Mamici de mai-iunie 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 10
LYLY809 spune:
CarmenCita, le-am facut din proprie initiativa analizele pentru listeria deoarece m-am trezit in mai multe zile cu noaptea-n cap si cu crampe, si nu-mi trecea decat dupa vizita la toaleta. Pentru toxo o fac doar asa, pentru ca tot mi-a luat sange.
Oricum analiza de listeria cica trebuie repetata de mai multe ori pe parcursul sarcinii, mai ales daca esti depistata pozitiv. Prima data te duci daca ai simptome; diaree, greata (dar asta unele gravide o au oricum!), febra, frisoane. Cica simptomele ar apare la doua luni de fapt dupa instalarea listeriei, asa ca eu m-am dus sa vad daca am, ca sa ma tratez din timp. Listeria poate provoca chiar si moartea fatului, avort, nastere inainte de termen.
Ma declar paranoica sefa de pe aici, asta e.
Lyly 14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
magghyc spune:
Alia,
Am inteles sa traiti!! Dar sa stii ca oricum nu am exagerat cu plimbatul, sunt totusi cumintica. In schimb e prima perioada mai mare de 1 sapatmana fara evenimente negative, si evident, incep sa nu mai am stare...
Succes la T – sau mai bine zis sa fii multumita de el, mai ales ca tu ai depus ceva efort sa vii sa il vezi
Eu merg miercuri la el pentru eco de dinainte de triplu test, pe care banuiesc ca o sa il fac joi.De abia astept, e un nou prilej sa il vad pe bb, si imi e deja dor de el...
Crisbar, eu stiu ca eco morfologica se face si la 14 saptamani si la 20 de saptamani. De ce se fac 2, sau cel putin de ce le recomanda doctorul la care sunt eu ? Fiindca mai apar modificari , atat in dezvoltarea lui bb cat si a placentei, a colului, e important sa fie toate monitorizate.
Eu sincer nu as astepta pana la 20 de saptamani pentru prima eco morfologica, dar conteaza ce vrei tu si doctorul pe care ti l-ai ales.
Dilaural Doamne Ajuta sa fie eco OK !!! Eu te astept numai cu vesti bune si sa iti placa de Iosup. Mie mi-a placut mult de el, fiindca a vorbit despre bb ca si cum ar fi o persoana, adica imi spunea « cu Nichita totul e bine » etc, ceea ce eu pana la el nu am mai intalnit la eco.
Si eu am inceput sa ma imbrac mai bine, desi de cand mi-am luat termometru de camera m-am speriat – am 26 de grade !!! mie mi s epare cam mult...
Prietenele mele care au bb spun ca e f importanta umiditatea din camera lui bb – sa nu fie aerul f uscat sau f umed, ca nu respira bb bine. Eu mi-am luat un hidrometru de control...
Voua va e teama de ghetus ? Eu cam luam trante in fiecare iarna, dar nu ma deranjau – asa e iarna, nu ? acuma ma gandesc ca nu mi-ar mai conveni sa cad ...Mai ales ca am deja burtica mare, arata chiar mai mare decat varsta sarcinii , daca are chef sotul il pun sa imi faca o poza sa vedeti si voi o (alta) burtica de baiat.
DE abia astept sa impodobesc bradul, anul asta ca niciodata ! Mai ales ca bradul e deja pe balcon , am luat anul trecut un brad in ghiveci si desi intentia era sa il plantam dupa aia am ratat perioada optima. Asa ca mai face un Craciun cu noi !!
Magg 15+
Darria spune:
Mdaaaaaaaaa, buna dimineata pt. mine ca am luat-o rara de tot
Orice om normal la cap isi calculeaza varsta sarcinii dupa prima zi de menstruatie da? Da. Ei, gogu isi calculase dupa ultima zi
ca eu tin evidenta dupa concepere si nu dupa Um. Pana astazi cand s-a aprins un beculet si ceva era ciudat: era varsta sarcinii. Deci strumful meu are 18 saptam. maine si nu 17. Of ce mama are 
Am luat rez. de la triplu test - sunt bune.
Da, acum imi este frica sa cad pe gheata(pt. strumf) ca in rest nu e bai, tot jos ma duc
Acum pazezc burtica mai ceva decat SRI-ul nostru.
