Mamici de ianuarie-februarie 2006 (114)
Raspunsuri - Pagina 15
Denisam spune:
Burtici si mamici,
Vad ca v-ati pus pe discutzii serioase despre bebei, ceea ce e f. bine.
Eu nu vreau sa ma pronuntz inca ce stiu si cum am invatat la cursuri pina nu am dulcineea in bratze, dar va citesc si incerc sa invatz si de la voi.
Teolinda si Irina- avetzi niste baietzei frumusei foc
, si Irina eu zic a Mario seamana cu tine, ti-am mai spus![]()
JG- si eu sunt pentru pro 2 nume
Ana- ce faci?
Moni si restul din schimbul 2, ce facetzi, la somnic sau cu sotzii?
Eu am incercat sa dorm un pci, dar a suant celularul sortului, asa ca adio, si acuma ma pun sa fac o supa si sa calc apoi.
Maine noi petrecem revelionul la nasi acasa, deci am scapat de gatit,fac doar o salaat de ciuperci, 10 min e gata,restul nasica, oricum nu aveam chef de gatit, ca pe 2 treb sa fac o ciorba siinca ceva usor pt prima saptamina din an.
Va pup si va doresc o noapte buna dc nu mai apuc sa intru!
Denisa
36+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
miraklucker spune:
Hai fetelor, ce sa va povestes??
In sfasit leam dat de capat la poze, am reusit sa fac una de proba! Nu mai prea pot sa stau pe scaun, asta mica tot ma iminge peste tot!
Ziceam ca va povestesc experieta mea cu alaptatul!
David a fost un copil tare rau cand a fost mic. Nu dormea nici ziua nici noaptea. Ori ma plimbam cu el in carut pe strazi de nebuna sa doarma sau il puneam la san care era si pe post de papa, si de dormit si de suzeta....
. numai asa adormea. Maica-mea si mai ales bunica-mea imi tot spuneau ca laptele nu e bun, mult era....dar. Atata timp cat lua in greutate nu era asta motivul. Asa ca m-a supt pana pe la vreo 10 luni cand am considera ca e de ajuns si gata. Pe la 7 luni am inceput sa-i dau stica noaptea in speranta ca se va mai potoli... da de unde
. Bea sticla dormea si se trezea iara si pana la urma tot la san ajungeam sa-l pun ca sa readoarma!
La mine problema cea mare a fost a dormitului. Pe la 6 luni m-a pus asistenta pediatra unde mergem sa-l masor si sa-l cantaresc sa fac un grafic cat doarme si cat cand mananca.... Cand a vazut de cate ori suge mi-a spus ca numai un prematur suge de asa multe ori
.
Aveti dreptate, singura, si asa departe, plus primul copil fara experieta, nedormita, nervoasa... eram terminata. Cateodata il puneam incarucior il luam cu mine in bucatarie (abia incapea) si cu picorul leganam pe David si incercam sa mai fac si ceva mancare
Sotul venea pe la 6 acasa, de multe ori nu reuseam sa termin nici pranzul pana atunci, ce sa mai spun de curatenie sau televizor (de care eram lipita cat era gravida). Am incercat tot ce am auzit de la toti , tot ce am citit prin carti dar nu a functionat nimic
... Pana pe la 1 an jumate cand a inceput sa se potoleasca singur.
Daria in schimb a fost cumintica de la inceput. 3 zile a fost hranita cu sonda si fiindca nu era cu mine in spital a primit lapte praf! Eu incercam sa ma mulg in timpul asta. Dar lapte..... pauza. apoi a inceput cu biberonul si treptat o masa la san una cu biberonul. Cam la o saptamana, eram inca in spital, a facut icter, fiind si prematur, asa ca gata sanul din nou biberon. Ma mulgeam dar mai nimic trebuia sa bea la 3 ore obligatoriu, si eu ma mugeam de doua ori ca sa-i fac ei 30 mai apoi 50-60 ml. Era un chin, dar am zis ca e tare mica si trebuie sa creasca. Asa nea-m chinuit cam 3 luni dupa care a fost definitiv gata. La sfarsit eram bucuroasa ca puteam macar noaptea sa-i mai dau san si nu ma mai sculam sa-l fac laptele.
Adevarul e ca si ea s-a obisnuit cu biberonul si nicidata nu a fost asa impatimita dupa san ca David. A crescut si cu late praf la fel de bine ca si cu sanul. Singura problema aici e ca laptele e foarte scump, noroc ca e Austria si Germania aproape unde e jumatate de pret, si am avut o prietena cu gemene care primea niste bonuri gratis de la Nestle (sotul lucra acolo) si-mi vindea si mie surplusul ei la cativa franci!! Eu i-am dat BEBA
Sa stiti ca nu e David ma gras sau mai sanatos sau mai nu stiu cum numai ca i-am dat piept. Amandoi s-au imbolnavit pe la 1 an la fel, cu raceli, muci, otite..... din contra Daria a fost mult mai cuminte, dormea mai bine, nu ma cauta asa inebunita ca David.
Deci trageti si singure concluzia!!!!! Eu am avut si unul asa. si unul asa
.
Dar cresc si trec toate, acum sunt amandoi cuminti, David doarme singur, dimineata ii place sa vina la mine in pat sa mai doarma o ora-doua cu mine, Daria doarme de la 7 la 7 fara sa-i aud piuitul.....dar mai vine unul si o voi lua din nou de la inceput
.
Ma intrebati-ma daca vreti ceva sa stiti, dar va descurcati si singure, instinctul va invata. si nu va luati totdeauna numai dupa carti,faceti asa cum credeti voi ca e mai bine pentru voi si copilasul vostru!!
Acum va las merg la culcarica
noapte buna si multi

Mira
32+ mami de DAVID (15.08.2002) si DARIA (20.11.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
teolinda spune:
Si eu am citit ca e normal sa isi suga degetul in primul an de viata.
De asemenea am citit ca mai bine cu suzi decat cu degetul pt ca degetul deformeaza bolta palatina, dantura.... Iar de suzeta oricum il dezveti mai usor decat de deget.
Al meu e in fitze acum... ma duc iar sa vad de ce smiortaie... abia ce i-am schimbat si pampers-ul
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
miraklucker spune:
Janina, ma bucur ca cel putin nu sunt singura care-si bate capul pentru nume, nici noi inca nu avem si pe mine a inceput sa ma streseze chestia asta. doar sutul meu e tareeee calm, el e convins ca e baiat
.....daca ar stii
Mira
32+ mami de DAVID (15.08.2002) si DARIA (20.11.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
irinadum spune:
Pai al meu suge tot ce prinde bavetica, pumnul , fata mea , prosopul de la baie... tot
Irina
Denisam spune:
Moni- te pup si iti doresc sa fie Diana ca tati, si eu o vreau bruneta cu ochii albastri sau verzi, la piele o prefer ca mine, nu ca tatal meu mai creol, eu sunt undeva inspre alb![]()
Am fugit sa fac o supitza din curcan.
Mira- multumim de sfaturi
Denisa
36+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
irinadum spune:
Mira multumim de sfaturi si mai intra te rog cand mai ai timp ca ai un stil de a povesti care pe mine personal ma calmeaza.
Denisa mai baga si tu de la cursurile tale.
Monica nu nasti?
Ursulinaaaaaaaaaaaaaaaa........
Burtici dc dispar ...... dispar la datorie.
Irina
monica70 spune:
Noapte buna la cine se culca!
Eu mai bantui putin pana mai sta frate-meu pe aici si sotul,ca se uita la ceva lupte la TV.
Nu stiu cum voi dormi iar, ca de vreo doua ore deja a inceput Diana show-ul incontinuu se zbenguie !
Si ma doare burta de numa!
Mai ziceti despre bebelusi sa ma mai inspir ![]()
MONI 38+
si
DIANA

Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65330" target="_blank"> Capitolul 115!
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5
....veniwww.dotphoto.com/Go.asp?l=airise&P=C7B1&AID=3131512&Pres=Y" target="_blank">