Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (77)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

ANDA, sa-ti traiasca bb-ul sa fii fericita si tot ce-ti doresti sa se implineasca.

MARA ,felicitari pt asa un bb linistit sa creasca mare si frumoasa.

PArca parca imi revin si eu...de ex acu plange goanga mica, ca doar de am facut colici si ne mai este si foame.
toata ziua sta tati la calculator si eu nu prea mai am timp.
Incerc sa pun niste poze pe contul comun de o saptamana si nu ajung.
Dar o sa revin in forta!!!!!!!!!

joy + Vladut
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna burtici si mamici!

Felicitari noilor mamici! Si mai ales Andei, cea care ne-a tinut in suspens pana in ultima clipa! Sa va traiasca bebeii, sanatosi si voiosi!

Eu sunt cam obosita azi, dupa un weekend plin de musafiri, de plimbari prin imprejurimi. Bebitza a fost foarte cuminte, ba pot sa ma laud ca nu a mai plans noptile - nu pot insa sa zic ca a dormit - in schimb am aceeasi problemutza, dupa ce mananca la ora 2 noaptea pana la 5-6 dimi se screme, sa intinde, da din maini, scoate niste sunete de zici ca acuma isi da duhul, si deci doarme doar pe jumatate. Si uite asa nici eu nu pot sa dorm ca sunt cu un ochi tot pe ea! Si constipata nu e, doar ca nu reuseste sa ragaie...Sunt sigura ca are colici, mai ales ca de dimi pana acuma s-a tot marait, abia acuma a adormit un pic!

Daca vreti sa ne vedeti cateva poze "artistice" facute in maternitate de un fotograf profesionist, am pus poze in contul comun!

Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)

" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Paula, nu trebuie generalizat in legatura cu epidurala. Cunostintza ta a avut pur si simplu o nesansa...nu cred ca epidurala a fost cauza. Eu una, deshi am nascut natural sunt pro-epidurala. Pusa in anumite stadii ale travaliului, poate calma gravida si-i poate reinnoi fortzele pt. expulzie. Eu am nascut cu dureri atroce si n-ash mai vrea sa le incerc si a doua oara.

Ilenutza, bebe a mea respinge sanul daca simte garmastanul asha ca ma spal tot timpul inainte de alaptare. Or fi si bebei care-l accepta, who knows.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

o, paula draga, nu le speria pe fetele care au in fatza momentul nasterii: epidurala nu e de speriat. sint de acord cu ce a zis lordra, probabil cunostinta ta s-a confruntat cu alte probleme ca eu zau ca n-am auzit sa se intimple tragedii din cauza epiduralei. as zice mai degraba ca operatia de cezariana este o operatie majora si doctorii din romania o iau prea usor! asta-i parerea mea. desigur, jos palaria mamicilor care au nascut fara 'ajutor' de nici un fel, dar epidurala este doar un 'medicament' care sa usureze dureri: daca nu iei medicamente ca sa-ti calmezi dureri de cap sau crampe de stomac sau dureri de dinti, atunci nu, nu folosi epidurala. dar daca in viata de toate zilele te mai ajuti de miracolele medicale si farmaceutice in atenuarea suferintei, epidurala face parte din cortegiul lor... eu zic 'traiasca epidurala' , pe mine m-a ajutat sa trec prin doua momente cu cele doua fete ale mele si mi-a 'transformat' acele momente in bucurie si extaz!
zic asa: cine vrea, bine, cine nu, super!
o nastere usoara si bebe sa vina sanatos, voinic si mamos !

fetelor, daca chiar vreti sa papati ceva delicios care 'nu-i voie' pe timpul alaptatului, faceti-o imediat dupa ce alimentati copilul de la tzitzi: in felul asta, pina peste 2-3 ore cind e momentul de urmatorul alaptat, mincarica a trecut deja prin sistemul vostru digestiv si e pe cale de eliminare:) - ma refer la un pic de ciocolata ici si colo si citeva guri de salate de vinete sau maioneze sau varza murata:):). e posibil sa mearga, nu? poate aberez, ca io beau o bere acuma, mi se facuse o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by lordra

Paula, nu trebuie generalizat in legatura cu epidurala. Cunostintza ta a avut pur si simplu o nesansa...nu cred ca epidurala a fost cauza. Eu una, deshi am nascut natural sunt pro-epidurala. Pusa in anumite stadii ale travaliului, poate calma gravida si-i poate reinnoi fortzele pt. expulzie. Eu am nascut cu dureri atroce si n-ash mai vrea sa le incerc si a doua oara.

Ilenutza, bebe a mea respinge sanul daca simte garmastanul asha ca ma spal tot timpul inainte de alaptare. Or fi si bebei care-l accepta, who knows.

Mai, azi e zi mare!!! Eu "Gica contra" sunt de acord cu cele spuse de alte persoane.
Lordra, subscriu la ce-ai spus in ambele situatii. Eu am facut epidurala dar nasterea s-a prelungit ptr ca a fost pusa prea devreme la dilatatie 2-3, nu 4-5 cum e normal.

Asa cum ni s-a spus in maternitate, Garmastanul este respins de unii bbei ptr ca e amar (iti spun eu sigur ca l-am gustat ca sa fiu sigura). Unii bebei il tolereaza (cum este a mea) altii nu.

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaloredana spune:

Buna fetelor !!!
Am intrat sa va salut si sa va spun ca in sfarsit acum dupa aproape 4 sapt. ma simt si eu cu picioarele pe pamant. AM avut probleme..ufff nu puteam sa alaptez,ma dureau sfarcurile,sa facut rana ,au sangerat si va inchipuiti la fiecare alaptare ce dureri aveam cand tragea VAnessa mea de imi venea sa mor dar uite ca a trecut.Acum am laptic si doare foarte putin la inceput cand incepe sa traga.
As avea multe intrebari si stiu ac aici gasesc raspunsurile,dar nu am timp nici sa scriu prea mult si nici sa citesc.Cand imi revin la "normal " voi revenii ca imi santeti tare dragi.Fetita mea mananca tot la 3 ore inclusiv noaptea si sant rupta .Acum o doare tare burtica si SAB SIMPLEX nu mai ajuta,ceai nu i place si uite asa ma chinui....dar stiu ca va fii bine.
Va pupic pe toate si numai bine va doresc.In cazu in care nu mai intru eu va doresc SARBATORI FERICITE si sa va bucurati de bebelushii vostrii si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Monet, subscriu la parerea ta despre epidurala. Si o buna prietena de-a maea a avut probleme, dar sunt cazuri 1% si in general e vina anestezistului care trebuie sa vada dc persoana respetiva le suporta sau nu, si sa nu bage in femeie ca in animal tone de dragul ciubucului.
Si cheers la berea aia, ca mare pofta mi-ai facut!Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

MONET, cu alcool?Si eu as bea o bere pe nerasuflateEnjoy it!

Tre' sa va spun ca week-end-ul asta a fost al cincilea la rand cand iesim in oras pentru ca "poate nasc sapt. asta!"Inca un week-end si ne ruinam!

Am inteles cu garmastanul, depinde de subiect

[red]Amalia[red/], am vazut azi pozele si mi-au placut la nebunie!Mi-am zis ca o sa ma inspir si eu sa ii fac poze la fel de frumoase!Dar acum am inteles ca erau "profi"Cred ca aparatul era super!

Ilenutza, 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

buna fetelor,
va salut pe toate ,mamici si viitoare mamici
in sfarsit am putin timp liber sa pot sa va scriu.suntem acasa de o saptamana si ne-am acomodat f bine,se mai sperie mami din cand in cand ca nu stiee de ce este bebelina maraita
dar asa cum am promis va scriu aici povestea nasterii
Trecusera 9 luni,era 25 noiembrie,si eu astepatam cu nerabdare si,recunosc cu teama nasterea,merg la medic si surpriza colul inchis,inapoi acasa.
28 noiembrie,din nou vizita la medic,nimic si atunci stabilim ca in data de 1 decembrie va provoca nasterea
1 decembrie,dupa ce toate pronosticurile cu dpn au fost date peste cap azi era ziua cea mare,mai ales ca era 1 decembrie
ziua incepe asa;ora 9,ajungem la spital,medicyl nu ma mai consulta ci ma trimite direct sus in maternitate,imi fac internarea,ma schimb si astept in sala de pretravaliu,acolo o alta mamica avea dureri mari ,si ac si mine avea peridurala ,m-am speriat
timpul trece si mai vin inca 2 viitoare mamici si ele ca si mine nu aveaua nici un semn asteptam..............mamica care era acolo naste................am vazut o parte diin nastere si m-au ingrozit tipetele ei de durere ......nu mai vroiam sa nasc
ora 12 dr.ne face control la toate 3 ...nimic...doar colul deschis......intra in cezariana si revine la 15................deja eu si i=una din tipe aveam dureri de spate...........control si medicul spun eca azi voi naste,nu mai era nevoie de inducere se declansase singura..........tati patrula pe hol nerabdator
ora 18 un nou control dilatatie 2 cm dureri usoare........si asta pana la ora 0.00 ...............trecuse 1 decembrie............la ora 12 aveam dilatatie 3cm si ma aste[tam la dureri din ce in ce mai mari pt ca astea era f usoare ies pe hol si ma plimb cu tati care era singur acolo de 12 de dimineata de la ora 9............imi era asa mila de el dar eram fericiti
la 1 dilatatia ajunge la 4 cm,dureri usoare ,este chemat anestezistul,mi se rup apele si acum durerile devin mai mari dar suportabilela 13,30 se monteaza peridurala si gata nu mai simt nici o durere..........minune.........ba chiar si atipesc ca eram epuizata...........
ora 3.00 moasa vine si ma controleaza ....oauuuudilatatie 10cm nasccccccccccccccccccc
alaturi cealalta mamica si ea la fel,amandoua in caelasi timp
repede este trezit domnul dr si toata echipa,naste mai intai colega mea de suferinta si apoi la 3.35 ma urca pe masa si moasa ma invata sa imping,la 3,45 vine dr din sala de laturi unde nascuse colega si dupa ce imping pe 5 contractii gata imi aud iubirea plangand incep sa plang pt prima data in acea zi dar nu de durere ci de fericire mi-o pun in brate apoi o vede si tati............
este cusuta epiziotomia si gata in salon
nu-mi venea sa cred ca nascusem si va spun ca nu am avut nici o durere nu am simtit nimic .................a fost super..............
norocul meu a fost echipa de la nastere.un super doctor si ca om si profesional,o moasa pt care am tot respectul la fel si doamnele dr.rezident ,o adevarata echipa de profesionisti...........a...si sa nu uit dr anestezist ,care ma invatat sa respir ca sa nu doara prea tare contractia.
si asta se intampla la spitalul elias cu d-l doctor parvu,catre care se indreapta toate gandurile bune
asta ,a fost
pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Cateva modificari: Am nascut la Spitalul Judetean din Suceava.
Nasterea a fost cam grea, acum suntem bine. Durerea fizica e ca si uitata insa durerea psihica provocata de faptul ca nu am san sa-mi hranesc copilul e cam mare. Nu aveam sfarcul format iar pana mi l-a format... s-a cam dus lapticul. Of!
A, si scorul e Apgar 9.

Cristina Negara

Mergi la inceput