Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ioana.....hmmm la Nice...cam fain, cam nice!!!
Simo,mama sta la 10 minute de apartamentul meu asa ca ma tot duc sa iau una alta, sau sa duc. Ma tot plimb. Dar cand plecam la Vatra Dornei (am fost o data si mai mergem dupa Craciun) tot duc cu mine: patutz pliant, cosuletul de masina (care e ca un bouncer-deci bouncerul nu il mai car cu noi), saltelutza Clown o voi lua, caruselul, jucarioare....phuuu o gramada. AAaa plus caruciorul, dar se pare ca acuma nu il vom duce ca e zapada. AAA si marsupiul ca o plimb prin casa cand nu mai stiu ce sa fac.
Cel mai bine e sa cumpere ei in dublu exemplar totul si sa mergi cu mana in

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Da Codruta, am auzit ca-i fain, dar cica si ingrozitor de scump. Mai eram odata pe punctul de a pleca, si m-a demoralizat o fosta colega, ca nu are rost sa ma duc sa muncesc in scumpetea aia, ci doar in concediu. Dar acum m-am invatat minte, n-o mai intreb.

S-a stricat copilul, doarme in reprize mici, hm; poate e doar temporar, si isi revine; o sa consult CC sa vad cit ar trebui sa doarma.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Pharmacris, noi ii cam schimbam tetinele la o luna, o luna jumatate. Avem nuk de silicon si le tot sterilizam in sterilizator (care apropo e o binecuvantare a tehnicii moderne!!). Cele de latex se duceao la 2 saptamani cel mult (se albea latexul si ne era teama ca se rupe!). La cele de silicon constatam ca se opacizeaza in timp (si nici nu le mai functioneaza sistemul air-flow).
Am baut o cafeluta (prima dupa aproape un an, la 18 ianuarie am baut ultima!), mmmm! M-am porcit, caci "productia" mea de lapte a scazut dramatic, ma mulg 10-20 ml de 3 ori pe zi, ca daca respectam programul de 5 mulsuri, nu iesea decat o spalatura de biberon!! Aia e. Cred ca ma iarta Dumnezeu si ma mut cu bebe la categoria "artificial".

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Pharmacris, pe site-ul Nuk Romania (www.biochefarm.ro) scrie ca tetinele se schimba cam la 4 saptamani (cele din latex), iar cele din silicon cand devin opace. Citeste acolo, la rubrica Sfaturi Utile, despre cum se sterilizeaza mai bine, cum se intretin si chestii din astea. E interesant.

Jadi, intrebai de tetinele Nuk. Pe gura tetinei (deci partea aia larga de jos, nu unde e "sfarcul"), e trecut (daca te uiti in lumina) un cerculet. Acest cerculet are hashurata o portiune, daca e tetina pentru ceai, deci pentru lichide subtiri, este hashurat un sfert de cerc, daca e pentru lapte e hashurata jumatate, daca e pt lichide groase e hashurata 3 sferturi. Sper ca ai inteles.
Oricum cand cumperi tetinele noi, scrie pe ambalaj, pentru lichide subtiri, lapte sau lichide groase. Noi am cumparat acum, de curand tetine noi la biberoanele Nuk pe care le avem, nu mi-am dat seama ca e bine sa le schimbi la o luna si iata ca le-am folosit 2 luni Am schimbat si la bibe Avent, de la nr 1 la nr 2 (peste o luna).
Cat despre suzete, acum de abia le-am aruncat pe primele, cele pe care le foloseam de cand s-a nascut. Am facut stoc nou sa aiba fata ce roade. Dar Alex chiar foloseste suzetele, deci aveau si astea, saracele, cam 2 luni de folosinta. Si are o preferinta clara pentru latex, si astea se duc mult mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Vreau si eu un sfat: ce sa fac cu cojitele din spatele urechilor? Cu ce sa-i dau? Ati mai vorbit despre asta dar n-am fost atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Bonjour de seara !

Aseara a venit sotul mult mai repede decit ma asteptam asa ca nu am apucat sa mai scriu una alta!

Azi am avut program intens, dupa ce azi noapte fimiu cred ca a auzit-o pe Ioana si a trecut la un sistem de papa des dar putin.
Se pare ca somnul de la ora 5 pina la 9 l-a derutat si si-a stricat programul si nu mai stia ce si cum.
Si cum am dormit cu sotul, mama2 nu s-a mai trezit peste noapte sa ma ajute iar sotul dormea pe el, asa ca sint obosita frinta.
Se pare ca sistemul, maninc acum 5 minute si peste o ora restul functioneaza... asa reusesc sa ii dau copilului circa 100-120 ml pe masa chit ca ma intind cu masa peste 1 ora si jumatate.

Acum a mincat pe la 4 jumate ultima repriza, l-am linistit si adormit si nu a stat in pat decit juma de ora. Asa ca am suit sotul din bucatarie in dormitor ( era la un shpritz generic ca el de fapt bea vinul sec) si i-am instalat copilul centru de activitate si l-am lasat cu el sa se cunoasca unul pe altul. Cert e ca se aude gura lui fimiu si din cind in cind si a lui tasu care ii spune suav : gata baiatul lui tata, tata e aici... asta inseamna ca vrea sa il linisteasca?.
Dar nici nu m-as duce peste ei ca se pare ca tasu crede ca acest copil se creste ca o floare, o uzi din cind in cind si mai creste ea . Azi dimineata el se lamenta cel mai mult cu privire la trezirile multiple de azi noapte si se intreba retoric cu privire la venirea mea la Bucuresti dupa sarbatori si la faptul ca nu are cine sa ma ajute noaptea. Eu tot sper sa trec si in luna 4 si sa incerc sa ii scot masa de noapte in conditiile in care va minca minimul necesar... daca nu, o sa ii las si masa de noapte.

Cam atit... asa as dormi si eu dar toate spatiile de somn sint ocupate...

Alea Alea

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Salutare! Nu pot sa nu ma minunez cat de vrednicute sunteti. Abia reusesc sa citesc, de scris nu mai apuc...Am avut saptamana asta o mare realizare - am fost la coafor, dupa 3 luni de "abstinenta". Am intrat laiata si am iesit cu suvite+mani+pedi. Saptamana aviatoare ma programez la cosmetica (sau coafor?) pt picioare. In rest...am facut invitatii de botez pt bebelina, m-am certat cu soacra (pt a nu stiu cata oara), am racit (mai intai a fost tac'su, acuma eu) sper ca pana la urma ea sa scape. Am tot incercat sa stau cu botnita dar mi se aburesc ochelarii. Sufar tare ca de 2 zile n-am mai pupat-o (din motiv de carantina). Azi am fost un pic pana la Plaza Ro sa ma uit de ceva de imbracat pt botez, am descoperit un mag tare dragut (fostul Princess, actual G...nu mai stiu). Deocamdata nu m-am hotarat la nimic, saptamana aviatoare. Bebelina este tare cumintica de cateva zile - mananca - doarme - se joaca si apoi o ia de la capat. Si noi vrem sa mergem la parintii mei de sarbatori si habar n-am ce trebuie sa iau (sau mai bine zis ce n-ar trebui sa iau, pt ca toate mi se par indispensabile). Jadi, tu intrebai cum e cu tetinele S,M,L - si noi am luat teapa ca spuneam ca si tine ca folosim d'alea de 0+. Vezi ca la Nuk in partea dreapta cand te uiti spre ele (parca) scrie: lichide subtiri (=S), lapte (=M) sau Lichide groase (=L). Noi nu ne-am uitat si ne-am trezit acasa cu 12 tetine, din care doar una singura era de lapte (adica ce ne trebuia noua). Noroc ca la Carrefour se pot schimba. In ceea ce priveste ritmul de schimbare al lor, noi le schimbam la o luna jumate-doua (simti ca se invechesc pt ca devin mai moi si se mai opacizeaza. A, nu m-am laudat cu ce jucarie a primit Alexia de la nasa de Mos Nicolae - o gaina galbena care merge, canta, cotcodaceste si face oua (adica are 4 oua zornaitoare pe care i le pui in spate si apoi le lasa in urma) Este super haioasa (0-18 luni). Noi (cei mari) ne jucam cu ea de spargem. Hai c-am intrat si eu in randul lumii ca nu mai scrisesem de un secol. Am uitat sa spun La multi ani sarbatoritilor zilei si bun venit noilor sositi.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Kid mersic de informatii ... ma duc sa ma uit la tetine.
Cred ca sint proasta ca nu m-am gindit sa schimb tetinele, oricum noi folosim bibe de circa 1 luna asa ca ma incadrez in termen si pina ajung la Bucuresti...
Am luat in schimb de la Avent niste tetine cu 3 viteze, alea sint super pentru laptele asta gros de il dau seara.

Tonia stiu ca RalucaC a avut probleme de genul asta...

Mergi la inceput

Mirela mersic de identificare... cred ca e greu cu 2 copii dar te rog sa nu ne demoralizezi pe noi cele ce speram si la al doilea si asta cit mai curind... de FLavia stii ceva? Parca si ea era tot din Brasov... nu cred ca mai are net si nici nu a mai dat vreun semn de viata. Sa ne spui ce ai cumparat de la Bucuresti .

Flori eu zic ca te poti risca. Dar eu sint mai putin responsabila in ceea ce priveste copilul.

Mimsi mersic si tie de informatii, habar nu am ce tetine am, le-am cumparat cu tot cu biberoane

Ma duc sa scot ultima sarja de la sterilizat si mai intru pe aici daca mai pot si ma vor lasa si pe mine baietii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Jadi, tetinele care se vand cu biberoanele sunt M (de lapte). Totul e sa fii antena la ce cumperi cand vrei sa le schimbi.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput