Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Buna fetelor mamici si (inca) burtici!

Eu nu am mai intrat aseara pentru ca am fost la dr. si am asteptat sa intru de la 4 fara un sfert pana la 21:30 ! Nu va povestesc ca mi se patratise fundul de atata stat pe scaun si, ceea ce era mai groaznic era faptul ca sala de asteptare era plina-ochi, dar, timp de vreo 2-3 ore nimeni cu parea sa fi miscat, eram tot aceleasi persoane. A fost seara pilelor&relatiilor care veneau la cabinet pe telefon dat direct dr. si intrau strigate dinautru...asa ca noi, ceilalti muritori de rand asteptam si asteptam...La un moment dat nu mai stiam nici cum sa stau pe scaunul ala, nici daca mai vad bine de foame!
Am intrat penultima, cand dr. era si asa zombie (fusese de garda cu o noapte inainte) si a trebuit sa ma concentrez foarte bine sa-mi aduc aminte ce voiam ca vb cu el. In fine, mi-a spus ca sunt foarte aproape de nastere, asta insemnand, dupa controlul pe masa, cam 7-8 zile. BB e tot crania, colul scurtat 50% si intredeschis dar inca nu e cobarat de tot. Zice ca am inceput sa elimin dopul, iar dupa control am inceput sa sangerez. Mi-a spus ca am si o rana pe col si ca voi mai sangera si azi, sa nu ma sperii. Aseara insa am gasit pe hartia igienica o chestie gelatinoasa rosu-inchis, de marimea unei monede de 10 lei. Era chiar sangerie si destul de consistenta, nu stiu daca a fost chiar dopul. AM mai discutat de prezenta la nastere, din nou a zis "sa-l sun:...sper sa si raspunda!

Cam asta a fost, vad ca ma aliniez si eu fetelor care au avut ieri aventuri pe la medic. Lavi, am vazut tarziu ca m-ai sunat...soneria telefonului meu era oprita la cabinet.

Alexandrina deci si tu ai aceleasi simptome. Inseaman ca suntem la distante aproximativ egale de intalnirea cu bb. nu?

Anda m-am infuriat rau cand am citit ce ai patit, cum naiba i-ai nimerit pe idiotzii aia? Sper ca azi sa se schimbe foaia si sa vii cu rezultate bune. Iti tin pumnii stransi!

Ina subscriu total la ce iti spunea Noki...chiar ca pe tine numai cu o mama denaturata nu te-as putea asocia! . Si stii care e faza haioasa? Si eu imi faceam probleme referitoare la "recunoasterea" momentelor in care bb va face kk, pentru ca eu nu prea disting mirosurile si, cel putin pe la prieteni, nu depistam pustii cu pampersul plin, desi altora le muta nasul. Asa ca ma gandeam: daca voi lasa copilul cu kk pana la gat ca eu nu reusesc sa-l miros? E, oricum, asta e cea mai mica problema...sunt sigura ca Rachelina e unul dinre cei mai norocosi copii.

A, uitasem sa va spun. Azi m-am inscris la medic de familie/pediatru si, datorita politicii firmei lor, m-am mutat si eu la ei in evidenta, cu tot cu copil. Sunt incantata de doctorita, nu se compara cu cea la care am fost pana acum! Are pana in 40 de ani si o fetitza mica, este foarte serioasa si este prima care se uita pe analizele mele si face mai mult decat sa le comenteze...adica imi si spune ce sa iau. Mi-a recomnadat si sa ma dau cu Garmastan in continuare si sa frec sanii, nu asa finutza cum dadeam eu, ca sa-i mai desensibilizez. cea mai buna veste este ca, desi dispensarul este destul de departe, dr. sta pe aceiasi strada cu mine si e dispusa sa ne vada si acasa daca sunt probleme. Mi-a mai spus ca in primul an de viata al copilului se merge foarte mult pe profilaxie si vor fi controale periodice destul de dese, ca vom fi invitati prin telefon de fiecare data. Poate ca lucrurile vor merge bine!

Va pup!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 38+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

buna mamici si burtici!
sper ca azi sa fie o zi cu mai putine probleme!
eu una am scapat azi noapte de insomniile bebitzei si am dat de altceva acum! de dimineata de la 4 micutza mea imi cere laptic- prin urlete de scoala toata rezidenta-tot din 2 in 2 ore. deci a mancat la 4 la 6 la 8 la 10 si acum tot mananca de 12! nu stiu ce sa ma mai fac, parca nu se satura! si doar la ora 10 m-am muls si i-am dat din bibe ca sa vad ce cantitate ia si mi-a mancat 110 ml...oare cat ar trebui sa manance la 3 sapt? ca pana acuma era ca un ceas, manca tot la 3h30-4 ore!

Ina subscriu si eu la ce zice Lavi, pe langa o alimentatie sanatoasa iti trebuie si multa odihna si calm! eu daca nu as avea-o pe maica-mea la mine nu stiu ce as face!

revin dupa ce termina miss haplea!


Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)


" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

dragele mele,intru si eu dupa aproape o saptamana, ieri ne-au externat,pe mine si pe bebe,am primit o gramada de cadoute,intreba cineva de vigantol,am primit si dintr-asta,mi s-a facut si o scopie pulmonara,deci totul ca la carte...dar si marci banu'la greu!
Acu,sa va zic de spitalul asta,Pantelimon...saloanele naspete,baia pe hol,la un etaj intreg de gineco,lauze,viitoare mamici,operate de cezariana,etc...cum s-or fi descurcand fetele alea nu stiu?
in schimb,asistentele niste DRAGUTZE-pe bune,super dragute,eu le-am dat 50.000 la fiecare,le-am prins de 2 ori in ture,dar am dat o singura data!Mi-au explicat tot ce tb.ptr alaptat,iar dr.neo-nato-o tanara dragutza-Dr.Sbarcea,cine a auzit de ea-o super femeie,blanda,cuminte,respectuoasa!
Eu am crezut ca mor luni seara,am facut furia laptelui nasol de tot,nici nu m-am dus la bebe 3 sedinte de alaptat,k mi se parea ca nu poate prinde mamelonul,iar sanii erau cat un paket de vata mare!!!!!!
Nu mai puteam,plangeam de durere,si cand respiram pe ei,ma dureau!
S-a dus sotu la 2 noaptea si a luat pompa electrica,m-am tinut de scaun,am strans din dinti,si-am muls ceva de-am dat drumul la lapte...de fapt,mai mult am desfundat canalele,ieseau niste dopuri groase...ei,cum sa le fi desfundat bebe pe-alea!??
Acum noi suntem bine,ei acolo au o campanie cu alaptatul la cerere,si-asta fac de dimineata,ii dau ceva,se potoleste,apoi in pat maraie,iar il iau,iar ii place la molfait tziti,si tot asha,sunt zombie!!!
O sa facem o selectie de poze cu bebika si o sa punem si noi in albumul comun...va pup pe toate,mi-a fost dor de voi,dor mult,si o sa ne mai auzim,sa va pun un milion de intrebari!
Aaaa,sa va zic o kestie haioasa:aseara ptr prima oara am pus pampers...cate credeti c-am stricat pana am nimerit???3!!!!!

Puupici,Silvia si Stefanel,6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

m-am intors de la iosup. a zis ca e mai putin lichid decat la ecografia de luna trecuta (deci nu sunt nebuna eu, ci doctorita tembela de aseara o tinea una si buna ca nici macar fisura pe membrane nu exista!. auzi la ea, e specialista, ea care, cand i-am zis ca sunt sub tratament de ospen pt. streptococ B, m-a intrebat daca iau o pastila pe zi, nu?........nici asta nu stia ca penicilina se ia da 6 ore sau la 8 daca e pastila mare...altfel n-are efect! mare e gradina lui Dumnezeu...) in fine, iosup mi-a zis sa-i comunic lui Badiu ca mai sunt 9 cm de lichid. astia or fi cubi? ca e prea putin, nu? sau se masoara de la col in sus nivelul?...ei stiu...cica 9 cm nu-i pune viata in pericol, mai pot sta. Si iosup m-a intrebat de ce nu-mi provoaca Badiu nasterea. pai, ca el vrea cai naturale 100%, i-am zis si eu ce stiam..
I-am comunicat lui Badiu concluziile si mi-a zis ca mai putem astepta, dar dupa-aia s-a razgandit, m-a chemat diseara sa ma mai vada el inca o data, probabil sa fie linistit ca sunt bine, dar nu cred ca ma opreste in spital. Asteapta contractii, dar eu ioc contractii. Azi imi fac un ceai mai concentrat de zmeur d'ala si mai fac niste curatenie:)). Nu simt deloc ca m-ar apuca ceva azi, cred ca ma mai suportati gravida...:)) un timp...
ripley, mai stii cand glumeam cu tine cand asteptai nasterea, ete ce patesc acum:))) cu lipsa de contractii, sa mai razi de altii...

