Mamici de iulie - august 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
madacristina spune:
'neatza tuturor
si bun venit fetelor noi...sa aveti o sarcina usoara...
Eu abia ascum am reusit sa termin de citit...mult ati mai scris,pacat ca nu am net acasa,altfel stateam si eu cu voi in week-end.
Am fost la petrecere sambata seara,a fost k,dar pe la 10:30 mi s-a facut somn rau si ma mai luase si o durere de burta si am plecat acasa...
in week-end nu prea am mancat,mai nimi,de fapt nu mai am pofta de mancare...vineri seara mi-a fost iar f rau,am
f mult,inca dinainte sa ajung acasa,mergeam pe strada si cred ca de vreo 4 ori m-am oprit si am
,insa de sambata si pana acum nu am mai
,dar am ameteli si azi ma simt f obosita.De dim mi s-a facut rau in metrou,aproape ca am lesinat,m-am speriat pt ca eu nu le am cu lesinatul....acum sunt mai bine...dc vad ca nu ma simt bine voi pleca acasa....mai avem putin fetelor si trecem si de starile astea...
In rest va doresc la toate o zi cat mai buna....
Va pup 
irinuca spune:
Iaca gegicilor ca am aparut si eu.Eu nu mai intru pe net de acasa ca incerc sa profit de timp si sa stau cu Raducul meu cat mai mult.
Sangerari nu mai am si-s derutata nitel ca nu stiu daca sa mai iau Duphaston ori ba.Greata se prezinta in fiecare dimineata la ora fixa si prestez
cu regularitate.In timpul zilei insa ma simt mai binisor dar ma omoara oboseala.Pe mine insa n-are cine ma cocolosi nici cu oboseala nici cu poftele asa ca incerc sa le stapanesc.Acum de ex sunt la serviciu si tare as manca niste chipsuri sau ceva sarat.Am la mine iaurturi, mandarine si salta de pui dar nu ma inspira nimic.Astia de aici nu stiu ca-s gravi si chiar daca ar stii oricum nu cred ca le pasa.Sunt numai barbati si d'aia burlaci sau care stau la birou pana noaptea .
Acasa daca zic ca mi-e pofta de ceva...sotu se face ca se imbraca sa se duca dar face atatea mutree...ca mi se taie.Sarcina trecuta mi-am stapanit toate poftele.O singura data mi s-a facut rau ca simtisem miros de pateuri la nasi acasa si ei scosesera tot ce aveau din frigider sa-mi ofere mai putin pateurile.Se dovedise ca astea erau arse si le ascunsese nasa intr-un dulap.Bine ca le-am descoperit pana la urma!!!
Eu ma chinui cu insomniile cam de pe la 4 la 6 dimineata iar cand reusesc sa atipesc din nou suna ceasul sa plec la serv si ma apuca pandaliile!!!Si mi-e atat de greu dimineata sa-l scol pe Radu, sa-l imbrac si sa ma lupt cu el sa iasa din casa (il duc la soacra-mea)!Saracu' nici lui nu-i e usor.Asa ar vrea sa mai stea sa se cuibareasca in pat....
Acuma casc de mama focului si mor de somn.De cafea nici nu ma pot atinge.NUmai cand ma gandesc la ea mi se face rau.
Citeam undeva ca de pe la sapt 15-16 putem vedea sexul cupilului si dupa calcule mie imi dadea ca pe la sfarsitul lui ianuarie poate incepem sa aflam...HAi ca mai e putin.
Va pup si "va urasc" pe cele care sunteti acum acasa si dormiti!
Cum e treaba cu prenatalul?Cu cate zile inainte de nastere se ia?
Ca ma consoleaza numai ideea ca mai am putin si intru in concediu.Mie mi-e grau acum sa ma readaptez.Am stat in concediu cu Radu - 2 ani jumate si sunt angajata de 1 luna.
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
madacristina spune:
Apropo,care din voi stiti cati bani se dau dupa ce nasti si stai cu bebele acasa?
Eu stiam ca se dadea 7.850.000 parca insa am auzit pe cineva ca nu se va mai da atat,ci doar 3.500.000,e adevarat?
Sunt f nedumerita pt ca nu mi se pare corect dc ne vor da doar atat,un copil mic stiti cate are nevoie si cu 3.500.000 ce sa faci?Astia-s bani?
astept sa ma lamuriti....
Si irinuca ma bucur sa vad ca esti cu noi....nu stiam ce e cu tine,ma gandeam ca nu te simti prea bine...sa ai grija si mai e putin si trecem si peste starile astea...abia astept.
Am o durere de cap..........
olguttza spune:
Iaca:
http://www.datacont.ro/index2.php?newsid=51
Io ma simt la fel de aiurea, cu stare generala de rau, burta si sani din ce in ce mai mari. Acu' 10 minute tocmai ce mi-a pocnit fermoaru' de la fusta, n-am cu ce sa-l prind, nici nu-mi vine sa ma mai ridic de pe scaun de rusine. Mananc ca o sparta, si dulciuri si muraturi, si de toate, numa' comestibil sa fie. Am in continuare permanenta stare de greata/scarba, dar niciodata nu
. Azi sun sa ma programez la control + eco. Sper sa patrund la CFR2...
