Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nu mi s-a parut ca fetele cu care discutam sunt genul...de ZZ.
Mi una mi se pare interesant si mi-am mai pus mintea la lucru.
Si nu exclud cu totalitate nici una din variante si "scenarii".
Am mai spus-o..cred ca suntem suficient de mature pentru a discuta si a sustine idei care ne privesc pe noi toate si mai ales pe copiii nostri. Ca nu putem fi toate de acord.Dar mai aflu si eu una, alta..un exercitiu interesant.
Dar cine vrea...cred ca poate deschide subiect direct acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Fiecare are dreptate in felul ei...
Dar eu ma intreb si nu sunt convinsa 100%...un copil vaccinat la care apare o forma (usoara) de rujeola...poate "raspandi" boala la un copil nevaccinat...sub 1 an...?

Marea caracteristica a virusilor din vaccin este ca nu se pot reproduce. In atenuarea lui acesta a fost primul scop. Deci nu poate raspandi boala. Virusul a fost inoculat copilului, dar ca el sa-l raspandeasca trebuie sa-l multiplice sa-i ajunga lui in saliva, mucoase.
De aceea exista un procent de copii neimunizati, organismul lor considera infectia atat de locala ca o ignora si nu-si formeaza anticorpi, virusii neputand sa se reproduca, mor inainte de a produce o reactie.

Referitor la scenarii.. eu zic ca putem feri un copil de un adult responsabil, dar nu de un alt copil, mai ales frate, sora... Si sa fim sincere, eu chiar mi-am ferit copii de alti adulti decat familia restransa.
Si referitor la fiecare face ce vrea cu copilul. Sunt de acord. Dar nu prin frauda, nu punand in pericol pe altii. Exista comunitati anti-vaccinare in foarte multe state, dar copii lor sunt intr-un sistem particular, sau macar sunt cunoscuti si sunt mai atent supravegheati la orice semn de febra...etc. Pe scurt libertatea fiecaruia se termina acolo unde produce rau altuia. Din monent ce copilul si parintii lui nu vor sa-si asume riscurile vaccinarii in interesul sanatatii majoritatii, nu au nici un drept sa ceara sa fie amestecati cu aceea majoritate, pana la varsta in care constiinta igienei personale a copiilor este definitivata.

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Asa este...fiecare are dreptate in felul...Si tocmai de aceea am o presimtire ca acest subiect o sa aterizeze direct la ZZ.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

OFF-TOPIC.

La Multi sa cresteti prin visele voastre!

Aterizam la ZZ numai daca noi deviem de la subiect si ne certam pe probleme personale, sau daca trecem la injurii. In general in afara injuriilor se ajunge la ZZ cu sobecte religioase, de spaga sau privind pozitia femeii in societate...Parol...Eu si uneori Roxy ce mai vizitam ZZ... restul sunt fete cuminti! Si urat nu vorbim, doar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

quote:
Originally posted by AC
Marea caracteristica a virusilor din vaccin este ca nu se pot reproduce. In atenuarea lui acesta a fost primul scop. Deci nu poate raspandi boala. Virusul a fost inoculat copilului, dar ca el sa-l raspandeasca trebuie sa-l multiplice sa-i ajunga lui in saliva, mucoase.
De aceea exista un procent de copii neimunizati, organismul lor considera infectia atat de locala ca o ignora si nu-si formeaza anticorpi, virusii neputand sa se reproduca, mor inainte de a produce o reactie......

Din monent ce copilul si parintii lui nu vor sa-si asume riscurile vaccinarii in interesul sanatatii majoritatii, nu au nici un drept sa ceara sa fie amestecati cu aceea majoritate, pana la varsta in care constiinta igienei personale a copiilor este definitivata.

Asa cum exista un procent de copii care nu isi creeaza anticorpi in urma vaccinarii, pot exista si copii care transmit boala desi sunt vaccinati

In privinta citatului subliniat mai sus, se pare ca noi, mamicile care optam pentru nevaccinare cu ROR, suntem niste fiinte lipsite de constiinta, imature si, colac peste pupaza si lipsite de notiuni de igiena, nu?

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Doina...deocamdata nu putem afirma nici ca vaccinarea este 100% neprielnica...nici ca este 100& benefica ...asa ca referindu-ne strict la subiectul asta...afirmatia ta cum ca nu crezi ca cineva isi va expune copilul de buna voie la ceva rau (in cazul de fata vaccinarea") doar de dragul de a nu face rau altora...deci afirmatia ta cade. Pentru ca nu-i demonstrat 100% ca vaccinand copilul ii faci un rau:). Buun. Asta ar fi una. Cat despre partea aceea cu culmea ipocriziei, imi cer scuze ca te dezamagesc dar am fost crescuta sa respect viata, sub orice forma s-ar afla ea. Iar ceea ce a zis Acusor despre libertate ar fi bun de retinut...pentru ca totusi libertatea noastra se termina cam acolo unde incepe a altora si prin actele noastre asa zise "libere" le facem rau altora. Daca termenele de legalitate si respect pentru viata altuia nu ar fi foar termene ci moduri de viata ...multe ar fi altfel:). So...iarta-ma inca o data...dar sunt asa de ipocrita incat sunt convinsa ca n-ash putea face rau unui alt copil...in speta semen al meu...nevinovat...doar ca sa-l salvez pe al meu. (Si aici nu ma refer la a-mi salva copilul de la un atac..de cineva care vrea sa-i faca rau fizic...ci pur si simplu ma refer la situatia asta...si la altele care ar putea implica suferinta oamenilor inocenti). Se discuta la un alt subiect despre spaimele mamicilor...am spus-o si o repet si aici..cea mai mare este intr-adevar aceea sa nu i se intample ceva rau puiului...ceva tragic...dar asta este si cea mai putin controlabila asa ca nu vreau sa traiesc cu drobul de sare deasupra capului si sa-mi refuz bucuria si linistea cresterii copilului meu pentru ca ma gandesc "oare daca?..ce-ar fi daca". Dupa cum se vede ...lucrez intr-un domeniu care-mi spune cum ca efectele pe termen lung ale vaccinarii pot fi muuult mai mici decat efectele pe acelasi termen ale radiatiilor...ale poluarii...ale distrugerii mediului...so...ma repet...:)). Si clar subiectul asta nu are de ce sa ajunga la ZZ....ui asa pentru ca cine-i provaccinare a explicat frumos de ce-i pro...cine-i contra la fel (chiar daca ne-am mai "incins"...si apoi..ce sentiment inaltator...nici una dintre noi nu-i absolut sigura (si aici vbesc de dovezi palpabile, demonstratii) cum ca are dreptate:).
Si cu acest post ma cumintesc...va urmaresc cu spor...dar trec pe silent.

Numai bine va dorim si multa, multa sanatate si un an nou cu lumina si incredere. Si la vaccinati si la nevaccinati...si la cei norocosi si la cei mai putin norocosi...sau cum spunea nepotica mea.."Stii Dana, Dumnezeu ne iubeste pe toti...si pe aia buni dar si pe cei rai". Avand in vedere ca este un cuvant spus de un copil f mic...traitor intr-un mediu normal...fara inclinatii spre "bigotism'...presupun ca este adevarul din gura pruncilor:). No fain...:)

PS: Cris...incep sa cred ca pe aici is multi racusori:)))...sau oricum
"acvatici":).

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crisiacob

quote:
Originally posted by AC
De aceea exista un procent de copii neimunizati, organismul lor considera infectia atat de locala ca o ignora si nu-si formeaza anticorpi, virusii neputand sa se reproduca, mor inainte de a produce o reactie......

Din monent ce copilul si parintii lui nu vor sa-si asume riscurile vaccinarii in interesul sanatatii majoritatii, nu au nici un drept sa ceara sa fie amestecati cu aceea majoritate, pana la varsta in care constiinta igienei personale a copiilor este definitivata.

Asa cum exista un procent de copii care nu isi creeaza anticorpi in urma vaccinarii, pot exista si copii care transmit boala desi sunt vaccinati

In privinta citatului subliniat mai sus, se pare ca noi, mamicile care optam pentru nevaccinare cu ROR, suntem niste fiinte lipsite de constiinta, imature si, colac peste pupaza si lipsite de notiuni de igiena, nu?

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Injectiile vaccinale se fac intramuscular sau la nivelul dermei si nu in gura. Daca virusii nu se pot reproduce n-au cum sa ajunga in saliva si de acolo zbrrr la vecini.

In privinta citatului.. nu . Ai inteles TOTAL gresit. Ziceam ca nu au ce cauta in colectivitati oana cand toti copii nu-si dezvolta o asa constiinta. Constiinta igienei personale e ceva care se dezvolta la copii tarziu pe la 16-18 ani. E legat de copii nostri toti. Pana atunci le spui sa se spele pe maini si fata cand vin de afara, sa nu roada, pixuri, creioane, sa nu-si manance sandwich-ul cu mainile nespalate... si o fac 90% din cazuri..in rest fac ceva arbitrar si riscant dpdv contaminare cu boli contagioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Nu mi s-a parut ca fetele cu care discutam sunt genul...de ZZ.
Mi una mi se pare interesant si mi-am mai pus mintea la lucru.
Si nu exclud cu totalitate nici una din variante si "scenarii".
Am mai spus-o..cred ca suntem suficient de mature pentru a discuta si a sustine idei care ne privesc pe noi toate si mai ales pe copiii nostri. Ca nu putem fi toate de acord.Dar mai aflu si eu una, alta..un exercitiu interesant.
Dar cine vrea...cred ca poate deschide subiect direct acolo...

Cred ca am fost inteleasa gresit...Nici prin gand nu mi-a trecut ca fetele ar fi genul ZZ.Atunci cand am facut referirea la ZZ m-am referit strict la faptul ca aceasta discutie poate fi sau este interminabila si ca fiecare isi va sustine parerea,fie ea pro sau contra.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by AC
]
Injectiile vaccinale se fac intramuscular sau la nivelul dermei si nu in gura. Daca virusii nu se pot reproduce n-au cum sa ajunga in saliva si de acolo zbrrr la vecini.

Vaccinul anti-polio este oral in Romania...si da, pediatra ne-a spus ca si noi (adultii) daca nu am fost vaccinati putem face boala, copilul fiind purtator...
Deci presupun ca si un copil vaccinat poate "da mai departe" boala impotriva careia este vaccinat...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Sanzi...nu stiu mai nimic despre polio oral. Nu se face aici si stiam ca se face in Africa, dar cu Romania...m-am socat. Sincer.
Stiu ca la rujeola si rubeola se foloseste doar o parte din microorganism.

Editez. Ca mi-am sunat pediatrul care ne e prieten si oricum ii ziceam LMA. Poti lua de la orice vaccin, daca se dezvolta la locul intepaturii "soreness"... cum sa-i zic o reactie dermica?! Si pui labuta acolo te-ai parlit indiferent cat de amputat e virusul/bacteria. Daca virusul e activ evident. Daca-i mort, nu!

Trebuia sa-mi dea prin cap, dar nu mi-a dat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ce ma nedumereste pe mine, de ce totusi vaccinul nu iti da protectie 100%?
David cu toate ca facuse vaccinul cu vreo 4 luni in urma, tot a facut rubeola, si nu o forma ca o reactie de la vaccin...ci rubeola in toata regula, cu febra 40 si bubite pe tot corpul...

Presupun ca eu am adus virusul de la mine de la gradinita (unde probabil sunt copiii nevaccinati) si pt ca eu am imunitate i l-am transimis...
Dar vaccinul nu trebuia sa ii dea si lui imunitate????

Pt ca i-am facut ROR-ul acum ma astept sa faca si Oreion si Pojar? Inseamna ca vaccinul l-am facut degeaba????

Si ma intreb iarasi...de ce fratele meu a facut TBC desi era vaccinat? Si eu nu??? (desi se pare ca am fost purtatoare de TBC dar boala nu s-a manifestat)
De ce nu si=a facut vaccinul efectul?

Asa ca eu ma gandesc ca sunt 2 riscuri majore cand faci un vaccin
1. sa faci chiar boala impotriva careia te vaccinezi...
2. vaccinul sa nu iti dea nici un fel de imunitate...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput