Mamici de iulie - august 2006 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

La multi ani, chocho ! La multi ani Stefnia pentru Davidut!
Fetelor, sunteti scriitoare, nu gluma! Am lipsit 2 zile si mi-a luat cam o ora sa citesc ce ati scris! Saru'mana de grija, madacristina , chiar nu merge nimeni cu tine la echo? Ii dam na-na sotiorului.
Apropos, legea care ne reglementeaza situatia, este OUG 148/ 2005. Pe langa ce au mai spus fetele, mai am si eu ceva de adaugat, nu am citit cu ochii mei, mi-a zis doctorita: daca luati fie si o singura zi de prenatal, chiar daca nasteti, toate celelalte zile se reporteaza ca postnatal; nu puteti intra in concediu pentru cresterea copilului (cel cu 8 milioane) decat dupa terminarea zilelor. Daca nu va luati nici o zi de prenatal, nu trebuie sa stati in postnatal decat 42 de zile. Parerea mea, nici un ban in plus nu merita sa mergeti la serviciu o zi mai mult decat e neaparat necesar, asta pentru sanatatea noastra si a bebeilor nostri.
Ce am mi facut zilele astea... mi-a fost ceva mai rau, am dormit mult, iar ieri am lucrat 12 ore la calculator, de ma doare mijlocul acum de mor. Mi-ati facut un milion de pofte, voi cumpara de toate, sper sa le si mananc. La fel sunt si eu, mananc doar ce ma ispiteste, dar mananc.
Pentru constipatie, dar nu pentru copiii sub un an (nu stiu daca la gravide se aplica restrictia sau nu!!!!!) se ia dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de miere dupa care se bea o jumatate de pahar de apa calduta. Eu am probleme de constipatie cronica, doar ca, pe sarcina, totul a fost ok.
Va pup pe toate, bun venit celor noi, cat mai putine greturi la toata lumea (nu e de rau daca lipsesc, nu au nici o relevanta medicala) sau chiar deloc. Sa aveti pofta de mancare, chiar si de muraturi, de dulciuri si de tot ce va imaginati ca nu ar face bine; daca nu papam cu borcanul de 10l, nu patim nimic rau, metabolismult gravidei este mult mai accelerat decat in mod normal, la aceeasi persoana.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Geliza super linkul cu primulpas! Multumim de informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

valentina, imi pare rau sa o contrazic pe doctora ta

DACA nu s-a modificat ceva de curand la asta si din cate stiu nu la nivel de principiu, concediul medical este UN DREPT nu o obligatie, NIMENI nu te poate obliga sa il iei!

cele 42 de zile de post natal sunt insa obligatorii DACA vrei sa beneficiezi de CIC, concediul de 2 ani, si oricum, angajatorul nu are voie sa te primeasca la job pt ca mama trebuie protejata dupa nastere, asta este teoria!

ideea e ca multi medici de familie fac tot felul de dubiosenii pt ca nu citesc atent legea dar daca ii prinzi la inghesuiala poti sa rezolvi

e clar ca aceasta chestie dezavantajeaza mamicile ce au un salariu brut mai mic de 85% din cele "nu mai stiu cate" milioane se vor da ca indemnizatie

cred ca vom avea timp sa vorbim despre asta si vedem noi cum consiliem fetele. mai este si sectiunea juridic a acestui forum unde sunt multe persoane extrem de saritoare

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

madacristina, nu fi trista; ia-ti un stick de memorie sau un CD si inregistreaza bb, sigur sotul tau se va bucura cand il va vedea, la primul eco si sotul meu a stat pe hol(i-a fost frica de dr sa intre) si acasa nu se mai satura sa se uite la bb lui; geliza super linkul, aceleasi informatii le-am gasit in cartea Clinica Mayo, parca;v-au mai trecut greturile dupa-masa? va pup

anasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

dandana cred ca nu m-am facut eu bine inteleasa: cele 42 de zile sunt obligatorii, prenatalul nu; eu le recomandam fetelor sa isi ia tot concediul, chiar daca, de cele mai multe ori, cele 85% sunt mai putin de 8 milioane, pentru ca, de fapt, la asta se reduce totul, nu la cum il cheama pe concediu. Ar fi greu sa ma pacaleasca dctorita, de asta ma ocup, doar ca nu am avut timp sa citesc legea noua. Cealalta stiu cum e.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Buna fetelor
Da' ce mult ati scris. Eu am fost azi la medicul de familie si mi-a spus sa merg la un ginecolog ca sigur e sarcina. I-am aratat si testul pe care l-am facut ieri. Mi-a dat deja trimitere si la laborator pentru toate analizele.
Mie nu mi-e rau deloc. Pot manca orice. Inca nu poftesc nimic. Si voi coninua cura de banane pe care o fac, adica cate 3 pe zi. Chiar daca pot provoca si constipatia, la mine acest lucru inca nu si-a facut efectul. Si sper sa nici nu apara.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Dragele mele burtici, am rasuflat si au usurata azi, dupa 2 saptamani de asteptare! L-am vazut pe bebe strumf!!! Bine, am vazut sacul gestational ca bebe e prea micut inca, dar va spun fetelor ca am uitat in secunda aia toate intrebarile pe care le aveam. Nici nu am intrebat cati mm are bebeicul, ca eram super stresata sa stiu daca ii bate inimioara. Chiar, voi aveti idee pe poza de la eco unde scrie cati mm are mititelul?
Apropo de mancare, pe mine m-a luat Moisa tare din prima: sa nu te ingrasi!! sa nu te ingrasi!! Sa nu mananc dulciuri sau chimicale (cola etc), sa nu ma obosesc etc. Maine ma duc la analize. care sunt analizele uzuale de sarcina? Ca am sunat la doc de famile sa ma programez si asistenta de acolo era cam cazuta in cap, habar nu avea care sunt alea!
AAAAA, sunt foarte mandra de mine!! Azi am luat si eu toaleta in brate pentru prima oara. Hihihi, asta pe sistemul "ai grija ce-ti doresti", ca tare mai voiam si eu neste greturi. Na, ca am.

Mishiiii, tu care erai mama, ca ma uitam la lume pe acolo de credeau ca-s ticnita cum le fixam eu cu privirea!!! Cat am asteptat m-am uitat dupa tine!

Alexandra 6 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Alexia27

Maine ma duc la analize. care sunt analizele uzuale de sarcina? Ca am sunat la doc de famile sa ma programez si era cam cazuta in cap, habar nu avea care sunt alea!

Alexandra 6 fix

Mie medicul de familie mi-a dat sa fac analizele obisnuite pt o graviduta, fara alte analize aiurea. Adica sange si urina: RH, (grupa sanguina daca nu o stii), glicemie, VSH, HLG, Ca, Fe, UDRL (sau UPRL ca nu inteleg ce scrie acolo), si examen normal de urina (si mai scrie ceva aici dar nu inteleg).

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

fetelor, poate s-a mai scris dar mi-e cam sila sa caut...e toxic ficatul de pui in sarcina?

Eliza 5+ si Mara (24 ian 2002)

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Buna seara,viitoare mamici!
Alexia27,ma bucur mult ca ai reusit sa vezi bebelul pentru prima data...si eu astept cu nerabdare,dar o sa se intample abia saptamana viitoare,cand vine sotul meu,ca il iau cu mine,nu vreau sa ma duc singura...dar numai la asta ma gandesc...cred ca a fost o senzatie extraordinara,abia astept sa o simt si eu...mai e putintel...am asa mari emotii,am tot citit ce au scris fetele si mereu ma inchipui si eu ACOLO...saptamana viitoare va spun cum a fost...
Ufff...mi-a fost asa de rau si in seara asta...mama-mama..referitor la ce scriati voi,ca asta inseamna ca bebe creste,inseamna ca al meu e ca fat frumos,creste ca bradul...
O seara buna tuturor,va pup!

Mergi la inceput