Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 9
mimsi spune:
Racaru, uita-te si tu pe Milumil 2 de la ce varsta se foloseste. Alexia mananca Humana 1 si "in jurul varstei de 4 luni" (citai din dr copilei) se trece pe Humana 2, treptat. Banuiesc ca nu e vb de lapte, ci de nevoile nutritionale ale copilului in raport cu varsta, asa ca mai mult ca sigur Milumil se schimba tot la 4 luni. Adica dupa ce ai inceput ultima cutie de 1, o deschizi si pe cea de 2 si procedezi astfel. In ziua 1 la fiecare masa pui in loc de 1 mas 1 - 1 masura 2. In a doua zi - 2 masuri, samd pana o treci pe 2 complet. In vreo 5 zile se face trecerea. Dupa aceea avem verde si la cereale (la ultima masa de seara si prima de dimineata). Hai ca nu mai dezvolt, deja m-am abatut de la subiect. Eu sunt din ce in ce mai infundata, dar sper ca pana la urma bebela sa scape.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
miflore spune:
Buna frumoaselor!
Ioana, raspund si eu dupa o mie de ani! Dulapul mar mi l-a facut sor-mea, ea are un atelier de facut mobila la comanda; daca vrei ceva mobilier, pot vorbi cu ea sa va intalniti, sa hotarati, ea in principiu se duce la om acasa, masoara, ii da si idei despre cum ar merge mobila in casa respectiva etc; problema cu ea este ca are jde mii de comenzi si dureaza destul de mult cu programarea - dar depinde de perioada - si e si cam scumpa (ca are si clienti valorosi, cu gramezi de bani si comenzi mari gen hotel); dar cel mai bine, dar vrei, vorbiti voi intre voi si eu pun o vorba buna! Si inca ceva! Acum sor-mea e insarcinata in aproape 3 luni! Si mai are un baietel de 7 ani!
Pharmacris, ti-au raspuns fetele cu kk la 2 zile; si noi am patit-o de 2 ori - a facut la 3 zile si am stimulat-o cu termometrul uns in funduletz si a mers; dupa aceea s-a reglat singurica fata si acum imi face cam o data maxim de 2 ori pe zi si mai are si cate-o zi in care nu face;
Roxit, ti-a raspuns Ioana competent si complet! Dar poate ar fi bine sa vorbeasca si cu medicul ei, paote ii da ceva pentru linistirea stomacelului gen ecoflorina (care reface flora intestinala)!
Cu Itsy Bitsy post de radio nu stiu unde se prinde; Codrutza, tu ai incercat pe 99.3 si nu merge?
Vreau si eu sa vad Baby Gim Deluxe! Si s-o si am!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
ancris spune:
Fetelor,eu m-am hotarat sa nu mai scriu,pentru ca exact ce scrie Tonnia ni se intampla si noua. Ce rost are sa cititi de 2 ori acelasi lucru?? Si noi ne plimbam prin casa,cantam,dansam, ne leganam,adormim si cand simtim ca am atins patul zici ca ne-a muscat ceva.Si o luam de la capat..In ceea ce priveste pompita de aspirator,scoatem ce scoatem cu ea,dar se vede treaba ca nu tot,pentru ca se aude cand respira ca mai are ceva,dar in gat. Ma doare sufletul sa vad cat e de agitat si nu se poate odihni dupa ora 2.30-3.00.
Ana-Maria si Radu-Cristian
codruta_grg spune:
'neata...
Nu am incercat inca sa prind postul la radio, o sa incerc pe frecventza care mi-ai dat-o.
Ori la ce ora o culc seara, tot se scoala sa papae o masa. Asa ca...... asta e!!!
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
karmenutza spune:
Neata, fete!
Mifloricico, sa stii ca am parasit clubul copiilor sub 5 kg! Aseara am cantarit-o si are 5080 g! A ajuns si ea cat un bidon din ala de apa plata din care bea lapte! Uraaa! A luat 260 g saptamana asta. Dar cred ca deja si voi ati trecut de 5, nu?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
karmenutza spune:
Tonnia, si fii-mea a avut bubite dupa urechi si am spalat-o cu apa si sapun si am uns-o cu ulei de masline fiert si i-a trecut. Acuma de cand e racita nu i-am facut baie (asa ne-a zis dr) si a facut o iritatie uratica la subrat . Tot cu ulei am dat dupa ce am sters-o cu vata uda. Sper sa mearga si acolo. Mai dam si azi si pana trece. Mie mi s-a parut ca e cel mai bun, totusi.
marinela79 spune:
salutare mamici si bebici.
tocmai am cautat si eu informatii despre itsy Bitsy si am aflat ca deocamdata nu se poate asculta decat in capitala, ca eu vroiam sa-l ascult pe internet, dar vad ca nu se poate.
