Bebelusi de iulie-august 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Giana ,neonatologii spun ca ,copii nu sunt pregtiti de diversificare inainte de 5luni.
Cat priveste sucurile, in special sucul de morcov el e indicat dupa 6luni.Trebuie sa ajutam copilul sa invete sa inghita si nu sa ii dam tot zeama ,ca sa suga, ca asta face la lapte.Iar cremele sunt mai consistente si tin de foame.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

mitub acum ii dau mar, morcovul il va primi peste 2 zile fiert si facut pireu, nu crud, caci nu i-a placut sucul de morcov si din 4 lingurite cel putin 3 erau pe bavetica

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Svety eu i-am dat fetei cereale Humana cu vanilie darcred ca o sa le mananc eu ca expira punga si i-am tot facutde vreo doua saptamani si ea a mancat o zi da doua ba.
In schimb Adi le-a mancat foarte bine pe cele de la Milupa. La el am inceput cu cele cu mar si morcov.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Dede, dr asta zicea ca sa exclud MIlupa , ca au zahar si nu stiu ce...

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Sa ne tine-ti pumnii azi pt ca mergem sa-i facem vaccin de 4 luni . David habar nu are ce-l asteapta. Azi a fost mai vesel ca niciodata, a gingurit mereu si ride. Am observat ca atunci cind nu sunt eu acasa nu prea maninca, cum apare mami lui il apuca foamea si cere laptic in jur de 200 ml.Sucul de fructe mi l-a recomandat dr de cind a facut bebe 3 luni. In fiecare dimineata a baut 150 ml. suc de portocale, mar si morcov. Am inceput cu morcov 10 ml in prima zi, 20ml. in a 2 zi, 30 ml. in a 4 zi si 50 ml in a cincea zi . Am continuat asa si cu marul si apoi portocale.Acum le bea combinat fara probleme. Cu mincarica solida sunt probleme pt ca am incercat sa-i dau cereale cu lapte seara si impinge afara mincarea cu limbuta. Azi o sa-mi spuna dr despre diversificare si am sa va scriu diseara sa va faceti o parere. Ma duc sa dorm putin apoi plec cu bebe la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

AnisPe vremea lui Adi, Milupa erau cele mai bune.
Dar acuma am de unde sa aleg si dupa ce am citit cu atentie ce scrie pe cutii,( m-am plimbat vreo saptamana prin farmacii) m-am decis sa ii dau Humana, ca mi se par componentele mai naturale.
Mamini m-am facut un rosu deschis, deseara imi face sotu niste poze sa ma vedeti. Succes si tie la coafor si sunt curioasa ce iti faci.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici.
Scriu cu cele 8 kg ale Sarei in brate. Am fost la tuns si am un breton tare shic, voi incerca o poza cu camera web, ca nu am aparatul foto. Ma simt bine si frumoasa.

Anis, referitor la schema de diversificare, e interesanta, dar vom vedea pusa in practica daca e viabila. Si am sa-ti spun de ce. Eu am inceput la 1 dec sa-i dau suc de morcov. UNA SAPTAMANA AM INCERCAT DE 2 ORI PE ZI. In cele din urma a papat. Eu, fericita de parca am prins pe Dumnezeu de picior, am bagat sucul de mar a doua zi dimineata, gandind sa-i dau seara sucul de morcov care era deja acceptat si nu avea reactii de la el, sa nu uite gustul. Oricum, eu i le dau intre mese, ca sa-i formez papilele gustative mai mult, nu in ideea de a-i face inca o masa din ele. Revenind, de atunci nu mai papa nici morcovul, nici marul. Pentru fata mea se pare ca a fost prea mult 2 alimente asa de repede. Am gresit eu, trebuia sa o mai tin pe suc de morcov vreo cateva zile. De atunci ma chinui in fiecare zi, iar ea imi rade in lingurita, ca sa zic asa.
Asta e experienta mea de pana acum, mai revin cu discutia pe marginea schemei.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Se pare ca avem mai multe curente: legume/fructe crude sau fierte, introducerea mai multor fructe/legume intr-un timp f scurt sau treptat, pe o perioada mai mare.

Cred eu ca nici dr nu au gasit reteta ideala si toata lumea adapteaza din mers dupa specificul bebelushului care incalca, prin definitie, toate regulile noii lui lumi.

Apropo de miere, in Mama si Copilul scrie ba ca nu trebuie sa-i dai ca face carii, ba sa-i dai in loc de zahar.Are unele neconcordante, in rest e ok.

Al meu bb e innebunit insa dupa cereale Milumil Milubrei cu morcov, mere, lapte. Dar mi se pare ca s-a ingrasat cam repede de la astea la cat era el de slabut. Si nu stiu daca e bine.

Vom mai consulta dr sa vedem daca mai continuam cu ele.

Anis, ce praf ii dai pt dintisori? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multumim mult pentru urari!

Am pus poze noi in albumul 6 luni.

Si eu cred ca diversificarea ar trebui facuta de fiecare mamaica in functie si de ce crede si simte ca e mai bine pt puiul ei. Eu am inceput de la 4 luni cu mar ras, cereale, apoi piure de legume in care am introdus treptat, dupa 5 luni, ou si ficatel. De 2 ori le-am dat si branzica.

Anis, eu sunt de acord ca nu trebuie recompensati ca mananca si nu trebuie sa le canti si sa le faci figuri. Dar daca fata mea de ex. nu deschide gura, chiar daca ii place si mananca, decat daca ii cant si-i joc linguritza si fac ca toate animalele ?! Ce zice neonatoloaga ta in acest caz? Sa las fata flamanda? Sau cum sa fac? Am intrebat serios, nu cu rautate, Doamne fereste! Chiar as vrea sa nu mai ametesc vorbind in jurul lor cand manaca.

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Am revenit.

Am pus poze noi de aseara......sa vedeti ce munca pe copilul meu

!

A "muncit" pana a cazut lata de somn!

Pupicei

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005

http://community.webshots.com/user/irdaria