Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneata fetelor dragi! Ce dor mi-a fost de voi!

Povestesc fara sa fi citit nimic in urma. De-abea dupa-amiaza voi avea full-acces la DC, ca pina tatuncea Adila e sef!

Dupa cum v-a scris Lavi02 - ca asta banuiam si am verificat si bine a facut - am facut ieriminunatia de vaccin de la stat. La ora 13.45.
Nu am papat 2 ore dupa, nu suzeta jumatate de ora dupa. Dar a trecut ok, ca era intre mese, deci nu am avut show de foame!
A papat bine pe la 16, a dormit bine pina la 18, cu compresa rece pe piciorul la locu buclucas!
La 18 s-a trezit ca i-a picat paturica pe fata. Io i-am schimbat compresa, iar din momentul in care compresa schimbata a ajuns pe piciorus, au inceput urletele de disperare!

Fetelor, nu am crezut ca voi trece vreodata prin asa o suparare sufleteasca cum am trecut ieri seara! Micuta se uita DISPERATA la mine, ma implora din ochisori sa o ajut si urla de durere, iar eu nu puteam face nimik, decit sa o mingii usor si sa pling odata cu ea. Groaznic, durerea mamei care isi vede puiul chinuindu-se este cumplita! As fi oreferat sa trec eu prin orice operatie complicata, numai sa nu sufere micuta! Si ea, care e asa de cuminte, si nu plinge de obicei, decit daca ii e taaare fomica, urla saracuta ca din gura de sarpe!!!Pentru ca o durea piciorusul rau - daca ma atingeam de el era jale!

Eu nu i-am dat nimik, la sfatul doctorului meu, care a zis ca seara sirop de Nurofen, iar la febra maaare de peste 38.5 Novocalmin. Asa ca a cam lasat-o pe ea sa se descurce cum poate, scumpa de ea.
Seara insa, surpriza - NU A MINCAT! Avea dureri asa de mari, incit, ventuza mea care rade tot si care nu mincase de 4 ore a refuzat pur si simplu sa pape, urlind non-stop. Evident, ala a fost momentul de panica totala. L-am sunat pe doctor, mi-a zis sa-i dau Nurofen sirop 2 ml, chiar pe stomacul gol! Zis si facut, i-am dat, s-a calmat,a adormit bine. Peste o ora fix i-am data papa si a mincat bine.

Apoi toata furtuna s-a linistit brusc. Era clar ca nu o mai doare. I-am facut chiar si baita - tot la sfatul doctorului, fara urlate. Apoi dupa baita, la 12 noaptea i-am pus un supozitor cu Novocalmin - preventiv mai mult, ca febra nu avea, sau era mica. O adevarata aventura, dar am tinut funduletul, a facut kk, am bagat iar un sfert ca-l eliminase pe primul...ehe....aventuri!
Apoi i-am data papa, a mincat ine, a adormit bustean, pina la 7.15 azi de dimineata, cind iubita s-a sculat vesela, ca si cum nimik nu s-ar fi intimplat!

End of story, ca m-am labartat cit China! Am povestit ca poate va foloseste la ceva in aventura vaccinului care urmeaza la marea ajoritate a bebelacilor nostri!

Revin dupa-amiaza, dupa ce citesc tot-tot, ca o forumista cumintica ce sunt!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

UN AN NOU FERICIT SI PLIN DE REALIZARI SI BUCURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

JOY si noi avem problema cu haraiala, doar ca se intampla foarte des, mai ales in timp ce mananca. tare urat face, parca are un motoras, se simte si prin spate, pe mana cu care il sustin! Azi mergem la pediatru sa-l vada, sa vedem ce ne spune.

Noi in sfarsit am ajuns la greutatea de la nastere: 3.3 kg! Cand ma gandesc ca in prima luna trebuia sa luam 900g si noi abia acum, la aproape 3 sapt., am recuperat ce am pierdut....

Alina azi am cumparat si eu niste mameloane asemanatoare cu cele trimise in poza (Bebe D'Or se numesc). Stefan se impaca bine cu ele, chiar abia i le pot scoate din gura. Si nu se dezlipesc! Problema e ca suge si goleste ambii sani si tot ii e foame!

Lavi02 eu incerc sa-l pun la san mai intai, la fiecare masa. Problema este noaptea, cand nu am laptic DELOC! Storc la sani si nimik!!! Asa ca cele doua mese din timpul noptii sunt exclusiv lapte praf si deocamdata nu am solutia la problema asta. Cert e ca mananca si putin la mesele de noapte - cate 50-60 ml.

Felicia - chiar ca ai o istorie intreaga! Cum ai procedat cu laptele praf? cat ii dadeai in primele saptamani si de cate ori pe zi? Multumesc!

Ina iti inteleg starea si mila pentru micutza! Prin clipe din astea trecem si noi acum cu colicile. Cert e ca facem cu schimbul si il luam in brate si il leganam, pentru ca eu sunt convinsa la la o varsta atat de mica nu exista rasfat si macar asa sa-l ajutam sa treaca peste dureri, tinandu-l cat mai aproape de noi! Deja ii cunosc plansul de colici si stiu ca nu e vreo "smekerie" de a fi luat in brate - ca se contorsioneaza tot, saracul!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Bun gasit pe ultimul subiect de la Odisee

Noki bine ca pana la urma i-a trecut. Te cred ca ti se rupea sufletul, asa-s si eu cu cea mica. Cand o vad ca varsa (cu jet) ma ia jalea. Ca-mi ramane fata mica si nu-mi mai creste... E adevarat ca nu se intampla prea des, la 4-5 zile, dar atunci ma apuca plansul.

Azi avem 5 sapt., fete mari suntem . Poate ajungem maine la pediatra sa o mai si cantarim. Tare sunt curioasa daca am suficient san, daca a luat bine in greutate.......

Si eu ii dau sa pape la cerere.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Fetelor care ati facut vaccinul de la doua luni, cum ati dat papa la bb inainte si dupa vaccin.In linkul de pe prima pagina la vaccinul antipolio oral scrie ca nu trebuie dat lapte matern 3 ore inainte si dupa vaccin.Mie mi-a spus pediatra sa-l duc mancat si dupa aceea o juma' de ora nu mai am voie sa-i dau papa.

Inca n-am nici o veste de la pediatra legat de vaccin (maine o sa o sun ) dar as vrea sa fiu pregatita.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mandy, dsupa polio oral nu mananca 2 ore, nu juma de ora...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Mersi Cristina, na ii clara traba cu pediatra mea

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ce de aventuri mai fetele:Anda, Ina, Noki.
Noki, bine ca l-ai sunat pe dr! Nurofenul mai ia si durerea! (ca si celela;lte 2 de fapt)

Mandy si a mea tot 2 h mi-a zis sa nu-i dau lapte dupa antipolio oral pt ca laptele meu contine anticorpi care inactiveaza vaccinul.

Ina (si Joy) tocmai ce comentasem cu Alina subiectul lasatului sa planga. De acord si cu Tania: la varsta asta au ei o nevoie de plang, macar nevoia de a simti caldura corpului uman. Vorbim de rasfat dupa 6-7 luni incolo. Si atunci, daca vrei sa-l dezveti de adormit in brate, am citit ca se procedeaza asa: prima noapte il lasi 1 minut sa planga apoi il iei in brate. A doua noapte 2 minute. Si tot asa pana la un moment dat se potoleste singur inainte sa expire timpul. Eu zic ca instinctul de mami nu te pacaleste in chestia cu plansul bebicilor, suntem "programate " sa reactionam la plansul lor. Asta-i parerea mea - voi faceti cum credeti ca e mai bine. Si noi la Silvia faceam cu schimbul luatul in brate, cum puteam.

Si eu la fel, nu ca as avea cine stie ce comori sau secrete in casa, dar tin la intimitatea mea. Dar eu n-o sa scap de bona, ca va trebui sa ma intorc din toamna la servici.

Anda eu zic sa nu te mai calculezi atata cu laptele si sa-ti vezi linistita de alaptat iar in martie o sa vezi atunci care e situatia.
Cum ziceai ca e cu Galactogilul doza de soc si doza de intretinere? Scrie pe cutie sau e o inventia a prietenelor tale. Ca ma bate gandul sa iau si eu.

Silvia care mai e viata ta? Mai fata, nu mai plange si nu te mai stresa, e foarte de dorit sa avem lapte cat mai mult timp dar completarea cu lapte praf nu e cel mai mare rau pe care il putem pati! Exista rele mult mai mari! Plus ca poate reusesti sa faci sa iti revina lapticul 100%!!!

Cine ne mai spune o poveste a nasterii??? Acuma, pana va sunt proaspete in minte!!!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

buna mamicilor,
JOY,DISPENSARUL BERCENI este acela de pe soseaua berceni?dr mea este la nitu vasile,eu stau pe obregia in zona cultural,asa ca stam cred destul de aproape,poate la primavara ne scoatem bebeii la plimbarica impreuna
RUCSIAI DREPTATE CU VACCINUL,AM AFLAT SI EU ASEARA DE la sora mea,ea este medic pe ambulanta si mi-a zis si ce mi-ai spus si tu,intradevar reactiile adverse sunt mici,se pare ca nu mai afc febra si nu doare decat f putin
FETELOR,
micuta mea si-a facut un program super
baita ora 22,mancat si joaca pana la 12.00 apoi somnic pana la 6-7 dimineata,papa 1 ora-apoi somnic pana la 11 -papa si din nou somn 2 ore,apoi gata pana seara nu prea mai dormim
colicii ne dau bataie de cap dar asta este trecem noi si de asta
va pup
ela si oana daria(02.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

fetelor, deci ne luam la revedere de la Odisee? Uf, ce bine a fost!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Acum vreau doar sa-mi iau ramas bun de la "Odisee", sper ca mai tarziu sa reusesc sa intru cu relatari noi.

A fost intradevar un an foarte frumos si plin de informatii si de prietenie. Si sunt si eu recunoscatoare pentru ca toate sarcinile nostre s-au incheiat cu bine si pruncii nostri sunt sanatosi, vigurosi si plini de personalitate.
Eu visez sa ma intorc la Odisee cat de curand va fi cu putinta, dar ramane de vazut...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput