Mamici de iulie - august 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
mamica gen spune:
VDRL-ul (pt. depistarea bolilor venerice: sifilis). La prima sarcina am facut si testare HIV, iar examenul pt depistarea toxoplasmozei l-am cerut eu, ca stateam pe atunci la mama care avea o mata nevaccinata.
Ce fain Alexia ca ai vazut bebelusul...Ecografiile astea mi se par cel mai palpitante si de neuitat momente din toata sarcina. La baietel mi-amintesc ca am zambarit toata ziua dupa ce l-am vazut facand tumba prin burtica.
Cum de faceti eco la 6 saptamani, mie dr. cica lasa ca pana la 3-4 luni nu trebuie....cred ca ma duc de una singura (adica cu sotu - data trecuta era sa intre cu tot cu usa in cabinet...eu ramasesem cu ochii in monitor, in timp ce el intreba ce sex este
)
Pe-aici doctorii sunt foarte diferiti...care-ti spun ca nu ai voie sa slabesti nici un gram, care pe dos...Eu mananc de ce mi-e pofta...oricat mi se ascunde cioco, tot ma furisez...Si constiincioasa suplimentez cu fructe, lactate...cam in greata, dar daca trebe, trebe..
a.cicel eu am avut UM pe 6.11 si nu am avut greturi pana pe 11 decembrie, atunci m-am convins sa fac testul (mi-era frica ca o sa fie negativ, si cu fiecare zi intarziere, era o zi de speranta). Ideea e c-o sa apara si greturile ..sau nu. Eu nu ma rastesc la toillete, doar o senzatie urata...
huacin si dandana a propos de concediile astea...la mine a fost/este o alta problema. Contract individual cu Casa de pe 15 iulie ac. iar acum de pe 15 decembrie mi se face contract de munca, dar fictiv, nu incasez salariul, pe deasupra platesc si taxele...Deci eu nu vreau sa intru in prenatal, si daca se poate nici in post. La casa de pensii era toata lumea cam ravasita, postnatalul e obligatoriu. Eu insa ma intreb in ce conditii nu se ia post-ul:
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
Voi cum interpretati asta? care sunt conditiile care nu sunt indeplinite pt. concediul de maternitate, dar sunt indeplinite pt. cel de crestere?
Vitalisul cu miere
...
PS stiu ca ficatelul de pui nu trebuie consumat in cantitati mari (contine foarte multa vit. A), poate un piculet de pofta...poate provoca malformatii....
Gen
5+ si Robert
2 noiembrie 2001
geliza spune:
si eu ma duc la eco tot sapt viitoare, adica luni...si deja nu mai am rabdare
acum va pup si ne mai auzim maine
Eliza
5+ si Mara (24 ian 2002)
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
olguttza spune:
quote:
Originally posted by SARILLA
referitor la ce scriati voi,ca asta inseamna ca bebe creste,inseamna ca al meu e ca fat frumos,creste ca bradul...
Al meu cre'ca iese direct calare p-un cal alb
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Cristina_Ioana spune:
Valentina iubita, te pup!
Hai sa te intreb ceva, ca tu esti in tema, iar eu sunt o nauca mica: eu mi-am dat demisia la 1nov (pt ca jobul meu era infernal si nu reuseam sa fac un bb acolo) si imediat mi-am bagat cartea de munca la sotul meu la firma...nu imi ridic un salariu de acolo, el plateste lunar tot ce tb la stat doar,ca sa am continuitate pe cartea de munca...eu ce fac si cum iau cele 42 de zile de postnatal? Mie firma sotului tb sa imi plateasca 85% din salariu 42 de zile, ca sa pot beneficia dupa de CIC?...ca prenatal n-o sa imi iau...oricum stau acasa toata sarcina...
Poate nu am fost coerenta, iarta-ma iubita, poti sa ma luminezi putin?
Saru'mana in avans si te pup! 

Cristina + bb 10 sapt
huacin spune:
cristina_ioana cu legea noua nu sunt in tema; iata ce stiu; iei adeverinta de la firma sotului cum ca esti salariata si o duci la dr. de familie; el iti da concediu (pre si post sau numai 42 post) pe care-l duci la firma, ei isi scad banii din bugetul statului, apoi, dupa 42 de zile de postnatal (sau dupa caz) intri in cel de pana la 2 ani. Ideea este ca aici intervine noutatea, sunt necesare minim 12 luni de cotizare inainte de nasterea copilului, pana acum erau necesare doar 10 luni.
mamica_gen cred ca mai trebuie sa apara niste norme de aplicare o ordonantei respective, pentru ca nu sunt bine delimitate conditiile pentru cele 2; pana acum, teoretic, daca nu indeplineai conditiile pentru primul, nu le indeplineai nici pentru al doilea. Nu am pretentia ca le stiu pe toate, doar de ceea ce m-am lovit eu; ne mai apropiem de termen, se mai dumireste lumea pana atunci, acum legea e noua, casa de pensii trebuie sa predea situatiile catre primarii, zic ei.
Valentina
Galushca spune:
Salutare, fetele! Am adormit inainte de a pune in practica planul criminal cu caramida ![]()
Am si io info pentru lista acum: DPN 19 iulie, UM nerelevanta ca am CM de 50 de zile (a fost pe 15 septembrie).
Am fost azi la ecografie, am vazut cum ii bate inima lui bebila :) A venit si tati cu noi sa vada si el. BB are 20 mm si suntem foarte mandri de el.
Iar am pacalit gretzurile, ca am papat niste sticksuri la prima ora. Din pacate, insomniile tocmai ma pacalesc ele pe mine. Sper sa adorm pana la 4, ca la 7 tre sa ma duc la analize. Iar cel mai naspa e ca nu pot sa pap inainte, si o sa am niste gretzuri cum nu se poate. Daca le pictez ceva pe acolo, asta e, o sa imi cer scuze foarte politicos 
mamaluidavid spune:
Buna!
Eliza multumesc pentru link,am gasit o gramada care semana cu ce am vazut eu dar cum am spus nu ma mai stresez,cati or fi,sanatosi sa fie.
Ieri a spus doctorul ca am 6 sapt si 6 zile deci astazi facem 7 saptamani
.
Desi la varsta noastra suntem in grafic cu masuratorile(mie una mi se pare cam micuta bebelina) pana si doctorul la inceput a fost putin mirat ce mica e datorita sacului care este imens.De aceea ne-a si chemat un pic mai repede decat trebuia.
Dar e zis ca e bine domnisoara.
Mi-am uitat ieri sa va zic ca a avut 126 batai/minut (nu e prea putin?????) dar iarasi doctorul a spus ca e OK.Stie el ce zice,nu?
Dar parca eu stiam ca trebuie sa fie intre 150-160 b/min sau doar mai incolo?
La David nu mi-au spus la inceput cat avea asa ca nu pot sa compar.
Gata,ma duc sa fac curat asa incet ca vin invitatii de dumnica peste mine.
Poate ne auzim mai tarziu.
Stefania 7 fix
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
mamaluidavid spune:
Ca sa va faceti o idee despre ce am vazut eu ieri la eco uite aici http://preg.fertilityfriend.com/ug/galleryShowEntry.php?entryId=2081&returnUrl=%2Fug%2FgalleryBrowse.php%3Foffset%3D125%26mode%3Dcategory%26id%3D2 insa normal,bb nu era asa mare,aici are 9 saptamani.
Stefania 7 fix
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
chocho spune:
Fetele, in dimineatza asta ma duc la eco, si nu mai pot de emotii, imi bate inima in gat. Cred ca toate cunoasteti sentimentul. Sa se roage cineva si pentru mine sa fie bine, ca nu vreau sa va parasesc.
a.cicel spune:
Neatza burticutelor
Eu merg vineri la eco. Vine si iubi acasa, si doctorita mea e de garda la spital, asa ca avem timp sa vedem bebeul/bebeii. Abia astept momentul Iubi, desi mai are un copil dintr-o casnicie anterioara, e mai emotionat ca mine.
mamica gen vrei sa spui ca e posibil ca de Craciun sa tin Toiletul in brate in loc sa merg la colindat? Asa ceva nu se pate. Sper sa fie totul ok si sa nu fie nevoie sa fac asa ceva. Nasa mea are 9 saptamani si nu a avut deloc greturi. Sper sa o urmez si eu.
POZE