bebe are azi 3,700 kg, dar iosup nu era multumit, cica din cauza ca m-am stresat eu, bebe e cu 2 zile intarziere la gramaj...

ina, succes la specialistul de lactatie!
tania, felicitari pt. noul medic! cred ca innebuneam de nervi daca asteptam atat...of...si eu mai astept la badiu, cu tot cu programare si super pret per consultatie, dar maxim 1 h...
lordra, imi fac un ceai super concentrat azi! Recunosc ca n-am baut decat o zi ca m-am trezit prea tarziu si m-am gandit ca acum beau degeaba, ca trebuie mai multe zile/saptamani ca sa aiba efect...
noki lara, cea mai scumpa ai fost cu predictia ta! Sa te auda Dumnezeu!

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Acum SPER ca am reusit sa o culc pe Nati cu suzetica. N-a mai intrat suzetica de mult in scena. dar nu mai aveam ce sa-i fac. O tot puneam la san, ea voma, nu-i in regula, nu e bine. Trebuie sa mai ia si pauze de san.

Mai Anda, si eu sunt de acord cu Iosup ca Badiu trebuie sa-ti provoace nasterea. Nu stiu ce mai asteapta, termenul e poimaine. Ce pisici, injectii cu calciu, oxitocina... colul am inteles ca e moale si deschis.. ar trebui sa mearga! Adevarul e ca pe sotia unui coleg de-al sotului a tinut-o 3 zile in travaliu Badiu si la urma i-a facut cezariana. Avea contractii neregulate si nu se dilata. La ea nu stiu daca i-a facut perfuzii cu oxitocina, injectii cu Ca si alte chestii, dar acum incep sa ma indoiesc... Si ea a fost si e inca f incantata de Badiu. In fine, poate si eu sunt influentata de politica dr meu care am vazut pe pielea mea ca trebe-nu trebe iti baga oxitocina pe final. Adevarul e ca mi-a prins bine de ambele dati, a mers muuult mai iute dupa oxi. Stii cum e, fiecare cu obiceiurile si teoriile lui. Dar in locul tau, diseara, eu l-as intreba daca nu incearca sa-ti declanseze nasterea (contractiile) cu ceva. Pe bune. N-ar trebui sa se supere.

Scuza-ma daca am fost prea invaziva cu SMS-ul eu credeam ca poate te-ai internat si esti in travaliu.

Silvia bine ai venit acasa! Te mai asteptam pe aici! nasoala faza cu furia laptelui, dar macar acum esti linistita ca ai laptic.

bb_alinus eu am citit in mai multe locuri ca bb are salturi in crestere aproxiativ la 3 sapt, 6 sapt si 3 luni, ocazii cu care pare ca nu se mai satura. Ce se recomanda = exact ce faci tu: pus mai des la san si totul se va regla. Asa ca nu te ingrijora my dear, nu e ca ti-a fi scazut oferta, ci acrescut cererea. Oferta se va adapta ea.

tania 5 ore si ceva ... Doamne fereste! Eu eram moarta de foame in locul tau, adica lesinata pe bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lavi02- ma bucur ca a fost relativ bine la control si ca ai primit unda verde, spre incintarea mosului. Tin pumnii sa se rezolve de tot pina la termenul limita si sa fofilezi chiuretajul! Cu anticorpii - intrebarea mea este - care anticorpi sa-i dau io, de exemplu, daca eu nu am avut picior de boala de copilarie - nici pojar, nici varicela, nada!

Diana - cu iesitul afara - in prinipiu as fi iesit zilele astea, ca mai era si un firicel de soare, dar am lasat caruta la mama si trebuie sa merg la ea ca sa merg in parc de acolo. de 2 zile nu am mai fost. Nu am iesit de luni, deci. Planific in week-end, ca miine am vizita de la socru - iar! Ideea e, ca io l-am sunat pe doctor, sa-l intreb special, sa nu te apropii de copii, deci sa-i ocoloesti pe cit posibil. El a zis 5 metri. Cam greu prin parc...mai ales daca e soare si e full.

Camelia, eu nu pricep - doctorul tau ti-a zis calr ca nu vine la nastere? In cazul asta, eu clar as vorbi cu o moasa, macar sa stie si ea care e treaba, si cind se apropie sorocul sa nu fie luata ca din oala...



Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Taniuta, mama, nasteam de 5 ori de plictiseala daca asteptam atita...si io care am asteptat maxim 2 ore jumate la doctorita mea, am zis ca sunt eu caz exceptional... Cu mirorul din pampers e asa, la mine - daca face mult, simt, daca nu, nu prea. ideea e ca nu trebuie sa te stresezi, ca in principiu il cam schimbi pe copil dupa alptare. Deci numai daca ai ghibnionul sa faca kk imediat dupa ce l-ai schmbat si nici sa nu auzi, atuncea risca sa ramina murdarel. Slabe sanse la inceput cind alaptezi des si perioada intre 2 schimbari e mica. Deci asta nu-i motiv de ingrijorare!

Alinus, si io ma supar-intristez cind bondarul meu cere mai des de 3 ore-3 jumate. Tocmai ca si ea si-a facut un programel...dar nu-i bai pina la urma...asta e. Ca doar de-aia se numeste alaptat la cerere. Vorba lui Lavi, trebuie doar sa se intilneasca cererea cu oferta. Sigur e intr-o perioada de crestere intensiva! O sa vezi la proba cintarului.

Silvia, bine ai revenit acasa! Iti tinem pumnii sa te descurci bine de tot cu bblacul!

Intrebare mai ales pentru fetele cu 2-mai multi copii: vaccinul de 2 luni - de la stat sau de ala cumparat din bugetul propriu? Ca io sunt in dilema...doctorita de familie a zis ca sa-l fac pe ala de la stat si eventual pe ala de la 1 an sa-i dau ceva suplimentar, cumparat de mine.
Nu-mi vine sa cred ca intreb deja asta. imi amintesc cind am venit din spital, in primele zile, citeam la mamicile de sept-oct si ele tot discutau de zor subiectul asta...

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Anda77, mai, dar numai belele. Bine macar ca te duci diseara sa vezi ce si cum. Badiu asta deja ma calca pe nervi cu naturalul lui...Ideea e ca zilele trecute cind cereai tu pronosticuri, io m-am gindit ca nasti vineri. Tot asa cred si acuma. Chiar sunt curioasa. Daca diseara te opreste la spital, chira s-ar putea adeveri..si-atuncea ii fac concurenta acerba Coreip.

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hai ca azi am logoree.

Mai, si bebeii vostri dau din minute ca si cum ar dansa rap? As, sacadat...io mor de ris de fiecare data cind o vad! Eminem-MC Hammer scrie pe ea!

A, si sa va zic porecla ei: GOOGLE SEARCH!!! Ghici ciuperca de ce! De unde rezulta verbul a gugali= a cauta in disperare tzitza!!



Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Noki_Lara, da asa cu doftoru meu... daca faceam cezariana ma programa intr-o zi si se ocupa el, dar asa, dupa ce i-am zis ca vreau sa nasc normal imi spune ... "nastere usoara! si sa ma suni dupa aceea sa vedem cum facem cu vaccinul pentru anticorpi!" (eu am rh negativ).
La noi, in provincie, asa se practica ... se face operatia de cezariana la cerere! Pana sa-i spun eu ca vreau sa nasc normal imi spune el "hai sa vedem cand facem programarea, ca am inteles ca vreti sa facem cezariana!" ... de unde o fi inteles, habar n-am! Si i-am spus omului clar ca nu vreau cezariana, decat daca din punct de vedere medical exista riscuri pentru bb (in cazul unei nasteri normale!).

Asta este!
Va pupicim,
Camelia si bb

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Poz(n)e:

http://photos.yahoo.com/camelia_marica

Mergi la inceput