Bebelusi de mai-iunie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

'neatza feteleee! Back to normal! Va sa zica o luam de la capat

Maimutza asta mica de Andrei tot timpul am senzatia ca o sa o ia la fuga prin casa cind ma astept mai putin. Nu-i sta funduletul o clipa, tot timpul trebuie sa faca ceva. Weekend-ul asta a stat mai mult in brate la ta-su, ma astept azi sa-mi faca ceva circ pe aici.

Am uitat sa va zic ca duminica a trecut razant norocul pe linga noi la loto. Am avut trei numere iesite la o varianta, al patrulea posibil ar fi putut fi 7, pe care Costi il pune mereu, dar de data asta nu's de ce a pus 6 in loc de 7. Ca sa nu zic ca celelalte 3 numere au iesit disparat pe alte variante. Asa ca se pare ca am noroc in dragoste

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Neatza si de la noi

Mai ce mai ploua afara!
Puiul meu era sa cada azi din carucior...avem unul in casa cu care o plimb dupa mine ca nu sta singura in camera si eram la bucatarie, eu spalam vasele iar ea se ridicase si vroia sa se agate de scaun! Noroc ca am fost pe faza si am prins-o la timp.

Andutzy, indemnizatia de maternitate (CIC ) este acum de 8 mil iar in cazul in care te intorci la serviciu in timpul celor 2 ani primesti un stimulent de 3 mil lei .
Pentru ca sa primesti indemnizatia sau stimulentul trebuie sa depui un dosar la primaria de care apartii. Banii ii vei primii de la primarie prin posta sau in cont bancar.

Eu am auzit ca numai mamicile care nasc dupa 1 ian 2006 trebuie sa depuna dosarul la primarie pentru indemnizatia CIC iar pt cele care sunt deja in cic se va ocupa angajatorul sa trimita la directia teritoriala de munca si mai departe astia de la directie. Dar deocamdata stai sa se publice normele in Monitorul Oficial si vom vedea.
Sper ca te-am lamurit ceva.

Beatrice, mi-ai facut pofta de spaghete! Fac si eu azi!

Ma duc sa prepar micul dejun pt motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

CrisDun LA MULTI ANI! cu intarziere mare si de la mine/noi, acum am citit, sa fii sanatoasa si in rest stii tu ce-ti doresti cel mai bine!
Gabitza sa inteleg ca tre' sa fi persevernt si sa joci mereu aceleasi numere, in final (care final??) or iesi, sanatate sa fie!
Danelutza felicitari pt. iepuras si pt. kk la olita!
Ruxel sanatate lui Bia (sper ca nu se transmite la tizi ), daca face febra eu stiu ca apa tre' sa fie mai scazuta cu 1-2 grade decat are ea, iar de spalat pe cap de ce nu? Eu pe cap o spal o data la 2 zile, nu transpira deloc, spre deosebire de Andreas care de multe ori e lac de apa pe cap si dr. mi-a zis ca e lipsa Ca, de-asta are puseuri de transpiratie.
Sufletzica rahitismul se constata la fontanela si cred ca si la stern, dar la picioare chiar nu am auzit. Chiar daca are un inceput, stai linistita ca marindu-i doza de vygantol (la indicatia dr., evident) dispare.
Tzumpiloi dar vorbareata e Mariuca...asa era si Bianca cuminte si acum a inceput sa se trezeasca noaptea de vreo cateva ori, evident ca nu de foame
Beatrice, pai de unde atata energie pe tine, acum bagi rufe, acum pui de ceva la cuptor, chefuri, calatorii, eu cred ca-l putem decreta pe Alex cel mai cuminte copil lui Alex ca o lasa pe mami sa faca...multe
Simona filipas postul ala de radio pt. copii emite deocamdata doar in Bucuresti

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Neata, fetelor, si va multumesc pentru urari!
Eli, sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti impreuna! Multa sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Meyy, voi ce intelegeti de www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/161205hot.htm" target="_blank">aici?! Ca io nu mai pricep nimica...
ART.3 – Drepturile prevăzute de ordonanța de urgență se acordă pentru primele trei nașteri survenite după data de 1 ianuarie 2006, inclusiv, fără a se lua în considerare numărul de nașteri anterioare acestei date.
Acusica dau un mail catre cele care se ocupa la noi de salarizare, si va tin la curent (220 V)

Mai aveam si eu o intrebare: ce ati dat mi intai la copiluti: ficatel de pui sau supa cu carnita? Conteaza ordinea in care ii dau?

Mergi la inceput

Tzumpiloi asa stiam si eu ca angajatorul depune la primarie, la mine la servici au primit niste comunicari de la Casa de pensii...noroc cu tine ca am tras draperia si...ploua si aici
Mei, da fata mea are niste picioare tare strambe, dar nu mi-a zis dr. nimic de rahitism, dimpotriva am trecut pe 3 picaturi de vigantol, fata de 6 pic (6 sapt. am avut doza asta pt. ca avea fontanela prea deschisa, acum suntem pe drumul cel bun)
Loreen merci de urari, ziua lui nici nu s-a simtit, asa e cand avem revelion mai...tare, anul trecut revul a fost soft si ziua lui...deh 35 ani
CrisDun multumesc de urari, nici cum nu-i bine, ai? Hai ca pe 31 te aprovizionezi si le poti combina, dar 2 deja e...ziua cand nimeni nu mai are chef de nimic, of, mamele voastre nu puteau sa mai astepte putin?

Bianca marsaluieste prin pat taras pe burta, mi-e ata de drag sa o vad cum nu mai e la locul in care o pun, ca stiti "bubele" mele cu intorsul, nici acum nu stam grozav, dar e mai bine sau din ce in ce mai bine.

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

CrisDun m-ai scos din atmosfera asta de lancezeala cu normele astea afurisite, nu puteau sa le lase asa cum au fost, cum vine unu' cum isi lanseaza pasarelele
Stefania voi ce faceti? nu mai spui nimic de Bumbu?
Pisik mai esti in tara? Mickyyy se striga catalogul, Olga intra la noi sa te mai destinzi putin fie si pentru cateva minute, iti doresc in mod special un an cat mai...linistit!
Celelalte mamici nu mai dau nici un semn, oare or fi bine? Sper ca da, doar ocupate cu servici, bebici, tatici...

Hai za aveti o zi buna!

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Esteeeeee !!!!
Am vorbit la salarizare, si, pentru cele care au reintrat deja in campul muncii, se ocupa angajatorul. Yupiiiiii !!! Am scapat de alergatura!!!
Colega de la salarizare mi-a spus ca mamele care sunt inca in concediul de ingrijire a copilului trebuie sa alerge cu dosarele la primarie... Pana la noi ordine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La multi ani si de la noi! Sa va aduca anul care a inceput numai bucurii! Noi am fost de Revelion la niste prieteni, aceiasi de la Craciun. A fost... domestic. Cu copii urlatori pina pe la 1 noaptea (baremi ale mele au dormit preventiv de la 6 la 8, dar ceilalti erau rupti de oboseala si prea mare galagia sa adoarma). Si de la 2 la 6 am stat la taclale, am si dansat un pic, am mincat si baut ca... nu mai spun ca cine. Una peste alta a fost placut si relaxant. Pe 1 am ramas la ei, am dormit citeva ore si apoi iar ne-am asezat la masa. Si astazi am luat-o de la capat cu gatitul si cu masa pentru ca am avut noi musafiri pe nasii Tudorei, la care fusesem pe 26 decembrie. Asa ca am facut schimb de mese, dar cu aceleasi burti.
Fetele sint bine, Tudora a scapat de raceala, a avut doar un pic nasucul infundat si, din cind in cind, se ineaca, parca ar incerca sa tuseasca, sper ca nu un inceput la ceva... In schimb, Agata tuseste rau, dar doar atit, nu mai are alte simptome, nici macar nas infundat. I-am pus sare calda pe piept, i-am dat miere de albine cu lapte cald, ceai de ceapa, i-am facut baie cu sare la picioare, frectii, cartofi cu spirt la git, plus un sirop de tuse... si tot mai tuseste inca destul de rau. E a doua viroza in iarna asta si sper ca ultima. Oricum, nu are activitati pina pe 15 ianuarie si la gradinita nu o duc pina nu se face bine. Voiam sa spun mai multe, dar mi se inchid ochii de somn. Ah, voiam sa spun fetelor care dau Calgel sau altceva pentru dintisori ce mi-au spus doctorii si farmacistii de pe aici cind am cerut ceva de genul asta. Mi-au dat un unguent pentru noapte, dar mi-a zis sa-i dau numai cind nu se mai poate si foarte, foarte putin, pentru ca este extrem de toxic. Si ziua sa nu-i dau nimic, ca pot sa atrag in alte activitati ca sa uite de durere. Eu i-am dat o seara si dupa aceea, citind si prospectul nu i-am mai dat ca mi-a fost frica. Si nu mai stiu cine dadea Peritol pe aici, parca am mai spus si intr-un alt mesaj, si mie mi-a fost recomandat, dar cind am citit prospectul mi s-a facut rau si nu am avut curaj sa-i dau. Or fi bune, dar daca au atitea efecte secundare (cunoscute, cine stie ce se mai afla peste ani!), mai bine nu!
Robotzica, felicitari pentru casa! Sa o stapiniti sanatosi! In ceea ce priveste iaurtul, m-am oprit si eu la Liberty (organic) se pare ca e cel mai bun. Si brinzica de vaci i-o fac mai nou tot din lapte organic Liberty cu iaurt de la aceeasi firma, ca cea din lapte praf Similac nu-i mai placea. Mersi oricum!
Loreen, am mai intrebat parca, unde sint pozele cu casa noua? Ca eu nu le-am vazut! Si tare imi mai place sa ma uit la interioare... aici oamenii nu-si prea acopera ferestrele si seara, cind plimb fetele, tare imi mai place sa casc gura si ochii prin casele oamenilor. Cica nu-i frumos, da' e sanatos! Nu ma uit la ei, pot umbla si in ala gol, ma uit la casele lor si la mobilele lor, ca-mi plac. Asa ca, as vrea sa-mi clatesc un ochi si intr-a ta, ca am auzit ca e tare frumusel aranjata.
Si am mai vazut poze, am mai citit despre bebelusi raciti, despre cum au petrecut mamici, tatici, bebici Revelionul... dar ma duc la culcare, nu mai pot sa stau, e 3.17 la mine, noaptea... Si casa mea doarme, inclusiv Tudora! Dar eu nu aveam somn si dupa aia ma pling ca nu dorm noptile! Dupa ce ca am un bebelus care nu prea doarme, mai am si un DC pe care bintui! Pa!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Helau
Tzumpiloi, eu mi-am bagat aseara nasul pe la legislative si acolo am auzit ca ar fi aparut normele. Sau un proiect de norme ceva pe cnpas.org
Ioana, ti-am trimis cartea.
Chrisdun, pai eu inteleg ce intelegi si tu. Adik putem sa mai faceam de-acum inca 3 copii. Dar mi se pare aiurea. Esti sigura ca este corect? Pentru ca stiam ca iti da pentru 3 copii, dar indiferent cand se nasc ei. Adik poti sa ai 6 copii: pentru 3 nu ai beneficiat de cic ca nu era legea (copiii sunt maricei) dar pentru cailalti 3 ai beneficiat. Ei acum poti sa mai faci inca 3 si sa beneficiezi ca s-au nascut dupa 1 ian 2006??? N-as crede

Si eu sunt in febra conspectarii nenorocitei de ordonante. Nu va mai zic ca in noaptea de 30.12 pana la 4 dimineata am citit pe net ordonanta 158. Si aparea acolo: conced de maternitate (126 de zile), de risc maternal si de ingrijirea copilului bolnav. Nu va zic in ce panica am intrat cand m-a lamurit o prietena si ea on line la ora aia ca ordonanta noastra este 148 nu 158

Uitati cum am petrecut revelionul

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Uite ce am gasit pe situl de care v-am zis:
13 Decembrie 2005
Începând cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizația pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap urmează a se acorda de către direcțiile teritoriale de muncă, solidaritate socială și familie, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1008 din 14 noiembrie 2005.

Cu aceeași dată, încetează plata indemnizației pentru creșterea copilului efectuată în condițiile Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru indemnizațiile care se cuvin cu începere de la data de 1 ianuarie 2006, încetează obligația angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii și agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, de a stabili/achita astfel de drepturi.

Prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.148/2005 sunt aplicabile și persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005 se află în plată sau li se cuvine indemnizația pentru creșterea copilului reglementată de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a sprijini activitatea direcțiilor de muncă, solidaritate socială și familie și pentru a exista continuitate în plata drepturilor deja stabilite, angajatorii, plătitori ai indemnizației pentru creșterea copilului stabilită conform dispozițiilor Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, vor proceda la următoarele:

1. Odată cu declarația nominală lunară, ce urmează a fi depusă până pe data de 25 decembrie a.c., vor depune la casa teritorială de pensii fișierele cuprinzând datele de identificare a persoanelor aflate în plata indemnizației pentru creșterea copilului, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit. Datele sunt solicitate într-un format unic care poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghișeele caselor județene de pensii. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, CNPAS pune la dispoziție și un program informatic pentru culegerea acestor date.

2. Angajatorii vor depune la direcțiile de muncă, solidaritate socială și familie județene, respectiv la direcția de muncă, solidaritate socială și familie a municipiului București, din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizațiilor pentru creșterea copilului aflate în plată, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit.
Dosarele vor conține, în principal, următoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a.cererea de acordare a drepturilor înregistrată la angajator;
b.certificatul de naștere al copilului și, după caz, livretul de familie;
c.buletinul ( cartea de identitate);
d.certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, după caz;
e.adeverință, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea condițiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, situația deschiderii dreptului la indemnizația pentru creșterea copilului și a duratei acordării acesteia. Modelul adeverinței poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghișeele caselor județene de pensii

Chrisdun, colega ta nu are dreptate, slava Domnului! Asa ca si noi am scapat de alergatura. Mai ramane sa ducem munca de lamurire cu angajatorii sa-si faca treaba ca daca toti or fi cum e colega ta ramanem fara bani.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput