Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Roxana...si zau ca nu fost asta intentia...poate ca ma luase nitel valul dar nu imi sta in fire sa fiu rea....ca d'aia ma gandeam cum poate fi totul ok nu numai pentru copii nostri care au fost mai norocosi decat altii:). Eu ...care prin fire ash avea tendinta de mama paranoica...incerc (mai bine zis duc o lupta cu mine cat se poate de crancena)..sa ma educ in asa fel incat sa nu scot la iveala toate spaimele pe care le-am capatat din clipa in care am fost binecuvantata cu un samburel de lumina...si stii ce...cu greu am realizat ca nu pot..nu am cum sa fac in asa fel incat puiul meu sa fie cat mai protejat...pentru ca oricat ash face...oricat m-ash chinui ...niciodata nu va fi suficient....asa ca am ales sa fac cat pot...si sa las la voia altcuiva felul in care se va derula exisenta ei...Asa ca..am lasat-o pur si simplu sa creasca neconstransa...sa-si capete echilibrul ei...sa fie independenta (:)))...stau eu cu okii pe ea...dar incerc sa fiu detasata)...si cred eu ca am reusit ce de putine ori se reuseste...Is spuneam si lui Cris...moima mea ...la 2 ,4 ani...are un cehilibru pe care putini copii de 3-4 ani il au...si este si echilibrata (dar asta este latura ei de clujanca:D...care o vad si la altii/altele:D)...cat despre imunitate ..multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa si vesela...e un copil cu copilarie si cu capacitatea de a se bucura nestirbita de nimic. Cat despre vaccinuri obligatorii sau nu....eu n-am suferit la bolile copilariei...dar anul asta am facut o pneumonie cu "hemofilus" de n-am fost om vreo 2 luni jumatate si fii-mea a facut numai o bronsita tusitoare si fara alte simptome gen febra si "moleseala" ...si asta pentru ca intamplator alesesem sa-i fac acthibul in toamna. Asa ca pe mine un vaccin m-a convins ca-i ok sa i-l fac. Apoi..sunt atatea spaime pe care le am...ea e sanatoasa...e puternica...dar ma tot gandeam..niciodata nu stii cum va fi intr-un moment in care se mai plimba vreo epidemie vaccinabila (am io asa un fix cu vaccinurile de meningita...si culmea...am fost sfatuiata sa i-l fac dar nu ma hotarasc...oi vedea). Oricum nimic pe lumea asta nu o sa garanteze ca un copil nu va face o boala...vaccinat sau nu...ca nu va avea un moment de cumpana...absolut nimeni nu ne poate garanta asta. Asa ca nu ramane decat sa ii protejam cum credem noi mai bine..sau cum este mai la indemana si...cam atat.
No, m-am lungit destul...va dorim sa aveti un an nou plin de sanatate, impliniri si bucurii...si va mai dorim sa puteti privi lumea ...macar cateva minute pe zi ...cu oki si suflet de copil:)b

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Intr-adevar Elena... vaccinat inainte 15 luni imunitatea nu e pe termen lung. De fapt ROR se mai reface macar o data in viata...
Si vaccinul poata da boala, dar virusii din vaccin cati sunt atatia raman... partica de reproducere a fost eliminata, deci copilul are de luptat cu mai putini. Totusi, greseti spunand ca cei mici nu intra in contact cu cei mai mari. Ai viziunea unei mamici cu un copil.
Ia gandeste-te cati au doi la interval de doi-trei-patru ani? De aceea copii nevaccinati nu ar trebui admisi in scoala! Pentru ca pot transmite asta altor copii (vaccinati si imunizati au ba). Ii pot infesta pe cei neimunizati, sau doar face purtatori pe cei imunizati. Si purtatori fiind ii pot infesta si pe cei mici.
De asemenea purtator poti fi si tu sau sotul, sau bunica ....
Deci ideea cu pana la sase luni sau un an stai izolat... e teoria parintelui cu un singur copil.

Si de rujeola se poate muri, din pacate. Si de gripa poti muri. De gripa normala nu murim pentru ca organismul nostru s-a obisnuit cu tulpinile de virus existente... are anticorpi deja produsi cand da virusul peste ei...dar la o tulpina noua se moare vezi gripa aviara, vezi gripa spaniola de la inceputul secolului...

Nu stiu daca mi-as vaccina copilul asa de mic, daca ar fi doar unul.. (nici eu-s fanatica pro-vaccinat).. doar pro.
Pe de alta parte disputa MMR/ROR si autism... nu a aparut legat de vaccinurile mono intr care si antirujeolicul simplu.
Problemele realmente suspicioase legate de MMR au fost dupa mine cele legate de autism
dar pe de o parte convervantul thimerosal suspectat din vaccin a fost scos, Si pe de alta parte dupa ce in urma scandalurilor din UK parintii nu i-au vaccinat pe o lunga perioada de vreo sapte ani, nu doar ca epidemiile de rujeola, oreion, rubeola au revenit, dar cazurile de autism nu au scazut, ba chiar crescut.

Roxy... si cred ca Floricel a reactionat mai mult la negarea oricarui beneficiu in urma vaccinarii. Si nu in ultimul rand al ideii ca jumatate din copii lumii pot muri ca unul sa nu fie supus riscului... Afirmatii exagerate dau raspunsuri exagerate. Sau eu asa cred.. nu ma vad pe un vas care se scufunda...zdruncinand o barca cu copii ca sa pice ei si sa ma urc eu cu ai mei.

La alte cele legate de mine.... nu stiu ce sa fac sa rad... sau sa plang... pe DC suntem totusi o familie... in care ne pretuim defectele si calitatile... nimeni nu-i geniu si puterea sta in a vedea ce stiu si ceilalti. Fiecare are subiectele si domeniile lui de informare favorite. De exemplu, Roxy, Sanzi si cu mine cel putin nu cred ca ajungem sa depasim degetele de la o mana numarand subiectele in care am fost de aceeasi parte a baricadei... si totusi nu suntem dusmane si chiar ne pretuim.. sau macar eu pe ele... na declaratiile de dragoste se fac si-n tabara adversa. Si da pe Teo si Floricel le gasesc si inteligente si calde la suflet.. si nu pentru ca-s de acord cu mine, acum! Nu poti sta pe DC atata timp fara sa stii lumea... si eu asta gasesc extrem de placut ... s-o si un An Nou bun si fericit si sanatos s-aveti cu totii mai noi si mai vechi forumisti!

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Hai ca de data asta m-a impresionat raspunsul lui AC in final. Una peste alta suntem mamici, ce poate fi mai frumos pe lume decat sa ai un copil? Sau doi? Sau trei?
Pe moment eram gata sa-ti raspund AC la cele afirmate de tine dar cred ca in acest moment nu este cazul pentru ca suntem la cumpana dintre ani.Apropos, Floricel e fi-miu, eu sunt Cristina.
Vaccinati sau nevaccinati, sa ne traiasca copiii! Sa ne bucuram de ei! Si sa dea Dumnezeu sa traiasca, macar ei, intr-o lume mai buna, mai calma si mai altfel decat cea in care traim acum!

Eu ma bucur tare mult ca v-am gasit si va doresc tuturor sa vi se implineasca toate dorintele in noul an.

LA MULTI ANI

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Cris...hihihi...imi zambesc in palarie...Floricel is io..Floricel ii baiatelul tau...gata...mi-am gasit jinere (primul o fi?..sau al doilea?..al catelea?:)))...deh batranetile mele...maica..:)))

Numai bine sa aveti fetelor, sa va dea Dumnezeu in anul care vine sanatate, lumina in suflet si putere sa va realizati visele:). Si pupam vaccinatii sau nevaccinatii mititei ca ei sunt ziua noastra de maine si pasul nostru in colbul asta prea incercat:). Noa..m-oi duce la varza mea calita si la fripturica ca amu, amu vin mosafirii si ma gasesc vba poezelei numa'n fusta si'n papuci:))

La multi ani si-un an mai bun sa va fie 2006!

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si io te iubesc AC...si pe voi!!!!
E chiar un deliciu sa discutam...
Jos palaria in fata fiecareia dintre voi si stilului vostru de viata!!!! Fiecare traiaste cum vrea si noi trebuie sa ne respectam asa cum suntem!!!!!
La multi ani!!!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

La multi ani mamicilor, la multi ani pruncutilor, si de ce sa-i uitam, la multi ani taticilor! Un an bun sa ne dea Domnul...

