Mamici de iulie - august 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 9
Alexia27 spune:
Buna dimineata burtici! Acum respir si eu mai bine, fara noduri in piept si in gat. Dupa ce ieri m-am perpelit pe toate partile si am dat nu stiu cate cautari pe google despre marimea embrionului, azi am sunat-o pe doctorita sa o intreb ce-i cu decalajul ala si cand a vazut ce stresata eram m-a chemat la spital sa mai imi faca o eco. Si asa am ajuns eu in timp record la Giulesti sa vad ce e cu strumful meu. Si acum avem 2,25 cm, iar sacul tot pe acolo, 4,46 cm. M-a linistit, mi-a zis ca raportul dintre cele doua dimensiuni e bun, ca ii bate inimioara si ca nu e nici o problema. Oricum, e o diferenta intre 17 mm si 22mm!
Bine ca nu e nimic, nu stiu ce faceam daca era vreo problema.
Ca sa nu mai zic ca de luni ma simt si eu uman, nu am mai
decat de vreo 2 ori, si de 2 zile nici macar atat. Sper sa pot sa incep sa am un mod de viata mai normal acum.
Hai ca va pupic, ca m-am intins prea mult
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png
cornelia_laura spune:
Alexia27, ma bucur ca bebe e bine si ca te-ai linistit. Si inseamna ca ai si o doctorita tare cumsecade si receptiva daca te-a chemat la spital. Majoritatea dr s-ar fi multumit sa-ti spuna la telefon ca e bine.
Cornelia mami de Eduard(21 06 2004)
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
letitzia spune:
Multumesc, fetelor, pentru raspuns.
Si sora mea s-a umplut de vergeturi peste tot dupa ce a nascut, dar eu am dat vina pe ea, ca nu a avut un "program" chiar strict de masare a burtii, si, mai ales pe faptul ca s-a ingrasat 26 kg in timpul sarcinii pe care le-a dat jos in max. 4 luni, ceea ce mi s-a parut prea brusc (fara sa mearga la sala sau sa urmeze vreun regim special). Cred ca am sa incerc si eu crema de la Galenic pe care o folositi si voi, dar sper totusi sa ma tina macar 1 luna :)
Si inca o problema: fetele care sunt in 14 saptamani ( intrat in sapt 15) sau cele care au deja un
: mi se pare ca mi s-au lasat un pic sanii; si la voi e la fel sau ati mai auzit de situatii asemanatoare?

cinta spune:
buna, fetelor!
Habar nu am ce e aia sonograf, Kehleyr! aflu si io vinerea asta.
aici la birou cam bantuie nush' ce viroza. si o deshteapta de femeie care e cu nasul numai in batista de 2 zile si stranuta prin toate partile normal ca e si azi la birou. ba a mai si folosit computerul meu inainte ca eu sa ajung la servici. imi vine sa mor de grija pt ca de dim o tin si eu tot intr-un stranut si nici nu pot sa zic nik aici. pt ca nua m spus ca sunt insarcinata...
imi vine sa o strang de gat pe inconstienta asta. de ce nu o trimite nimeni acasa si sta sa ne imbolnaveasca pe toti?
mai burtici, am citit de la voi si incep sa imi fac griji: cand se incepe cu crema asta pt burta? si cu masajul? ca io nici nu m-am gandit la treaba asta. mi-am inchipuit ca astfel de creme se fol doar ulterior, dupa nastere 
si mai am o intrebare: ceva gimnastica de cand se incepe? ca eu de mica am probleme cu coloana si ma cam doare spatele - inca dinainte de a ramane insarcinata. iar doctoritza mea mi-a zis ca imi va prescrie doar o centura sa o port din nush' care trimestru de sarcina. fara tu alta forma de terapie, exercitii, etc.
voi de cand ati inceput cu ecograful? din ce saptamana? ca daca ziceti ca eu la 6 sapt pot deja sa imi vad galusca, ma duc si fac prapad in cabinets a ma puna la aparate.
hait, ca am intrat in priza, fetelor...
cinta
a.cicel spune:
cinta si eu cred ca am racit putin ca stranut si imi curge si nasul din cand in cand. Dar ma tin tare pe pozitie, ca nu vreau sa iau medicamente saui altceva ce ar putea afecta BB. La gimnastica vreau sa merg si eu, dar inca nu am fost sa ma interesez de cand as putea sa incep. Cand aflu ceva te anunt. Eu am fost la eco la 5 saptamani. Nu se vede mare lucru, doar daca iti spune dr. unde sa te uiti. Dar merita sa iti faci eco pt linistea ta, si mai ales ca se vede daca sarcina e in uter sau nu. Eu spun sa mergi sa iti faci eco.
POZE
cinta spune:
multumesc de raspuns a.cicel 
intrebarea e cum ne tinem tari fara medicamente? eu am facut in oct un vaccin antigripal dar nu ma pot baza total mente pe el. ce altceva pot face? precizez ca desi beam zilnic ceai inainte, acum ma tin doar cu apa plata la temperatura camerei. doar si gandul de ceai imi provoaca greturi.
cum afli ceva de gimnastica zi si aici, te rog. ca eu aici ma inteleg cu doctorii ca mutul cu orbul. ca ei nu rup engleza iar eu pe letoniana la termeni medicali dau chix.
si cum ramane cu cremile anti-vergeturi si masatul burticilor?
eu am ditamai burdihanul - habar nu am de la ce. e puhav ca un aluat crescut. cred ca e plin doar cu gaze, ca de mancat pap mai rarutz.
cinta
a.cicel spune:
cinta eu nu am facut nici un vaccin antigripal. Darv in schimb mananc foarte multe portocale si mandarine. Au vitamina C si sunt bune in caz de raceala.
Cu cremele anti-vergituri nu stiu cum e. Citesc si eu ce spun fetele si o sa vad ce si cum fac.
Stai linistita ca si eu am o burta...azi-dimineata nu am putut sa imi inchei pantalonii. Asa ca atrebuit sa caut o pereche mai largi. Tu cand ai avut UM? Eu pe 2 noiembrie. Am vazut ca pe 9 august ai DNP. Cred ca avem sarcina de aceeasi varsta.
POZE
Kehleyr spune:
Apropo de creme, eu la prima sarcina am folosit de la Sanosan, era foarte buna si mai rezonabila ca pret (cam 250.000 acum 3 ani). Oricum n-am avut probleme decat cu celulita mea obisnuita si nu am ramas cu alte vergeturi.
emiliapop spune:
Buna burtici,
MadaCristina vai ce mi-a placut echo tau cu bebelusul la 12 saptamani
se vede atat de bine, puf sa nu il deochi
!
Fetelor pe mine ma cam tine ceva in partea dreapta mai jos cand stau intr-o anumita pozitie sau in picioare(ca o greutate) si parca am noduri in gat.![]()
Nu sangerez, nimic altceva ca ma uit mereu. Eu nu am sangerat niciodata.
O fi de la armata de hormoni? A... si ma mai ia ba cu friguri ba cu calduri din cand in cand.
Am incercat sa ma programez la doctora ca sa scap de griji, dar abia joia viitoare se poate si la echo abia miercuri offf...
In Ploiesti e mai greu cu chestiile astea mai ales ca doctora mea vine din Bucuresti! La maternitate aici nu au nici macar echograf,... e stricat. Cand m-am dus o data sa ii arat o pata care imi iesise pe mana, nici nu au chemat doctora de garda s-a uitat o infirmiera si a zis ca nu e nimic?!?
Nu stiu ce sa fac?![]()
Voi ce ziceti?
Emilia
maine 10 sapt.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png