Dinti: totul despre ....
Raspunsuri - Pagina 9
Sheannamp spune:
Autor: danivero
Subiect: Dintisori
Trimis la: 21/08/2007 20:00:08
Buna tuturor, am o fetita de 1 an si sunt putin ingrijorata pentru ca pana acum i-au aparut doar cei doi dintisori centrali de jos. Am tot citit pe net si am vazut ca normal ar fi trebuit ca pana la 12 luni sa aiba deja 2 incisivi centrali jos + 2 incisivi centrali sus + 2 incisivi laterali sus + 2 incisivi laterali jos ( cu aparitie in aceasta ordine). VA ROG SA-MI SPUNETI DACA V-ATI CONFRUNTAT CU PROBLEMA MEA? Oare este sau nu o problema? CUI SA MA DRESEZ PENTRU ASTA? multumesc tare mult anticipat celor care imi vo raspunde
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Gabbriela
Raspuns la: 21/08/2007 20:18:39
Sanatate si numai bine
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Donia
Raspuns la: 21/08/2007 21:49:12
Nepotelului meu i-au aparut primii dintisori abia la 1 an.
Daca esti ingrijorata cel mai bine e sa discuti cu pediatrul fetitei, el/ea ar trebui sa ii stie evolutia si sa iti spuna daca e vreun motiv de ingrijorare.
Autor: Ramona2006
Raspuns la: 21/08/2007 21:52:10
Fetita mea are la 14 luni incisivii centrali sus si jos plus un pre-molar! Acum se pregatesc de iesit vreo 6 deodata, asa ca nu-ti fa probleme, va "recupera" si a ta. Daca tu sau tatal ei ati avut aceeasi probl, cica se poate transmite ereditar. Asta mi-a zis pediatra noastra.
Nu te ingrijoram totul va fi ok.
marichiri spune:
Noi avem 11 luni si nici un dinte inca.De fiecare data cand a fost "alt fel" dispozitia Anei am dat vina pe dinti asa ca de la trei luni tot asteptam sa iasa si pana acum nimic.Si eu si sotul meu am avut dinti tarziu, eu pe la 11 luni jumate iar sotului pe la 1 an si doua luni i-a iesit primul dinte.Asta e! Asteptam.
tanima_i2002 spune:
Si pe noi ne dispera niste dintisori. Am crezut ca de la 3-4 luni vor iesi dintzucii ca de cand avea 2.5 luni Rares statea numai cu manutza in gura. Primii au iesit la 6 luni jumatate. Tot atunci s-a umflat gingiuta in dreptul caninilor si incisivii centrali sus si pana acum de aproape 4 luni nu a iesit nimic si nici sa se zareasca ceva prin gingiuta. Si manutza e la locul ei in gurita toata ziua cu balutze cu tot.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
roxanaz spune:
Lipsa dintilor = lipsa de calciu?
marichiri
Fetita mea are un anisor (pe 20 septembrie ne "dezmotam"), dar dintisori inca nu avem nici unul.Am intrebat pediatrul si m-a linistit spunandu-mi ca nu e nici o problema(m-a intrebat care dintre parinti a avut dentitia tarzie.Raspunsul e ca amandoi, si eu si tati, am asteptat cam mult pana la primul dinte).Asistenta medicului de familie care vine si vede fetita saptamanal acasa spune ca e clar lipsa de calciu.
Atveti experiente cu "dinti naravasi"?
Darria
Nu intotdeauna dentitia tarzie presupune lipsa ca. Oricum urmeaza sa faceti analizele de la 1 anisor, printre care si ca - o sa vezi atunci.
mai multe inf. aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65008
mariussimiuc
Si noua tot la un an ne-a iesit primul dintisor. Nu stiu daca a fost "clar o lipsa de calciu" ,dar dupa aceea au inceput sa pocneasca precum pop-corn-ul. La 1 an jumate aveam toti dintisorii.
leokris
Nu trebuie sa-ti faci probleme si fiului meu la 1.1 a iesit primul si pe urma au iesit unul dupa celelalt de nici n-am observat fara maraieli aveti rabdare ca vor iesi.
roxanaz spune:
despre dinti
rhoneea
La ce varsta incep sa apara?Cam cat dureaza eruperea unui dinte?Cum se manifesta cei mici atunci cand ies dintisorii?
Panadol...pentru dinti?
servetel
Fetita mea de un an si trei luni a fost foarte agitata azi noapte si s-a marait toata noaptea,cred ca este de la dintisori.As vrea sa stiu daca panadolul este si pentru eruptie dentara,eu l-am luat pentru febra si am pierdut prospectul.
bird70
Panadolul este analgezic, daca fetita ta are dureri din cauza eruptiei dentare poti sa-i dai panadol. La noi exista un gel mentolat special pentru eruptii dentare la copii care se aplica local, poate gasesti ceva similar la farmacie in Romania.
Tisina
noi din Romania am luat "Dentinox-gel", un gel special pentru gingiile dureroase de la eruptia dintilor, si am fost multumiti. Poti sa ii dai si Panadol sau Nurofen.
ina_nz
Panadol sau nurofen alternativ la 4 ore
Ina
alinusha06 spune:
fetita mea de un an si 3 luni are eruptie dentara maselute si cred nu sunt f sigura nu ma lasa sa ma uit ,si are f multe scaune diareice azi a avut cam 10 dar f putin nu face mult decat cat sa murdareasca pampersul un pic ,cu toate ca o spal de cate ori face si sunt pe faza sa o schimb imediat o creia o pauzasc o pudrez nici eu nu stiu ce sa ii mai fac s-a oparit si plange cand o ating,dar ma intreb chiar sa fie de la dinti sau o fii altceva,a avut si temp 38.7 ieri dim dar atat,in rest este vioaie cat de cat mananca dar ma ingrijoreaza scaunele ei,chiar sunt normale atat de multe?am inceput cu enterol dar nu vad o imbunatatire.
Flori 15sapt
alinusha06 spune:
si caninii cred ca nu ii pot vedea nu se vad f bine dar ceva ceva pare sa fie
Flori 15sapt
Darria spune:
Teoria spune ca nu se face temp. mare de la maselute sau canini dar practica demonstreaza altceva.
Diaree: chiar daca face cate un pic sunt cam multe scaune pe zi. Dar acum depinde si de cum reactioneaza mogaldeata. Alimentatia "ajuta" cumva scaunele moi?
E posibil sa fie de la maselute sau canini dar pt. siguranta mergi sau suna macar un pediatru.
quote:
Originally posted by oprescuflore
o pudrez nici eu nu stiu ce sa ii mai fac s-a oparit si plange cand o ating
Flori 15sapt
Pudra in contact cu urina -> iritatii. Daca e posibil e bine sa o lasi dupa spalare 10-15 minute cu funduletul fara pampers.
Este suficienta o crema.
Eu folosesc creme de galbenele sau catina+ulei de masline sau catina simpla sau sunatoare. Am auzit dar nu am incercat inca: uleiul de masline este ft. bun pt. iritatii. La noi bephanten nu-si mai face efectul. In ultima instanta folosim crema pt. eritem fesier(preparata in farmacie, pe baza de zinc).
Nici fetita mea nu ma lasa sa ma uit dar o pacalesc. O iau in brate in pozitie de alaptat si o fac sa rada. Asa pot sa ma uit in gurita ei Incearca, poate reusesti sa vezi.
Bee spune:
Se spune ca diareea si febra mare de la dinti/ masele sunt mituri. Totusi noi am patit-o cu diareea la eruptia primilor dintisori (incisivii). O luna ne-am chinuit cu scaune moi (3-4,5, nu 10!)si cu regim, dar totul a trecut in momentul in care a erupt si incisivul nr. 2. Eu ash zice s-o pui la regim pentru burtica. Banana cu mar copt, branzica, orez cu morcov. SI smecta, hidrasec, enterol. La maselute fata mea a fost foarte agitata si maraita (nu mi-a dormit cateva nopti bune), dar nici urma de febra sau diaree. La primul canin (singurul de pana acum, iesit la jumate de an dupa prima maseluta) nu stiu nici pana in ziua de azi daca a facut fata mea o indigestie (voma, diaree, dureri de burtica, febra, toate disparute ca prin minune in mai putin de 24 de ore) sau a fost o reactie la iesirea dintisorului.
Bee 35+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
geanysan spune:
buna alex are 7 luni jumatate si avem si noi probleme avem temperatura38 cu 2 ii dau nrofen si supozitor de paracetamol si ii scade temperatura am totusi o nelamurire sa fie de la dintisori inca nu ia iesit nici unul ma poate lamuri cineva se face temperatura cand ies dintii?