Mamici de mai-iunie 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela.f spune:
Ama,
raspund la apel: Spitalul Universitar, dr Protopopescu Denisa
(insa nu stiu cum vom naste, cel putin deocamdata). Foarte posibil cezariana, insa daca putem naste normal, cred ca vom incerca
Mihaela
13+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;101/st/20060618/k/e328/preg.png
leistra spune:
Dragi viitoare mamici, sunt insarcinata in luna a doua si medicul mi-a prescris amoxicilina, doua pe zi. Nu dauneaza oare copilului sa iau aceste medicamente in timpul sarcinii?
Spuneti-mi si mie va rog e normal ca in unele zile sa vomit absolut tot ce mananc sau beau si sa ma simt ametita si cu mari dureri de cap? Ma simt ingrozitor si nu stiu daca e de la sarcina sau am eu altceva.........? Nu mi-am inchipuit ca va fi atat de rau!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
Darria spune:
Leistra, bine ai venit. Sarcina si nastere usoara. Un bebel sanatos 
Cu amoxicilina, nu stiu ce sa-ti spun, este un antibiotic, stiu(de pe net) ca nu se iau antibiotice in primul trimestru dar daca iti este prescris de medic....nu sunt eu mai desteapta decat medicul.
Cu starea ta de greata: e normal la inceput. Si eu eram asa: vomam toata ziua, chiar si apa, intr-o perioad nu mai retineam nimic, slabisem 6,5 kg. Din cauza nealimentarii eram o leguma. I-am spus medicului si am luat vreo 2 sapta. metoclopramid pt. greata. Deci: asta sa nu te sperie, cand o sa poti papa o sa-ti revii.
la purtator
noi
Darria spune:
Leistra, uite informatii de pe net:
Nu stiam bine, amoxicilina poate fi folosita.
http://www.reclamamascataatentie/a_3_386_Antibioticele_in_sarcina.html:
"Rezultatul unui studiu arata ca 90% din femeile gravide au folosit medicamente fara prescriptie sau cu reteta, cel mai frecvent utilizate fiind antiemeticele, antiacidele, antihistaminicele, analgezicele, antibioticele, tranchilizantele, hipnoticele.
Din clasa antibioticelor si antimicrobienelor vom enumera in continuare cateva mai uzuale si efectele lor asupra sarcinii si fatului.
Tetraciclinele
Antibiotice cu spectru larg, din grupa carora fac parte: tetraciclina, doxiciclina, oxitetraciclina, minociclina.
Tetraciclinele trec prin placenta si se concentreaza si depoziteaza in oasele si dintii fatului combinandu-se cu calciul; perioada de risc este de la mijlocul pana la sfirsitul sarcinii.
La copiii expusi la tetraciclina in uter, dintii pot fi galbeni si mai expusi la carii, putand aparea hipoplazia smaltului si o retardare in cresterea osoasa.
Prin urmare, tetraciclinele trebuie evitate dupa primul trimestru de sarcina si la copiii sub 8 ani.
La sugari este posibil sindromul pseudotumor cerebral cu crestere a presiunii intracraniene si bombarea fontanelelor.
Penicilinele
Din grupa lor fac parte: penicilina G, V, Ospen, moldamin, oxacilina, precum si penicilinele cu spectru larg - ampicilina, amoxicilina, augmentin, amoxiclav, Ospamox.
Penicilinele par sa fie sigure.
Sulfamidele
Acestea au actiune prelungita si trec prin placenta; ele pot deplasa bilirubina de pe locurile de legare - daca sunt administrate inaintea saptamanii 34 de sarcina.
Placenta excreta eficient bilirubina, altfel in apropierea nasterii nou nascutul poate dezvolta icter.
O exceptie o reprezinta sulfasalazina (al carei metabolit fetal are o slaba activitate de inlocuire a bilirubinei, avand un risc minim pentru fat).
O combinatie de sulfamida+antibiotic o reprezinta Biseptolul, care mai are si alte denumiri comerciale ca Bactrim.
Sub nici o forma sulfamidele nu se vor administra gravidelor aproape de termen si nou-nascutilor!
Cefalosporinele
Din aceasta categorie fac parte: Cefalexin, Rocephin si sunt des administrate in sarcina, dar studiile la oameni nu au putut exclude posibilitatea unor afectari; ar trebui utilizate in sarcina numai daca sunt intr-adevar necesare.
Chinolonele si fluorochinolonele
Dintre acestea: Zanocin, Nolicin sunt utilizate in general in tratamentul infectiilor urinare.
Utilizarea chinolonelor in sarcina a fost pusa recent sub semnul intrebarii deoarece ciprofloxacinul si norfloxacinul au o mare afinitate pt oase si cartilagii putand sa produca artralgii la copiii expusi, deci in prezent sunt contraindicate la copii si femei gravide.
Aminoglicozidele
Din aceasta grupa fac parte gentamicina, kanamicina, streptomicina, neomicina, amikacina.
Toate aminoglicozidele sunt ototoxice si nefrotoxice.
Streptomicina, gentamicina, kanamicina fac parte dintre medicamentele ototoxice (afecteaza auzul si echilibrul), ele putand trece prin placenta si distruge labirintul fetal (urechea interna).
Totusi eficienta lor in tratarea bolilor ce pun in pericol viata poate precumpani asupra riscurilor.
Cloramfenicolul, chiar si cand e administrat la mama in doze mari, nu afecteaza fatul; totusi nou nascutii nu il pot metaboliza adecvat, rezultatul fiind colapsul circulator (sindromul copilului cenusiu).
Cloramfenicolul, desi are un spectru larg de activitate, trebuie rezervat infectiilor severe cand alte antibiotice nu sunt la fel de eficente sau sunt mai toxice, deoarece poate provoca rar anemie aplastica prin depresie medulara (adica maduva osoasa nu mai produce hematii)."
la purtator
noi
magghyc spune:
Ioana,
Sa dea Dumnezeu sa ai dreptate! Uite ca Alia a avut noroc si a scapat cu placenta!!Chiar imi doresc sa primesc liber la plimbari (la restul de interdicitii nu ma mai gandesc
ca tot ne-a incantat Ralucutza cu performantele ei...)
A ajuns cineva la magazinul nou de gravidutze de pe Stefan cel Mare? As vrea si eu un dres de gravidutza, si-a luat vreuna din voi asa ceva?
Eu m-am cam necajit cu concediile mele medicale, dintr-o greseala a doctoritei de familie am ramas cu 1 zi descoperita si e prea tarziu sa mai fac ceva. Incerc sa o rezolv cu cei de la firma, sa imi dea acoperire (concediu de odihna) pe ziua respectiva, altfel riscand sa pierd baniii de CIC...
Ama, mie la eco azi mi-a indicat doctorita 3,5 cm la col..nici nu am stiut ca se poate modifica asa repede. L-a masurat de 2 ori, deci cred ca a vazut bine...
BB al nostru e un bb stas pt varsta lui, desi in general baieteii sunt mai mari decat varsta. Al nostru zici ca vrea sa se faca balerin
toate segmentele masurate ii ies chiar la zi... De abia astept sa il cunoastem personal!
Magg 15+
ama_kaly spune:
Multumesc fetelor care mi-au dat datele,astept si de la restul!Magghyc tu cat aveai colul inainte?ce bine ca s-a lungit..ai stat cumintica in pat?ma rog sa se intample si la mine la fel si sa nu ajung la cerclaj..iti tin pumnii cu placenta sa se ridice!
Darria da numai linkul daca e asa mult scris ca altfel umpli toata pagina!merci frumos!
io
20+ cu
Seby Poze cununie
Poze mami si bebeBebe
magghyc spune:
Ama,
Era aproape de valoarea obtinuta de tine, 3 cm, stiu ca tu tot pe acolo erai..
Sincer, nu pot spune ca am facut ceva deosebit saptamana trecuta, dar e bine oricum sa stai linistita - adica intinsa in pat cat mai mult si de fapt, cel mai important, nu fa nici cel mai mic efort.
Eu am ajuns un pic paranoica si mai mult de o sticla de apa nu ridic, dar decat sa regret dupa aceea...
Probabil ca si tu o sa ai o surpriza cu colul la urmatoarea eco, nu ca 3,5 ar fi o valoare nemaipomenita, dar oricum...a crescut!
Ai grija de Sebi
..
Pe unde umbla Amonar???
Darria spune:
Ama, am dat textul pt. ca m-am gandit ca ar fi mai usor pt. Leistra. Daca din diverse motive atunci cand vrea sa citeasca nu se deschide pagina(ca se mai intampla)?
Si apoi ce daca se incarca pagina? Se pot deschide n' subiecte ![]()
la purtator
noi
florypop spune:
Ama, sa ne treci si pe noi pe listuta la Maternitatea Bucur cu Dr. Liana Ples.
Fetelor eu am racit!! Tusesc, stranut si imi curge nasul. Sper sa nu ii faca rau lui bebe. Nu am facut febra deloc dar ma enerveaza ingrozitor nasul.
Nu am luat nici un fel de pastiluta ca sa nu supar samburica.
Gata ma duc sa ma joc cu Andrei ca nu ma lasa deloc in pace.
Va pup,
Flory
12+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png
ama_kaly spune:
magghyc eu am colul de 28mm..sper sa se mai lungeasca si la mine,vom vedea la urmatoarea eco!
si mercic pt raspuns!!Ma bucur ca ai scapat de grija colului!florypop iti trec imediat datele pe listuta..nasti la maternitatea Bucur?si eu oscilez intre Dr meu de aici si dr. Camelia Constantinescu..motivul:spitalul ca nu am auzit lucruri grozave de el..
Ai grija de tine si sa treca repede raceala!
Darria eu am zis sa pui linkul sa citeasca de pe net pt ca aici sa vorbim...bineinteles ca se pot deschide n subiecte.a fost o sugestie pe care tu o respecti sau nu,ramane la alegerea ta,sper ca nu te-ai suparat!
io
20+ cu
Seby Poze cununie
Poze mami si bebeBebe