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Cristina_Ioana spune:
Pup fetele!
Gio, incerc si eu sa gandesc pozitiv si sa imi scot din cap contractiile, ca daca am avut la prima sarcina nu inseamna ca o sa am si acum...dar si eu m-am intrebat de ce nu mi s-a dat tratament, injectii, perfuzii, nimic nimic ca sa se domoleasca acele contractii...cred ca incompetenta se numeste ce mi s-a intamplat mie..![]()
Cristina_Ana- si eu am mancat ieri aproape un borcan de castraveti murati, nu putea sa mi-l ia sotul din mana, nu stiu ce avem toate cu muraturile astea...ai mei insa nu erau in saramura, erau d-aia bulgaresti ca aia imi plac tare...
Chocho-si eu visez o gramada de prostii, daca nu am insomnii sunt agitata si tot asa...
Hai ca acum am si eu un ghimpe cu gemenii...sa il intreb pe dr luni
Geliza- eu ziceam de tensiunea 9...Eu de regula am tensiunea mica, de cand ma stiu am 9 si ceva, problema este ca nu mai pot sa beau cafea acum, nici nu pot sa ii simt mirosul...
Pika- zici ca gemenii identici care sunt intr-un singur sac e posibil sa nu se vada asa la inceput? oooops...
MamaluiDavid -La multi ani, sa va traiasca David si sa fie sanatos! 

L-am vazut in poza, e tare tare dulce...sotul tau e
?
Angelli- si mie imi place mult Timea, dar si Andreas e dragut...imi mai place muuult Anastasia...
Irinuca, bine ai revenit, chiar ne faceam probleme ca ai disparut...ma bucur mult ca esti ok cu sangerarile si te cred ca te chinui cu munca, oboseala, Raducu si toanele sotului...apropos, dar el de ce are toane si face mutre? tot hormonasii?
Si eu imi calculasem tot asa, cam prin ian ar tb sa aflam sexul...asta daca e bebe de treaba si are chef sa stea intr-o pozitie buna...
Despre concediu o sa incerc sa aflu de la niste colege care au nascut mai recent, sa vedem ce si cum ....
MadaCris - eu stiu ca vom lua acei 8 milioane timp de 2 ani, ce stiai tu de 3 mil mi se pare ca atat iau pers care fara job si care nu au platit taxe la stat...
Cristina + bb 10 sapt
irinuca spune:
Madalina cu banii pt. inmdemnizatie treaba sta cam asa:
Pt cele care au cotizat in ultimile 12 luni anterioare nasterii se acorda o indemnizatie de 8 mil lei.Din 2007 aceasta se reduce la 6 milioane iar copilul in varsta de pana la 2 ani primeste o indemnizatie de 2 milioane (adica tot 8 milioane luam dar impartite altfel).De asemenea, daca mama (sau tata) alege sa se intoarca la serviciu, primeste pe langa salariul ei un ajutor de 3 milioane pana implineste copilul 2 ani.
Asta este valabil NUMAI pt. cei care au stagiul de cotizare de minum 12 luni inainte de nastere.Pt. restul..deocamdata cred ca nu se da nimic.
In prenatal si postanatal se ia 85% din salariul de pe cartea de munca.Aici e nasol rau pt. mine ca am putiiiin scris acolo.
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
madacristina spune:
Mersi Irinuca...
dar de cand incepi sa iei cei 8mil?
si ce-i cu cei 85%?eu sunt f incepatoare,lucrez doar de 1an si ceva si nu prea ma pricep la astea....
scuze dc te stresez,dar vreau sa fiu informata..
85% din ce scrie pe cartea de munca sau sal care-l iei in mana?
Cristina_Ioana spune:
Mada, cei 8 mil incepi sa ii iei dupa ce nasti, iar 85% ii iei inainte sa nasti, pentru prenatal....parca asa e, Irinuca, nu?
Cristina + bb 10 sapt
madacristina spune:
Ce faceti fetelor?
Unde sunteti?
Valentinace faci?azi nu ai intrat deloc.....sper ca esti bine,daca nu vi pana plec eu vb maine,azi ma duc la eco...abia astept,sper sa fie totul bine.....
In rest voua cum va mai e?Mie tare rau...
,sper totusi sa-mi revin.
Va pup pe toate si sa aveti grija de voi si de burtici...
Cristina_Ioana spune:
Si eu ma simt destul de nasol, acum am o alta problema si preocupare : de ce nu mi-a dat si mie dr Utrogestan?....iote asa ma preocup io singurica aici...ca va tot aud pe voi ca luati si eu de ce nu iau...
Cristina + bb 10 sapt