Apropo de bradut: fetelor la anu vom face bradutul pt. pitici. Ei cum suna? Iar peste 2 anisori isi vor lua singurei cadoul de sub brad.
maine 15 de la concepere/18 de la Um.
la purtator
noi
magghyc spune:
Daria,
Cum adica 18 saptamani de la UM si 15 de la concepere? diferenta nu e de 2 saptamani???
nastad spune:
Buna dragelor1
Intru mai rar, n-am ce sa fac...trebuie sa-mi pun toate lucrurile la punct , la serviciu, ca sa am sarbatori linistite.
burtici sa se faca mari si frumoase...si nu in ultimul rand sanatoase!
Doina
8+ si
Oana(03.04.2003)
Album Oana
LYLY809 spune:
Magghy, ma bag si eu, cred ca am citit ca e posibil sa fie 3 sapt. intre prima zi a UM si conceptie, in functie de ovulatie. La cele mai multe femei aceasta are loc prin ziua 14, dar poate fi si mai devreme, si mai tarziu, de obicei intre ziua 11 si 21.
Lyly 14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
Darria spune:
Dif. e de 3 saptam. Eu nu am menstruatia regulata, de aici ovulatia data peste cap.
Um a fost pe 6 august(prima zi) iar conceperea pe 27 august(aici stiu sigur 200/% ca atunci a fost).
la purtator
noi
Diana79 spune:
Salutare fetelor. Azi noapte pe la 4.30 sotul meu nu a avut somn si s-a trezit si el sa manance. Bineinteles ca m-am trezit si eu si m-am dus la geam cand surpriza o zapada mare de tot.
De dimineata cand m-am trezit s-a putut observa si mai bine. A trebuit sa vin la munca si norocul meu a fost ca a venit autobuzul repede ca altfel o incurcam. Bine ca nu este f frig. Zilele trecute au fost -14, -12 grade.
E cam nasol ca mi-e frica sa nu cad pt ca sub zapada e gheata si trebuie sa fiu f atenta merg ca o ratzusca.
Cam asta nou cu noi. Eu ecografie cred ca mai fac pe la 18 sapt si apoi inca un si gata. Ce putine sunt....Dar daca asta e sistemul aici ce sa-i faci??
In legatura cu pizza si Mcdonald's si eu am avut scapari la inceput dar acum Mcdonald's nu-mi place deloc(bine aici e si mult mai nasol ca in Romania). In schimb poftesc la carnaciori la cartofi prajiti, si la ardei iute (nu ma pot abitine sa nu pap la ciorbitza)
A ce-mi mai place mult supele si ciorbele as manca non-stop. Acum am facut una buna cu bors si perisoare de curcan. Sper ca nu v-am facut pofta.
Aveti grija de voi si de bebelusi
Diana
13+
Diana79 spune:
A si referitot la caldura din casa. Intentionam sa ne luam un calorifer electric cu ulei pt ca este frigutz. Ne-am luat deja un umdificator tot cu gandul ca lui bebe o sa-i trebuiasca si este tare folositor si pt noi. Aici iarna fiind lunga, aerul in casa este uscat mai tot timpul si ne trebuia ceva umiditate.
CarmenCita asa este e tare greu sa te abitii la cumparat hainute. Eu nu sunt superstitioasa asa ca o sa-i mai iau. Doar ca vreau sa aflu ce este ca pana acum nu am decat hainute albe galbene verzulii si bleu. A si am pt ca v-am mai povestit am lucrat la un magazin de copiii si tot ce vedeam frumos luam pt ca sefa mea mi le dadea pe gratis si nu puteam rezista. Acum ziceti si voi nu ati fi facut la fel????
Pupici
Diana
13+
ama_kaly spune:
Fetelor am revenit..nu am facut cerclaj,am mai fost si in Bucuresti la dr Camelia Constantinescu cu mama si mi-a facut control si eco transvaginala si a zis ca am colul scurt dar ca e inchis..nici nu mai stiu ce sa cred..
O sa citesc si eu din urma sa vad ce s-a mai intamplat! Si va raspund la fiecare
io
19+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe