Dinti: totul despre ....
Raspunsuri - Pagina 10
madina71 spune:
Dragi mamici, avem si noi o problema: primul si singurul dintisor a aparut la 7 luni si de atunci au trecut aproape 3 luni (peste 10 zile facem 10 luni) si nu ne-a mai aparut nici unul....stam asa ca o baba stirba doar cu un dintisor....In fiecare zi ma uit la gingiutele lui sa vad daca mai apare vreunul, macar perechea celui aparut deja si nimic pana acum...
E normal sa fie asa de mare distanta in timp intre doi dintisori pereche?
A mai patit cineva asa???????
bebe Adrian 20.01.2007
herra spune:
Durere de dinti la 3 ani
Vladu' meu in varsta de 3 ani si 2 luni a inceput sa spuna astazi ca il doare un dinte! ca sa-l citez: "dintele asta nu e bun!"
as fi sperat ca e vorba de o masea care abia iese acum, pentru ca el arata undeva in spate.
dar se pare ca il doare la contactul cu alimente dulci sau reci.
l-am programat la stomatolog pentru copii, dar abia sambata la pranz.
ce ma fac cu el pana atunci!
Raspunsuri:
Autor: ana_a
Raspuns la: 07/12/2007 08:13:13
herra, ai incercat sa-i dai nurofen sa-i calmeze durerea?
Pana nu-ti spune medicul ce are la dintisor nu prea ai ce sa-i faci, sa eviti eventual dulce, rece, si nurofen daca il doare rau.
Stefan a patit o data asa, a mancat snitel si ia intrat intre doi dinti fibra de carne, a inceput sa planga ca nu-i bun dintele, ca are ceva, sa-i scot de acolo. L-am spalat bine de tot pe dinti si tot nu am reusit sa-i scot, pana la urma a stat cuminte si i-am scos bucatica cu o scobitoare.M-am speriat si eu atunci, dar a trecut.
Sa va faceti bine si sa nu fie carie sau mai stiu eu ce!
Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
Autor: alice2004
Raspuns la: 07/12/2007 10:22:49
Herra, si noi am patit-o cu Andrei intr-o zi ... m-a sunat sotul disperat de acasa ca al mic plinge ca il doare un dinte !! Nici acum nu stiu exact ce anume a fost, dar inclin sa cred ca era vorba de o bucatica de ceva care i-a intrat intre dinti, ca ajunsa acasa, m-am uitat si parauitat si nu avea nimic !! Poate ca si la voi este acelasi lucru, dar un control la stoma nu strica ! Sanatate multa va dorim !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006-2007 Filmulete
Autor: herra
Raspuns la: 07/12/2007 11:41:48
multumesc, sper si eu sa nu fie nimic grav.
PS: promit sa copii subiectul dincolo si sa-l sterg de aici, in curand!
Autor: katik
Raspuns la: 07/12/2007 12:37:40
si fii-mea se plingea de citeva zile ca o dor dintii din fata(incisivi cred ca se cheama).ma tot uit, nu se vede nimik, pina intr-un tirziu scot de la ea ca de fapt s-a ciocnit cu usa si a dat cu dintii de usa....dentista a zis sa-i dau citeva zile la rind nurofen si o sa-i treaca, din fericire asa a si fost!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
Autor: herra
Raspuns la: 07/12/2007 13:03:35
am fost la dentist! cica i-ar fi intrat intre dinte si gingie o coaja, ceva, poate de la floricele.
dar nu a putut sa i-o scoata, cica trebuie periat si iese...
mi-e frica sa nu se infecteze!
Autor: katik
Raspuns la: 07/12/2007 13:05:10
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
vrajitoarea spune:
imi spuneti si mie va rog daca ati patit la fel?copilul meu are 4dintiultimul sus neiesit complet si se trage f tare de urechi,se loveste cu mana la urechi si cap,e de la dinti sau de la ureche?i s-a umflat si locul unei masele din spate de tot.multumesc
diana,mama lui andrei
nikolett2445 spune:
vreau si eu ajutor si nu stiu unde sa caut
are aproape doi ani ,ne ies molarii,doi jos,gingiile sangereaza,si cele de sus dar nu se vede nimik sus,nu mananca nimic decat lapte de cinci zile ,face febra la 12 ore 38 maxim.
cat panadol mai pot sa-i dau si nurofren,deja sun 5 zile cu ce sa le mai asociez,schimb,
avem si afte pe limbuta,ii dau si cu preparat farmaceutic pt afte si cu aftolizol.
Sheannamp spune:
Autor: Marox
Subiect: La ce virsta cad dintii de lapte?
Trimis la: 25/05/2008 18:13:02
Alex o sa aiba 5 ani peste o luna. Deocamdata are toata dantura. Insa vad copii la gradinita, in grupa mijlocie, ca si el, carora le-au cazut deja primii dinti. Din cite imi amintesc, la mine "evenimentul" s-a intimplat de-abia pe la 6 ani, asa ca la 4 -5 ani mi se pare cam repede.
Are vreo legatura cu virsta la care ies primii dinti? Mie mi-au iesit la 9 luni, Alex a avut primul dinte la 7 luni si o zi.
La copiii vostri cum a fost?
Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: ama1357
Raspuns la: 25/05/2008 19:39:11
se zice ca dinti iesiti mai tarziu sunt mai rezistenti... dar este o zicala de-a babelor...
in realitate nu exista nici o regula care sa zica cand trebuie sa iasa primii dinti sau cand trebuie sa cada acestia... exista o medie... si asa este pe la 5-6 ani cad in medie... dar se poate intampla si la 4-5 asa cum se poate intampla si la 6-7 ani...
salutari
Donia spune:
quote:
Originally posted by geanny_nane
ce sa fac ca copilul a varsat si are diaree?
A.Pintea
In primul rand, dus la medic pentru examinare. Copiii se pot deshidrata foarte usor.
In al doilea rand, pana ajungi la medic, da-i sa bea lichide, apa, ceai, ce accepta. Nu lapte (e acceptat doar daca alaptezi), nu sucuri de fructe. Daca ai saruri de rehidratare in casa, cu atat mai bine.
Daca e vorba de un sugar, pune-l la san in caz ca accepta, aceea e sursa lui de hidratare.
Masoara si temperatura, s-ar putea sa aiba febra.
E foarte importanta varsta, cu cat e mai mic, cu atat se deshidrateaza mai repede. Medicul o sa-ti spuna daca e nevoie de alte medicamente sau de regim.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
geanny_nane spune:
baietelul meu,dario are 7 luni si cred ca a avut diaree si varsaturi posibil ca ii ies dintii desi nu se vede nimic dar isi duce manutza la gura mai mereu si nici noaptea nu doarme bine ar trebui sa-i dau nurofren sau panadol ca sa-i calmeze cumva durerea i-am dat cu calgel pe gingii dar parca nu isi face efectul doar putin si apoi iarasi plange.si a slabit destul de mult ce as putea sa-i dau de mancare ca sa se mai inzdraveneasca putin.Iidau sa manance branzica de vaci ,banana cu putin biscuite ,pireu de legume cu orez fara sare deloc pana la un an.Ce altceva as putea sa-i dau Precizez ca nu mai suge de la san de la 6 luni.Ma numesc alina -geanina si va multumesc pentru sfat si ca m-ati primit printre voi,mamicilor.
lulualex spune:
quote:
Originally posted by geanny_nane
baietelul meu,dario are 7 luni si cred ca a avut diaree si varsaturi posibil ca ii ies dintii desi nu se vede nimic dar isi duce manutza la gura mai mereu si nici noaptea nu doarme bine ar trebui sa-i dau nurofren sau panadol ca sa-i calmeze cumva durerea i-am dat cu calgel pe gingii dar parca nu isi face efectul doar putin si apoi iarasi plange.si a slabit destul de mult ce as putea sa-i dau de mancare ca sa se mai inzdraveneasca putin.Iidau sa manance branzica de vaci ,banana cu putin biscuite ,pireu de legume cu orez fara sare deloc pana la un an.Ce altceva as putea sa-i dau Precizez ca nu mai suge de la san de la 6 luni.Ma numesc alina -geanina si va multumesc pentru sfat si ca m-ati primit printre voi,mamicilor.
A.Pintea
hmmm, lapte nu bea deloc?
daca zici ca a slabit. nu e normal, mergi la medic... n--am inteles partea cu "cred ca a avut diaree si varsaturi"?! crezi sau stii excact?
geanny_nane spune:
ba da cum sa nu bea.bea lapte praf millumil,a avut diareesi mi-a varsat acum 5 zile l-am dus la medic si mi-a zis ca s-ar putea din cauza eruptiilor dentare desi cum am spus nu se vede inc nimic.Mi-a zis sai dau smectra ,sa diluez un plic in 50ml de ceai si sa -i dau treptat pe perioada zilei,s-ai mai dau si branzica de vaca,pireu de legume cu orez.acum se simte mai bine scaunul e deja normal dar inca mai e un pic slabit.iti multumesc ca m-ai raspuns la mesajdar as vrea sa stiu ce i-as putea da sa se mai inzdraveneasca un pic si sa mai ia in greutate ca a slabit destul de mult ,as dorii sa-i dau totusi altceva decat mananca acum.Bine ii mai dau si pireu de fructe adica banana ,pere si mar cu biscuite,supa de legume ,supa dulce, iaut.dar as dorii sa stiu ce le da alte mamici sa manance la pui lor .Ce ma deranjeaza ca nu am gasit nicaieri un meniu concret.va multumesc pentru mesaje mamicilor,si multa sanatate la copii vostrii