Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (83)
Raspunsuri - Pagina 9
Ina869 spune:
Anamari, si la noi se recomanda sa nu-i spalam zilnic, dar eu am obisnuit-o cu rutina asta seara de seara.
Tu il speli si pe caputz in chiuveta sau numai pe corp? Eu nu prea am cum fiindca robinetii sint fixi si nu am cum sa-i mut iar chiuveta este este gen scoica.
Astazi frumoasa-pufoasa mea a suferit de-mi venea sa pling cu ea. A durut-o burtica fiindca de cate ori o luam in brate si o stringeam la piept se mai linstea, si stiu asta fiindca ea nu este un bebe care vrea in brate. Am dus-o afara dupa-amaiza si s-a mai linstit, i-am facut baita mai calduta ca sa-i fie bine burticii si apoi am tinut-o in pampers si eu am stat numai in chiloti si am hranit-o asa cum spune si Capraru “piele la piele” si i-a fost mai bine. A avut gaze saraca astazi, a dat si pe gura si pe fundulet, si mi-a regurgitat tot ce a mincat, i-am spus lui George ca daca si la noapte face asa ( cu bolta mare si in cantitati industriale) o ducem la urgenta, nu stau sa fac experimente cu fata sa vad ce si cum. Acum am tinut-o iar pe burta mea, asa am tastat mesajele pe care le-am trimis – si a adormit mititica.
Lavi02 tie ti-a spus pediatra sa-i dai ceva lui Nati inainte de vaccin? Ca mea mi-a spus sa-i dau dupa, dar dr. prietenei mele i-a spus sa-i dea baietelului ei cu o jumatate de ora inainte, si parca asa mi se pare normal, de aceea cer mai multe pareri.
Noi avem primul vaccin cind implineste doua luni.
Ripley la mai multe luni pentru Ana !
Anda, pai ce faci, am revenit eu si ai plecat tu?
Cristinaaaaa mi-e dor de tine!
Fetelor, eu astazi am strins hainutele de nou-nascut care nu-i mai veneau bine pufoasei mele si stiti ca m-a apucat o nostalgie mare de tot? Le-am impaturit cu mare grija si mi-am spus ca vor fi bune pentru bb no. 2 pe care mi-l doresc deja,stiu ca asta este inconstienta. Constiinta imi spune “nu si nu” dar sufletul…stiti voi bancul…da mai da-o incolo de constiinta!
Dr. mi-a spus ieri sa fac bebe dupa cel putin un an, sa las organismul sa se odihneasca si refaca si in plus este foarte greu cu doi bebei cu diferente mici intre ei.
O sa vedem noi ce-o sa facem pina la urma.
Ma duc si eu la culcarica, este trecut de miezul noptii.
Pupicei ,
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;30/st/20051123/n/Rachel+Georgia+/k/44da/age.png"></a>
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
silvia_d spune:
Ripley,nu-nteleg care e treaba cu mamicile ian-feb...lasa-le pe ele sa vorbeasca,dar vorba Inei,tu de ce te retragi de la noi?
Si nu-ti mai fa rau singura,citind acolo,poate nici ele n-or fi asha de rele,nu stiu,n-am citit nimik,dar confruntarea asta publica,in vazul lumii,n-o-nteleg de la ele,cu epitetele alea!
Mamici de ian-feb,in loc sa ne impartasim sfaturi,ce facem,ne suparam,ne certam,acum de Craciun,de An nou,oare nu suntem toate mame?
Hai sa ne impacam,ce ziceti??
Oare care-o fi castigul acestei lupte?
Nervi pentru ambele parti,frustrari,si nu in ultima instanta repercusiuni si pentru bebici-ei simt f bine starile mamei,nu?
Sper sa iasa bine,mie nu-mi plac certurile de nici un fel,eu is o fire mai sanguina spre coleric-hehe,nu s-a vazut pana acum,nu?-dar nu-mi plac deloc deloc scanteile astea de scandal!!!
Nu stiu cat e de concis mesajul-nu prea-,dar mai fac o data trimitere la Ripley,te rog,nu te retrage,stai cu noi,vorba Inei-suntem o familie aici,cat de cat ne cunoastem,kiar daca virtual-si poate-ti trece supararea mai repede cu noi!Poate intervin si mamicile de ian-feb,si fac si ele un prim pas de pace,OKI???
Lavi02,vazui suferinta ta,sper ca in timp ce scriu randurile astea sa-ti fi trecut greata,la mine se calmeaza cu carbune-eucarbon-si sab simplex tb.masticabile.
iau si eu nutrinatal,4 pe zi,iau si galactogil,beau si ceai,si dup'aia mi se fac saniicat mingiile de fotbal,si ma-ntreaba mama:de ce naiba iei prostiile alea,tu nu vezi ce sani plini de lapte ai?
heheeee,pai de la astea am...cred eu!
Pupici multi la toate mamicile
Camelia,iti tinem pumnii la nastere usoara!!
Abia astept clubul scutecelor...abia astept sa ne facem mai maricei sa ne si vedem mamicilor cu tot cu piticeii,printr-un parculet prin Buc.
pischi2003 spune:
Buna dimineata!!!
Ripley, asa e cum zice si Silvia, daca te-au suparat celelalte mamici, nu te retrage de aici!!!
V-am zis eu ca puiul meu are un san mai umflat si celalalt mai putin. Aseara, inainte de baita, am observat ca avea o picatura(parea ca lapticul mai diluat) pe sanul mai umflat. Sper ca e de bine, ca incepe sa se treaca. Eu nu am strans, nu am apasat, doar am pus comprese cu Rivanol cum mi-a zis doct. pediatra.
Eu stau ca pe sponci. Azi-noapte a papat lacomila si nu a ragait, a mai papat de vreo doua ori si la fel, nici o ragaiala....... ma astept iar sa vad cum ii tasneste din gurita (ca am mai patit). E adevarat ca da gaze pe fundulet, dar pana ajung acolo, sa nu se razvrateasca prin stomacel. Poate am noroc, sa vedem
Joy, bravo, tine-o tot asa cu cresterea lui Vladut. Eu abia astept urmatorul cantar, probabil va fi pe 6 ian, ca atunci se intoarce doctorita din concediu.
Abia astept noul an. Mai ales ca pe 1 ian. facem si noi o luna
Fetele, gata pregatirile de noul an? Eu il astept pe sot sa vad cu ce bunatati vine de la parinti , ca sa stiu ce nu trebuie sa mai facem noi. Ca si-asa timp nu prea avem.
Va pup
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
camelia_daniela spune:
Buna dimineata, dragelor! Si multumesc din nou pentru incurajari!
Iata-ma-s tot acasa! Nimic deocamdata, continua acea minunata scurgere de care va povesteam ... asa ca nu renunt, poate azi - maine! Daca n-o fi cumva in noaptea dintre ani!
Ripley, nu te necaji din cauza mamicilor de ian-feb! Nu merita ! Si de ce sa te retragi de la noi, stii doar ca noua ne esti draga!
Pupici,
Camelia
Un An Nou plin de bucurii alaturi de cei dragi si cat mai multe impliniri
Varsta bebelushei:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png
Poze Camelia
lavi02 spune:
N-am apucat sa citesc nimic din ce ati scris voi aici, doar ultimul post al Cameliei ca nu naste INCA.
camelia
Vin cu o intrebare:
ILENUTAAAAA daca ai un pic de timp, sau alte fete daca stiti:
cum sa gatesc eu creveti = shrimps ?
Am vreo 750g de creveti congelati, numai carnita (coditele). Eu am mai facut la viata mea asa ceva cu spagetti. I-am fiert in apa cu sare si apoi i-am facut cu spagetti cu sos.
Dar acuma pt revelion nu vreau sa-i fac cu macaroane ci simpli. Ilenuta zicea ceva de un sos, cu patrunjel, smantana?
-------------------------------------
Peste mine a dat boala rau de tot. Mi-a trecut greata aseara dar in schimb am amigdalita cu o pata alba pe una din amigdale = puroi. Eu fac asa ceva cam 1 data pe an sau mai des si de regula imi trece cu Ospen. Dar acum sunt sub tratament cu Unasyn, care ce pisicii lui, e mai tare decat Ospenul! Ce-i drept n-am facut febra (de obicei fac) dar ma doare gatul si simt amigdalele cat casa si ma dor la inghitit. Galma s-a mai redus nitel..
---------------------------------------
Daca m-a dezumflat Felicia cu Nutrinatalul,
din ce faceti voi ceaiul ala pt alaptat? : chimen si anason? Cat beti pe zi? lordra?
tania-z spune:
Neatza fetelor!
eu intru mai rar, ca avem un program dat cu totul peste cap!
Sa incep cu o chestie STRIGATOARE LA CER. La Sibiu e scandal mare in spital din cauza firelor reorbabile cu care am fost si eu cusuta si care au inceput sa faca probleme in tot mai multe cazuri. Se pare ca am fost sefa de pluton, dupa mine au incepu sa "curga" cazuri de epiz. deschisa. Ba, mai mult, acum au inceput sa se deschida si cezariene!!! Doctorii sunt suparati rau, spun ca astea sunt licitatiile in Romania, ca se cumpara ce e mai ieftin. S-a luat hotararea sa nu se mai foloseasca acum decat ate clasice. Ce mai, o nebunie intreaga!
Eu ma vindec in continuare "pe viu". ieri dimineatza am plans 2 ore de durere, dupa pansat, ca mi-a turnat muuuuult acid boric pe rana deschisa si simteam ca ma arde cu flacara intr-una. Ce sa va spun, merg de 2 ori zi le spital la pansat (e greu, ca nu putem avea un program cu bb) si dr. spune ca peste 2-3 saptamani se pune problema de o noua cusatura. . Asa ca mai am de tras...
Lavi02 si Anda - multumesc pentru sfaturi!
Eu sunt necajita rau de tot, cred ca o inteleg bine pe Meems, suntem cam singure pe aici cu probleme asa mari cu lapticul.
Ieri a fost pediatra pe la noi - nu pare ingrijorata de cresterea mica in greutate, zice sa incerc pana in ziua 21 sa-i dau numai san, chiar sa-l informetez, ca sa suga!. Bun, eu am ceva laptic, stiu sigur ca nu suficient, desi iau si Galactogil de o saptamana. Stafan insa nu suge decat putin, se enerveaza ca nu-i vine cat vrea el si incep urletele. Sau, in cazul nr.2, adoarmede oboseala la san. Asta dupa doua ore in care si eu si el suntem terminati si cantarul arata tot 0 grame luate. Mai mult, dupa "infometarea" recomandata de dr. ieri, a mai pierdut 30gr in greutate si acum suntem la 3.070!. Dupa ce l-am cantarit i-am bagat un biberon de formula, ca imi venea sa plang de nervi. Eu am vrut sa alaptez, chiar m-am chinuit, am adus asitenta de la maternitate, platita sa stea cu mine sa-mi arate. Chiar si ea a zis ca nu a mai vazut asa un copil: stie sa suga, are ceva laptic, dar nu o face! Bine, stie sa suga cu mamelonul de silicon, ca de sani goi, nici vorba! Sunt supusa presiunii acum: dr. spune una, prietenele care alapteaza ma fac sa ma simt vinovata ca renunt prea usor si-i dau formula (dar cate au stat sau stau cate 2-3 ore la fiecare masa cu copilul la san - plin si asa de ragade - si fara ca copilul sa ia nimik in greutate?). Sunt la capatul puterilor si azi noapte am facut niste frisoane tare urate de oboseala... Sa stiti ca sunteti niste norocoase cele care puteti alapta si bb suge...e un dar.
Ina multumesc de aprecieri. Am vazut-o si eu pe Rachelina in poze - e o dulceatza! Si ce brad frumos ati avut!
Utocatalina cum a zis si Lavi02, si eu am tot eliminat dop timp de o saptamana, apoi cam 2 zile nimik si apoi...am nascut! Iti tin pumnii!
Camelia_Daniela - bafta multa, mamica curajoasa!
Tania & BB Stefan
Poze
lordra spune:
Raspuns rapid pt. Lavi: io beau zilnic ceai de anason+fenicul sau anason+chimen. Beau cam 1,5 - 2 litri zilnic. Cand am stat prost cu laptele am bagat si 1-2 doze de galactogil si vreau sa-ti spun ca a venit lapte garla. Mie mi-e cam teama de galactogil ca mi se pare ca stimuleaza prea tare lactatzia insa, in cazuri de restrishte, ishi face treaba ca la carte.
Bafta la lapte mult si mai revin, ca acuma-mi urla fata.
lavi02 spune:
Tania, sa stii ca no way, nu esti de invinovatit, faci tot ce-i omeneste posibil mai ales in conditiile in care fundu' tau e cum e! Si eu zic ca sa incerci cat poti cu sanul dar sa-i dai si lapte praf dupa, daca nu ia chiar nimic nu poti sa lasi copilul sa piarda tot mai mult in greutate. Metoda doctoritei e radicala rau si teoretic are sanse de izanda, adica daca nu primeste nimic - nimic ar trebui sa inceapa sa suga dar...
Mai ai inca o varianta - incomoda rau dar am o cunostinta care asa a mers muuulte luni: te mulgi frumos la fiecare masa si ii dau cu biberonul. Ii suplimentezi cu lapte praf daca e cazul, dupa ce papa. Daca ajungi la o productie cat de cat decenta de laptic poti sa-ti cumperi o pompa electrica in acest scop - merge mult mai repede cu mulsul la electrica. (adica daca vei practica treaba pe termen lung). Ce mi se pare nmie nasol e ca daca el nu suge si nu goleste sanii, o sa-ti pierzi si bruma de laptic. Si cat de putin - ii foloseste, ii transmiti anticorpi de la tine, etc.
Ina dr mea a zis sa-i pun supozitor dupa, cand ajung acasa. Temperatura a facut pe seara si noaptea.
In principiu la vaccinul de 2 luni reactivitatea e cea mai mica, nu are inca anticorpi. De regula face febra la cel de 2 ani jumate.
Cu ceaiurile fenugreek pare cimbrisor sau pe aproape (am rascolit netul).
Deci ar fi: chimen, anason, fenicul, cimbrisor. La fenicul scrie ca daca suplimentezi doza poate avea efecte negative puternice! pe site-ul gradinamea.ro
Berea fara alcool nu-i da colici? Are gaze.
Aseara am avut probleme mari cu laptele. Acuma curge si fata doarme...
Eu cred ca astept seara asta cantarul oficial si daca "da nasol" trec pe ceaiuri, bere, etc.
pischi2003 spune:
Fetele care ziceau de ceaiuri ce stimuleaza lactatia: se bea indulcit sau nu? Ca de cam multe ori am impresia ca sanii imi sunt cam goi si as cam vrea sa-i mai umplu. E musai si completarea cu Galactogil? Intreb ca nu stiu....... As cam trece si eu la masuri din astea ca n-as vrea s-o patesc si sa trec la lapte praf. Ar fi pacat, a trecut aproape o luna.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
tania-z spune:
Lavi02, multumesc de incurajari! Eu asa fac, ma mulg de 2 ori pe zi si strang in total aprox 80ml, masa lui de seara. Dar dupa muls nu mai am laptic-neam!, nici la 2 ore dupa. Asa ca iarasi crize, plansete...si formula in final! Am vrificat si eu ca. dupa ce se enerveaza, incerc sa strang sanul si vine fie cate o picatura, fie nimik!
Tania & BB Stefan
Poze