Mamici de iulie - august 2006 (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mist spune:

quote:
Originally posted by chocho

Fetele, zicea cineva (mii de scuze ca nu mai stiu cine, suntem tare multe) ca i-a recomandat doctora sa pape sarat cand are stari de rau. Probabil ca persoana respectiva are tensiunea mica si de aceea are slabiciune si ameteli, si sarea o ajuta sa-i creasca un pic, dar aveti grija cele care o aveti mai maricica de obicei, sau care aveti pe cineva in familie cu tensunea mare, ca in cazul asta e contraindicat sa mancati sarat, ca atunci creste si mai mult, si nu e bine ptr sarcina, si mai da si rau cu dureri de cap si palpitatii. Eu sufar de tensiune, prima sarcina am dus-o cu bine la capat, dar acum sunt un pic ingrijorata ca m-am agitat de rezultatul de la eco si mi-a crescut la 14.9, ceea ce e destul de mare pentru inceput de sarcina. Acum incerc sa stau cat mai calma si sa evit orice dram de cofeina si chestiile sarate. Insa si eu am avut stari de slabiciune si ameteala, si mi-a dat dr sa iau calciu si magneziu, si ma simt mult mi bine, si-mi amintesc ca si la prima sarcina calciul m-am mai pus pe picioare. Numai bine!

Chocho, eu am scris despre sare, dar nu era pt stari de rau (daca prin asta intelegi greturi), ci pt stari de ameteala, care in general intervin atunci cand apare o scadere de tensiune. Deci era un sfat pt persoanele care sufera de ameteli ocazionale si am primit si explicatia de unde pot proveni ele. Doctorita mi-a zis asa (a propos, eu am tensiunea perfecta): corpul are nevoie de o cantitate din ce in ce mai mare de sange si din cand in cand se poate intampla ca nu are suficient, cererea depaseste oferta... De aceea tensiunea scade pe moment (oricat de buna ar fi de felul ei) si de aceea intervin ametelile. Iar atunci cand intervin aceste ameteli, e bine sa mananci un pic mai sarat ca de obicei (ca sa retii apa si sa maresti cantitatea de sange, am dedus eu). In felul asta revii la normal. Iar ea mi-a zis -si eu la randul meu am transmis acelasi lucru- ca e un sfat controversat, pt ca in general se spune ca in pregnancy e bine sa mananci cat mai putina sare. Deci ramane la latitudinea fiecareia sa aleaga daca vrea sau nu sa urmeze sfatul atunci cand are ameteli ocazionale... Mie mi-a prins bine, dar eu am tensiunea perfecta si nici un fel de probleme de sanatate de felul meu (ceea ce urez la toata lumea!).

"I am still learning."

"La gente tira a matar, cuando volamos muy bajo."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

buna fetelor,
eu sunt un pic cam suparata...vineri seara cand mi-am pus utrogestanul am scos pe deget putin sange rosu-roz...m-am impacientat, n-am dormit, iar sambata dimineata l-am sunat pe dr T...si mi-a zis sa-mi fac Pregnyl, 1 la 4 zile, sa iau magne b6 4/zi si in continuare utrogestan 4/zi si acifol...si sa nu fac nici un pic de efort...am fost la farmacie, mi-am cumparat tot, am fost la mine la serviciu de mi-am facut injectia si am plecat la tara, unde n-am facut efort...doar efortul de a ma urca si cobori din masina...azi dimineata cand mi-am pus iar utrogestanul, iar mi-a aparut sange...de data asta parca mai mult...si atat...in rest nu mi-a curs...doar cand am introdus degetul....iar m-am speriat...si m-am hotarat chiar sa nu mai plec nicaieri...o sa-mi iau concediu medical si o sa stau in casa....sa vad cum ma descurc cu fie-mea...o s-o duca sotul la gradi si sa vad cum procedez cu luatul....la dr o sa merg la 10 zile de la intarzierea cm-ului, adica dupa 17 dec incolo...dr T mi-a zis sa-l mai sun spre sfarsitul sapt viitoare...
In afara de cornelia, pe care o stiu de la mamici...a mai patit cineva?

Cristina-Ioana, si noi voiam sa mergem la praga de revelion, dar inca nu ne-am hotarat daca renuntam sau nu

Eliza si Mara (24 ian 2002)

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna burtici!
Revin si eu dupa cateva zile in care nu ca nu am avut timp sa intru ci pur si simplu nu am putut da rau ce mi-a fost.
Am si ,si efectiv nu m-am putut ridica,mi-am dat drumul la covorul electric si acolo m-am gemut toata ziua pana venea sotul de la servici.Noroc ca David e un cumintel si a stat pe langa mine,ma mangaia,si m-am jucat asa cum am putut cu el.
Acum de 2 zile mi-e mai bine,greata nu a disparut normal dar pot sa ma misc.
Chocho,nu numai ca si pe puiutul tau il cheama tot David,dar si eu sunt tot din Sibiu.Ce coincidenta!
Abia astept sa merg la doctor,probabil pe la mijlocul saptamanii,sa vad inimioara cum bate!
Hai sa va intreb ceva dar sa nu
Se poate sa fie gemeni dar la eco sa nu se fi vazut decat un singur sac pentru ca era prea repede?
Sunt sigura ca am ovulat cu ambele ovare,chiar am glumit cu sotul si i-am zis "in seara asta facem gemeni".Chiar atunci am ramas ,dupa vreo 2 saptamani am avut dureri de implantare,le-am recunoscut pentru ca si la David le-am avut.
De aceea mi-am si facut testul,inca nu aveam intarziere dar am stiut ca sunt insarcinata.
DAR dupa vreo cateva zile de la testul pozitiv am avut din nou dureri de implantare. E posibil asa ceva?
Plus ca inainte sa raman graviduta am visat de vreo cateva ori ca o sa fac gemeni.
In familie am gemeni deci nu ar fi ceva din comun,in plus burta mea arata cam in 4-5 luni desi nu mananc mai nimic.
Mi-e foarte frica,la inceput mi-am dorit dar acum mi-e groaza,ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa nu fie gemeni,nu cred ca o sa ma descurc.
Sper sa fie doar inchipuiri de-ale mele,de aceea vreau sa ajung cat mai repede la doctor!
Pupici pe burtici!

Stefania 5+ David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

buna fetelor, va salut!
lory, scumpa mea , te salut, m-am gandit adesea la tine. ma bucur pentru baietelul tau. te pup!
cristina ana, te felicit pentru ca totul merge bine la 11 sapt, dar as vrea sa-ti fac o observatie si sper sa nu mi-o iei in nume de rau. ceea ce tocmai ai facut e putin periculos, sa faci dintr-o coincidenta atat de neplacuta din viata ta o regula. ma refer la faptul ca lipsa greturilor inseamna ca e de rau. in primul rand te contrazic zecile de exemple din momentul acesta de pe forum . si eu am cunoscut chiar azi pe cineva cu un bb superb si care nu a varsat niciodata. tu ar trebui sa stii ca psihicul nostru acum e cel mai fragil iar opinia ta vine ca o BOMBA pentru cele care nu au greturi. te rog, nu ne descuraja, nu ne face sa ne dorim sa ne fie rau, sa vomitam la comanda.
te rog sa nu te superi dar medicul tau a vrut, probabil sa spuna ca greturile nu sunt de rau, in nici un caz ca lipsa greturilor este clar un semn rau.

mishi
6+
ecografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mishi, eu am vrut sa o incurajez pe Tina si spre rusinea mea nu m-am gandit ca fac rau altor fete. Imi cer scuze, si ai dreptate, gretzurile nu sunt in nici un caz o regula. Si eu am multe prietene care nu au avut parte de gretzuri absolut deloc pe parcursul sarcinii si totul a fost foarte bine.
Imi cer inca o data scuze fata de toate fetele. Nu vreau sa descurajez si sa sperii pe nimeni, pentru ca stiu foarte bine ce inseamna stresul in timpul sarcinii, am parte de el in fiecare zi.
Va pup pe toate!!!!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Pup fetele! Mai dar ce harnicutze ati fost voi azi, cat ati scris..
Eu am colindat toata ziua cu sotul, ca m-am simtit nitelush mai bine si am profitat...iar acum am dat gata jumatate de borcan cu castraveciori murati si sunt mai linistita... Doaamneeee, as manca muraturi in continuu...

Cristina_Ana, bine ai revenit...las'ca nu murim noi anul asta fara concediu, eu zic ca merita sa stam putin cuminti..macar de ar trece raul asta si la mine...
Galushca- esti o scumpa... Cu tot raul si greata, sexul sa traiasca, ha? Hihihihi....de mine nici nu vrea sa se atinga, ca ii e teama si cand mai vede ca mi-e si rau...
Chocho- iubita, io de regula am cam 9 si ceva tensiunea, o fi ok?
Geliza- imi pare tare rau de sangerare, dar poti sa ai mare incredere in dr T si in plus, te-ai gandit bine sa iti iei medical si sa stai cuminte...adica sa faci injectiile si sa ai grija de tine, sa faci tot ce zice dr T si ai sa vezi ca o sa fie bine...
Si noi tanjeam dupa Praga, dar am zis ca nu are sens sa riscam, este frig, eu ma simt inca destul de rau si obosita, de ce sa merg sa zac in alt pat? Voi ce faceti? Va duceti pana la urma?
MamaluiDavid- sa stii ca si eu m-am tot gandit la treaba cu gemenii, in primul rand pentru ca avem in familie si eu si sotul si in plus, pentru ca la 10 saptamani ale mele, am o burtica hmmmm maricica zic eu....adica eu eram ff mica in talie, acum nu mai am talie si se vede bine burta si la fel ca tine ma gandeam ca poate nu s-a vazut la eco si or fi doi?
Mishi- ai dreptate cu ganditul pozitiv si sa nu fim superstitioase, dar si eu auzisem la fel, ca raul e semn bun si lipsa lui,semn rau...si eu am pierdut anul trecut o sarcina si nu mi-a fost rau nici macar o data...nici nu ziceai ca sunt gravida..dar ma rog, cred ca tine de intamplare...

Cristina + bb 10 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Fetelor pentru azi am gasit remediu, floricele cu branza sau cu sare. Nu exagerati, ca stiu ca nu face bine sarea in starea noastra, dar pentru a ocoli putin wc-ul si starea de cred ca putem sa luam o portie.
Sotul e dus acum sa mai cumpere pentru tura urmatoare.

Fiti mandre ca puteti sa fiti dadacite.

Mishi nu o certa prea tare, fiecare din noi avem cate o sarcina specifica. Si eu am o cumnata care a nascut un baietel perfect si in timpul sarcinii nu a avut nici un fel de greturi. Acum insa il face pe al doilea si ii e foarte rau. Nici una nu seamana cu cealalta. Doar ca poate noi care am mai avut probleme ne agatam de fiecare amanunt ca sa speram ca este bine.

Sanatate la mamici si la bebei si sa fim impreuna toate cele 40 saptamani.

la burtici si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

eu la prima sarcina n-am avut absolut nici o problema...nici greturi, nici varsaturi...absolut nimic...si am facut si nunta cand aveam vreo 6 saptamani...
acum am citit ca lipsa greturilor este data de un nivel mai scazut al HCG-ului,dar asta nu inseamna nicidecum vreo problema

Cristina, despre Praga...inclin sa cred ca nu vom merge, mai ales daca voi avea de facut pregnyl...sa vad ce mi-o zice dr.cand ma duc la ecograf...si da, am f mare incredere in dr Tutunaru.

Eliza si Mara (24 ian 2002)

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna!

Eu m-am simtit ieri super, am avut o zi grozava. Am botezat un bb si chiar m-am distrat, am dansat, am reusit sa mananc; e drept ca am luat ceva ca altfel le stricam oamenilor petrecerea, dar asta e.

In rest, ma consolez cu gandul ca de maine merg la serviciu, ufff

Cristina_Ioana, am avut niste reactii f neplacute de la Gynipral - palpitatii, ameteli, groaznic..Luam 4 pe zi. Ma mir de ce tie dr nu ti-a dat alt tratament in afara de No-Spa, pt ca pe mine ma terminase, luam o groaza: Vit E, Alilestrenol, Gynipral, Diazepam, magne B6.. Oricum, stai linistita, ca e putin probabil sa se repete istoria.

Miercuri ma duc la eco si sper sa am unde lasa fetita ca sa intre si sotul cu mine.

Va pup

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Mishi, draga, la ce ora te duci marti la Moisica, poate ne vedem pe acolo? Eu sunt programata la ora 13, sa fac si eu prima eco
Geliza, nu stiu cum e cu greturile si cu HCG-ul , dar eu aveam 1901 HCG la 5 saptamani fix si nici umbra de greata, iar HCG-ul este spre partea superioara. Ma rog, era atunci, acum nu stiu
A! Foarte important: sangerarile alea minore e foarte posibil sa fie de la implantare, din cate am inteles esti in saptamana 4, corect?

Mai fetelor, am tras aseara o sperietura...stateam eu cuminte intinsa pe canapea si la un moment dat m-a sagetat o durere in burta, ca o crampa, numai ca a tinut mai putin de o secunda, si azi noapte m-am trezit pe la 3 si m-a pocnit o stare de anxietate de nu mai stiam ce sa fac. Am luat preventiv un NO SPA, mai mult ca sa fac ceva, ca burtica nu ma durea atunci, dar a fost cumplit, asa o stare de nelinistite...brrr... si azi sanii nu m-au mai durut si sunt chiar mai moi. In schimb, de vreo 2-3 zile am inceput sa cochetez usor cu greata, dar fara sa vars. Nu stiu cum sa fac sa treaca timpul mai repede sa merg la eco.
Va pup pe toate si va urez vise placute...ca o paranteza, nu ca mine , cand in sfarsit am reusit sa adorm azi noapte am visat ca trebuia sa traduc ceva din romana in germana si, bineinteles ca habar n-aveam

Mergi la inceput