Uite , apropo de scenarii, am si eu unul... Si cred ca statistic vorbind are sanse mai mari sa se produca in urmatorii zeci de ani, decat cel propus de Floarea Soarelui. Sa presupunem ca respectiva Dana nu e mamica iresponsabila ucigasa de copii, ci o mamica fff constiincioasa, care-si vaccineaza puiutul cu toate vaccinurile obligatorii . Si puiul ei nu face rujeola la trei ani, ci la treizeci si trei, cand prin casa iata tocmai o ia de-a busilea generatia a treia...Sotia domniei sale, stiind ca vrea un bb, a facut un ROR, dar la "baietelul mamii" i-a fost frica de injectie...(Apropo, mai fetelor, stiti cate femei nasc azi in Romania fara sa-si fi facut macar un test HIV ? Ce sa mai vorbim de testari de anticorpi...)
Sau face rujeola la 33 de ani, iar in perioada de incubatie are in vizita pe nepotelul de 10 luni, a carui mamica s-a vaccinat pt a transmite anticorpi, dar uite ca unchiuletu n-a fost pe lista de vaccinati obligator...
Ei, mai aveam vreo cateva zeci de scenarii, dar nu face sa va plictsesc, ca e anul nou, sunt programe la tv... Eu cred ca e absurd sa ne imaginam scenarii, parca am mai spus undeva ca eu cred ca astea nu noi le hotaram...
Noi trebuie sa ne hotaram daca vaccinurile astea sunt sau nu riscante pentru copii. Si uite, am vazut ca exista un topic cu copii care au diabet (cand i-am zis bunica-mii nu a vrut sa creada!), ia sa cititi pe acolo sa vedeti cum se declansaza diabetul la copii, in urma unei infectii virale. Interesant, nu? Parca pe vremea noastra nu se facea diabet dupa gripa...
Si referitor la replica aceea a Cristinei, cu jumatate din copiii planetei, mie mi se pare extraordinar, ce bune vrem toate sa parem!!!...Pai cand e vorba de copilul nostru, nu reactionam toate asa? Bineinteles ca a folosit si ea o expresie mai..., dar exista vreun parinte care sa aleaga sa-si expuna propriul copil unui rau, doar ca sa-i protejeze pe altii? Oi fi eu mai, da asta mi se pare culmea ipocriziei.

Mergi la inceput

Doina, mama, nu cred ca are vreun rost sa cream scenarii acum pentru ca ele pot fi infinite si intr-o tabara si in cealalalta si o sa ne certam ca chiorii pana la revelionul urmator degeaba.
Facand o sinteza, iata la ce concluzie am ajuns: pe acest topic au intrat mamici care pledeaza pentru vaccinare (si acum ma refer strict la vaccinul ROR) sau contra vaccinarii. Toate bune si frumoase pana aici, fiecare este liber sa ia orice decizie vrea pentru copilul lui. Ce m-a surprins este atitudinea agresiva a unora dintre mamicile pro care ne infiereaza pe noi, cele contra, acuzandu-ne ca putem imbolnavi o planeta intreaga prin decizia noastra inconstienta de a nu ne vaccina copiii.
Sa-mi spuna si mie cineva, ce vina am eu daca, copilul vaccinat cu constiinciozitate nu dezvolta anticorpi? Pentru asta trebuie sa-mi vaccinez eu copilul? Sa-mi pun eu in pericol viata copilului meu doar pentru ca celalalt sa fie aparat in fata bolii? Nu mi se pare o atitudine OK.
Pe mine nu ma deranjeaza ce fac ceilalti dar sa ma lase sa-mi traiesc viata cum cred eu de cuviinta! Nu-mi place sa-mi forteze nimeni mana si nici sa-mi bata obrazul, spunandu-mi ca eludez legea si nu e frumos.
Chiar daca exista chiar si un singur sambure de incertitudine in privinta vaccinului ROR, oricum nu i l-as fi facut, pentru ca rujeola este departe de a fi o boala mortala, cum insinueaza media! In definitiv, orice boala, inclusiv gripa banala, aparuta peste alte complicatii poate duce la moarte.

Floricel & comp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Fiecare are dreptate in felul ei...
Dar eu ma intreb si nu sunt convinsa 100%...un copil vaccinat la care apare o forma (usoara) de rujeola...poate "raspandi" boala la un copil nevaccinat...sub 1 an...?

Mergi la inceput

Da!

Floricel & comp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Asa este...fiecare are dreptate in felul...Si tocmai de aceea am o presimtire ca acest subiect o sa aterizeze direct la ZZ.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput