Mamici de mai-iunie 2006 (18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Crisbar: bine ai venit. Sarcina si nastere usoara. Un bebe sanatos.

Uite ceva de pe net: http://reclama/sarcina.html?id=102
"Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala."

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Cypocs, bafta azi! Dr. T e f. amabil, glumet, intreaba-l cum e cu colul, cand trebuie verificat.

Am fost la Cantacuzino de dimineata, si am "donat" sange pentru analiza de listeria. Si, pentru ca tot m-au intepat, am cerut si analiza de toxoplasomoza, chiar daca acum 11 luni iesise f. bine, adica nivel 0.
Acum zac in pat cu ceai de menta, mar copt, paine prajita, etc.
Azi voi fi calare pe net. Iarasi nu sunt instare sa ma sui la volan si sa plec la plimbare! Of, Samburica asta... Orcium, s-a racit vremea, poate ma apuca vreun viscol prin Moldova..

Lyly 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Darria, nu stiu de ce la noi dureaza o sapt. obtinerea rezultatului de la triplu test. O fi mai aglomerat... In Iasi sunt medicii mai rapizi, eu stiu? Cum e acum in Copou? La vremea asta nu mai e chiar asa frumos, presupun. Poate dupa ce ninge.
Crisbar, bine ai venit si sarcina usoara. Vezi ca la subiectul "Mamici de mai-iunie 2006(17)" am dat scris si eu cate ceva despre dublu test, triplu test, testul combinat si integrat, s-ar putea sa te intereseze. Adica despre toate metodele neinvazive, care nu-i fac rau lui bebe.

Lyly 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Buna dimineata... Ce faceti???
Eu luni ma duc la Iosup... nu mai pot de emotie si de nerabdare... Abia astept! Vroiam sa va intreb: Iospu iti face ecografie abdominala sau endo-vaginala?

A doua treaba vroiam sa va spun ca si eu poftesc la pizza si la McDonald's si nu cred ca poate sa-i faca rau lui bebe daca consumam moderat... In rest, bag la mandarine si la portocale chiar daca n-am avut greturi deloc!

Si in al 3-lea rand vroiam sa va intreb despre dresuri. Eu n-am mai purtat dresuri pe sub pantaloni de cand aveam 12 ani (indiferent de cat de frig era afara). Nu purtam dres decat la fusta si asta foarte rar (adica nu prea ma imbrac in fusta in anotimpul rece). Dar acum sta altfel treaba...
Intrebarea era: de unde iau si eu dresuri cu banda aia de sus mai lejera, mai larga... deja mi-a cam crescut burtica si cei normali ma cam strang si daca ma vede doctorita cu dunga pe burta ma ia la suturi :)

Va pup dulce pe toate...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural 12 s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

rezultatul la triplutest ajunge in ciirca 10 zile, pentru laboratorul unde am fost noi, pentru ca analiza se face in Franta. asa ne-au spus.si noi ii credem, ca n-avem ce face.

adi si ela 16+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png

Mergi la inceput

Dilaural, echo abdominala iti face dr. Iosup. La aparatele mai putin performante iti face endo-vaginala...
Dresuri gasesti la magazinele pentru gravide. Sunt cam scumpe. Vezi ca exista un subiect creat de Andreea Georgiana, care tocmai zicea ca s-a deschis un magazin nou pt. gravide, si ca-s toate mai ieftine.
Ref. la pizza si Mc'Donald's, am trecut si eu prin asta,pofteam ca la balamuc, si am si mancat, iar alataieri un doctor de la Spit. Militar m-a mustrat aspru pentru faptul ca mananc asa ceva in timpul sarcinii.
Lyly 14+

Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Lyly si Adib: multumesc pt. explicatii Credeam ca atat dureaza pana se obtine rezultatul si ma miram de ce la noi e asa de repede(la toxo am asteptat o saptam.).

Lyly, in Copou e asa si asa datorita anotimpului dar pt. mine tot o zona placuta este. Sper sa ninga, sa inghete si sa fie frumos.
Refacere rapida dar ai grija cu ceaiul de menta(constipa).

Dilaural, parca vb. de mine, sa vezi ce frumos ma educa piticul, asa fara zaharel Am inceput sa port ciorapei(dresuri) iar pt. iarna am sa caut mai grosuti(oara sunt baba? ) si mai nou maiouri(nu am mai purtat de cand eram copil). A si am inceput sa dorm cu ciorapi in picioare, altadata nu puteam ca ma sufocam.
In mod normal tb. sa-i gasesti la mag. pt. gravide, eu inca mai pot purta din astia normali.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

quote:
Originally posted by Darria

Dilaural, parca vb. de mine, sa vezi ce frumos ma educa piticul, asa fara zaharel Am inceput sa port ciorapei(dresuri) iar pt. iarna am sa caut mai grosuti(oara sunt baba? ) si mai nou maiouri(nu am mai purtat de cand eram copil). A si am inceput sa dorm cu ciorapi in picioare, altadata nu puteam ca ma sufocam.
In mod normal tb. sa-i gasesti la mag. pt. gravide, eu inca mai pot purta din astia normali.

la purtator
noi

Hahaha... ca bine zici mai Darria!!! Si eu am inceput sa port maieuri.. Doamneee! Nici cand eram pustoaica nu le suportam... Dar acum ce sa fac?!?!?
Si faza cu dormitul cu ciorapi in picioare... Eu stau la casa si am centrala proprie si taica-miu face destul de cald in casa (adica poti dormi lejer in tricou) dar eu dorm cu niste ciorapi verzi de bumbac in picioare si rande iubi cand ma vede cu "verzele" in picioare...

Sper sa gasesc unde m-au indrumat fetele niste dresuri mai lejere...

Pupi

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural 12 s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen Cita spune:

Salutare la burtici!

Multumesc tuturor burticilor pentru urari si va doresc si voua bbi frumosi si sanatosi si sarcina usoara!
Alia success azi la dr. T ! Sa fie totul bine cu bb si cu tine si sa ne spui si noua cum a fost. Cat despre neuronii mei cei vigurosi ... stai usor Alia, nu te grabi cu concluziile! Adevarul e ca eu am un sistem destul de ciudat: pe masura ce citesc paginile din urma (ca intru mai rar) imi notez raspunsurile intr-un fisier Word, dar cand trebuia sa postez raspunsurile, mereu aparea cate ceva ... sau pur si simplu uitam . De aceea s-au adunat atatea raspunsuri. Deci neuronul meu e departe de a fi viguros ! Oricum o sa incerc sa intru mai des ... si sa va raspund direct in fereastra de raspuns.
CamiM nici noi nu am terminat inca negocierile pentru nume, asa ca s-ar putea sa apara si un al doilea nume pe langa Eliza: Ada ... sau altul .

13+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen