Mamici de iulie - august 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 15
irinuca spune:
Dupa nastere intri obligatoriu in postanat care este de cel putin 42 zile.Pe durata postnatalului iei 85 % din ce scrie pe cartea de munca.
Apoi intri in concediu de ingrijirea copilului si iei 8 milioane.
Prenatalul il iei sau nu.E optiunea fiecareia.Daca il iei si in prenatal esti platita tot 85 % din ce e trecut pe cartea de munca.NU stiu acum exact cate zile mai e concediul asta dar revin.Esential e ca trebuie musai 42 de zile postatal.
MA duc sa ma uit pe lege si revin.
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
madacristina spune:
Cristina se pare ca doar noi 2 suntem......eu una nu mai suport nici un fel de pastila,nimic...nici acid folic(dar il iau,e sg pe care-l iau),nici utrogestan,mai aveam 4 pastile insa nu am mai putut sa le iau......eu le-am luat pe cale orala..groaznic,nici nu apucam sa iau pastilele ca imediat fugeam la baie si
......nu vreau sa mai aud de pastile,cel putin pana nu trec de starile astea...oricum ma voi chinui si voi lua acid-ul folic,insa altceva nu....luat elevit...nici pe ala nu-l mai pot lua...dc incep sa ma simt mai bine voi incepe sa iau din nou...
Tu ce mai zici?
madacristina spune:
Corectez,si irinuca e aici....mersi pt rasp...eu tot timpul ma incurc cu sal,ce e scris pe cartea de munca si ce iau in mana....dar vom vedea....oricum iti mulrumesc pt lamuriri
Cristina_Ioana spune:
Mada, eu ma chinui rau cu Materna, pentru ca este foarte mare pastila si imi vine sa vomit dupa ea mereu...dar nu stiu de ce nu mi-a dat si altceva....Utrogestanul ala la ce e bun? Intareste placenta?
Mie dr mi-a zis sa nu mai iau folic separat ca are Materna folic...nu mai stiu ce sa cred...
Cristina + bb 10 sapt
madacristina spune:
Sincer nu stiu exact pt ce e utrogestanul...mie mi l-a dat pt ca pierdeam sange...cred ca se da ca sa fixeze sarcina,pt pers cu risc de a o pierde,iar la mine cica asa a fost...sper sa nu mai fie,pt ca am avut si contractii.....dar acum e k,azi ma duc la eco...sa vad si eu mai multe si sa stau mai linistita...ref la elevit,e un fel de materna si pastila e MARE....dar mom pana nu depasesc perioada asta nu pot lua,pt ca nu inghit bine pastila ca si dau afara si e groaznic.....
Abia astept sa ajung acasa,am o durere cumplita de cap si mi-e tare somn....
Fabya spune:
Buna la burtici!
Uite ce mult au scris fetele,de cind nu am mai intrat.
MamaluiDavid >>>La multi ani pt David ,sanatate multa ,noroc si numai bucuri sa aveti cu toti. 
olguttza ,ma mir ca ai pofte eu nu am decit minic mai mult fortat ca nu prea am pofta de mincare dar e bine ca maninci egal ce important e sa-i dai ce iti cere bebele![]()
Geliza ai grija de tine ,e cel mai importat lucru acuma la ora actuala...te pupic
Fetelor eu trebuie sa merg la ecografie joi dupa amiaza si am o inima cit un purice....de ce ca eu am facut stimulare si daca am surpriza sa zica ca sunt vre-o trei ,ce mai fac??? gemeni chiar ne dorim amindoi adica mai mult sotul,dar egal ce e sa fie ,sanatosi sa fie citi or fi 1-2-3![]()
ce-o vrea cel de sus.Eu stiu ca daca sunt intr-un sac amindoi seama leit intre ei si daca sunt separat fiecare cu casuta lui
atunci nu seama intre ei.Oricum in saptmana a 4 se vede deja embrionul ?????
Un inceput de saptamana bun va doresc si aveti grija de voi.pupiciiii
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
[ url="http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060818/dt/-2/k/94e7/preg.png" ]Buburutza[ /url ]
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
pumpkin spune:
Mada, concediul prenatal+postnatal = 126 zile, din care cel putin 42 zile trebuie efectuate postnatal. Uite aici legea: "ORDONANTA DE URGENTA nr.96 din 20 octombrie 2003
privind protectia maternitatii la locurile de munca, Art.2. punctul g) concediul postnatal obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa il efectueze dupa nastere, în cadrul concediului pentru sarcina și lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele în conditiile legii"
Cristina_Ioana, Materna are acid folic dar prea putin, mai putin decat doza recomandata.
Miky
11+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006
irinuca spune:
NU stiu acum nr. legii dar gasiti tot ce va intereseaza pe legislative.
Cu concediul pre/post natal e asa.In total sunt 126 de zile.Obligatoriu e sa-ti iei 42 dupa nastere.
Ce faci cu restul de 84 e treaba ta.Daca vrei sa le iei pe toate (eu asa o sa fac..sa stau acasa!!!!)bine.Daca vrei sa iei numai o parte sau deloc, sau 1 zi sau 10 e decizia ta.Concediul asta e dat de medicul de familie la cererea doctorului de specialitate.
Ia sa calculez eu cand intru in conced......deci 12 iulie minus 84 zile...asa..pe 20 aprilie!!!!Ura!!!Mai e putin!O sa iau numa 3.825.000 lei /luna dar zau ca nu ma intereseaza.Chit ca mancam pufuleti(ohooo..la cata o sa fiu eu atunci..se pune problema de baxuri!)da eu tot stau acasa.
Hai ca va las.Ma duc sa-mi termin treaba si sa plec acasica.
PUP FETELE SCUMPE PE BURTICI.
Abia astept sa miste puii in burtica.Stiti ce frumos e???
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
madacristina spune:
Mersi pt raspunsuri,eu oricum voi sta 2 ani acasa,cred...si-mi voi lua zi pre si post...dc am dreptul de ce sa nu le folosesc...asta e...
si eu abia astept sa plec acasa....nu prea mai rezist....dar mai e putin,vroiam sa ma duc la eco,dar nu cred ca mai sunt in stare.... :(