ce spun babele

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Mai fetelor,
Si pe mine ma innebuneste faza cu ceaiul.
Faza cu obiectele puse in cadita, la baita, mie una imi place, nu cred ca tine neaparat de superstitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

demential subiectul,am ras cu lacrimi.Am insa cateva amendamente:
quote:
trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa (tine de genetica, nu de pozitia in care il asezi);

eu pe asta o cred si nici nu o consider babeasca.Eu l-am rotit pe marc ca la rotisor cat a fost mic si are intr-adevar un cap frumos si rotund.Am vazut copii cu capul turtit pe o parte sau in spate si chiar adulti(la care in general defectul e mascat de par).Si marc a avut o perioada,se intorcea automat pe o parte si se turtise.Apoi l-am pazit bine si si-a revenit.In fine,o fi sau nu genetic cum zici tu,eu recomand aplicarea sftului asta babesc:)

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Ce sa zic eu... Din experienta proprie: Matei avea capsorul putin turtit cand s-a nascut, din cauza pozitiei din burtica, si soacra-mea, cat a stat pe aici (vreo 2 saptamani) se apucase sa-i tot puna prosoape langa cap, sa stea intr-o anumita pozitie. Mie mi s-a parut odata barbara chestia, adica de ce sa-l tin eu cu capul cum el nu vrea, si in al doilea rand, periculos de-a dreptul, adica se putea intoarce (Matei si-a intors capul inca din primele zile, de altfel cred ca toti bebelusii o fac) si daca se sufoca in prosop. Asa ca m-am certat cu ea sa lase copilul in pace, si ca sa fiu eu linistita am intrebat si dr. daca e nevoie de asa ceva. A ras si mi-a zis sa-l las in pace, ca forma capului e determinata oricum geneteic si ca pe masura ce oasele se intaresc ia forma definitiva, dar nu in fct. de cum doarme ci pur si simplu in fct. de forma creierului. Matei are capul foarte rotund si frumos, si in plus am intalnit mamici care rotisera bebeul de numa, si tot avea capsorul turtit la spate. Da', pana la urma fiecare face ce vre, eu va zic numai ce stiu eu.

In alta ordine de idei: maai, ce am mai ras, nici nu mi-as fi imaginat ca sunt atatea superstitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Doamne, ce subiect! Nu mai e nevoie sa citesc subiectele cu bancuri ca sa ma distrez!

Oricum eu am cam scapat de toate "sfaturile binevoitoare" ca nu a stat nimeni cu mine in primele zile.
Si chiar daca am auzit ceva tot ca mine am facut!

Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

mai, pe asta cu leocoplastu' pe urechi eu am exploatat-o la maxim,dar n-am luat-o ca superstitzie ci ca o necesitate ca bebe al meu s-a nascut cu partea de sus a urechi indoita complet cum a stat in burtica,noroc ca mi-a zis o asistenta de la neonato sa fac asa ca mie nu mi-ar fi dat prin cap(vedetzi ziceam io mai sus c-ar trebui sa se scrie o carte cu sup.). . .eu am fost tare suparata cand i-am vazut asa urechea,nu m-ar fi deranjat pe mine in mod direct dar sigur ar fi fost complexat cand era mai mare si uite ca cu leocoplast s-a rezolvat ,la 1 luna nu prea se mai vedea

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

bag seama ca numai pe mine m-a sfatuit soacra SA-I MODELEZ CAPUL CU MANA FIINDCA II RAMANE ALUNGIT?! fireste ca nu a pus mana pe copil cateva luni bune, fiindca tot insista... asta pe langa altele, unele pomenite deja:
- ca gravida, sa tin minte tot ce vad (???) ca altfel iese copilul cu eu stiu ce handicap...
- sa beau bere ca sa am lapte mai mult
- fireste, caciula pe cap in casa, sau afara daca bate vantul (ce daca e vreme de tricou!)
- sa-i fac baie de doua (!!) ori pe zi, si sa-l trag de maini si de picioare ca sa creasca
- fireste, nelipsitul ceai... plus, sare in mancare, sa-i dau sa guste tot ce mancam si noi ca pofteste (asta inainte de un an, fireste)
- sa nu-l lasam sa mearga de-a busilea ca o sa mearga tarziu in picioare
- sa nu-l pupam in somn ca-i furam somnul
- evident, orice planset denota ca e deocheat, urmeaza rugaciunile, chibrituri stinse in pahar cu apa...
...si cate superstitii am auzit si la nunta... cred ca o sa propun un subiect pe tema asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Madalinad....asta cu deochiu' ma crizeaza si pe mine!!! Soacra-mea, de cate ori ne intalnim, daca vreunul dintre noi are cea mai mica jena...hop ne zice de deochi!!! Ce ma distreaza e ca acasa la ea tot timpul isi descanta pisica, ca e deocheata!!!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Ella, marfa faza cu deochiatul pisicii

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Pai mie imi spunea soacra-mea ,asa cum ati scris aici,sa nu las rufele seara pe sarma,nu cumva cineva sa ne fure linistea casei si sporul si de pe rufele lui bebe odihna lui.
Daca ne intalneam cu cineva urmarea cu atentie ca nu cumva persoana sa ia vreo scama de pe hainuta copilului si sa-i fure somnul.
De fiecare data cand plecam de acasa trebuia sa sterg cu degetul de pe calcaiul copilului sau al meu si sa dau copilului in frunte spunand "cand s-o deoache calcaiul meu atunci sa se deoache si..." aici spuneam numele copilului.
Daca scuturam firimiturile pe geam trebuia sa dau cu carpa scuturata inspre strada si sa spun in gand "sporul casei sa ramana la mine si resturile la altii" sau ceva de genul asta,nu mai retin bine...
Cam asta mi-am amintit eu acum.
Referitor la alte superstitii,dar astea legate de adulti,imi amintesc - ca tot se apropie Craciunul si Anul Nou - ca cica sa mananci boabe fierte de fasole uscata in noaptea de Anul Nou,fara sare sau alte ingrediente.Scopul?Sa ai parte in anul care vine de multi bani si spor,cu cat mananci mai multe boabe,cu atat mai bine.
Alta chestie pentru noaptea de Anul Nou:neaparat sa purtati chilotei rosii la culoare,sa fiti tot anul frumoase si sexoase...
Cam atat mi-am amintit....

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by Monique

...daca vrei sa ramai insarcinata...pune un borcan cu miere in fereastra ! :))) "Explicatia" nu o mai stiu

Monique

probabil ca sa stie feciorii din sat ce vrei si sa vina sa te ajute ca singura.... mai greu.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by ancutzathree

mai, pe asta cu leocoplastu' pe urechi eu am exploatat-o la maxim,dar n-am luat-o ca superstitzie ci ca o necesitate ca bebe al meu s-a nascut cu partea de sus a urechi indoita complet cum a stat in burtica,noroc ca mi-a zis o asistenta de la neonato sa fac asa ca mie nu mi-ar fi dat prin cap(vedetzi ziceam io mai sus c-ar trebui sa se scrie o carte cu sup.). . .eu am fost tare suparata cand i-am vazut asa urechea,nu m-ar fi deranjat pe mine in mod direct dar sigur ar fi fost complexat cand era mai mare si uite ca cu leocoplast s-a rezolvat ,la 1 luna nu prea se mai vedea

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Eu cred ca s-ar fi rezolvat si fara leucoplast

Mergi la inceput