Va bateti copiii?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Si o mama care a adoptat de exemplu, nu are nici o legatura genetica si asta nu inseamna ca legatura ei nu va fi la fel sau mai stransa decat intre un copil si mama naturala.

Da poate nu sunt eu intr-o dispozitie prea buna, cand nu ti-au iesit doua liniute si cineva iti spune ca vezi asa si pe dincolo e intr-adevar cam neplacut.

Jocelyn, m-am gandit si eu la relatiile de adoptie....dar nu stiu ...... Chiar crezi ca legatura este tot atat de stransa ? E trist, dar adevarat, eu nu cred ca e fizic posibil ca o mama sa empatizeze cu copilul adoptat la fel cum ar fi facut-o cu al ei propriu...trist dar adevarat.

Cat despre restul, iti doresc sa ramai insarcinata ! Modific ca nu prea le am cu liniutele ! O sa ai un BB sanatos si frumos cat de curand !

Mon pays c'est l'hiver

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

pai tocmai asta ziceam, ca deocamdata nu am ramas insarcinata dar sper cat mai curand, hai ca sunt prea off topic deci modific si eu acum, multumesc si tie sa-ti traiasca si sa fie sanatos/i.

Da, eu cred din tot sufletul ca adoptia poate crea o legatura la fel de stransa sau chiar mai stransa in unele cazuri... nu-mi cere motive ca s-ar gasi si de o parte si de alta (si ca e asa cum spun si ca nu). Asa simt eu. M-am gandit ca as dori sa adopt, daca imi voi permite, chiar si dupa ce voi avea copilul meu.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Jocelyn, nu e vorba neaparat de relatia "genetica"...pur si simplu sentimentul asociat "mamei" si implicatiile pe care ea le are ...
Si o mama care isi abandoneaza copiii, ii maltrateaza, abuzeaza este tot "mama" pentru ei...si tu poti sa ii iubesti si sa le indeplinesti toate dorintele caci nu vei putea inlocui "mama"!!!!

Si oricat de mult timp ai petrecut tu cu ei, ei mereu au fost constinenti ca tu vei pleca din viata lor, pe cand mama lor nu!!! Ea va ramane pe veci acolo iar pe tine te vor uita incet, incet....
Pedepsele si recompensele pe care le-ai aplicat lor vor plai in fata celor aplicate de mama!!!!

Acum ce copil pune mai presus ca mama educatorul, profesorul sau bona ???

Asta vara era in parc o bunica cu nepotica de 3 ani, pe care o crestea de la 1 an, mama fetitei era in Spania si venea de 2 ori pe an, cateva zile sa o vada...iar bunica era cu tot sufletul alaturi de fetita, se vedea dragostea in ochii ei ce mult isi adora nepotica...Dar de cine vorbea copilul mereu??? PE cine spunea ca iubeste cel mai mult?
Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Dar nici macar n-am insinuat asa ceva! Am zis doar ca nu as putea (si nici nu mi-as fi dorit asta) sa incerc sa le inlocuiesc mama.

Copiii sufera oricum pentru ca parintii petreceau asa de putin timp cu ei. Si chiar mi se pare ca au avut mult de pierdut pentru ca am asistat la atatea momente unice. Parintii, vorbesc de acei parinti, ii vad crescand si le asigura tot necesarul material si altcineva ii educa. E trist.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Fetelor, din partea mea faceti cum credeti. Asteptati-va insa si la opinii contrare alor voastre, fara sa fie nevoie sa va justificati. Nu v-a cerut-o nimeni.
Irina, merci de pasajul trimis.Nu pretind sa cunosc bine legea,am scris din auzite.
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mamica dulce, ma simt datoare sa-ti spun ca nu te-am infruntat cand te-am rugat sa comentezi principiile tatalui ala. Eu am tot citit postarile tale, stiu ca esti o mamica ce are un munte de rabdare:) si tandrete si chiar as fi vrut sa-ti spui parerea.
In caz ca nu stii despre ce e vorba, Balbina ne spusese despre un tata care declarase ca el isi va bate copilul daca va minti, va fura sau va face lucruri interzise (wow!) si ne-a invitat sa le comentam.
Ai inteles acum, da?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu, cind il prind pe al meu ca face ceva rau, il bat de-l snopesc! Bat la el ca la fasole!

Iu, sa ma opresc, ca poate chiar ma crede careva! Nu stiu ce am azi, dar e al doilea subiect de genul asta la care scriu asa nazbitii . Celalalt era ala cu barbatii care-s batuti de femei. Nu stiu ce am, da'-mi vine sa fac misto de asa ceva, azi.
Altfel e un subiect cit se poate de serios. Dupa ce-mi trece de facut misto, revin ca sa scriu si eu citeva pareri proprii si personale.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Jocelyn, nu e vorba neaparat de relatia "genetica"...pur si simplu sentimentul asociat "mamei" si implicatiile pe care ea le are ...

Acum ce copil pune mai presus ca mama educatorul, profesorul sau bona ???

Asta vara era in parc o bunica cu nepotica de 3 ani, pe care o crestea de la 1 an, mama fetitei era in Spania si venea de 2 ori pe an, cateva zile sa o vada...iar bunica era cu tot sufletul alaturi de fetita, se vedea dragostea in ochii ei ce mult isi adora nepotica...Dar de cine vorbea copilul mereu??? PE cine spunea ca iubeste cel mai mult?
Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

sanzi, aici depinde foarte mult de "compozitia" si nevoile copilului si de cea a unei eventuale mame adoptive.
da, cunosc foarte bine un caz in care mama adoptiva a fost totul pentru copil, cu toate ca pastra o oarecare relatie si cu mama naturala. Mama naturala ii era aproape ca o straina pentru ca pur si simplu nu reusea sa-i atinga sufletul. Mama adoptiva era o femeie ca un inger, nu am mai vazut asa ceva, care l-a iubit neconditionat din momentul in care s-a nascut.
Numai ea a reusit sa satisfaca nevoia de afectiune a copilului si ea era cea pe care o adora.

Intr-adevar, sunt persoane capabile sa iubeasca fara rezerve copii care nu sunt ai lor. Recunosc, eu nu as fi in stare:(

mai cred ca in situatia in care mama naturala neglijeaza copilul sau chiar il maltrateaza, iar acesta cu toate ca are o mama adoptiva mai buna, o iubeste tot pe rea:) este vorba de niscai santaje emotionale sau indoctrinari facute de aceasta din urma.

Of, nu stiu daca s-a inteles ceva, ca sunt obosita rau.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Exact! Mama mea naturala e o creatura ingrozitoare si o numesc mama doar ca sa va definesc relatia mea genetica (din pacate) cu ea. Nasa mea care m-a crescut efectiv de la 1 an si jumatate pana pe la 12 ani a fost o femeie minunata , cu adevarata vocatie de mama , daca exista asa ceva (eu zic ca da!). Asa ca sa ma lase aia care cred ca "mama fie buna fie rea..e mama ta", bla-bla..Exista mame infecte ai caror copii nu le iubesc niciodata si gata.

Cat despre cine spunea ca e ok sa-i dai o palma la funduletz ca sa te mai descarci si tu si ca alta metoda mai rapida si eficienta pentru un copil de 3-4 qani foarte energic nu are, i-as pune o intrebare : ok, acum poti sa il lovesti pentru ca esti mare si puternica, dar ce vei face peste cativa ani cand va fi cat tine si iti va tranti usa de la intrare in nas, nu vei stii unde s-a dus...iti vei da seama ca mai bine iti linisteai nervii in alt mod si construiai o relatie adevarata cu fiul tau...
Pentru ca orice palma este o umilinta pentru el, o lipsa de respect pe care o simte. Si pe care va simti sa o dea inapoi (ma refer la lipsa de respect, nu la palma! desi...mai stii?)

Ioana 18 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ira... eu sunt mama/inginer... si tutusi in cazul prezentat de tine cu copilul pe marginea balconului nu mi-as fi varsat nervii pe el...
Eu am un copil atomic... furnica rosie cu ii spunea bunica sotului... a carui dorinta de cand a inceput sa mearga este sa se suie in pom...
Am fost pusa in multe situatii periculoase... incat la un moment dat am spus in sinea mea... trebuie sa-l mai pazeasca si Dumnezeu ca eu nu pot...
Cum reactionez eu... ii spun calm sa se dea jos... daca nu ma vede chiar nu-i spun nimic si ma apropii usor de el si-l prind... dupa ce l-am vazut in siguranta "mi se ingusteaza ochii" (asta a observat-o chiar Adi) si il pedepsesc...
Mai simpatic este cand ne ducem in vizita undeva... toata lumea tresare la fiecare saritura a lui... iar eu calma... le spun sa stea linistiti ca nu cade...uneori ma gandesc ca poate spun ca sunt o mama iresponsabila... dar ce sa-i fac?
La noi in casa sunt toate lucrurile de urcat incuiate... nu avem bibelouri sau geamuri ... pana mai acum un an aveam doua camere incuiate permanent... inclusiv la sufragerie, care duce spre balcon...
Nu este nimic pus prea aproape de geam sa se poata sui... chiar daca una din reguli este ca nu are voie sa deschida geamul...si totusi nu m-ar surprinde sa-l gasesc intr-o zi pe geam cu el larg deschis...
Si totusi nu-l pot bate ... poate si pentru ce am mai spus... relatia mea cu mama... urasc atat de mult bataia incat poate am cazut in latura opusa... numai cand ma gandesc mi se strange sufletul la cate am suportat...

Mergi la inceput