fetita superba, IRENE-KARINA, o sa-i spunem Karina.
alte detalii: 3500g, 52 cm (lungana ca ma-sa ) si apgar 9.

suntem acasa si suntem super ok, ne cam strambam noi la kikici, dar am inteles ca ne vom regla. mami are lapte bun si noua ne place mult, zambim si facem mutre smechere si lu mami si tati le place sa ne tot faca poze...

am sa incep sa va citesc, si o sa incerc sa va raspund de cate ori pot...

va pup si va doresc un an nou 2006 superb!!!!!!

albumul meu: http://pg.photos.yahoo.com/ph/channnah/my_photos
varsta bb: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051228/n/Karina/dt/8/k/1d81/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

La multi ani si un An Nou plin de impliniri! Sa ne traiasca puiutii si sa fie sanatosi si frumosi!

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ank si Pico la multi ani si vou, bebei veseli si mancaciosi! Si poate ne aratati si noua ceva poze cu micutii!

Si noi facem masaj la picioruse dar nu in mod expres ci cand facem baita sau o schimb. Pediatra mi-a zis sa o gadil in talpa pt ca are degetelele spre interior.
Iar maine mergem la doctor sa facem o radiografie de bazin ca pediatra avea impresia ca soldul stang e putin rigid la miscari. Sper sa nu fie nimic grav, mai ales ca de atunci o tot controlam si nu simtim nimic. Dar mai bine sa prevenim!

Ripley bravo pentru bebelina ta precoce! Noi inca nu ne-am dat drumul la gangurit, doar radem si deschidem gurita in toate formele de parca am vorbi cu cineva
Cat despre suzi nu stiu ce sa zic, cica ar deforma gurita si dantura dar eu am 2 exemple clare: pe mine care nu am avut niciodata o mare dragoste pt asa ceva - imi pove maica-mea- si am o gura stramba si dinti asijderea iar Phil are o verisoara care si acum, la 20 de ani e cu degetul in gura - va jur, si la servici si in societate isi suge degetul- si nu are nimic!

Lavi, la cat de des sughite ar trebui sa o las sa planga cam de 10 ori pe zi, si zau ca nu ma lasa inima! Insa daca e in brate, pe umar nu mai are treaba, sughite linistita fara sa se enerveze.

Felicia, din pacate asa stiu si eu, ca dantura se mosteneste, dar faza cu florul nu eu am ales-o ci pur si simplu mi s-a dat din oficiu, am impresia ca face parte din programul lor national! Oricum cert ca voi sta vigilenta si voi incerca sa ii fac un program de igiena dentara impecabil...Sper sa reusesc!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ina, eu cumpar Mustela pt. bebelina de la Babies R Us. Cred ca se gaseste si la Nordstrom, nu stiu daca voi aveti magazinul in Canada.

Ce bine c-ati mai scris cum va adormiti bebeii seara, ca si pe noi ne intereseaza subiectul. Rianna are doar 2 sapt. jumate si inca ne formam un program.

Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Mi s-a relaxat ziua citindu-va raspunsurile. Pana si Mihai (bebe adica) parca si-a revenit la un program mai normal. Eu credeam ca noi suntem mai cu mot, mai lenesi, ca aveam pana ieri cam toate reprizele de supt de cate aproape o ora dar cand vaz ca se mai intampla si la altii imi vine inima la loc.

Cu sfarcurile, cand ma lasa usor, cand ma ia durerea iar. Am incredere ca va trece daca ziceti voi, inca suport cu stoicism.

Si pentru ca sunteti dragute si raspundeti, o sa va tin in sah cu alte si alte intrebari. Urmatoarea e cam asa:
Noi avem ceva punctulete albe pe gingii si pe mijlocul cerului gurii, "Mama si copilul" si "Dr Spock" zic ca astea nu trebuie luate in seama, ca trec. Bun. Insa, de o zi sau doua parca limba este toata "branzita" si azi parca vazui un punct alb si pe mucoasa, poate fi asta semn de muguet, margaritarel, candida, stomatita sau cum i-o mai fi zicand? Si daca da, cum se foloseste glicerina aia boraxata si/sau bicarbonatul de sodiu in tratarea ei?

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Alexandrina imi pare rau dar nu m-am confruntat cu asemenea problema dar...din cate stiu eu se da cu glicerina. Ori cu degetul ori pe sfarc. Acum eu spun din ce am auzit si eu, deci nu stiu daca e bine asa. Poate sunt alte mamici mai experimentate si iti spun!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Alexandrina sint semne clare de ciuperca .Ungete pe sfircuri cu gricerina inainte de supt .In maxim 2 zile dispare .

Mirela , Cosmin - 3 ani si 4 luni si Cristian -2 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze Cristian Andrei + poze intilnire burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alexandrina eu cand zic la cat timp alaptez ma refer la distanta in timp intre INCEPUTURILE a 2 mese consecutive. De ce? Pai daca sa zicem ca trebuie (ipotetic) sa-i dai 8 mese pe zi asta inseamna 24/8=3 deci o masa la 3 ore. Daca intervalul s-ar defini cum ziceti voi, atunci am scadea din 3 durata mesei, care e variabila... nu se mai intelege nimic.

Ideea e ca n-ar trebui sa dureze o ora, mai ales daca bb e mic.
Intervalul - cel mai bine la cerere!

Pt micoza din gurita, iei un betigas de ureche, il bagi in sticluta si apoi il bagi prin gura copilului, sa ungi gingiile si limbuta. Odata bagat in gurita, normal, nu-l mai bagi in sticla. Daca are bb in gura este f. probabil sa ai si tu la mameloane. Asta e un motiv pt care te dor. Asa ca dupa alaptat ia 2 comprese sterile, impatura-le un pic (fct de dim mamelonului), apoi toarna pe fiecare un strop bun de glicerina, unge-ti cu fiecare compresa cate un mamelon (nu cu aceeasi sa nu se contamineze unul de la altul) si apoi pune compresele un pic pe mamelon si stai un pic asa. (citeste ceva de ex). Eu asa am facut si am rezolvat repede. Repeti chestia asta de cateva ori pe zi, in 1-2 zile trece. Dupa alaptat - ca sa ramana glicerina aia un pic pe piele (in gurita), sa actioneze.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Joy, asa si eu cu Rachel, am lasat-o putin sa plinga si pe urma mi s-a facut mila, nu am rezistat; cind eram gravi si o colega se plangea ca nu a mai dormit cu barba-su de vreo doi ani fiindca aia mica vrea sa stea cu ea in camera…iar eu, consternata, i-am spus “bine, dar de ce nu o lasi in camera ei sa plinga o noapte-doua-trei si pe urma o dezveti?” iar ea mi-a spus ca a incercat si nu poate sa o lase sa plinga iar eu atunci m-am gandit ca nu se poate asa ceva, nu un copil iti face tie program ci invers. Ba uite ca se poate si sint si eu in aceeasi situatie acum si probabil ca voi mai fi asa mult timp de-acum incolo fiindca nici eu nu am inima sa o las sa plinga prea mult, ma ia cu tremurat de mila ei si cedez.

Alina felicitari ca ati scapat de colicei! Eh, daca merge adormita in brate, de ce nu? Si noi am incercat asta-seara, a stat George cu ea, a adormit-o, cum am pus-o in patutz s-a trezit, a luat-o de la capat si pe urma am intrat eu “pe tura” .
Eu nu inteleg una ca asta: am imbaiat-o , masat-o, alaptat-o, deci am “ametit-o” intr-atit incat sa pice de somn si uite ca nu vrea! Ce mai domnule, ii place sa stea treaza noaptea, ca maica-sii! Problema este ca mi-a dat si mie tot orarul peste cap, ma trezesc pe la ora 10, ceea ce nu pot sa sufar,dar am nevoie de somnul meu pentru laptic. Voi pe la ce ora va treziti de obicei? Mie mi-e rusine sa spun la cat, dar ce sa fac, daca stau noaptea ca o bufnita – asa cum stateam si cind eram gravi!-. Daca tin eu bine minte, cineva mi-a spus pe forum ca, daca eu stau treaza noaptea cind sint gravida, asa va sta si copilul…of!
Acum, ca sa pot scrie, am lasat-o in patul meu.

Alexandrina, bine ai venit , sa speram ca-ti vei face un obicei din asta…
Oh, Cristina, si tu dormi cu ea…si Andrei? Nu este gelos?
Ripley, si Rachel gangureste de pe la patru saptamani si ceva, dar noi tot timpul vorbim cu ea – mai ales eu- ii pun muzica, in camera mea am un televizor si cind o pun in patul meu se uita atenta, cind ii cant tuguie guritza in forma de “o” si parca ar vrea si ea sa-si dea drumul, este tare dulce.

De vreo cateva zile nu mai poate sa ragaie dupa fiecare masa, si este cam nasol cu gazuletele din burtica, trage ea niste vantulete dar nu de-ajuns.

Astazi i-am luat o crema cu aloe si vit. E si parca mai rau i-a inrosit funduletzul.

Mandy, ti-am spus eu tie mai demult, pai tu esti silfida, draga mea!
Felicia, este trist ca s-ar fi putut intimpla ceea ce ti-a spus prietena ta, dar uite ca ai o Ilincutza sanatoasa, asa ca nu te mai gandi ca sa-ti faci sange rau!

Cu sughitul, in afara plinsului eu am descoperit o alta modalitate; o tin in pozitie verticala si o invelesc cu o paturica, ca sa-i fie cald; trece si in felul acesta.

Fetelor, sint atit de fericita ca de vreo cateva zile am trecut pe pampers no.2 si gaza mea sta uscata; inainte, cu huggies trebuia sa o schimb peste noapte de doua-trei ori, o gaseam uda pina la gat, mititica, imi facusem un obicei sa ma trezesc sa o controlez din ora in ora, ca nu vroiam sa raceasca la plamani; bine ca nu-i mai folosesc , sa-i ia gaia!

Mai Lavi ce fericita trebuie sa fii tu daca te-ai “repatriat” si mai ales sotul tau!
Si eu sint de acord sa-i luam in brate, asa scrie prin toate cartile de pe-aici si asa te sfatuiesc si asistentele de la spital, ei inca nu sint “smecheri” ca sa-si lase suzi sa le scape doar ca sa capete atentie, etc.
Lavi, posibil sa fi fost cauciucosi din cauza fierberii; eu ii cumpar semi-preparati, ii las la decongelat peste noapte si ii fierb in unt, nu i-am fiert niciodata in apa, dar daca asa scria pe ambalaj, poate sint alt soi, etc.
Ptr. sughit, vroiam sa intreb de metoda cu lamaia, pai asta nu este acida, nu-i doare burtica ?
Alina, tare frumoasa povestirea nasterii buburuzei tale!
Joy, are dreptate Cristina, soacra-mea este “experta” in metode din astea mai masochiste ( tinut copilul de picioare cu capul in jos, tras de cap, pus pe olitza la 3 luni…birrrrr!).
Anda, pentru ca imi place sa joc fair, trebuie sa marturisesc ca Rachelina mea are inca patru – deocamdata! - posibili “pretendenti” pe-aici; Edward si Kevin (frati) , Samuel si Nicolas. Mamicile lor o rasfata mult pe micuta mea ( ii fac mereu cadouri, mici atentii, fiindca ele nu au fete si si-ar fi dorit) incat George le-a spus ca o sa faca o preselectie si o sa-i puna pe baieti la diferite “munci” ca sa vada care-i mai capabil…
Dar pe lista preferintelor mele sint Edi ( il cunosc de vreo patru ani si sint moarta dupa el, este o dulceata pus pe pozne 24/24 ) si bineinteles Nichita .
Meems, noi nu avem magazinele de care pomenesti. Na, ca am fost astazi la Toys R Us, trebuia sa intreb acolo, dar nu cred ca aveau fiindca m-am uitat si la gama lor de cosmetice ptr. bebei.

Apropo de stat la telefon, eu am o prietena care a nascut un baietel cu o luna si cinci zile inaintea mea, ne sunam cam o data la doua zile si stam cu orele sa vorbim , timp in care alaptam, facem curat, mancam ( eu am casti si imi prind telefonul la brau ca sa am mainile libere)maine mergem cu bebeii prin oras, chiar ii spuneam astazi ca noi sintem niste fericite ca sintem de varste apropiate si avem bebelusi cam la fel si ne putem consulta in multe probleme in ceea ce-i priveste. De fiecare data avem alt subiect si il dezvoltam intr-atit incat nu ne mai ajung orele, cred ca o sa putem scrie carti..

Of, hai ca iar am scris roman, pai ce sa fac daca-i diferentza asta de fus orar si mai sint singura pe tura de noapte... Monet este la serviciu, Bic revine joi, Meems este ocupata cu Rianna, Anamari are trei voinicei si este pana peste cap, saracutza, Simina si ea cu doi pruncuti, mai era Doina dar ea nu a mai intrat de un car de ani; sper ca nu am uitat pe nimeni de aici, de prin vecinatate

Hai ca va las dragele mele, pe maine,
Pupicei frumusei,

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

neatza
Ieri a fost cumintel piticu' da azi....adik ar fi si zi, dae are colici..destuul de naspa. Asa ca stau cu l in brate, ca macar cand incepe sa urle, il potolesc.
Ina, stiu de socrela ta ca-i adepta "barbarismelor", bine ca ai scapat de ea ca o punea pe Rachel sa se duca la scoala de la 1 an....

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput