Mamici de ianuarie-februarie 2006 (114)
Raspunsuri - Pagina 14
irinadum spune:
Ana Marian e un pic mai creol insa toata lumea spune ca seamana cu mine, doar eu zic ca duce si spre Marian macar la pigment. Si vezi ca ma supar . Pai eu cu cine sa fac revelionul?
Teo pai e bine asa cum spui tu dar la noi nu merge ca de multe ori plange cat il tin plamanii si se zbate si astea numai de la colici, ba chiar si la schimbat tipa cat cuprinde. Ieri noapte zici ca eram robot nu se potolea decat dc ii dadeam suzeta pe care la 2 minute o arunca si iar tipa si uite asa cateva ore. E adevarat ca nu in fiecare seara dar....... sunt .
Irina
J G spune:
Teolinda 
Despre ce citesc - in principiu spune ca trebuie sa-i formezi program de somn copilul prin comportamentul tau, astfel: in timpul zilei sa fim mai activi si jucausi cu el iar seara (noaptea) mai calmi si mai neinteresanti.
Daca plange cand este mancat/spalat/uscat trebuie sa incercam pentru cateva minute sa-l lasam sa se calmeze singur si numai dupa aceea sa intervenim pentru ca el nu trebuie sa primeasca o recompensa imediat ce a scos un sunet.
Altceva (cica important) este sa nu-l leganam pana adoarme ci sa-l lasam din brate cand este aproape adormit, astfel in timpul noptii se trezeste si adoarme la loc singur. Daca il tinem in brate pana adoarme atunci se va obisnui sa adoarma numai in brate, deci cand se trezeste noaptea urla pana il luam in brate.
Mai sunt sfaturi despre pozitia lui in somn (pe spate nu pe burta ca sa reducem riscul de sindromul mortii subite), cum trebuie sa facem pentru a evita aplatizarea craniului (trebuie sa-l punem pe burtik cand e treaz si supravegheat si trebuie sa-i schimbam pozitia de dormit la 2 zile)
etc, etc... daca mai citesc ceva care mi se pare important va spun.
Acuma... daca am spus prostii sa nu va suparati pe mine, chiar astept de la mamici sa-mi spuna daca e ceva valabil in ce am scris!!
Ana nuuuuuuu... o sa incerc sa nu stau casa, mai bine ma duc la ai mei! (unde am net, deci mai dau si o geana pe forum
)
J 34+
irinadum spune:
Janine ar fi ideal dc am face asa insa problema e ca nu merge mereu . Si acum cand sunt mici trebuie sa doarma 21-22 de ore din 24 deci cam geu sa il tii treaz dar cred ca pemasura ce crestem ne reglam noi si somn si joaca si tot.
Uite azi al meu a dormit de la 12 la 5.30 cand am inceput eu sa ma joc un pic cu piciorusele lui si l_am trezit si i_am dat sa pape . Apoi am continuat cu 3 ore . Acum se uita la luna si maraie. La noapte ... nu vreau sa ma gandesc.
Irina
teolinda spune:
IRINA - Si al meu chitaie mai mult cand se chinuie sa traga basinutze si sa faca cacutz... dar din pacate nu prea pot sa il ajut decat sa stau langa el si sa vad care e cauza plansului.
Eu inca nu i-am dat suzeta...
Poate reusim sa nu i-o dam pana la urma. Degetul cica abia de la 2-3 luni incepe sa il suga... daca il suge.
JANINA- asa e cu somnul in timpul noptii... daca se trezeste si smiortatie putin ... adoarme si singur la loc.
Ziua inca nu ne putem juca... asta e valabil cam de pe la 6 sapt incolo.
Al meu ... pt ca l-am invatat ca de fiecare data cand se smiortaie sa ma duc sa il iau din patut... acum daca nu il bag in seama... plange... si smiortaie.... si iar mai plange un pic.... si apoi adoarme... ca deh are tot confortul... papat... schimbat...
S-a cam dereglat de vreo 3 zile. Acum e la reeducare
.
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
irinadum spune:
Teo e bine al meu isi baga si tot pumnul in gura sa il suga ca sa nu ma spun ce se ma zgaraie ca manusille si le scoate ins ecunda doi.
Irina
teolinda spune:
Irina - i-a trecut icterul bebenacului tau?
Cand are icter doarme cel mai mult... asa a facut si al meu in prima sapt. Si in a doua... dar de cand a intrat in a treia.. s-a dereglat. Au inceput si crampele... poate unde s-a schimbat si laptele (am citit ca dupa 15 zile... laptele devine cel real cu care se va hrani.. ca pana atunci a fost colostru si apoi un lapte de tranzitie) si s-a dereglat si cu somnul.
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
monica70 spune:
Hello gagicile,in sfarsit s-a mai animat discutia despre bebei sa mai invatam si noi cate ceva!
Eu ma gandesc inca la al doilea nume, ca tot n-am ajuns la nici un consens ! Si doar DIANA CIMPAN e prea comun...Iar cu numele asta mai agrar
nici nu prea merg cine stie ce nume sofisticate !
Mai veniti cu idei,ce nume frumoase de sfanta mai sunt?
GIOVA si eu am stat in GRADISTE 7 ani
,acolo e casa socrului!
IRINA si eu as vrea sa fie DIENUTA creola ca sotul,sau ca tatal si fratele meu! Nu alba ca mine si mami! Doar ochii sa fie albastri sau verzi ca ai nostri,nu caprui ca ai lor ! Numai sa nu fie invers 
Tare curioasa sunt cum va fi!
DENISA tu pe unde mai esti?
MONI 38+
si
DIANA

irinadum spune:
Nici nu prea a avut icter decat intr_o forma moderata.Insa azi a dormit mai mult cred ca dupa noatea nedormita. Dar in general ziua dormim dusi.
IRINA
J G spune:
A, da, desigur, nu se discuta de primele saptamani de viata ci de un proces treptat, constant. Incetul cu incetul si in limita posibilitatilor.
Apropo de deget, in carte se recomanda sa lasi copilul sa-si suga degetul si chiar sa il ajuti sa descopere aceasta metoda de relaxae naturala pentru bebei. Zic pentru ca la noi in tara e considerat nociv suptul degetului (stiu ca ai mei s-au chinuit groaznic sa ma dezvete de acest obicei si daca eu personal imi aduc aminte de batatura pe care o aveam la degetul mare... inseamna ca am avut obiceiul ff mult timp, nu?)
J 34+