Va bateti copiii?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Educatia de calitate a unui copil este unul din cele mai dificile procese din lume. Am facut atata scoala, am invatat atata psihologie, pedagogie, ani in sir, am avut elevi individual si cu clasa, am facut stagii, am observat fel de fel de situatii in jur...dar eu ceva mai dificil pe lumea asta ca educatia unui copil nu cred sa existe. Si daca cineva ar sustine contrariul, ori ar fi ignorant, ori s-ar considera gigi becali atotstiutorul in tot si toate.

Cel mai tare ma amuza extremistii (gen : io n-am dat niciodata vreo palmuta, sau invers...bataia e rupta din rai si asa mai departe.

Fiecare copil e diferit, necesita o alta scara de valori, ce se aplica la unul nu se aplica la celalalt si nici o extrema comportamentala nu e buna.

Eu cred ca fiecare mama, daca are un pic de minte si un dram de bun simt, stie - in adancul sufletului ei - ce e bine si ce nu pentru copilul propriu.....

Mon pays c'est l'hiver

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

sinzi_ana sa stii ca am mai scris pe forum despre diverse ocazii in care am avut de-a face cu copiii mai dificili si cum am rezolvat unele situatii.
Acum sigur ca fiecare copil e diferit, dar cred totusi ca am acoperit o gama destul de larga de crize va pot povesti probleme pe care le-am intampinat la copii cu urmatoarele varste -mai ales: 2, 4, 5, 6, 8, 10, 12 ani. Pana acum cea mai dificila a fost o fetita de 2 ani care era o scumpa, bineinteles si un baietel de 5, fratele ei

Dar am povesti si cu ceilalti, depinde ce doriti

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Jocelyn, relatia mama - copilul propriu nu e comparabila cu relatia copil - educator, dar imi imaginez ca stii deja asta daca esti in domeniu. Copilul simte slabiciunile mamei, profita enorm si cu parintii isi permite lucruri pe care nu le-ar face niciodata la gradinita sau la scoala. Tot asa cum cele mai intime manifestari noi adultii le avem in familie, fie ca e vorba de afectiune sau de nervi.

Dupa parerea mea relatia mama - copil este o relatie inexplicabila si ininteligibila pentru cei ce nu au copii.

Mon pays c'est l'hiver

Mergi la inceput

Sigur ca sunt constienta de asta, dar totusi am stat si eu un an de zile cu niste copii pe care parintii ii vedeau doar seara si aproape ca nu mai discutau nimic decat ...noapte buna. Eu ii trezeam, ii imbracam, le dadeam sa manance, ii duceam cu masina la scoala, ii aduceam, faceam lectiile, ne jucam, le aduceam prietenii acasa, pregateam surprize pentru parinti, le dadeam sa manance, le faceam baie seara si le citeam povesti la culcare. Tot eu ii pedepseam, tot eu ii pupam. Sigur ca nu as fi putut niciodata sa o inlocuiesc pe mama lor, dar totusi am facut mai mult decat face un educator. Si mi-a placut si mi-a folosit iar copiii plangeau toti cand am plecat. Am fost fericita ca am avut aceasta ocazie de a locui la doua familii de la care am invatat foarte mult. Si de ce nu, si ei de la mine. A fost, zic eu, un beneficiu pentru toti.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by roxi23

Imi ppare bine ca mai sunt si mamici care recunosc ca uneori le mai scapa cate o palmuta copiilor, cu toate ca se simt rau ulterior...

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi

Mie imi pare rau ca te simti asa usurata auzind de astfel de cazuri.Si nu pot fi deloc de acord cu ideea gresita ca un sugar "prinde slabiciunea"adultilor si ajunge sa faca ce vrea,Doamne, fetelor, vorbiti de o fiinta nevinovata care habar n-are ca greseste si va simtiti deranjate si chiar tentate sa le aplicati o corectie. Ce pacat ca nu exista in Romania o lege ca aici, in Canada, unde n-ai voie nici macar sa ridici vocea la un copil, daramite sa-l atingi. Voi chiar nu pricepeti ca orice "atingere"a copilului de felul asta nu va ajuta decat pe voi sa va descarcati nervii?
Precis am suparat, dar macar mi-am spus si eu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Irina, solutia e fermitate in decizii, impunerea de limite clare,fara toleranta in exces, dar si autoritatea trebuie dozata.

Mergi la inceput

Jocelyn, o sa ma intelegi cand o sa fii mama, si nu spun o platitudine, ca nu vreau te indepartez de dialog.... conexiunea mama - copil implica si elemente genetice, si similitudini comportamentale; Ereditatea si simturile nu sunt o inventie, ci o realitate palpabila. Orice copil stie in mod constient sa-si duca mama - prin comportamentul lui - in paradis sau in iad. Ceeace cu un educator nu se aplica, cu educatorul nu poate empatiza atat de profund.

Studiu de caz : un copil de 3 ani intr-o clipa (1 c-l-i-p-a) de neatentie a parintilor se urca pe marginea balconului (et 5) si se balanseaza inspre exterior. Desi stie ca ii este interzis, el rade cand i se spune sa se dea jos si se apleaca si mai profund, incostient, si iar rade. Intrebare : cum va reactiona o mama in aceasta situatie, si cum va reactiona un educator ?

- Acesta din urma ii va explica calm, dupa ce-l va fi dat jos, ce si cum....iar mama va urla si se va tavali de durere si nervi dupa ce-si va vedea copilul safe si dupa ce-i va fi dat in prelabil si vreo 2-3 la fundulet ca sa tina minte.

Mon pays c'est l'hiver

Mergi la inceput

Bine, e doar un exemplu ce-ai dat tu dar cred ca si mama si educatorul ar fi putut sa reactioneze si altfel...

In fine, da, nu am copii, dar nu cred ca nu imi pot da cu parerea despre educatia lor. Si o mama care a adoptat de exemplu, nu are nici o legatura genetica si asta nu inseamna ca legatura ei nu va fi la fel sau mai stransa decat intre un copil si mama naturala.

Da poate nu sunt eu intr-o dispozitie prea buna, cand nu ti-au iesit doua liniute si cineva iti spune ca vezi asa si pe dincolo e intr-adevar cam neplacut.
Eu am spus doar ce stiu, n-am zis ca le stiu pe toate si fie ca ma crezi sau nu, de acei copii am avut grija ca si cum ar fi fost ai mei, si chiar daca eu nu am copil, asta nu inseamna ca nu mi-a tremurat inima in anumite situatii, ca nu m-au facut sa plang de bucurie sau ca nu m-am intristat profund cand erau necajiti. Nu poti trata lucrurile la rece si mie nu mi-era indiferent daca copiii stateau la tv sau erau angrenati in alta activitate- un exemplu.

Mergi la inceput

Mona, in Canada ai voie sa dai copilului o palmuta la fund, iata ceeace este interzis :

La violence physique peut se définir comme tout contact physique intentionnel causant une blessure. Par exemple, donner la fessée à un enfant assez longtemps et assez vigoureusement pour causer des ecchymoses, ou autrement qu'avec la main ouverte, est une forme de violence physique.

Adica sa nu-l lovesti astfel incat sa-i cauzezi echimoze, etc.

Btw, io n-am precizat nimic in ceeace priveste relatia mea cu copilul meu .

Merci.

Mon pays c'est l'hiver

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Mona_B
[ Voi chiar nu pricepeti ca orice "atingere"a copilului de felul asta nu va ajuta decat pe voi sa va descarcati nervii?

Si ce e rau ca isi descarca si mama un pic nervi?????
Nu cred ca o palma la fund din an in Pasti il traumatizeaza pe copil mai mult decat o mama nervoasa!!!!
Nu sunt pro "atingere"....dar nu mi se pare o asa drama ca scapi rar "o palma la funduletz"!!!!

Sunt atatea probleme pe care ar trebui sa ni le facem in legatura cu educatia copiilor nostrii incat o palma la fund de 2 ori pe an paleste de departe!!!!

Oricum, fiecare copil e diferit, si mamicile cu un copii mai ascultatori nu pot sa inteleaga mamicile cu un copii mai nabadaiosi!!! Si o mamica de bebelus inca nu a experimentat tinerea in frau a unui nabadaios de 3-4 ani!!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput