Bebelusi de mai-iunie 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ioana daca incepi asa nu-ti va placea de nici o bona...femeia int-adevar pare bine intentionat si are dreptate cu marul cu cereale sau biscuiti sau orice alt aliment in combinatie...Las-o pe ea sa faca,cautati altceva de lucuru in timpul asta nu o mai corecta ca se va simti prost ...ti-o spun ca am 9 ani in spate de copii crescuti cu femei...de fapt una singura...Eu am lasat-o pe Bianca cu femeia cand avea 6 luni...am chemat-o i-am spus despre ce-i vorba in propozitie si am plecat la servici...nu mi-a convenit cum gaseam casa,adica nu erau puse la locul stabilit de mine,hainele copilului erau cam murdare mai erau si niste firimituri ici colo,insa in timp am invatat sa nu mai vad toate astea...si apoi am lasat-o pe ea sa se descurce cu copilul ca sa poata sa aiba incredere in ea si copilul sa se obisnuiasca cu altcineva...Cu Delia mi-a fost mult mai greu,insa tot asa am lasat-o,si nu in conditii tocmai normale...in toiul noptii,si nu am mai dat pe-acasa trei nopti...le-a fost greu insa s-au obisnuit de nevoie si acum rad una la alta...
Hai ca ti-am facut capul mare,nu te supara...stiu mai bine ca oricine cat este de greu,dar nu avem incotro...e mai bine decat la camin de o mie de ori...
Iar cu mancarea a mea femeie nu caraie,mananca ce gaseste prin frigider,dar daca scapa la slanina mea de ardeal o evapora pur si simplu...

Gabitza cca 200gr...dar eu ii pun mancare ochiometric...am doua castronele pentru ea si i le umplu...daca papa tot bine daca nu asta e...fructe papa un borcan intreg cu cereale sau biscuiti si adaos de branza...adica cam tot 200gr...

Corni depinde de gusturile fiecaruia...a mea papa asa: fructe-caise,piersici,afine,mix de fructe,la legume-pui cu cartofi si morcovi,orez cu vitel,paste cu curcan,fasole verde cu pui si mazare cu curcan,iar seara este fan Hipp Nacht Brei cu biscuiti si cu banane...

Andreeaatan ma gandeam ca ai o metoda de al face sa bea lapte...Am revenit si noi la Humana 3 cu banane,a lins pe nerasuflate 70 dupa care a adormit instantaneu...sa vedem dimineata cat e pofta de mare...

Danielutza de la oboseala si eu patesc asa si de la durerile de cap ca tot asa si la noi e "post" la cele sfinte...numai ca sa vezi tu ca si asta s-ar putea sa fie una dintre cauza ca prea ne batem joc de organismul nostru...o avea si el nevoile lui chiar daca noi nu...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Newmami - ce scumpic e Ryan al tau! Cum doarme el inghesuit in capatul patutului! Cred ca tine locul liber pentru o surioara!
Noi am fost dincolo la un curs de specializare si ne-am intors in Romania cand mi-a expirat mie viza. Sotul are viza pe 10 ani insa de 5 ani tot plecat a fost si ne-am hotarat sa incercam sa facem ceva aici iar daca nu iese cum am sperat o luam de la capat in State.

Andreeaatan
- nici Maya nu vrea sa bea din canita iar de olita ce sa mai zic.... am pus-o ieri si urla de parca o musca de fund! Si ce sa-ti zic ca i-am luat din aia cu senzori de la Fisher Price care o aplauda si ii canta sa o stimuleze!

Ioana, eu zic ca d-na bona are intentii bune si ca e bine ca se gandeste la binele copilului intai de toate. O sa vezi tu ca nu o sa ti se mai para la fel peste catva timp, acum la inceput ai si tendinta sa privesti lucrurile mult mai critic.

Noi astazi am papat branzica cu ou la pranz si acum vreau sa-i mai dau un pic de piure de legume, sper sa vrea. Maya si-a facut un obicei prost, nu adoarme mai devreme de 23.30. Am incercat sa-i fac baita mai devreme, sa sting lumina, televizorul, dar degeaba. Iar de trezit se trezeste la ora 10.00 chiar si mai tarziu cateodata! Asa ca trebuie sa-i mai dau o masa mai consistenta in jur de 21.00 si apoi lapte inainte de culcare. Cereale vad ca nu prea mai vrea. Am incercat cred ca 11 feluri, acum am ramas la cele de la Ulker cu fructe.

Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Am incurcat-o fata mea in seara asta a mancat la foc automat un borcanel 190 g cereale cu fructe(Hipp) si meniu cu piersica 125 g(Hipp) si tot deschidea guritza dar nu mai aveam altele si din fructele pregatite de mine in ultimjul timp daca manca 30 g. Ce pun astia in ele de ii castiga pe bebelusi Sotul meu radea , imi spunea ca am tinut fata flamanda de mananca cu atata pofta.

Gabitzam , eu pregatesc in jur de 300g mancare solida la o masa , cateodata o mananca pe toata , alteori mai putin in jur de 200g.

Loreen, merci pentru raspuns, o sa-i cumpar si eu de acum cu toate ca ies mai scump dar daca mananca bine. Ai dreptate , puteam sa-i adaug si eu in borcanele niste branzica dulce.

Ioanailincam, ceea ce ai povestit despre bona m-i se pare Ok, numai sa nu fie asa de ochii tai faza cu clatitul castronului ca sa te impresioneze cat tine ea la igiena. Sunt curioasa cum se va comporta in continuare asa ca astept sa ne mai povestesti.

NewMami, este frumos foc Patrick,nu te supara pe mine dar parca ar fii o fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

So...Ioana, link-ul cu Timisoara l-am dat pentru ca, la Mamici de mai-iunie 2005 am avut o burtica din Timisoara. Am retinut orasul (pentru ca tatal meu e de acolo) si faptul ca ea nu reusise / nu a vrut sa afle sexul bebeului. Mi-am amintit zilele trecute de ea si am cautat pe topicele vechi ... (uitasem ce nickname are) asa ca.... am gasit-o la topicul cu Timisoara. Lamurit, va rog?
Pisik, parca tu ne povesteai despre un cuplu nefericit care a avut ghinionul sa intalneasca sindromul mortii subite. Ai idee pana la ce varsta stam cu drobul de sare deasupra capului? Eu cred ca sunt cam crizata si, atunci cand Carina doarme, ma tot duc sa o verific daca mai respira.
Mercedes, meyyy, lasa cupilu' in pace cu roseata lui din obrajori cu tot! Elocom-ul si Elidel-ul sunt pe baza de cortizon, parca. Si au dreptate sa scrie pe prospect ca nu se indica pana la 2 anisori.
Carina a avut asa ceva (sporadic) si nu i-am facut nimic - in cateva zile dispare. Si daca nu dispare, oricum e frumoasa foc asa rumena in obraji! Tocmai cand era rumena de mama focului (pozele sunt facute atunci) am obtinut trimiterea la dermato, dar era exact in saptamana cand a inceput avalansa stirilor despre epidemia de rujeola... Asa ca am renuntat, pentru moment.
Etichete: Carina morfole snururi/sireturi: de la caciulite, de la hainute, de la treningul meu... snur sa fie! Mai nou am vazut ca se deda si la etichete
Vorbeati de crize de nervi la bebelaci: Carina nu avea hobby-ul asta, pana saptamana trecuta - cand am stat amandoi acasa, in concediu. Acum a intrat si ea in club

Am facut si noi rost de un premergator, si am o intrebare la "veterane": cu ce incaltati copilasii cand ii puneti in rotobil? Unii medici recomanda incaltari mai rigide, altii din contra... Nu stiu ce sa fac.
Va doresc o noapte linisita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Si inca ceva: Bine ai venit Kasky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare!
ZI agitata tare pentru Ana azi! A adormit in 4-5 minute, dupa ce toata ziua s-a zdrumicat in fel si chip. Ultima inventie e calutul cand o pun pe genunchi: se da si in fata si in spate de zici ca e bagata in priza si chiuie cat o tin rarunchii.
Loreen - merci de sfaturi. Intr-adevar trebuie sa fiu ingaduitoare. Stai linistita ca nu i-am spus nimic (la faza cu clatitul paharului ea s-a simtit obligata sa se scuze, probabil nu se astepta sa ma intorc in bucatarie asa de repede), nu vreau sa contrariez femeia din prima zi. Pur si simplu m-am uitat si am bagat la cap. Adica si eu sunt constienta ca e imposibil sa faca mereu asa cum zic eu si de asemenea ca copilul va creste indiferent ca o cresc eu sau femeia. Dar deocamdata nu ma pot abtine pentru ca imi este foarte greu sa o las din mana pe Mogaldea. Si inca ceva, a vrut sa-i dea ea masa de fructe - ca vazuse ca piureul l-a halit pe nerasuflate si chiar a laudat-o ca stie sa manance la lingurita desi suge inca destul de mult) - si i-am zis ca azi doar se uita, de maine o ia de coada. Sau alta data o spalam pe asta mica la fund si ea zice de colo: "Uite, eu ma uit in loc sa o spal". Atunci i-am marturisit adevarul ca nu sunt inca pregatita sa o dau. Dar de maine promit ca i-o dau pe mana, indiferent ce simt.
Corni - acuma eu sper sa nu fie probleme, cel putin din punctul de vedere al igienei. Ca v-am zis: din cate femei am vazut ea a fost singura care a zis ca nu pune mana pe copil ca nu e spalata pe maini. Iar de dimineata, desi a intrat in casa, i-am aratat camera etc. inainte sa puna mana pe Ana a zis ca se duce la baie sa se spele pe maini. Macar nu ma pune in situatia de a o trimite la baie, spre deosebire de soacra nu mai stiu carei fete de aici... care s-a spalat la bucatarie (m-a amuzat faza si am retinut-o).
Oricum, multumesc tuturor pentru felicitarile ca am gasit-o si pentru urarile de bine.
Gabitzam - si eu ii impart piureul Anei in portii de cca 200 gr. SI imi da mereu senzatia ca ar mai vrea, drept pentru care la urmatoarea supa pe care o fac vreau sa-i pun 250 gr, mai ales ca nu vreau sa-i dau sa suga. Acuma, daca o sa arunc cate ceva, asta e, dar macar stiu ca e satula.
Mai, dar Olga chiar n-a mai scris! O fi tot asa rau?
Va pup, ca Gabitza tot mai arunca cate un topic si asa ma face sa las si treaba si tot si sa pierd vremea (CU FOLOS, zic eu) pe DC.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Chris - lamurit pe jumatate! Ca intrebarea era de fapt cine e persoana. Dar cred ca in final nu are importanta daca zici ca pe aici nu a mai postat. Ca nici eu nu imi mai amintesc de multa lume din vechime, mai ales ca nici nu scriam pe vremea aia, ci doar citeam pe apucate.Despre sindrom eu stiu ca poate aparea pana pe la 6 luni - nu-mi spune mie ca o vreme am fost super obsedata (mai ales in perioada intre 4-6 luni cand se pare ca apare cel mai des). Acuma m-am mai linistit si trec si 2 ore seara (intre 8 si 12 noaptea, cat stau pe net sau fac diverse prin casa) fara sa o verific.
Ce scumpa e Carina cu caciulita cu motz. SI chiar ca e haioasa cu bujori in obrajori. Dar totusi trebuie verificat de la ce e. Multumesc lui Dumnezeu, dupa ce i-a trecut acneea aia din a doua luna nu mai are nimic de genul asta. Ii mai apare cate o bubita, dar probbail de la balute.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Avantajul faptului ca plodul nu doarme ziua este ca seara cade lat devreme si asa am timp cat de cat si pentru mine...asa ca am facut un hidromasaj,m-am depanusat si ca o nesimtita ce sunt m-am pus pe mancat...nu stiu ce naiba am in ultimul timp,dar mananc de sparg... trebuie sa iau masuri ca altfel iar ajung de unde am plecat...

Corni o si vad pe Timeea cu fatuca aia scumpa foc cu cioculetul deschis in asteptarea papicii...Sa stii ca nu-i mai scump asa decat ai face tu...cel putin la mine asa este...ca nu pot face mancare numai pentru o persoana si mai mult arunc...borcanele le iau de la Metro mare parte,restul de la Sensiblu unde am reducere ca sunt client fidel,si mai nou am renuntat la borcanele de pranz ca-i dau mancare normala de-a noastra...exemplul de azi cu tortelini...sigur ca limitez la maxim consumul de sare si vreau sa zic ca este mai incantata de gust decat boraturile specifice bebelusilor...

Crisdun fiind una dintre veterane,pe vremea lui Bianca existau niste glezniere de vara de la Tino cu talonet si cu alea pendula in mergator...La Delia binenteles ca nu am mai gasit asa ca o incalt cu incaltamintea pentru afara,dar cu talonet si aia sa se poata obisnui si sa-i tina glezna...Pare greu de crezut insa chiar paseste cu mergatorul,se ridica pe picioruse si merge....
Frumoasa Carina rau de tot...sa sti ca si noi tot asa avem obrajorii...de multe ori zic ca-i din cauza mea ca o pup pana-o usuc...o dau cu Advantan si gata in doua zile dispare roseata...

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ioana, a mea e socrosenia care se spala la bucatarie cu detergent de vase Ma pregateam sa-ti zic si eu ca esti putin exagerata si sa incerci sa te relaxezi pana cand am citit ca nu esti inca pregatita s-o lasi pe Ana din mana si mi-au dat lacrimile pur si simplu. Nu de alta dar de cand facuram alt credit ma inghesuie niste ganduri de intoarcere la munca, ganduri care nu-mi plac deloc.
Macar fi fericita ca daca nu face cum ii zici tu o poti concedia si gasesti pe altcineva chiar daca cu greu, dar Filip o sa incapa pe mana socroseniei care SIGUUUUUR va face cum stie ea nu cum ii spun eu. Iar eu daca vreau s-o concediez imi iau adio de la linistea conjugala...
Sa fiti voi sanatoase cata mancare de Filip arunc eu... Frate, pai eu nu pot si nu stiu sa gatesc cu suta de grame. Adica mai putin de un morcov, o ceapa si un cartof nu stiu sa pun intr-o ciorba. Si de-as pune doar atat si tot iese de fro doua portii de piure, daca mai bag si niste branza... Deci eu gatesc cam trei portii, pun la frigi si la congelator si tot imi ramane. Pun la frigider promitand solemn ca mananc eu dar pana la urma se strica si o arunc.
Am si eu o intrebare pentru veterane: ce e aia talonet? Am tot auzit dar nu am intrebat niciodata si pana acum n-am avut nevoie sa stiu.
Deci ne-a sunat azi de la dispensar pentru vaccin. Ziceam ca scap pana dupa sarbatori dar vineri la 11 suntem programati la intepat.
Gata plec ca iar ma infig si scriu un mesaj kilometric

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Eram creanga pe net cautand legea cu cei 3000000 pentru bona...ca am senzatia ca se aplica doar cu ianuarie 2006 nu si retro...

Androix talonetul este aceea chestie umflata din interiorul incaltamintei,care se aseaza in scobitura piciorului si face bine la cei predispusi la platfus...si binenteles bebelusilor pentru prevenirea lui...mai simplu cand cumperi incaltaminte bagi vreo doua dejte inauntru si vezi daca e umflata talpa inspre interiorul labei piciorului si atunci sunt bune...mai bine de atat nu m-am putut exprima...zici ca-s Ana Lesko in plina oratorie...

Mergi la inceput