Bebelusi de iulie-august 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 3
ema.nu.ela spune:
fetelor, sunt si eu o mamica de bebe de august.
am descoperit zilele astea acest forum care mi se pare minunat.
eu am o fetita pe nume Maria nascuta pe 1 august.
ca vorbiti de diversificare: noi ca si pediatra o avem pe dr Marcu.
ne-a zis ca se incepe diversificarea la 5 luni. pana atunci, in luna a 4-a pot sa-i dau dim si seara cate 2 lingurite de cereale cu orez in biberon. eu ii dau de la 3 luni lapte praf Humana.
primele 2 sapt i-am psu in bibe, dar acuma m-am hotarat sa i-l dau cu lingurita ca sa se obisnuiasca sa inghita. deocamdata i le fac cu apa ca am incercat intr-o zi si cu lapte si s-au cam facut cocoloase. si parca ii place mai mult cu apa.
apoi de la 5 luni ne-a zis sa bagam:
-1 masa pire de fructe: banana, mar copt + 2 lingurite cereale; se mixeaza cu blenderul. eu ma gandeam sa-i dau in schimb cereale cu mar si banane ca mi-e mai simplu decat sa caut mere bune si banane. o sa intreb daca e bine asa.
-1 masa supa de legume cu carne de pui: 2-3 morcovi sanatosi medii + 2-3 bucati albitura + 1 dovlecel + 1 litru apa; se fierb la foc mic 2 ore. se paseaza si se mai clocoteste de 2-3 ori. se adauga un praf de sare si o jumatate lingurita de ulei de masline. carnea se fierbe separat (piet de pui), 30-40 min la foc potrivit. se mixeaza de 2 ori.
mesele astea nu stiu exact cand o sa le dau si in ce cantitate sa incep. o sa mai intreb la controlul de 5 luni si va mai spun daca va intereseaza.
eu chiar vreau sa intreb si de morcovi ca stiu ca la noi e problema, daca pot sa pun morcovi congelati d-aia dulci care se gasesc la punga. voi ce ziceti?
ema.nu.ela spune:
vroiam sa va mai intreb ce program de mancare si somn au bebelusii vostrii de 4-5 luni?
mie dr mi-a zis ca ziua ar trebui sa-i dau sa pape la 3.5 h iar noaptea la 5 h. 6 mese de 150 ml.
iar plimbare sa fac intre 13-15 iarna cand e peste 0 grade afara.
maria are doar 5 mese la 4-4.5 h pt ca am incercat ziua mai des dar n-a vrut. iar una din ele e noaptea. intre 2 si 4.
si dupa masa de noapte se foieste incontinuu pana dimineata cand ii dau din nou sa manance si pica de oboseala 2 ore doarme dusa. dar ma omoara noaptea cu agitatia ei ca nu pot nici eu sa dorm.
andre_ea spune:
Hai sa va spun ce face Tudor acum. I-am pus muzica. Cum se opreste o melodie cum plange. Incepe alta, se opreste. Si nu-i place orice: oac oac, un motan cat un pisoi (Cami!), Vulpea. Ceata lui Pitigoi e .
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
irinabungau spune:
Salutare,
mai dar mai opriti-va ca nu mai are omul timp sa va citeasca, zau asa!!!!
Azi am fost iar cu masina in service, si pe langa radiatorul cel nou si frumos... separe ca-mi trebuie si-o garnitura de chiuloasa... ce cadou e Craciun... Si eu care vroiam sa-mi cumpar si eu o fusta... mi-a trecut!!!
Astazi zi mare pentru Ioana: a facut prima tumba de pe spate pe fata, ma tot uitam la voi, care mai de care face tumbe numai Ioana a mea nu dadea nici un semn... pana azi...
Katink, vii acasa???? Ne vedem???? Noteaza-ti nr. meu de telefon, poate ne vedem cu mandrele!!!
Monica Elena, sa va distrati bine la munte, sarbatori fericite!!!!
Mamini, drum bun spre casa, nu stiu daca apuc maine sa intru asa ca iti urez de pe acum Sarbatori fericite si un an nou fericit!!!!
Ica, bine ai venit in mijlocul nostru, sper sa te simti bine printre noi!!
Starchi, ne pare rau, dar Ioana a mea e data de pe vremea cand era in burtica la mami... isi facea semne cu Andrei al Corbioanei de pe atunci... Tin sa mentionez pentru ca nu vreau sa ma pun rau cu cuscra mea... Ioana
Va pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
poze
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by ema.nu.ela
si dupa masa de noapte se foieste incontinuu pana dimineata cand ii dau din nou sa manance si pica de oboseala 2 ore doarme dusa. dar ma omoara noaptea cu agitatia ei ca nu pot nici eu sa dorm.
Exact asa face si Tudor de cateva zile. Se trezeste sa pape la 5.30 si pana la 8 cand papa si se trezeste de tot se foieste in continuu. Iar eu nu mai pot adormi pe langa el. Are cineva solutii?
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
irinabungau spune:
Emanuela , bine ai venit, sa iti traiasca domnisoara Maria si sa fiti sanatoase!!!
Pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
poze
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Am fost ocupata tare azi, n-am reusit sa intru, desi stau pe subiect de azi-dimineata.
Maaaaaaaaaaminiiiiiiiiiiiii, era sa nu-ti urez cele cuvenite cu ocazia sarbatorilor de iarna, tie si familiei tale. Mii de pupici de la noi si sa ne vedem cu bine in noul an.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
mamini spune:
mey, da`voi ma dati afara de pe forum daca plec acasa? ce, la Pitesti nu e net, voi ce ziceti, ca ai mei stau intr-un copac? hai, drum bun, multumesc, sunt super stresata cum o sa fie, mai ales ca ne trezim la 4.30...dar pina la Craciun mai intru macar sa zic si eu...
sa nu mai intru???????????ma puneti la coltz?
va pup si va scriu, dragele mele, ca nu pot sta fara voi 3 saptamini. pe bune.
ma duc la treburi, sa ne "auzim" si "vedem" cu bine
M
mika1 spune:
quote:
Originally posted by Katink
La multe luni inainte Rares-Andrei (Lory2004), baietelul lui Mika1 (nu e trecut numele lui in lista de pe prima pagina), Iuliana Anastasia (Diana Mirela), Andrei-Mario (Andatudor) si Paula Ioana(Ella200) sa cresteti mai puiutilor!
[b]
multumim....esti o draguta...chiar ma simt mai bine acum, desi eu nu scriu des, va citesc des....baietelul meu se numeste Razvan Mihail...si azi a fost operat a 2 a oara ( prima data la doua luni juma de hernie inghinala bilaterala si acum la ochisori de canale lacrimale infundate)
inca nu s-a trezit din anestezie, plange in somn mititelul si ii mai dau ceva ceai sa il calmez.....
Laura25 spune:
Ika, Emanuela bine ati venit! Sa va traiasca bebelusii!!!
Mika, ... sanatate multa puiului tau! Fii tare! O sa fie bine!
mamini drum bun si sa intri repede cu vesti de acasa si poze de la botez.
Multumesc pentru raspunsurile la intrebarea mea .
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos