Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Ce ma nedumereste pe mine, de ce totusi vaccinul nu iti da protectie 100%?

Sinzi, Radusi David

Sanzi vaccinul contine o doza mica de virusi care nu se pot multiplica. Ideea e sa provoace organismului o reactie nu sa-l imbolnaveasca.
De aici vin riscurile... sau e preamare doza si te imbolnavesti, sau e prea mica si nu se intampla nimic.

Si virusii aceia au o viata limitata, daca organismul ii trateaza cu nesimtire si lasat in pace ei nu se pot raspandi, dar nici nu creeaza anticorpi, sau nu suficienti. Si deci nici imunitate!
De aceea te poti imbolnavi. De asemenea vaccinarea se face cu anumite tulpini de virusi, cele mai raspandite. Daca dai peste o alta, iar te imbolnavesti. E cazul tipic al oreionului. Stiu o groaza care l-au facut de doua ori...
Dar gandeste-te putin, daca organismul nu s-a luptat cu virusii din vaccin si n-a creat anticorpi... daca virusii aceia se puteau reproduce si raspandi liberi pana organismul se hotara sa raspunda...Hmmm?

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Sunt prea multi DACA si la pro si la contra...

E riscant si daca il faci...si daca nu...

Uite, noi am trecut prin ce am trecut cu vaccinul VPO, si pt noi riscul a fost enorm...sa avem un copil cu polio, sa il pierdem...
Din fericire am scapat si ne-am recuperat incet, incet...dar nu as mai face niciodata vaccinul asta, daca as mai avea copii....si nu l-as recomanda nimanui...

De ce se mai face daca se pare ca polio nu mai exista???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Zicea cineva ca se pare ca se vor purta discutii interminabile, fara ca cineva sa-si schimbe parerea? S-ar putea sa avem surprize!
Uite, pe mine m-a convins Andreea ca e ffff sincera, si bine intentionata. Nu stiu de ce la inceput am crezut ca nu vrea decat sa arate ca stie mai bine...Sunt mai noua pe DC, si sufar un pic de paranoia cand ma contrazice cineva...
Pe urma, mi-a placut raspunsul tau, Floarea Soarelui, m-ai pus la punct de nu m-am vazut, adevarul e ca nici eu nu as putea sa mai dorm stiind ca am facut rau unui copil (chiar fara voie). Dar e la fel de adevarat ca nu as putea sa-i fac copilului meu un vaccin daca as fi SIGURA 100% ca acel vaccin ar putea declansa copilului meu o boala ingrozitoare(diabet, cancer etc) Deci daca ar exista riscul dovedit stiintific, chiar daca acesta ar fi infim, sa zicem de unu la un milion, nu as risca sanatatea copilului meu. Desi probabil nu este normal, ar trebui, cum spui tu, sa am mai mult respect pentru lege si pentru normele sociale. Dar poate ca legea nu ar fi aceeasi daca s-ar demonstra asta, nu?

Sa intreb si eu, fara nici o legatura cu topicul, de ce baietelul meu (pe atunci in varsta de 2 ani), nu a luat hepatita A de la tati, desi in perioada de incubatie tati a stat in aceeasi camera, a folosit aceleasi tacamuri, a baut din aceeasi sticluta cu el?

Eu am impresia ca suntem trei categorii de mame aici: pro, contra si interesate de subiect, care vor sa se decida de care parte sunt...

Si am si o intrebare pentru Cristina:parca spuneai intr-un mail, mai la inceput, "baietelul meu a facut rujeola acum doua zile...." Era doar un citat fara ghilimele? Sau era chiar baietelul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Doina, era chiar baietelul meu! Din pacate, nu a avut rujeola, desi simptomele erau aceleasi. Miercuri a inceput sa se simta rau (lucru care ne-a speriat pentru ca nu avusesem probleme de nci un fel cu el), febra mare, rosu in gat, ganglionii umflati la ceafa... ce mai tot tacamul! Colac peste pupaza, de joi nu mai vroia sa manance, iar duminica i-a aparut o eruptie, intai pe piept si spate, apoi in spatele urechilor. Urgent ne-am dus la Spitalul de Boli Infectioase, Colentina, unde era carantina din cauza rujeolei si acolo dr de garda i-a luat sange ca sa vada despre ce e vorba. Rezultatele le-am primit de-abia dupa o saptamana si a iesit serologie negativa si la rubeola si la rujeola.
Sincer, mi-a parut rau ca nu a facut pacatoasa aia de rujeola ca ar fi fost o mare usurare pt noi. Scapam de un stres! Si chiar nu mai era nevoie de vaccin! Oricum vaccinul rujeolic este cel obligatoriu, nu neaparat ROR-ul.
Ce m-a uimit este ca dr. cand a auzit ca nu vrem sa-i facem vaccinul, a spus ca nici el nu i l-ar face copilului lui pt ca rujeola nu este nici pe departe o boala atat de grava iar complicatiile apar la copiii cu probleme sau neingrijiti.

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina
Dar e la fel de adevarat ca nu as putea sa-i fac copilului meu un vaccin daca as fi SIGURA 100% ca acel vaccin ar putea declansa copilului meu o boala ingrozitoare(diabet, cancer etc) Deci daca ar exista riscul dovedit stiintific, chiar daca acesta ar fi infim, sa zicem de unu la un milion, nu as risca sanatatea copilului meu. Desi probabil nu este normal, ar trebui, cum spui tu, sa am mai mult respect pentru lege si pentru normele sociale. Dar poate ca legea nu ar fi aceeasi daca s-ar demonstra asta, nu?

Exista mii de cazuri de copiii care s-au imbolnavit sau au murit din cauza vaccinurilor. In America parintii acelor copii au primit bani grei in urma unor procese. Citeste site-ul lui "National Vaccin Information Center":
http://www.909shot.com/Default.htm

Floricel & comp.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crisiacob

Doina, era chiar baietelul meu! Din pacate, nu a avut rujeola, desi simptomele erau aceleasi. Miercuri a inceput sa se simta rau (lucru care ne-a speriat pentru ca nu avusesem probleme de nci un fel cu el), febra mare, rosu in gat, ganglionii umflati la ceafa... ce mai tot tacamul! Colac peste pupaza, de joi nu mai vroia sa manance, iar duminica i-a aparut o eruptie, intai pe piept si spate, apoi in spatele urechilor. Urgent ne-am dus la Spitalul de Boli Infectioase, Colentina, unde era carantina din cauza rujeolei si acolo dr de garda i-a luat sange ca sa vada despre ce e vorba. Rezultatele le-am primit de-abia dupa o saptamana si a iesit serologie negativa si la rubeola si la rujeola.
Sincer, mi-a parut rau ca nu a facut pacatoasa aia de rujeola ca ar fi fost o mare usurare pt noi. Scapam de un stres! Si chiar nu mai era nevoie de vaccin! Oricum vaccinul rujeolic este cel obligatoriu, nu neaparat ROR-ul.
Ce m-a uimit este ca dr. cand a auzit ca nu vrem sa-i facem vaccinul, a spus ca nici el nu i l-ar face copilului lui pt ca rujeola nu este nici pe departe o boala atat de grava iar complicatiile apar la copiii cu probleme sau neingrijiti.

Floricel & comp.

Auzi Cris poate a facut roseola! Ca mai e un tatic al carui pusti taman a facut-o... poate circulas... era mai roz eruptia?

Mergi la inceput

Ce inseamna roseola? Cred ca ai mai pomenit termenul dar am crezut ca este o greseala de tipar.
Eruptia era mai roz, intr-adevar.

Floricel & comp.

Mergi la inceput

Gata, m-am lamurit! Am dat un search pe google si am citit despre minunatia asta de roseola.
Nu a avut genul asta de eruptie. Bubitele erau mult mai mici si foarte dese dar nu unite, sub forma de pete mari. Plus ca febra nu a depasit 39.
Ce m-a uimit a fost reactia lui inainte si dupa eruptie. Inainte de eruptie cu o jumatate de ora a devenit extrem de agitat, nu statea locului, nu vroia nici mancare, nici somn, nici joaca, nimic! Dupa ce am observat aparitia bubelor, la cateva minute s-a linistit brusc si a cazut in extrema cealalta, a devenit extrem de vesel si vioi, starea lui incepand sa se imbunatateasca din acel moment.
Stiam ca la bolile eruptive, gen rujeola, copilul se linisteste brusc dupa aparitia bubitelor...
Foarte ciudat!
Concluzia doctorilor a fost: exantem alergic. La ce? Medicamentele incepusem sa i le dau de joi, eruptia aparandu-i duminica. Daca facea o alergie, nu trebuia sa-i apara mai devreme?
Pe de alta parte, oare testele alea au dat gres?
I-am dat un antibiotic, Stodal, medicament homeopat pt tuse si supozitoare cu Algocalmin.
Algocalminul din cate stiu poate da reactii alergice.

Floricel & comp.

Mergi la inceput

Mama ce cocktail Molotov dadusi copilului Ia vino tu Cris la un sobect pro si contra antibioticelor in lipsa infectiei bacteriene!.

Mergi la inceput

Ah, ai atins un punct sensibil! Eu, pro antibiotice? N-ai sa vezi! Coctail Molotov? Da de unde, doamne iarta-ma? Un antibiotc, un medicament homeopat si un antitermic?
Nu cred ca iti poti inchipui cat mi-a luat pana m-am decis sa-i dau antibioticul. Si nu i-l dadeam daca bea macar lichide si vedeam ca starea lui merge inspre bine.
Sunt de acord cu tine in privinta topicului cu antibiotice. Daca nu exista l-as deschide eu, mai ales ca la noi e o moda acum. Insa s-ar putea sa fim in aceeasi tabara de data asta
Dar deja cred ca mi-a ajuns lupta de aici. Am obosit, copilul trage de mine ca sa ne jucam si eu stau ca o nebuna cu ochii in calc doar-doar intelege cineva esenta mesajului meu.
Cercetarile privitoare la reactiile negative ale vaccinurilor exista si nu de ieri, de azi. Faptul ca nu s-au luat inca masuri legale care sa impiedice comercializarea unor vaccinuri, nu minimalizeaza importanta si veridicitatea acestor cercetari. Trebuie sa mai treaca mult timp pana se va reflecta la nivel guvernamental aceasta problema. Poate ca vor trebui sa mai moara inca vreo 10-20% din copiii vaccinati ca sa se ia masuri.
Eu nu voi putea insa sa traiesc cu constiinta ca as fi putut sa-i fac copilului meu un rau cu mana mea sau obligata de un stat care mi-a demonstrat ca este iresponsabil.
Intre varianta de a face copilul meu bolile copilariei si cea de a suferi o viata in urma vaccinarii sau, mai rau, de a face cancer, o prefer pe prima.
Am prostul obicei de a imparti cu cei din jur si bune si rele, implicandu-ma la extrem si ajungand un fel de Don Qouijote care se lupta cu morile de vant. In definitiv care este interesul meu? Nu lucrez in domeniu, nu am nimic de castigat.
Nu as fi staruit in expunerea argumentelor mele daca nu m-ar fi socat aciditatea unor raspunsuri si tonul agresiv. Chiar nu ma asteptam pentru ca am intrat pe forum cu sufletul deschis, dar in urma atacurilor (fie la idei, fie la persoana) am reactionat pe acelasi ton si spiritele s-au incins.
Cu scuzele de rigoare pentru tonul inadecvat pe care l-am abordat in discutia cu unele dintre voi, va doresc sanatate la bebei si sper sa ne intalnim si in cadrul altor subiecte mai putin infierbantate

Floricel & comp.

Mergi la inceput