Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

e, buna seara fetelor, sa vedeti ce-a facut mama lui nichita:
la pranz mi-am muls cu pompa (in sfarsit merge si la mine, cand am mai incercat cred ca nu aveam canalele desfundate bine) un san, sa vad cat am, pe de o parte si pe de alta parte sa-l pun la decantat 12-24 h, sa vad daca face ceva smantana deasupra, daca unt nu se poate, ca la prietenele mele....
am scos peste 100ml dintr-un san. problema este ca s-a sculat bebe dupa o ora si a papat celalalt san si f. putin din ala "stors". avand in vedere ca bebelusul meu nu se satura cu un san, ii trebuie 2 la fiecare masa, de la pranz pana acum copilul plange de foame. de la pranz mi-am dat peste cap "reumplerea" sanilor si azi n-am facut fata deloc la "cererea" lui nichita...
este clar ca trebuie sa apelez la laptele praf din martie cand m-oi duce la serviciu, deoarece cu cat as mulge dimineata nu ajunge pt. toate mesele de dimineata pana la 18:00 cand ma intorc, iar daca ma mai mulg si seara sa pun deoparte pt. a doua zi, nu fac fata cu cererea lui nichita, pe timpul serii si noptii respective
si am gasit si explicatia pt. care nichita cere des papa, desi suge mult cantitativ: laptele n-a facut nici o pojghita macar de smantana sau alta grasime deasupra! e cam chior!
degeaba mi-au spus toti pediatrii ca nu exista lapte de mama neconsistent (astia au o placa), e clar ca difera consistenta. prietena mea cu bebelusul hiperdezvoltat (peste 9 kg la 4 luni, hranit exclusiv cu lapte matern) nici nu poate sa pastreze lapte in borcanele in frigider deoarece se decanteaza 1/3 apa, 1/3 lapte galbui si 1/3 deasupra de UNT tare. Consecinta este ca atunci cand incearca sa agite lapticul sa-l bage intr-un biberon sau ceva nu poate! Untul ala e beton si la temperatura camerei.
La mine, dupa 12 ore, borcanelul arata identic, laptic alb chior! D-aia e suplu nichita...preferam lapte gras, copil pufos si mese rare!

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Buna fetelor!

Mai, eu asta-seara am murit si inviat de mai multe ori…pai sa va povestesc: de vreo cateva zile ma trezesc buimaca rau de tot la ore tarzii (10 -11 si astazi 12 !! )fiindca bebelina mea ma tine treaza noaptea, dupa baita si alaptat stam sa ne amagim cu suzeta.

Asta-seara cind a venit George i-am spus ca nu mai pot, nu mai rezist in stilul asta, trebuie sa-i facem copilului program de somn fara suzi.

Astazi la ora 4:30 am dus-o afara (a fost cald, la noi zici ca vine primavara), am stat vreo juma de ora, am venit acasa, a mincat,dormit si la ora 20 i-am facut baita, i-am dat sa manince, i-am dat ceai ptr. colicei si cind am pus-o in patutul ei, a inceput show-ul de seara. George a “preluat conducerea” ; in timp ce eu am stat in bucatatrie sa spal vasele el a stat linga patut fiindca Rachel plangea,si vroia sa fie in zona, plinsul s-a transformat in urlete, s-a mai linistit, apoi au urmat iar urlete si tot asa.
Eu, in bucatarie, am spalat si frecat de vreo cateva ori vasele alea , nu mai stiam ce fac ( aveam si monitorul dat tare ca sa aud ce se intimpla in camera). La un moment dat m-a luat cu tremurat si am simtit ca ma inteapa inima si mi se face rau. M-am dus sus , hotarata sa o iau in brate…cum m-am apropiat de usa, s-a potolit. George mi-a facut semn sa o las in pace, i-am pus muzica simfonica ptr. bebelusi ( i-am cumparat mai demult un cd si-i place , o relaxeaza) a stat cuminte un timp si apoi iar a inceput. Cind am vazut-o cum dadea din manute si picioruse mi-am pus mana la gura sa nu ma auda, am fugit intr-o alta camera si am inceput sa pling ca din gura de sarpe…George a venit, m-a imbratisat si mi-a spus ca trebuie sa o lasam sa plinga, este spre binele ei. Stiu asta, dar atunci de ce ma urasc atit de mult?
Mi-a fost o mila de ea..am realizat ca nu sint buna de parinte, ca nu am tarie de caracter si copilul saracul o sa mi se ridice in cap fiindca eu sint “slaba de inima” ( as zice mai degraba de inger) si cedez, ceea ce este in defavoarea lui. Norocul nostru cu George care este un om cu scaun la cap si stie sa linisteasca spiritele si sa amelioreze situatia.

Rachel a adormit ca un ingeras, dar eu am inca inima franta.
De abia astept sa vina ora mesei sa o pot strange in brate si sa o dezmierd, draga lui mama!

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lordra

Joy, stii cand are fii-mea colici? Cand mananca cu atata pofta incat inghite o tona de aer. Mie mai degraba mi se pare ca are colici cand e teribil de infometata (intervalul de hranire este mai mare)si mananca mult decat atunci cand mananca mai des si mai putzin. Nu stiu, o fi doat o impresie...

De acord cu tine, Lordra. Asa am patit si eu, cind i-am dat mai rar, a avut colici.
Acum vrea o data la doua ore, parca tin minte ca Lavi pomenea ca pe la patru, sase saptamani ei cer mai des. Noi astazi am facut 6 saptamani ( ea cere mai des de vreo cateva zile).

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:

Mergi la inceput

Intreba cineva cine ne ajuta sau cine ii face baitza; eu, pai cine? Ca barbatul imi vine seara obosit si desi a vrut sa asiste eu nu am mai vrut fiindca in curand el va pleca in delegatie si va veni doar la sf. de saptamina iar eu vreau sa nu depind de nimeni ( nu pot astepta dupa el, cind vine vineri seara, sa-i fac baie bebelinei )

In rest, curatenie, un pic gatit, cumparaturi, rufe (spalate si uscate de masina) alergat prin oras dupa una-alta, mers ptr. firma cind este nevoie, etc. tot eu.

Lavi, nici mie nu mi-ar placea sa am o persoana straina ( bona) care sa-mi scotoceasca printre lucruri ( nu ca as avea cine stie ce! ) asa ca mai bine lipsa.Sint o persoana mai discreta cind vine vorba de intimitatea caminului meu.
Si-asa m-am enervat de cateva ori cind am descoperit ca soacra-mea isi baga nasul in lucrurile mele; ei ii cadea parul ( stiti , ca v-am povestit faza cu mincarea,ca nu-si punea batic cind gatea, de-aceea nici nu puteam minca ce facea ) si nu vedea, si am gasit par de-al ei in caseta mea cu bijuterii, prin sifonier, etc. deci stiam ca si-a bagat nasul peste tot, ca este de-o curiozitate...ma credeti - ca nu am de ce sa va mint!- ca timp de cinci luni cat a stat la noi nu m-am dus o singura data in camera ei sa vad ce are ( in casa mea!!)si cand aveam nevoie sa vorbesc cu ea bateam la usa, civilizat, sau cind era in alta camera si aveam nevoie sa ma duc la ea in camera sa iau ceva ii ceream permisiunea? stiu, poate ca vi se pare aberant ( asa mi-a spus o prietena, ca suna total aiurea ca in casa mea sa cer cuiva permisiunea) dar eu asa am fost crescuta si asa procedez.

Ma duc si eu la culcutza.

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

apuc si eu sa raspund in reluare, ca de, mai repede nu se poate...

io am doua ajutoare, ca sa fac fata cu copiii. mana stanga si mana dreapta. asta e, uneori imi vine sa ma urc pe pereti, dar nici la cine striga nu am. parintii in alte localitati, bugetul nu permite angajat un ajutor... pentru cazuri de extyrema urgenta se rezolva, vine mama sau frate-miu... dar in rest, eu si tati. nu e imposibil, nu e usor, dar e frumos.
sper la toamana, cand va merge si andrei la gradi, sa avem programul un pic mai linistit. pana atunci, rezist pe baricade.

anda, tu ce adresa de mail folosesti?? aia cu newborn??

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

INA somn usor. Nici eu nu sunt buna de parinte, ca nu ma lasa inima sa-l las sa planga...aseara tot l-am luat sub pretextul c apoate ii este foame, ca v-am zis ca numai stiam ieri la ce ora a mancat cat si cand a dormit.
dar pe la 21:00, am zis ca nu vreau sa-l mai aud plangand si vreau sa dorm. Fetelor, ii dadusem sa manance pe la 18.30, apoi pe la 20:00 asa...a papat 10 minute, l=am lasat pe cristi de garda si eu m-am culcat. Mei m-am trezit la 1:30 cu dureri de san si ingrijorata ca nu stiam ce-i cu el de nu s-a trezit. l-am schimbat, i-am dat sa pape si s-a culcat la loc.

ELA, eu am medicul de familie la dispensarul berceni, ca aici stau .

Vred ca ieri a fost agitat pt ca v-am spus ca mi-am facut ceai de anason...poate nu-i place, sau are vreun efect asupra lui? ca asa mi-a facut si randul trecut cand am baut.

Nu-mi spune nimeni si mie de carucioarele babycare?

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Buna dimineata tuturor mamicilor!
As vrea sa va intreb daca voi aveti probleme cu suzeta. Adica bebeul meu nu sta fara suzeta toata ziua iar cand vine noaptea si e ora de culcare (23.30 - 24 ) cum adoarme si-i cade zuzeta din gura cum se trezeste si incepe plansul . Si o tine asa intr-o fataiala chiar si pana la 3 noaptea. De mancat , nu mananca pana la 8 dimineata deci nu e vorba de foame. Colici nu mai are de 3 saptamani deci nici asta nu e. Nu stiu ce sa-i fac. Sa-i scot suzeta ? Voi aveti astfel de probleme ? Si inca ceva . A folosit careva dintre voi Calmababy ? Are vreun efect ? Eu am folosit Colicbaby si n-am fost prea incantata.
Exista vreo mamica care-si hraneste puiul exclusiv cu lapte praf ? As vrea s-o intreb la ce interval de timp ii da sa manance si ce cantitate mananca. Al meu mananca la 4 ore si uneori si 180 ml si doctorita mi-a spus ca este foarte mult si sa nu-i mai dau asa mult. Da ce sa-i fac , sa-l las sa urle de foame ?
Ma poate trece cineva si pe mine pe lista ?
BB- Robert - Alexandru
DN - 13.11.2005
Greutate -3300 gr.
Lungime - 50 cm
Scor Apgar - 9 la nastere - 10 la 5 minute
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

RUCSI, probleme cu suzi am si eu, cand este obosit, nu adoarme fara ea. Cateodata incerc sa i-o dau si o scuipa imediat...Dar cand este obosit sau are colici..e de rau. trebuie sa stai langa el, cum ii cade sa i-o pui in gurita, altfel...

Dar acum eu am altceva: Vladut haraie rau de tot cand respira. II pun ser fiziologic, dar nu este nimic la "suprafata", nu am ce trage cu pompita...si tare nu stiu ce sa-i fac ca cred ca-l deranjeaza si pe el...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Ela27oana, asistenta care ti-a spus ca n-a vazut in 30 de ani de meserie lungime 54 probabil ca a fost asistenta la ortopedie si nu la pediatrie. Baiatul meu cel mare s-a nascut cu 55.5 cm. Si nu cred ca a fost o exceptie. Am auzit si de alti copii nascuti cu lungime de peste 53-54 cm. Vis-a-vis de vaccinuri, doctorita mea mi-a spus ca vaccinul care se cumpara are mai multe avantaje decat cel gratuit. |Si anume : Nu se mai da pe gura antipolio, contine in plus hemofilus influentze tib B(sper ca am scris corect )care previne anumite afectiuni respiratorii si mai are ca scop si prevenirea meningitei.Numai ca si aceste vaccinuri cumparate sunt de 2 feluri. Unul care le include pe toate si se inteapa copilul doar adata si unele care sunt cuprinse toate in 2 vaccinuri si trebuie intepat copilul de 2 ori.Depinde ce vaccin foloseste doctorita ta. A, inca ceva, am inteles ca aceste vaccinuri ( care se cumpara ) ar da mai putine reactii adverse.

Mergi la inceput

joy04, la fel haraie si al meu , mai ales dimineta sau dupa un somn mai lung. Ii tot pun ser fiziologic dar mare lucru nu iese cu pompita. M-am speriat sa nu fie de la plamani si am chemat doctrita acasa, zilele trecute, dar mi-a spus ca nu se aude nimic la plamani si ca e de la nas. O explicatie ar fi ca i se usuca mucoasa in timpul somnului. nu stiu ce sa zic . Si eu sunt cam speriata . Sper sa treaca.Nu prea avem ce sa le facem , doar ser fiziologic.

Mergi la inceput