Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 5
Ina869 spune:
Am uitat sa ma laud si eu cu ceva - na, ca mi-au murit laudatorii! - aseara i-am facut singura baita lui Rachel, de obicei ma asista George dar i-am spus ca vreau sa testez cum este fiindca el din ianuarie pleaca in delegatie, o sa vina acasa doar la sf. de saptamina si eu vreau sa am experienta pina atunci. A mers mult mai bine decit ma asteptam, fetei mele ii place la baita, dar eu intotdeauna am grija sa fie mancata, altfel este jale. Stiu ca nu-i recomandat sa fie cu burtica plina, dar pina la urma facem ce ne este noua bine , nu ce scrie la carte, nu?
Voua cat timp va ia ca sa le faceti baita?
Am inteles ca trebuie sa-i faci in cateva minute asa ca eu m-am conformat, imi pregatesc toate hainutele de schimb, ii fac caldurica in baie ca sa nu simta diferenta de temperatura si in cateva minutele o spal repede.
Trebuie sa recunosc ca nu ma simt pe deplin multumita cu cunostintele mele in materie de facut baita, asa ca daca aveti sugestii/sfaturi/info le astept cu interes.
Eu o bag intai cu piciorusele in apa, o pun in fundulet, ii spal fatza, capul, apoi restul corpului. Cind o spal pe perisor o tin cu mana dreapta de urechiuse ca sa nu-i intre apa, dar mana mea nu este atit de mare si ne este incomod la amindoua.
Am noroc ca este copil bun si nu plange - se schimba treaba cind o scot sa o usuc, atunci mai chiraie dar avem suzulica linga noi in caz de urgenta-
Simina, de aceea te intrebam cum ii faceti baitza cu dusul, vroiam sa preiau tehnica voastra sa vad daca-i place.
Lavi02 nici eu nu sint de acord cu parintii care fac baie cu copilul in cada, poate doar daca parintele ar avea slip, altfel mi se pare nu stiu cum...dar ma rog, fiecare face cum il taie capul si crede ca-i mai bine.
Lavi02 am preluat de la tine informatia cu sughitul si o las sa plinga putin si-i trece, imi convine mai mult calea aceasta decit sa-i dau lamaie sau mai stiu eu ce. Am citit ca unele fete pun bebelasii la san ca sa le potoleasca sughitul, as facea-o si eu, dar m-am gindit ca daca sughite si suge in acelasi timp va inghiti aer si va avea gazulete la stomac
Ma duc si eu sa ma culc,
Pupicei,
Ina
lavi02 spune:
Lordra, Silvia, Ripley si restul fetiscanelor: cand sunteti logate cu user-ul vostru, deasupra mesajelor postate de voi aveti si un desen cu un cos de gunoi. daca apasati pe el puteti sterge mesajul. Asta e util daca din greseala trimiteti un mesaj de 2 ori sau daca vreti sa renuntati la ceea ce ati scris.
Monet nasoala treaba. Incearca sa te linistesti, sa-ti revina lap-lap!
Am vorbit cu Tania la telefon pe la 8, meseriasa a fost fata asta, merita Permiul Speedy Gonzales. Dar Stafan a cam rupt tot in calea lui, a cusut-o dr de la 4.45 pana la 6!
corap spune:
bau-bau
TANIA, felicitari, mamico! Speedy-MAMA ce esti :) sa traiti, draguteilor! "sa-l stapanesti sanatos" pe bbstefanel.
facem galerie si pt meems, oare ce face?
acu' fac si eu ca ina: alexandrina, leea, ilenutza, mariaalexia, cristina baku, ce mai faceti, dragutelor? hai si voi
silvia, pai cate chestii interzise de dr - nu aia, nu aia... da' ce-ai voie sa-i faci? vigantol - sa-i dai neaparat (vorbesc io, aia care nu-i da, da' macar io am o explicatie: fontanela care e aproape inchisa). si mie mi-a dat si hartie cu nume si semnatura ca vigantol - nu , calciu - nu.
a... despre temperatura in camera - lu andrei ii place cam la 21-22 de grade, da' el tre sa fie mai infofolit - adica eu il tin cu body,o salopetica de bumbac (d-aia subtire) si saculet (ca mi-e foarte comod sa-l tin in saculet). IN NICI UN CAZ CU CACIULA!!! pana si dupa baie si-o scoate singur, asa ca ii pun o carpita in cap pana i se usuca perisorul si gata. da' nici afara nu-i place cu caciula.
la baita, in schimb, ii place apa mai calda. nu-i place la 37 de grade, urla ca din gura de sarpe. ii place pe la 40, atunci se simte bine. asa ca eu ii fac baitele mai fierbinti. ca sa ne distram si noi, sa nu ne urlam mintile asa dejaba.
acu bb doarme cu ta-su-n pat, ca ziua are un somn asa de usor, de nu pot sa-l mut la el "acasica" ca deschide neshte ochioi si isi strange buzitele intr-un mod caracteristic, se oftica dup-aia si incepe sa chitaie, urmat de chiraiala, urmat de plansete de jaleeeee mare! dar azi-noapte am reusit sa-l "transfer" cu succes, si a dormit de la 2 pana la 8 jumate azi dimine'. Problema la mine e ca eu il alaptez in pat culcat, si se intampla sa adormim amandoi. si ramanem asa adormiti in patu' mare. deci dormim impreuna, dar nu pentru ca asa vreau, ci pentru ca asa se intampla. din pacate nu pot sa-l alaptez in brate, ca asa ne-am obisnuit si nu ne place (nici mie, nici lui) pozitia "sezut". si mai e si greut... si nu suge nimic daca nu-l pun confortabil la orizontala.
a... si azi a adormit pentru prima adta singur cu suzi in patut la el... maaare minune, mai ales ca fenobarbitalu' asta l-a agitat teribil, si i-a facut si o pofta de mancare. ieri mi-a facut scandal si afara, la plimbare, de foame (si il hranisem inainte de a pleca de acasa), de-am venit cu vieza luminii acasa, intr-un mare scandal. si l-am luat in brate sa-l linistesc si s-a trezit o binevoitoare pe strada sa-mi arunce un "daca-l inveti in brate de la varsta asta..." - da' cand sa-l tin in brate? cand o face doojde ani??? si ce se baga altii in ciorba mea - ma ofticasem raaaaaaaau, norocu' babei ca ma grabeam, ca altfel ce i-ar fi auzit urechile...
a... si ne-au mai aparut niste cosulete pe frunte - mici-mici si multe, ca nise brobonele, prin zona pe unde sta caciulita. voi ati patit asa ceva?
pup toate lumile, se trezeste puiu.
C
maria_alexia spune:
Ma bucur ca deja a ajuns si aici vestea zilei: a nascut Tania!!
Sa va traiasca bb Stefan, sa va aduca numai bucurii! Iar mamicii refacere cat mai rapida si mult laptic!
Primisem si eu SMS-urile, dar tocmai azi s-a gasit net-ul sa-mi faca surprize si sa nu pot anunta . Oricum, Lavi, tu ai fost mult mai matinala decat mine .
De-abia astept sa ne mai povesteasca Tania, sa luam si noi exemplu
Ilenutza, Alexandrina, Camelia, Cristina B, tinem pumnii sa fim toate de Craciun acasa cu bb in brate
Maria & bebik din burtik
camelia_daniela spune:
Felicitari, Tania!
Sa dea Dumnezeu sa fie Stefan sanatos si mancacios!
Super rapida nasterea ta ... mai imi da si mie un pic de curaj!
Dupa cum v-am spus ... ma alatur celor care au semne prevestitoare ale nasterii, dar car nu nasc totusi! Se pare ca si bebelinei mele ii place mai mult inauntru.
Pupicei,
Camelia 38+
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png
Poz(n)e:
http://photos.yahoo.com/camelia_marica
Noki_Lara spune:
TANIA - FELICITARI! Sa iti traiasca minunatia de flacau hotarit sa descopere lumea! Tie refacere usoara si mult laptic!
Joy - ceai ii mai dau si io din cind in cind lui Sarah. de chimen si anason. La inceput cu lingurita, acum cu biberonul. Mi-a zis clar doctorul ca copiii nu se intarca de la ceiut. Caciulita - nu in timpul zilei, doar dupa baita, in noaptea aceea.
Silvia - si Sarah are oscioarele mai rpoeminente...Cu rigiitul, greu merge treaba si la noi. tot pozitia de sac arucat pe spate. O batem pe statiuc, citiodata o mai apas..depinde de cit de bine merge treaba.
Monet, oau, prin ce spaima ai treut. Mi s-a intimplat si mie odata sa derapez cu masina, am redresat-o la timp, dar sentimentul este cu adevarat oribil. Darmite cu micuta in spate! Urasc iarna!!!! Laptele va reveni, nu-ti face probleme. Incearca doar sa te odihnesti sa teci peste soc!
Lavi02 - ce bine ca ai zis de vegeta. De margarina si mezeluri stiam, dar de asta ca e nociva, chiar nu stiam. Imi voi revizui modul de a gati. Deci nu a fost cu intentie incurajarea fetelor sa o foloseasca...
Felicia - la multe luni inainte pentru micuta! Sa se faca mare si voioasa! Si mincacioasa, ca la capitolul asta sunteti voi putin deficitare...
Ina - bine ca ai invins sistemul si ca le-ai demonstrat ca ei sut de vina...auzi, sa-ti bage vreun stres in suflet ca nu stiu sa potrivesca boii firele... Si cind te gindesti cum in Romania se saliveaza la Canada, SUS si alte strinataturi...
Ina, mama, in cadita ca si in afara ei, copilul nu are voie sa stea inca in fndulet. trebuie sa o tii de subbrat, in asa fel incit sa nu stea in fund, adica coloana sa nu faca unghi de 90 de grade cu suprafata caditei. Vezi ca e o poza cu baita lui Sarah la albumul de la semnatura mea. Poate gasesti acolo ceva sfaturi vizuale... Si io ii fac baie singura. destul de des, chiar, cind are sotul meu ture de noapte. E ok, ma descurc chiar mai bine...
Corap - bubitzele pot fi de la transpiratie. Noiam avut, nu pre frunte, ci pe ceafa, si le-am tratat cu Saprosan pudra. Au trecut in 2 zile.
Poze cu mami si Sarah
Noki_Lara spune:
Si acuma, sa va povestesc despre noi - aventuri in cripta episodul 1:
Bineinteles, m-a mincat undeva si am vrut sa-i dau lui Sarah ceai. La inceput, ii dadeam cu lingurita, dar era cam complicat. Si, cum sunt mindra posesoare a 2 biberoane NUK, primite gratis-mostra de la baby Expor, ce zic io - ee-ar fi sa le experimentez??? Zis si facut - le fierb, ii dau ceiut. Totul in ordine...asta seara, pe la 8.
A doua zi pe la prinz, eu nefiind acasa, sotul meu - nu el e de vina, ca a facut-o la indicatiile mele "pretioase", eu nefind acasa si copilul plingind, ii da din nou ceiut. Pe mine nu m-a dus bibilica mea cea stupida, cu unicul neuron ramas din timpul sarcineii, dar care cred ca intre timp a murit..., deci nu m-a dus bibilica sa fac alt ceai. Deci era ceaiul de aseara. Evident, din acelasi biberon.
Consecinta: avem diaree! Nimik nu e mai "frumos" din experienta mea scurta de mamica decit sa-ti faca plodul diaree! Asta inseamna - Pampersi peste pampersi, KK pe dinafara, spalat rufe en-gros, nervi, stres. Plus, minunatul tratament. Am inceput cu cococt de orez, adica zeama de orez. Care bineinteles ca nu a tinut. Amu suntem pe mucilagiu, in loc de laptic.
Sa fi vazut cum alergam de dimineata pe la farmaciile din jurul blocului dupa tetine pentru mincare graosa, ca tetinele de la biberonul gratis pe care il aveam erau cu gaura subtire, mica si nu trecea porcaria aia de feirtura de orez. Nu aveau decit tetine cu gura mica, biberonul meu fiind pentru tetine cu gura mare, etc.
Deci- concluzii:
1. ascultati si urmati cu sfintenie sfaturile date de Lavi02
2. nu pastrati ceaiul mult timp - 1 ora, 2 maxim, evident daca nu l-ati indulcit, ca atuncea nu trebuie pastrat deloc, ca fermenteaza.
3. fierbeti temeinic biberoanele!
Acu va las, ca ma duc sa mai prepar un mucilagiu...
Poze cu mami si Sarah
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by Noki_Lara
Ina, mama, in cadita ca si in afara ei, copilul nu are voie sa stea inca in fndulet. trebuie sa o tii de subbrat, in asa fel incit sa nu stea in fund, adica coloana sa nu faca unghi de 90 de grade cu suprafata caditei. Vezi ca e o poza cu baita lui Sarah la albumul de la semnatura mea. Poate gasesti acolo ceva sfaturi vizuale... Si io ii fac baie singura. destul de des, chiar, cind are sotul meu ture de noapte. E ok, ma descurc chiar mai bine...
Poze cu mami si Sarah
Noki draga mea, forma caditei este speciala ptr. noi nascuti si nu o tin chiar in fundulet si o sprijin cu mana dupa subrat, fiindca altfel nu i-ar sta caputul, insa multumesc ca mi-ai spus.
Am vazut pozele cu Sarah, creste pe zi ce trece, iar tu pari o mamica tare fericita.
Pupicei o mie,
Ina
Noki_Lara spune:
Ina, e bine ca te descurci cu cadita cu forma de-aia. Asa am avut si noi la inceput, dar nu prea mergea treaba. Era si prea mica Sarah si am trecut la cadita in care faceam io baie cind eram BB, cu fundul plat. Pe prima am cazat-o pe balcon, intr-un dulap.
Aventuri din cripta 2 - bineinteles ca atunci cind vroiam sa pun mucilagiul la fiert a inceput micuta sa racneasca ca din gura de sarpe... se potolea numai daca o luam in brate...dar era cam imposibil ca aveam de gatit orezu. Asa ca am cazat-o pentru prima data in marsupiu, unde sta cumintica si molfaie la suzeta - pe care adineauri nu a vrut-o...- dar asa, la mami pe burta si cu suzi e OK.
Ma intreb ce mai urmeaza...
Poze cu mami si Sarah
Noki_Lara spune:
Ina, mai zici de mine...am vazut pozele lui Rachel...vai, ce minunatie de fetita. Iar despre tine, ce sa mai zic, arati asa de bine si de fercita!!! Mosu va fi tare impresionat si o sa va aduca numai cadouri frumoase anul asta!
Poze cu mami si Sarah