Bebelusi de iulie-august 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Irda sunt si la Farlin periute de dinti pentru bebei tip degetar, si nu sunt asa de scumpe precum cele de la mothercare (stiu ca produsele lor sunt aproape prohibitive pentru RO)

Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

completari la listuta(ca pana venim de afara iar trceti la capitol nou)
Dan Emilian cezariana la ora 9.20
luna 1: 5080g/57cm
luna 2: 6600g/60cm
luna 3: 7650g/64cm
luna 4: 8480g/66cm
Recorduri personale:
la 6 zile a fost Bebelusul Saptamanii in ziarul local
la 7 saptamani primul somn continuu noaptea (fericita de mine!!!!)
20 oct. a tinut prima jucarie si s-a jucat
15 sapt. a ras in hohote.
astia suntem noi

mami de dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ankak, pai folosim nr 3 de nu stiu, 1luna si ceva.Eu intrebam de nr.4.
Cred ca e ok sa ii dai morcov crud,numai ca nu stiu cat reusesti sa-l pasezi, ca sucul de morcovi am inteles ca fermeteaza si nu e indicat.

Dede, schema nu apare pe nicaieri, pt ca ,banuiesc eu ,circula in mediile neonatologice.Si cum ei fac cursuri prin strainatate mai mereu,cel putin asta face, e updatata la zi.E si exact ec ai spus si tu, bebe la 5-6 luni e pregatit sa primeasca alimente noi, si nu trebuie luat cu incetisorul , asa cum se face daca se incepe la 3 luni, din diverse motive.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

LA MULTI ANI celor nascuti azi! (bb, mamici si tatici)
mai, mai harnicutelor , am reusit si eu sa citesc ce ati mai scris de vineri pana azi si abia am reusit sa va prind din urma
Vineri am fost la vaccin, ne-am comportat exemplar , nu am facut febra, da' avem o mica galma la locul cu pricina, pe care o masam in fiecare zi ca sa treaca repede. Mai nasol e ca nu a suportat compresa rece.
Revenim , ca mi s-a trezit ingerasul

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Are 37.4 , eu zic sa o las in pace deocamdata.Ii curge nasul si atat, are perioade ,acum are mucisori umezi ,acum uscati.
Temperatura usor ridicata ,poate fi si de la vaccin?
Sunt de acord cu dede,daca face febra ii dau ceva.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

La multi ani bebicilor de azi!Sa cresteti mari,sanatosi si voiosi!!!

Vad ca tot vorbiti de scheme de diversificare,sa va spun si eu ce schema am facut.Am luat de la voi putin,din Mama si copilu putin...uite-asa am facut o adaptare pt al meu bb:

4 luni-incepem cu suc de fructe(mar,morcov,portocala) treptat,cate un nou fruct/saptamana.

5 luni- introducem supa de zarzavat.La inceput supa se prepara din mai multe zarzavaturi dar se paseaza numai morcovii si cartofii.Treptat si restul zarzavaturilor.Se da cu lingurita sub forma de piureu.Dupa ce in decurs de 1-2 saptamani primeste supa(piureul) de zarzavat se trece la adaos de ulei de floarea soarelui(1/2 lingurita)
In decurs de 7 zile se introduce carnea de pasare sau vita tanara(manzat) fiarta si mixata.La inceput 2-3 lingurite de 4 ori pe saptamana(din 2 in 2 zile).Din saptamana a 3-a ii pot da ori in fiecare zi carne in supa,ori o zi carne,o zi un galbenus de ou introdus pe sferturi pana ajunge la intreg galbenus.

6-7 luni- Alimentatia naturala se mentine pe cat posibil.Daca sugarul creste bine,se vor da 2-3 supturi (dimineata,seara si la inca una sau chiar doua mese in cursul zilei)
Se poate introduce o masa de lapte cu cereale.In luna a 7-a e important ca sugarul sa primeasca ficat,carne,galbenus de ou.Carnea se da de la 3-5 lingurite la 6 si apoi 6-8 in piureul de zarzavat.Portiile de mancare consistenta vor fi de 150-175g la inceput,apoi vor creste la 200-220g E bine sa se inceapa cu portii mici pe care sugarul le accepta.
La sfarsitul lunii a 7-a,sugarul va avea urmatorul meniu:
-Dimineata : Lapte de la san
-Ora 10 : fructe (crude,coapte,fierte)
-La pranz : piureu de zarzavat cu carne sau galbenus de ou inbogatit cu 1/2 lingurita de ulei de fl. soarelui
-Dupa amiaza : ori lapte cu cereale(si fructe), ori fructe strivite cu branza de vaci si/sau cereale instant FARA GLUTEN
fie se inceraca iaurt
-Seara : Lapte de la mami

Cam asta ar fi schema mea dupa lungi si lungi cautari.Asta cred eu e buna pt bb Dani.Eu insa nu am sustinerea pediatrei care e suparata ca nu am inceput de la 2 luni cu a zis ea... Asa ca...fetele care va mai pricepeti cat de cat...Cum vi se pare?E nevoie de vre-o "retusare"???

Giana de Dani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE
VARSTA DANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

anis: sucul de morcovi e foarte bun. Mama lucreazain pediatrie de 26 de ani si zice ca-i bun.

Are 37.4 , eu zic sa o las in pace deocamdata.Ii curge nasul si atat, are perioade ,acum are mucisori umezi ,acum uscati.
Temperatura usor ridicata ,poate fi si de la vaccin?
Sunt de acord cu dede,daca face febra ii dau ceva.

Noi i-am pus supozito lui Dani dupa vaccinul de la 4 luni, ca sa nu mai patesc ca la cel de la 2!! La 37.4 nu-i febra!

mami de dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

Am trecut deja la pampers nr 4, avem 6.450 gr si 62 cm, ca nr 3 ne strangea tare rau la picioruse.
Vad ca discutati de diversificare....bun subiect.
Azi noi am mancat prima 1/2 de mar , nu ne-au placut sucurile de morcov si mar , asa ca am trecut la pireu de mar (ras pe razatoare de sticla) si e taaaaaaaare bun Peste 2 zile o sa mancam si pireu de morcov, sa speram ca e la fel de bun ca si marul.

Anis, noi am pus imediat dupa vaccin supozitor de paracetamol si a doua zi dimineata iar unul si nu am facut febra.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

La Multi Ani! Rares si Bianca(Laura25), Dinu(Gyly), Ioana -Alexandra(irina) si iubitei mele Daria!
Sa cresteti mari, sanatosi, frumosi si destepti si nu in ultimul rand sa fiti cumintei!

Fata mea se pare ca este intr-o pasa de ...PROGRES...aseara cand am ajutat-o sa se ridice in fundulet si-a tras manutele din mana mea is a stat singurica aproape jumate de minut!!! Avem si poze doveditoare !

Multumim pentru urarile de La Multi Ani ! fetele!

O sa le pun mai tarziu pe webshots.

Hai ca maraie.
Va pupic si intru mai tarziu!

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005

http://community.webshots.com/user/irdaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

ellarot pentru galma de la vaccin incearca cu lioton, e foarte bun in loc de compresa rece, eu numai asa am facut si i-a mers excelent!

Vezi ca morcovul s-ar putea sa nu reusesti sa-l faci suficient de mic pe razatoare.

anis cred ca ar fi bine sa-i pui un supozitor, e mai bine sa previi febra de la vaccin.

Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP

Mergi la inceput