Mamici de ianuarie-februarie 2006 (114)
Raspunsuri - Pagina 12
Giova spune:
Am venit si noi. Am luat ceva fructe, am fost la KFC in Mall si am trecut pe la coafor sa-l programez pt.maine pe Clau si m-am programat si eu. Eu care ziceam ca ma tund dupa ce vine bebe.Asa ca pana maine la ora 15 trebuie sa terminam cu tot, ca pe urma sa nu mai intru la papica cu noua freza.
Monica sigur ne vom vedea. Noi mergem destul de des in Arad la matusile lui Clau. Stau in Gradiste- auzi ce denumire!!!
Noi vom sta acasa de Rev., deci, mai mult ca sigur voi mai trage cu ochiul pe forum, asta in cazul in care scrie cineva.
Denisa ai grija, ca doamne ce nasol a fost si la mine cu gripa asta.
Ursulina dar istet motan mai ai!!!
toate
!!!
merg sa ma intind putin, revin mai tarziu.
gio
si bb Marco 38+
nicoleta raducu spune:
Fetelor..astia au inebunit cu petardele si pocnitorile lor...
Mai nou am o grija:sa ma uit pe geam....sa nu arunce cu petarde pe masina...

Un vecin de al nostru a patit-o saracul..I-a luat foc masina...
Doamne-Fere...
Noi am frecat-o..
Nu am facu nik azi..
Miine ne-am propus sa ne trezim devreme...si pina pe la 15 ..terminam tot..
Ca sa si dormim putin...
Nicole
32+
Denisam spune:
Fetelor, mersi de griji, sper sa fie doar o raceala, am baut un ceai, o sa ciugulesc ceva de prinz si mai beau unul si dc nu ma voi simtzi bine seara o sa bag un tylenol=cam acelasi lucru cu paracetamol, asta iti dau astia voie aici.
Bine ca am bagat rufele si le-am si intins si am aspirat parterul, cu basementul poate il face Dragos, dar si el de ieri are probleme cu spatele, om vedea care din noi.Mai am alte maruntisuri, si totusi azi as vrea pe linga calcat sa mai fac niste acte si sa ma vopsesc,dc nu maine vopsitul.
Eu stiu ca dc beeb misca mult si tare, se apropie nasterea, si dc e pe invers, mai sta acolo inca cateva zile, dc va uitatzi al feteel care sunt deja mamici, o sa vedetzi ca asa e.
Ursulina- ai grija de voi doua si odihna ca mai ai putin!
Irina- spor la treaba cu gatitul si odihneste-te, Mario are nevoei de tine, intai! Anul 2006 vine si fara salata d eboeuf pt baietzii tai![]()
Moni-ai tu ce ai cu dopurile, eu cred ca printzesele noastre vin fara sa pierdem dopul,repede si usor, ca vad ca doar baietzii pina acuma au venit asa![]()
Denisa
36+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Giova spune:
Denisa al meu foarte rar se mai misca asa cu totul, dar da des din picioruse, sa nu ma panichez.
Eu stiam exact invers, cand e mai lenes vine momentul.
Pe dr. nu l-am intrebat si nici nu o voi face ca iar va rade de mine.
Gata am plecat in pat si la ovul.
Revin peste o ora.
gio
si bb Marco 38+
teolinda spune:
Fetelor va pupicesc!
Acum am terminat si eu de citit tot ce ati scris de-aseara si pana acum.
IRINA – trista povestea ta si te inteleg perfect ca nu te mai lasa inima sa iti vezi puiutul ca nu are ce manca. Faza nasoala este ca te-au pus sa renunti la a alapta in paralel cu formula.
Insa fetelor aveti rabdare si nu va lasati influentate de vorbele auzite in stanga si in dreapta ... veti face cum o sa simtiti in momentul respectiv.
Acum sa va pove cum a fost la mine cu alaptatul... dupa cezariana.
Asa cum am zis... prima zi am stat cu perfuzii... imobilizata la post operator;Copilul mi l-au adus s ail vad abia dupa 6 ore insa nu sa i l si alaptez.
A doua zi ne-au tot zis ca ne aduc copii sa ii alaptam insa pana la ora 4 dupa amiaza cand am putut eu sa ajung la el, nu a venit nimeni nici macar sa ne intrebe daca vrem sa alaptam. Insa cand am ajuns acolo bebe dormea ca era satul de formula si mi-au zis sa ma duc pe la 6. M-am dus atunci si l-am gasit treaz si m-am chinuit sa ii dau sa pape. Nu va spun ce greu mi-a fost ca nu putea sa apuce corect si practic nici nu stiam daca mananca sau nu ceva. In fine... vazand alte mamici cum se agitau pe-acolo ba cu biberoane... ba cu tzitzi sa ii indoape pe bebenaci ajunsesem sa cred ca sunt mama denaturata ca eu ii dadeam acolo ce puteam si mai ales cand il gaseam treaz. Ma gandeam cu groaza ce voi face cu copilul acasa. Asa ca mi-am luat si o cutie de formula in seara cand am ajuns acasa... sa nu planga copilul de foame… ca la cat de mult si des alaptasem eu in maternitateeee…..
Insa Slava Domnului nu a fost cazul de nici o formula.
Cand am ajuns acasa va rog sa ma credeti ca ma uitam la ceas sa vad cate minute suge la un san.... si cat la celalalt si mi-am facut o agenda iren care notam ora la care se trezea, cat sugea de la fiecare san si la ce ora adormea iarasi... sa stiu cam ce program are.Pana la urma totul a fost OK.
Si eu am avut f multe temeri si ma mir si acum de mine cum reusesc sa ma descurc singura sa ii fac si baita, sa il imbrac, sa ii pun pampers-ul si cred ca pana la urma este cel mai bine sa te ocupi singura de copil iar treburile casnice sa le lasi in seama altcuiva ... daca aveti pe cineva de ajutor.
Asa ca fetelor... nu va speriati ca nu e grav ce va urma. URSULINA eu zic sa lasi naibii depresia ca tu trebuie sa fi optimista ca doar te asteapta cea mai frumoasa perioada din viata ta
.
BEE – sa nu te superi ca iti spun dar bebelina trebuie sa suga 20-30-40 de min maxim cu somnic de 2,5-3-4 ore. Eu zic ca e mult sa stai 2 ore cu ea sa suga.Daca adoarme incearca sa o trezesti sau pur si simplu las-o sa doarma si cand se trezeste si cauta sa pape... da-i atunci.Oricum nu sunt eu in masura sa iti dau sfaturi dar mie asa mi-a zis pediatra.
Si crede-ma ca daca vezi agenda din primele zile ...bebe sugea cate 8min la fiecare san dupa care dormea 3 ore...
Chiar azi i-am facut si eu proba suptului si a papat 10 min de la un san si 8 min de la celalalt si cand l-am cantarit mancase 120gr.
Iar am batut campii o groaza. Ma opresc aici si mai revin cu mesaje mai scurte sa mai bag si restul fetelor in seama… sa nu se simta f neglijate
.
.
.
.
.
.
.
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
mirela10 spune:
MAMICI cum a ramas la bebei dupa ce a cazut buricelul?ca la bebe ramane o bobita galbena la mijloc.azim-am panicat toata ca mi s-a parut ca are febra,mai ales ca mai devreme gasisem un fir de par in buricel cu sange.sunt cam disperata,sa nu se infecteze..![]()
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.
Giova spune:
Ai dreptate Teolinda. asa auzisem si eu, ca maxim 20 min. trebuie sa suga bebe, daca adoarme trebuie trezit.
Aici, la maternitatea unde nasc eu sunt numai saloane mama si copilul. Imi zicea o prietena, care a nascut cu cezareana ca se ruga de asistente sa-l ia pe bebe, ca sa se odihneasca.
Eu il vreau langa mine. Noaptea de la 12-6 il iau de langa tine, dar in restul timpului vreau sa fie cu mine. Poate voi veni mult mai obosita acasa, dar e si mama aici si ma va ajuta ea.
Am intrat sa va salut si sa va urez noapte buna. Era cat pe ce sa adorm.
Maine ne asteapta o zi grea si ne trezim devreme.
burticile!!!
gio
si bb Marco 38+
miraklucker spune:
Mirela, sa stii ca si eu am avut probleme cu buricul la al meu baiat tot asa cu sange si nu se mai usca. Am ajuns chiar si la doctor. Dar nu mai tin minte exact daca mi-a dat ceva special, cred ca nu sa-l dezinfectez in continuare cu alcool cu niste betisoare ca ceva pentru urechi dar erau sterile si cred sa-i pun putina pudra dupa aceea. Pana la urma s-a vindecat cu toate ca eu ii faceam in fiecare seara baita.
Teolinda, asa stiu si eu, sa nu-l scoli pe bebe sa manace daca doarme inseamna ca e satul. eu pe a mea fetita trebuia sa o hranesc la 3 ore la inceput dar numai peste zi, noaptea sa o las in pace dar asta ca era prematura si s-a nascut de 2 kg.
In privinta alaptatului si aici e la fel cum povesteti tu, Irina stau langa tine te invata incearca pana merge. sunt foarte rabdatoare asistentele. ele au notat cand a mancat ultima data si ti-l aduc daca trebuie sa-l alaptezi sau atunci cand se trezeste bebele asta daca nu il ai cu tine.
O sa va povestec si experietele mele cu alptatul dar acum trebuie sa dibui cum sa scot niste poze la imprimanta asta noua! Pana nu vine bebele!!!!! aici se face ca o carte, pe care o trimiti la neamuri , prieteni sa anunti ca ai nascut! La Daria am sarit peste daca s-a grabit sa vine pe lume acum al meu sot ma inebuneste de niste luni bune!! si uite ca am ajuns iar aproepe la final si tot n-am facut nimic
Mira
32+ mami de DAVID (15.08.2002) si DARIA (20.11.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
Ana_m spune:
Salutare burticute,
Stau de o ora sa citesc tot ce ati scris. Eu azi am facut o prajiturica pt Revel, si maine mai vad eu ce fac. Sincer nu prea am chef de nimic, am si eu o stare de depresie , asemanatoare Ursulinei. ma gandesc ca in loc sa mergem la chefuri ca in alti ani o sa stam acasa cu socrii.......Sa treaca odata si Revelul asta, lasa ca recuperam la anul, poate.... De-abia astept sa o vad pe bebelina.
Ana
37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
teolinda spune:
Mirela, mie pediatra mi-a zis sa fac asa... dupa ce a cazut buricul.
De fiecare data cand schimb pampersul ... 3 max 4 ore... sters cu o compresa sterila cu alcool medicinal si apoi cu betisor de urechi ... odata bagat in violet de gentiana si sters in gaura buricutului iar data viitoare pui baneocin unguent pe betisor si bagi in gaura buricutului.
La mine a trecut deja insa tot mai verific sa nu intre ceva pe-acolo si cand si cand ii mai pun totusi unguent cu baneocin.
Asa ca... da-i bataie cum iti povestesc ca pe el nu il doare nimic dar daca il lasi necuratat face granulom acolo.
Si mie la spital imi zisese sa dau cu pudra insa pudra face crusta si sub ea se pot face alte nenorociri. Deci pana la urma am urmat sfatul pediatrei.
Gio - e f. greu sa stai cu bebe langa tine... eu recunosc nu am stat si nici acasa nu dorm cu el in camera insa mai raman dimineata la el in camera dupa ce ii dau sa pape. Crede-ma e imposibil sa mai dorm pt ca el se mai foieste... mai scanceste fara a se trezi insa... ca defapt e si mancat si schimbat e totul in regula...si eu totusi am impresia ca ceva il deranjeaza.
Acum sa nu dati cu rosii si sa ma faceti mama denaturata ca nu dorm cu bebe in camera.
Haideti ca mai citesc si sa vad si eu pozele de pe contul comun sa felicit si eu mamicile pt comori.
Mira mai zi si tu cate ceva despre cresterea bebeilor ca tu ai experinta nu ca noi care experimentam acum diverse 
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)