Bubitele de dupa urechiuse sau de la subrat le tratam cu alcool sanitar.Asa ne-a invatat in spital si dr mea mi-a spus la fel.Si Iaris a avut si au trecut cu alcool.Ma gandesc insa ca daca este o iritatie urata, deschisa,il va ustura.Cred ca trebuie urmarit si acest aspect.
Si noi papam morcovel, chiar 20ml, dar nu vad sa pape lapte mai putin.Eu ii dau sucul intre masa de dimineata si cea de pranz pt mai are tendinta sa vomite surplusul de laptic si n-as vrea sa elimine si morcovul care e asa de sanatos.Noua asa ni s-a spus sa facem cumva sa bem suculet intre 10-11 si sa fie masa asta un fel de masa- desert, cum se da prin crese,sau camine.Eu oricum,mancarea solida o voi introduce dupa 4,5 luni
mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/my_photos
codruta_grg spune:
Mie mi-a zis sa nu ii pun spirt dupa ureche (daca e rosu) ca o ard mai tare.
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
karmenutza spune:
Valeria, Milumil 1 se da pana la 4 luni. Atunci se trece la Milumil 2. Scrie pe cutie. Si fata mea tot Milumil papa.
doruletz spune:
Ioana, parerea mea e ca daca aveti ocazia sa lucrati aici sa n-o refuzi. Cu un salariu de informatician (asta am inteles ca faceti) te descurci si inca foarte bine, cu doua nu aveti probleme!
Despre 'nounou'-uri io am aflat destul de multe ca tocmai sunt in cautare de asa ceva, incep serviciul peste cateva saptamani si n-am gasit loc la cresa. Exista urmatoarele optiuni:
- cresa - asta e cea mai cautata dar si locurile cele mai putine in orasele mari. Cica trebuie sa inscrii cupilul cu vreo 2 ani inainte de... conceptie! Pretul cresei depinde de veniturile familiei, cam 10% din venitul brut/luna.
Insa o parte din acesti bani se vor deduce din impozit la sfarsitul anului.
Noi n-am gasit locuri.
- asistente maternale - sunt 'bone' cu diploma numai ca nu vin la tine ci primesc la ele acasa maxim 3 copii. Au un certificat, sunt controlate periodic in ceea ce priveste securitatea, salubritatea locuintei si calitatile educative. Salariul se negociaza direct cu ele dar exista un minim de 2.65€/zi.
- nounou la domiciliu - e ideal dar destul de scump, salariul ei nu poate cobori sub minimul pe economie (vreo 1100€ pentru o angajata fara experienta si fara calificare). Devine avantajos daca ai mai multi copii sau daca gasesti o familie care sa fie de acord sa imparta bona (garde partagée)
Pentru oricare din modurile de mai sus o parte din bani se pot deduce din impozit la sfarsitul anului
- bineinteles exista posibilitatea angajarii unei femei la negru insa eu n-as face-o decat fortata de imprejurari, nu ai absolut nici o garantie in ceea ce o priveste, asigurarile nu ramburseaza nimic in caz de vreun accident, salariul ei nu poate fi dedus din impozit etc
Nu prea mai sunt la curent cu chiriile si difera mult dintr-un oras la altul (Coasta de Azur cred ca e cam scumpa), de la un cartier la altul. Orientativ as zice intre 600-800€ pentru 2-3 camere dar s-ar putea sa ma insel.
Toate astea par cam scumpe dar daca tii cont de faptul ca nu platesti absolut nimic pentru ingrijiri medicale si medicamente, ca mancarea e destul de ieftina, hainele la fel si ca salariul de informatician nu e chiar mic parca totusi se mai echilibreaza balanta
Uite www.infobebes.com/htm/au_quotidien/mode_de_garde.asp" target="_blank">aici pentru modurile de garda la cupil, daca mai ai intrebari nici o problema, incerc sa-ti zic ce stiu
nanadana, ma bucur ca Antoine a 'scapat' asa usor de vaccin. Poti sa-mi zici unde i le-a facut? In piciorus? pe amandoua in acelasi picior sau cum? Merci
In ceea ce priveste aburul ramas de la sterilizare: eu pun un pic de apa plata din cea pe care o voi folosi la prepararea laptelui si clatesc cu ea biberonul inainte de folosire; in felul asta cupilul nu bea condensul format in urma sterilizarii (desi nu cred ca ar fi o problema ca e steril si ala)
Alexandra 13 oct 2005