Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 4
Ina869 spune:
Mai, intru si eu pe forum dupa alaptarea lui Rachel de la ora 4 si ce-mi vad ochii? Tania a nascut, ca tot vroia ea sa nasca pina la sf. saptamanii asteiaBRAVO Taniutza, sa-ti traiasca Stefanel !!!!
Meems sper ca la ora asta si tu iti tii printesa in brate!
Madau felicitari si tie
Se vede treaba ca fetele se tin una dupa alta... cum a inceput una sa nasca, hop si celelalte. Alexandrina, Ilenuta, Maria Alexia, Leea , Cristina B sinteti pe faza?
Lavi02 am scris sfaturi fiindca daca scriam info mi se parea prea impersonal si suna a relatii cu publicul dar oricum, stai linistita, nu te trag la raspundere in cazul in care il voi avea pe bb no.2 si imi iau lumea in cap
Ripley, Lavi 02 vad ca lohiile sau cam dus, nu prea mai am, deci sangerarea aceea a tinut doar o zi si s-a produs exact la trei saptamani de la nastere.
Apropo de VIGANTOL noua aici nu ne-au dat nimic si ce , asta inseamna ca nu o sa se inchida copilului fontanela?
Fetele din State, voua v-au recomandat ceva?
Mona, ti-am lasat mesaj pe answering machine dar nu era nici vocea ta nici a lui Sean ori am format eu gresit, ori te-ai deconectat ..
Ina
monet spune:
ina, n-am primit mesaj. etsi o dulce c-ai sunat - cind ai sunat? nu, nu ne-am deconesctat inca.... in 20. suna-ma la celular. ti-l dau pe pm.
cum o fo' la coafor?:)
fetelor, n-am somn (nu c-ar face bine la laptic si mai ales ca miine am o gramada de lucru, inclusiv pregatit masina de plecare cu trei pisi in custile lor!) si umblind pe net, am aflat ca ambele nume: lia si maya sint cumva abrevieri ale numelui 'amalia'. n-am stiut, da' e clar acuma ca-s surori fetele mele. si de nume! ce chestie, nu?:)
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
Ina869 spune:
Vai Mona, acum am citit ce ti s-a intimplat!!!
Saracuta de tine! Eu una cred ca faceam un soc nervos! Bine ca sinteti bine amindoua si ai avut prezenta de spirit sa-ti pastrezi calmul pe moment.
Eu ieri am fost cu Rachel la un test de auz, astea se fac de fapt in spital, a doua zi dupa ce nasti dar fiindca noua ne-au dat drumul in aceeasi zi am fost nevoita sa ma duc la un centru special.
Centrul acela se ocupa si cu copilasi cu probleme de toate felurile ( nevazatori, SD, handicapati) vai fetelor, in timp ce stateam acolo am vazut o fetitza superba de vreo 3 ani care tragea dupa ea un carucior special( nu am vazut niciodata in Ro) ca sa se poata sprijini sa mearga...instantaneu mi-au dat lacrimile de mila ei. Am mai vazut un baietel de vreun an si ceva cu SD, maica-sa era cu el si cu surioara lui mai mare, of, Doamne, mi s-a rupt sufletul cind am vazut ce vioi era el in lumea lui.
Cind am intrat in cabinet i-a facut testul lui Rachel la urechiusa stinga ( in timp ce doarmea i-a pus niste fire conectate la un monitor si ea trebuia sa raspunda la niste stimuli) si a trecut testul, iar la urechiusa dreapta dadea eroare, i l-a mai facut inca o data si inca o data si mi-a spus ca poate este ceva in neregula cu ea iar eu am insistat " copilul meu nu are nimic, eu am testat-o acasa, aude si vede perfect, va rog frumos sa mai incercati" . Nu am avut nici macar o rezerva ca ceva ar fi fost in neragula, insa stiam ca astia ar fi supus-o nu stiu cator teste ca sa se convinga ca nu-i surda si nu vroiam ca ea sa treaca prin asa ceva, saracuta, in conditiile in care este un copil perfect sanatos. Pina la urma si-a dat seama ca trebuia sa schimbe nu stiu ce fir si de aceea ii dadea eroare...+.
Instinctul de mama nu ne inseala niciodata.
Pupicei,
Ina
monet spune:
ina, doctorita m-a-ntrebat (stiind ca o suplimentez pe maya) daca fata ia mai mult de 15oz de lapte praf in 24 de ore (450grame). am zis 'nu' si ea a zis cind ajungem la asta, cind o fi dac-o fi, sa-i dau vitamina D - se gaseste over-the-counter in farmacii si supermarketuri sub denumirea de 'trivitamins' (este D, E si A, din cite-mi amintesc, liei ii dadusem).
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
monet spune:
bravo, ina, ca ai insistat ca rachel nu are nimic! asa sa faci cu orice chestie pe viitor, de sanatate sau altceva. americanii (si canadienii) astia sint niste tolomaci:):). pe cuvint, ma bucur din suflet ca ai insistat si ca i-ai scos pe ei 'de vina', mai-mai....
saracutii, sufletzele care sufera pe lumea asta. se zice ca cine sufera mai mult in viata asta pe pamint, evolueaza mai rapid pe plan spiritual. eu m-am rugat inca inainte de-a FI fetitzele mele ca le doresc cu o viata usoara si fericita, cit de mica evolutia spiritului. sa le dea Dumnezeu viata usoara!! sint o lasa, dar nu mi-am schimbat parerea. le vreau cu o viata usoara si lina de tot, cit mai putine obstacole!!
Ina869 spune:
Mona am sunat pe la ora 6 pm ( am profitat de faptul ca dormea Rachel si am avut "liber" ). Am vrut sa incerc si pe cell dar m-am gindit ca esti plecata out cu Sean si fetele si nu vroiam sa deranjez.
La coafor..eh, m-am tuns mai scurt dar nu-mi place. De cind sint aici am luat toate saloanele la rand si tot nemultumita sint, eu am parul foarte des ( desi la prima vedere nu ai spune, dar cind se apuca sa-l taie sau sa-mi puna bigumoate isi iau lumea in cap)si este greu sa-mi nimereasca o tunsoare care sa-mi stea bine, dar eu nu ma astimpar si tot ma duc, dau o galeata de bani ( spre disperarea lui George) sperind ca doar-doar voi gasi pe cineva care sa-mi nimereasca o tunsoare ( si am incercat toate variantele, le-am si spus cam ce vreau, m-am si lasat pe mana lor).
Eh, de par si de unghii nu-mi pare rau niciodata, ca astea cresc la loc, asa ca nu-mi fac griji, cine ma place , ma place si-asa, ce sa mai zic acum, nu vreau sa ma necajesc ca face rau la ten.
Maine - adica astazi -avem si noi o groaza de facut; cumparaturi, curatenie, trebuie sa finalizam cu cadourile ptr. Craciun, dupa-amiaza sintem invitati la unchiul meu - au venit ieri din Florida- fiindca este ziua lui, trebuie sa comandam niste aranjamente florale ptr. diversi,of, listuta mea este lunga tare, sper sa apuc sa le fac pe toate.
Pupicei si un sfarsit de saptmina frumos,
Ina
Ina869 spune:
Mona si noua ne-au recomandat vit D si am cumparat D Vi-Sol dar o prietena mi-a spus ca i-a dat baietelului ei si li se dezvolta oasele tare rau si ii umfla ca pe niste buretei , asa ca am incetat sa-i mai dau fiindca sint impotriva a tot ce inseamna chimical, in schimb, o pun zilnic la soare, dimineata, in timp ce stau prin bucatarie ea sta cuminte in bouncer si isi ia sursa de vit. D si o scot si pe-afara zilnic.Sint sigura ca soarele este mult mai sanatos decit picaturele acelea, poate gresesc, dar asa simt, in plus, am intrebat in jur mamicile mai varstnice si pe vremea lor nu se dadea asa ceva si copilasii lor au crescut bine.
Apropo, noi vrem bb. no.2 - daca ne-o ajuta Dumnezeu - intr-un an( as astepta eu mai mult dar varsta nu-mi permite) stiu ca tu nu ai facut testul de amniocenteza, si ma gindesc sa-l sar si eu, fiindca la noi in familie toti au fost sanatosi, dar vreau sa-ti spun ca pe toate perioada sarcinii cu Rachel m-am temut de acest SD din cauza varstei mele, cred ca la urmatoarea sarcina o sa fie si mai rau, tu ai avut temeri in aceasta privinta?
Categoric nu-l voi face, ma tem de o eventuala pierdere a sarcinii si in plus nu am incredere 100% in acest test.
Nu varsta mamei este neaparat un factor, uite ex. la Paula de pe forum ( care este o puternica si luptatoare, dovada ca face si-al doilea copil) care este mult mai tanara decit mine, iar tipa pe care am vazut-o ieri avea pina in 30 de ani ( cea cu baietelul vioi cu SD) si avea si o fetitza sanatoasa si dulce, deci oricui se poate intimpla, Doamne-fereste de asa ceva.
Pupicei,
Ina
silvia_d spune:
Joy,m-am exprimat eu greshit:SI EU PLANG,nu numai imi vine,dar mama e o tipa super-heheee,cum suna!-si ma aduce imediat pe linia de plutire:"taci,gata,hai,ca n-o sa mai ai laptic!"...si o mai pacalesc ca plang de-atata emotie,ca ma copleseste atat emotie,si mi-a zis exact cum a zis lavi02:"dar cand o sa fie bolnav,cu febra,cand o sa cada,cand o sa aiba rani,ce-o sa faci atunci??"
asha e...dar ptr.noi totul e nou, ma refer la mamicile de la primul bebic...
sa vezi peste o luna ce ok o sa ni se para totul,ptr.ca ne mai facem si noi o rutina a programului,si cred ca-si fac si ei.
cat despre temp.in camera, la noi oscileaza:cand 22,cand 23 sau 24...dar nu mai sus sau mai jos de-atat!
si noua pediatra asta excentrica ne zicea ceva de 18 greade...Doamneeeeeeeee!
Pupi
silvia_d spune:
Joy,m-am exprimat eu greshit:SI EU PLANG,nu numai imi vine,dar mama e o tipa super-heheee,cum suna!-si ma aduce imediat pe linia de plutire:"taci,gata,hai,ca n-o sa mai ai laptic!"...si o mai pacalesc ca plang de-atata emotie,ca ma copleseste atat emotie,si mi-a zis exact cum a zis lavi02:"dar cand o sa fie bolnav,cu febra,cand o sa cada,cand o sa aiba rani,ce-o sa faci atunci??"
asha e...dar ptr.noi totul e nou, ma refer la mamicile de la primul bebic...
sa vezi peste o luna ce ok o sa ni se para totul,ptr.ca ne mai facem si noi o rutina a programului,si cred ca-si fac si ei.
cat despre temp.in camera, la noi oscileaza:cand 22,cand 23 sau 24...dar nu mai sus sau mai jos de-atat!
si noua pediatra asta excentrica ne zicea ceva de 18 greade...Doamneeeeeeeee!
Pupi