Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (83)
Raspunsuri - Pagina 10
pischi2003 spune:
Lavi02 - sanatate multa si sa o scoti la capat cu toate, ca prea s-au adunat pe capul tau .
Camelia - bafta multa si sa nasti cat mai repede.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
lavi02 spune:
tania mare ghinion pe tine cu ata! Probabil ata din aia a prins si Lordra. Sa vezi ce am visat azi noapte: te-am visat pe tine, ca au hotarat ei ca nu pot sa te coase pe jos asa ca iti fac si o cezariana ca sa te coase dinauntru
anamari cum sa ma supar? Eu ma bucur cand toata lumea vine cu sfaturi si info!
Ina asta nu-i sfat de la mine, e o vorba de la om la om: daca nu-l faci pe bb 2 s-ar putea ca mai tarziu sa regreti. Daca il faci, cu siguranta n-ai sa regreti. Sunt ff rare mamele care pot sa se uite la ambii lor copii si sa zica: pe asta bine ca-l am, pe asta mai bine nu-l faceam! Sufletul de mama (iar tu ce suflet ai!!!) nu te lasa sa simti asa ceva. Dimpotriva, o sa gasesti tot felul de motive sa te bucuri ca sunt 2! A, bineintees s-ar putea sa ai o parere din asta pe masa de nasteri, sau la un mom dat cand urla amandoi si nu stii ce sa le faci. Dar Partea Asta Grea dureaza vreo 2-3 ani.
Aoleu Silvia pai tu le iei pe toate? Eu as zice sa o lasi un pic mai moale.. stii de ce? Daca la un mom dat iti scade laptele sau cresc nevoile lui bb cu ce o sa-ti mai maresti lactatia???
Eu de-asta sunt asa reticenta la ajutoarele medicamentoase (pt mine si plantele sunt tot medicamente). Sa le am pt cazuri de restriste cum ar fi acuma, la 2 luni, uite!
Noi aseara am intrat intr-un cerc vicios, manca tot la 2 ore sau chiar sub, nu se satura, eu n-aveam timp sa fabric lapte mult in 2 h .. si nu se culca. S-a culcat la 3, saracu' sot a stat cu ea de la 1 la 3 ca eu am dormit sa fac lapte. La 3 a mancat din ambii si s-a culocat. S-a sculat pe la 9, a mai mancat un san care intre timp s-a umplut la loc si acum doarme bustean. Intre timp celalalt a cuuurs bine (ne suot de la 3!). Nasol program!
Nu pischi galactogilul e masura suplimentara. Eu zic sa nu-l iei din prima, numai daca chiar ajungi la restriste mare.
Multumesc Lordra, ina, noki, silvia pt ajutor!
Ripley in nici un caz nu o sterge de pe forum. Tu esti draga noastra pe aici! Chiar daca mai iute la vorba... mai cunoastem si pe altele!!!
pischi2003 spune:
Tania, ma-i speriat cu firele care se resorb, ca pe mine la cezariana cu de-astea m-au cusut. Dar am acus o luna, sper ca nu mai e pericol sa se desprinda, Doamne - fereste. Bafta multa si sa scapi de durere si pansat cat mai repede.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
felicia74 spune:
wow, Ripley saraca de tine! Chiar nu-mi vine sa cred ca exista mamici care folosesc un asemenea limbaj. Ce educatie vor primi copii lor? Stai tu linistita, ca noi avem nevoie de tine aici, nu conteaza ce zic altele! Iti spun eu, care am avut o problema asemanatoare cu aceeasi membra, cea mai buna arma e sa ignori astfel de persoane cu desavarsire! Eu asa am facut si merge de minune! Pai de ce sa fie forumul un motiv de stres, cand te poate relaxa?
Lavi eu nu am inteles un lucru: tu nu ai folosit Nutrinatal pana acum? Eu aveam impresia ca da. Eu il iau de vreo saptamana. Dar problema este cu bautul lichidelor. Nu reusesc sa consum 3 l pe zi, orice as face.
Noki, da, in perioada in care Ilinca a luat 300 de gr pe saptamana, a mancat vartos mai ales de la san -50-60ml, ocazional 100 ml. Dar acum iar se mataie la san.
meems chiar daca o sa-mi sara lumea in cap, eu zic -- ca ai luat o decizie buna. De fapt, si eu s-ar putea sa ajung tot pe acoo daca Ilinca nu-si revine.
Ina stii ca si in Bucuresti e primavara? Parca vad ca, in martie-aprilie, cand voi sta cu ochii pe geam asteptand primavara, nu voi vedea decat troiene
Ina, gheata afecteaza mucoasa stomacului! La fel si lichidele fierbinti.
Tania draga, nu-mi vine sa cred ca se intampla la tine in oras.
Lasa ca se rezolva, toate trebuie sa trecem in aceasta perioada prin diverse probleme: bb care nu mananca, bb care nu se satura, mastita, stafilococi etc. Ce sa-i faci, perioada dificila!
Sa stii ca te inteleg in privinta alaptatului! Poate altora li se pare
ca nu facem destul, dar eu cred ca exista intr-adevar bebei lenesi sau mamici cu lapte putin.
Insa mai incearca pana la o luna-6 saptamani. O sa vezi ca abia atunci o sa-ti poti face o idee. Din proprie experientza iti spun ca ragadele
trec dupa o luna, se batatoreste pielea bine de tot. Si eu am avut ragade de bateam cu piciorul in podea de durere.
pischi eu beau ceaiul neindulcit. Dar cred ca nu e o regula. Dar daca bei ceaiurile, renunta la Galactogil, ca ajungi sa se umple prea rau sanii si se pot infunda canalele. Eu nu mai tin minte cum e Maria, daca are putere sa suga sau nu. Dar daca ramane laptele in san patesti ca mine si Lavi, ceea ce nu este deloc placut.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
dordia2000 spune:
Lavi02 si celelalte fete interesate sa va spun cum am facut eu cu ceaiul si Galactogilul. Eu am luat initial galactogil pt lactatie si a mers. In acelasi timp mai beam 2 cutii de bere fara alchool si vreo 2-3 l de apa plata. Cand am auzit de ceai m-am gandit ca e mai economic si mai sanatos si am vrut sa vad daca da rezultate asa ca am intrerupt galactogilul si am inceput in loc de 2-3 l de apa plata sa beau ceai de Chimen si anason. L-am preparat asa: la 2l de apa am pus 2 linguri de chimen si 2 linguri de anason. De atunci cu acest ceai si cu cele 2 beri + papat dupa fiecare alaptare avem destul laptic. Sa dea domnul sa ne tina inca 3-4 luni de acum incolo.
Ripley nu te supara si nu renunta la forum din cauza lor. Nu merita!!! Noi te iubim si nu vrem sa te pierdem. Stim ca esti mai sensibila dar nu tb sa mai citesti ce spun ele. Sunt rele ca vb asa dar...asta e lumea rea. Noi suntem aici alaturi de tine si vrem sa ne bucuram impreuna de peripetiile micutilor!!!Asa ca te rog mult nu ne parasi!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
http://community.webshots.com/user/dordia2000
felicia74 spune:
mai, fetelor, in ultimul timp ma distrez teribil: toata lumea ma intreaba ce fac de Revelion. Raspunsul e acelasi: alaptez!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
lavi02 spune:
Acu am citit si ce zic mamicile de ian-feb , in sub 113 incepand cu pag 6. Ele au zis de gaite, cretine, etc FARA SA CITEASCA LA NOI, PT CA IRINA NU LE-A PRECIZAT UNDE ERA VORBA DE EA. Asa ca ele ca sa o incurajeze au zis: lasa-le incolo de cretine, gaite, le tragem de ciuf etc.
Eu zic sa citim cu toate despre ce-i vorba inainte sa ne pronuntam. Ca altfel ajungem la un fals conflict.
Pana la urma irinadum a explicat (sub 114 pag 3) de ce nu alapteaza, nu ca n-ar fi vrut saracuta ci pt ca tampitii aia din spital i-au zis ca ori alapteaza, ori formula, nu se poate si-si. Ei in primele 3 zile nu i-a venit laptele asa ca s-a hotarat pt formula ca bb era lihnit si a acceptat pastilele pt oprirea lactatiei date de tampitii din spital.
Ea s-a exprimat initial ca nu alapteza pt ca asa considera ca e mai bine pt bb, ceea ce suna f ciudat.
------------------
Felicia eu am mai zis ca nu iau Nutrinatal. Dar am tot citit pe forumuri de el asa ca v-am zis si voua. Dar am precizat de mai multe ori ca eu nu am luat nici Nutrinatal, nici Galactogil, nici ceaiuri, doar ca am auzit de ele ca ar fi bune.
corap spune:
Neata, fetelor. Hop si eu dupa prima noapte alba. De fapt nu a fost chiar alba, am dormit vo 4 ore in total. Bb a avut colici si se tot maraia in somn. (Am avut si eu colici intr-o noapte – nasooooooooooooool). Acu se pare ca am si racit. Ziceti voi ca paracetamolu e ok? Ca io sunt la episodul “vitamina c”, da’ necazu e ca ma doare si in gat.
A... ca mi-am adus aminte: voi unde va petreceti revelionul? Ca noi am vrut acasa, cu nasii si piticu lor, da’ pana la urma il lasam pe dovlecel acasa cu mama mea si mergem la nasii nasilor... – tiri-riri (asta daca nu se schimba planurile iar)
Pentru fundulet rosu & iritat - noua nu ni s-a intamplat deocamdata, dar eu mi-am cumparat reviken (la recomandarea nasilor – ei asta folosesc si sunt multumiti). Eu nu-l spal chiar atat de des, adica in afara de baita il spal cu apa cam o data pe zi, mai ales dupa kk. Dar il dau cu tot felul de creme pt. fundulet, la inspitratia de moment. Acu am 3: una de galbenele (eu nu suport galbenelele, da’ multi mi-au recomandat-o si am luat-o mai mult de gura lor), o crema de la penaten si una de la mustela cu zinc.
Am auzit si eu ca nu e bine sa-i schimbi pampersu noaptea – doar daca e ff incarcat sau a facut cacalica. Si nu tre sa vb cu bb noaptea – faci repede operatiunea –schimbat, imbracat, alaptat, inapoi la somn.
Silvia, da, si andrei face o burtica rotunda-rotunda dupa ce mananca. D-aia tre sa lasi loc cand ii pui pampersul, sa-ti incapa cam 2 degete in el, ca sa aiba loc bb sa se “umfle”
Si andrei nu respira deloc pe gura - eu am citit ca nu sunt “setati din fabricatie” sa respire pe gura; e o chestie care se deprinde in timp. De-asta e si pericol de sufocare la bebei, ca nu stiu sa respire pe gurita.
Si sa stiti ca suzi e fff utila in caz de colici (cred ca e cea mai importanta functie a ei) – ii linisteste pe bebei si face mai suportabila criza. Asa ca sa nu va para rau ca i-o dati.
Si sa incerc sa o ajut pe tania in privinta alaptatului... eu i-am dat la bb san (il tineam cam 45 de minute la un san, da’ cred ca e suficient si 30) si chiar daca nu tragea nimic il lasam sa suga (cateodata mai adormeam si eu). Dup-aia ma mulgeam vreo juma de ora (desi nu iesea nimic, de cele mai multe ori). Eu am bagat si galactogil, ceaiuri de chimen si anason, acu’ vad ca si berea are efect. In plus, eu am dormit noapte cu o punga cu apa calda (spre fierbinte) pe piept. Ma trezeam leoarca de transpiratie, dar se pare ca se “creeaza” lapte in felul asta. Da’ ce fel de lapte ii dai supliment? Ca eu i-am dat cate 30 ml pana pe la 2 saptamani (bine, la mine a scazut in greutate 10 zile), dup-aia 45. 60 de ml i-am dat abia din a 3-a saptamana. Eu i-am dat humana (si ii mai dau inca) pt ca nu e asa de gustos, si o sa prefere intotdeauna sanul. Acum ii dau 90 de ml numai daca inlocuiesc o masa intreaga din cauza de lipsa totala de lapte la tzitzi.
Eu sunt fff fericita, bb a inceput sa vada ca lumea si il atrag tot felul de chestii. Sta cate o jumatate de ora in bouncer si se uita la cate o jucarica. Se mai uita cu orele si la luminitele de la brad. Si ii zambeste lu’ mami a lui. E o placere. De alaltieri seara simt ca bb s-a facut mare si ca ne ntelegem . Am senzatia ca greul a trecut.
Ancaloredana, bb meu cand nu vrea san dupa ce a supt f putin - e semn ca vrea ridicat si ragait. Numai dupa ce iese aerul mai vrea de mancare. Vezi sa nu fie asta buba. Si ai rabdare, tine-l vreo 10 minute la scos aer.
Si pt ca scria dordia de preferintele muzicale ale pitikului: lu’ andrei ii place celin dion (seamana cu ta-su, spre disperarea ma-sii). Asa ca la noi in casa canta femeia asta non-stop. Si ii mai plac si pocnitorile. Doarme lemn, chiar daca e geamul deschi si ma sperii eu de cum se aude.
Hai c-am scrisssss... mai citesc si mai scriu
C & andreias-ardeias (6 saptamani jumate) – 14.11.2005
lavi02 spune:
Tania, mulge-te de fiecare data! Cam la 3 ore. Ca sa te stimulezi ca lumea. Dupa muls baga Garmastanul.
utocatalina spune:
Tania imi pare rau sa aud ca suferi inca cu epiziotomia...sper sa-ti treaca cit mai repede, ca sunt sigura ca este nasol...eu vad ca ieri si azi nu am mai eliminat dop, asa ca sper sa ajung cu bine si la ziua de luni...oricum am un feeling ca in ciuda eliminarilor de dop pe care le-am avut, acestea au fost totusi nesemnificative ca sa declanseze nasterea...om mai vedea!Pupici lui BB Stefan care este un scump!
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta36 + 6 zile
Sa nu depunem armele si vom reusi!