Mamici de iulie - august 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
chocho spune:
angelli, completez, sunt si fete care scapa de taietura, deoarece se dilata foarte bine si au muschiul foarte elastic (ex kegel ajuta enorm), dar parca mai rar am auzit, deoarece e la aprecierea medicilor, si ei prefera sa nu riste, caci mai bine taie ei putin decat sa se rupa perineul, ca in cazul asta e mai complicat. Ei nu taie doar in cazul in care e evident ca e loc destul.![]()
Cristina_Ioana spune:
Chocho si Angelli, voi ma speriati ma cu muschiul meu care se va duce naibii si cu taietura perineului....ufff, io vreau cezariana, am zis! 
Cristina + bb 10 sapt
angelli spune:
Cristina_Ioana nu te speria, si eu sunt la prima sarcina si vreau sa vad care sunt riscurile pentru fiecare.Eu imi doresc sa nasc natural, dar asta decide doar doctorul.oricum , mai este pina atunci nu?
KEGEEEEEEELLL
Chocho, mersi mult pt consultatie !
chocho spune:
Pai Cristina, de ce sa te sperii? Eu tocmai am zis ca dupa perioada de refacere esti absolut ok, la fel ca inainte. Si-apoi taietura perineului (nu simti absolut nimic ca face anestezie locala) nu se compara cu taierea muschiului abdominal si a uterului, care clar se refac mai greu. Perineul e doar muschi puternic vascularizat si se reface repede, e ca si cum te-ai fi taiat la un deget, mie nu mi-a ramas nici cicatrice. Insa mi-a ramas pe creier o oarece sensibilitate, mi-era frica sa nu doara, ti-am zis inca vreo 2 sapt dupa ce mi-a dat dr unda verde, dar mia-m luat inima in dinti si am scapat de temeri. Asa a fost la mine, poate-s eu mai sensibila, e posibil ca altcineva sa nu aiba nici o problema dupa. Insa o operatie ramane sensibila mai mult timp dupa.
chocho spune:
Cu placere angelli. Te felicit ca esti curajoasa si ca vrei sa faci cum e mai bine. Vezi ca am mai scris undeva intr-o parte anterioara, care este parerea mea persnala despre nastere. Intr-un cuvant sunt mai multe avantaje ptr bebe daca nasti natural. Cauta ce-am scris ca nu ma apuc sa-mi tin teoria din nou.
Aveti grija fetele ca am auzit niste povesti ca unii medici recomanda cezariana numai ca sa-si ia banul. Ca daca nasti natural nasti mai mult cu moasa, si la medic nu cotizezi la fel ca in cazul cezarienei. Cica si prin sua s-au intalnit cazuri, insa acolo sunt cercetati penal. Vreau sa cred totusi ca sunt cazuri cu totul si cu totul particulare.
Va rog sa-mi scuzati greselile de type, dar am o tastatura care ma scoate din sarite, si ma enervez tare sa tot stau sa corectez, asa ca prefer sa trimit mesajul cum e. Ma intelegeti voi si-asa, nu?
mamaluidavid spune:
Mancand o gogoasa plina cu frisca
(sper sa nu va fi facut pofta) mi-am adus aminte!
Cu David pe la jumatatea sarcinii am facut preeclampsie din cauza consumului exagerat de prajituri si torturi.
Noroc ca la spitalul meu de fiecare data cand merg imi fac analiza urinei si astfel au depistat proteine in urina,au urmat picioarele umflate si tensiunea mare de tot.
Din fericire la mine fiindca a fost depistata din timp nu mi-a facut probleme.Cand ma gandesc cate probleme puteam avea...
De aceea va spun aveti grija ce mancati,de fapt nu faceti exces,incercati sa mancati cat mai sanatos!
Mie toata lumea imi spunea sa mananc cat si ce vreau,doar mananc pentru doi,dar nu e chiar asa.
Sper ca nu am speriat pe nimeni,departe de mine si sper ca nu o sa zica cineva ca am spus ca daca mancati mult faceti preeclampsie.
Ca sa va dau asa un exemplu eu mancam aproximativ un tort pe zi.In fiecare zi.
Stefania 6+
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
chocho spune:
vai doamne!!! un tort pe zi???? cum puteai? 
Ai dreptate, nu trebuie sa mancam cat doi, ci cat mai echilbrat si mai sanatos. Insa daca anumite alimente va fac rau si observati ca dupa ele aveti stare de voma sau arsuri incercati sa le inlocuiti o perioada. De exemplu eu nu puteam sa suport laptele dulce si puiul, si ma intrebam ce va papa bebele meu (care e inebunit dupa ele). asa ca am inlocuit cu iaurt si alte carnuri, dar prin trim II le-am incercat asa usor, si spre luna a 6-a am reusit sa mananc fara sa-mi faca rau.
Eu nu stiu ce-am azi ca mananc intr-una. Daca nu mananc mi se pune gol in stomac si incepe raul. Tocmai ma pregateam sa-i dau sotului meu vestea ca s-ar putea sa ma fac cat....

a.cicel spune:
Buna fetelor
Vin si eu la voi, daca ma primiti. Iari mi-a aparut a doua liniuta la test. Sunt atat de fericita...
Azi merg la medic si incep analizele. O sa va spun data aproximativa a nasterii (dar dupa calculele mele e 17 august). Va pup pe toate si sa aveti grija de voi.
P.S. Iubi vrea gemeni, sa vada lumea cat a muncit el.
POZE
mamaluidavid spune:
Chocho pentru mine si sot e deja stiut ca o sa ma fac cat casa!
Carnetul de gravida de la David la rubrica unde e trecuta greutatea e numai incercuit cu rosu
,din pacate ala o sa ramana carnetul de sanatate al lui David pana o sa fie mare,parca il vad ce o sa rada de mine
![]()
Dar din cele 25 de kg luate in timpul sarcinii le-am dat jos pe TOATE asa ca nici acum nu imi fac griji![]()
Stefania 6+
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
Cristina_Ioana spune:
Chocho iubita, tu ai mare dreptare cu nasterea naturala, sunt constienta de avantaje, dar eu anul trecut cand am pierdut sarcina m-am chinuit rau de tot 8 ore si cred ca mi-e groaza de fapt de travaliu...stiu de asemenea ca nu se compara avortul in trim2 cu nasterea cand stii pentru ce te lupti, dar este un mare ghimpe pe care il am eu acolo si sper ca in aceste luni sa reusesc sa trec peste...si dr face terapie cu mine...
MamaluiDavid, m-a luat cu rau de la stomac cand am citit de gogoasa cu frisca...
eu care adoram dulciurile inainte, acum sa nu le vad in oki...nu ma plang, ar fi bine sa nu le suport ca sa nu pun pe mine, dar e misto ca poti manca orice...
Cristina + bb 10 sapt