Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
pharmacris2002 spune:
Buna seara la fete si bebelus!
Am si eu o intrebare-In cit timp bb consuma laptele din bibe?La mine dureaza si 45 min ca plinge ,se foieste ,se strimba dar in final papa tot.Cind ii dau lapte de la mine ii consuma mult mai repede dar pentru completare stam mai mult timp.Ma gindesc sa nu fie prea mult pentru laptele preparat.Ce parere aveti?
nicole74 spune:
Jadi eu intru in CIC pe 23 decembrie, oare nu mai trebuie sa depun dosar ca depune angajatorul? Daca ai normele (proiect) pune-le pe septoct2005 te rog frumos. Eu nu am putut face rost de ele. Ordonanta am pus-o pe septoct2005 daca e cineva interesat. Merci
Nicole&Ioana Alexandra
poze
Simo74 spune:
Pharmacris - dupa 3 luni, ar trebui sa pape 200 ml la o masa fie ca e laptic de san sau completare. Iar din biberon in mod normal sug de 8 ori mai repede decat de la titi, dar nu e o regula, asta ar fi asa ca la carte.
Si eu apelez la toate tertipurile posibile sa-l fac pe Luca sa pape bibe, ca nu prea ii place. Cand ii bag biberonul in gura face niste ochi la mine si se incrunta de mama mama , dar papa pana la urma ca il rod piticutzii din burtica.
Simona si bebe Luca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shalichias/my_photos
pharmacris2002 spune:
Simo fetita mea bea cam 120ml la o masa.Si ii dau la 3ore interval.O fi putin?Ca mai mult nu vrea indiferent ce as face.
Simo74 spune:
quote:
Originally posted by pharmacris2002
Simo fetita mea bea cam 120ml la o masa.Si ii dau la 3ore interval.O fi putin?Ca mai mult nu vrea indiferent ce as face.
Draga mea, fiecare bebelush are ritmul lui si nevoile lui de papica. Ceea ce ti-am scris eu mai devreme sunt cantitati ideale pentru varsta respectiva. Daca iti ia bine in greutate, atunci este OK (intre 150-180 g pe saptamana, astea iar sunt niste cifre orientative, cu cat ar trebui sa fie).
Eu sincer habar n-am cat basculeaza Luca. In afara de o masa de lapte praf pe care i-o dau cateodata seara, si unde stiu ca papa cam 150-170g, in rest sunt in ceata...pentru ca nu m-am muls niciodata sa vad cat lapte am. Eu in general ma iau dupa consistenta sanilor, daca sunt pietrosi, are vaca lapte, daca nu incep orele de intrebari, sa-i dau lapte praf sau nu. Dar eu am mare noroc ca e un porcutz si imi ia in greutate cam 250-300 g pe saptamana.
Simona si bebe Luca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shalichias/my_photos
sofia_misicu spune:
quote:
Originally posted by jadi
Tonia
Nicole programul respectiv e pentru declararea mamelor care se afla deja in cic sau care urmeaza sa intre in luna decembrie 2005, declaratie ce trebuie depusa pina pe 25 decembrie. Se depune pentru a se stii cite mame vor primi in continuare indemnizatia de la directia de munca, solidaritate sociala și familie a municipiului Bucuresti incepind cu ianuarie 2006. Tot angajatorul este obligat sa depuna un dosar la aceasta directie pentru ca mamele sa isi primeasca indemnizatia... o sa il rog pe sotul meu sa imi faca rezumat la lege si la norme si sa imi spuna cum procedam (el se ocupa cu consultanta pe impozite si taxe).
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
Jadi, deci daca eu intru in CIC in decembrie dclaratia se depune tot in decembrie? Ca mie mi-au spus ca o depun in ianuarie. E bai mare pentru ca eu nu ma calific pentru legea care intra in vigoare de la anu, asa ca daca nu ma inregistreaza anu asta nu mai iau banii. AM depus cererea, ce mai trebuie sa fac. Am citit pe cnpas asta:
" Începând cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizatia pentru cresterea copilului în vârsta; de pâna; la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap urmeaza a se acorda de catre directiile teritoriale de munca, solidaritate sociala si familie, în baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1008 din 14 noiembrie 2005.
Cu aceeasi data, înceteaza plata indemnizatiei pentru cresterea copilului efectuata în conditiile Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru indemnizatiile care se cuvin cu începere de la data de 1 ianuarie 2006, înceteazs obligat;ia angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii si agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, de a stabili/achita astfel de drepturi.
Prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 sunt aplicabile si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005 se afla; în plata; sau li se cuvine indemnizatia pentru cresterea copilului reglementata de Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru a sprijini activitatea directiilor de munca, solidaritate sociala si familie si pentru a exista continuitate în plata drepturilor deja stabilite, angajatorii, platitori ai indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita conform dispozitiilor Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, vor proceda la urmatoarele:
1. Odata cu declaratia nominala; lunara ce urmeaza a fi depusa pâna pe data de 25 decembrie a.c., vor depune la casa teritoriala de pensii fisierele cuprinzând datele de identificare a persoanelor aflate în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost înca stabilit. Datele sunt solicitate într-un format unic care poate fi descarcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judesene de pensii. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, CNPAS pune la dispozitie si un program informatic pentru culegerea acestor date.
- desc#259;rcare format fisier
- desc#259;rcare program pentru culegerea datelor - Rezolutia minima necesara pentru functionarea programului este: 1152x864
2. Angajatorii vor depune la directiile de munca, solidaritate sociala #si familie judetene, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizatiilor pentru cresterea copilului aflate în plata, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost înca stabilit.
Dosarele vor contine, în principal, urmatoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a.cererea de acordare a drepturilor înregistrata la angajator;
b.certificatul de nastere al copilului si, dupa; caz, livretul de familie;
c.buletinul ( cartea de identitate);
d.certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, dupa; caz;
e.adeverinta;, eliberata de angajatori, din care sa; reiasa îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordarii acesteia. Modelul adeverintei poate fi descarcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii
- desc#259;rcare model adeverin#355;#259;"
Adica pe luna decembrie declaratiile se depun tot in decembrie?
Sofia si Irinuka
pharmacris2002 spune:
Simo Multumesc ptr lamuriri.Ea are 6100g la 3luni si jumatate deci este bine.Las copilul sa manince cit vrea iar de cintarit eu o fac lunar nu saptaminal cind mergem la dr.
Dupa sarbatori trebuie sa facem vaccinul de 4 luni.Voi va duceti la dr sau chemati dr acasa avind in vedere epidemia de rujeola?
sofia_misicu spune:
plus inca o chestie:
"adeverinta;, eliberata de angajatori, din care sa; reiasa îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordarii acesteia. Modelul adeverintei poate fi descarcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii"
EU nu am 10 luni in sir la un angajator. Am 9 luni la actualul si 2 luni la un fost angajator si o luna pauza intre ei. Ce fac cu adeverinta asta? O duc si la celalalt angajator? Nu e normal, ca exista evidenta la casa de pensii cum ca sunt contributii platite pentru mine 10 luni in ultimul an. Sunt absolut terminata daca nu se rezolva problemele astea, iar angajatorul meu e cat se poate de necooperant. ce se intampla daca nu depune dosarul pana pe 25?
Sofia si Irinuka
codruta_grg spune:
Draga Sofia si eu am probleme din astea. Nici mie, fostul angajator nu mi-a depus declaratiile si nu pot obtine staliu de cotizare necesar. Acuma tot trag de el sa le depuna.
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
maddy77 spune:
buna fetelor,
Sunt suparata pe fii-mea rau de tot..nu vrea sa manance!!cum ii pun bibe in gura zici ca ia foc,incepe sa planga si nu mai stiu cum s-o pacalesc..mi-a mancat 40 ml si a inceput din nou concertul..am ridicat-o sa ragaie si dupa raga a scos si mult laptic parca voma si asta la vre-o 2 mese la rand,e normal??Apoi peste 45 min a mai mancat 60 ml..E un stres total masa la noi,jur ca ma doare capul,ca foame ii este ca plange si de foame,dar nu vrea sa suga.
Voi cum dati bibe copilului la ora fixa sau cand ii este foame??Ca eu nu mai stiu cand ii e foame,daca face atatea figuri.
Sofia si eu am numai 11 luni de cotizatie,am depus cererea incepand cu 1 decembrie si angajatorul mi-a zis sa ma interesez la primarie si sa depun un dosar acolo.Trebuie sa depunem pana la sfarsitul anului ?ca eu am sunat la primarie si nu stiau nimic.
maddy & Bianca (13.10.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bianca_isabelle_2005/my_photos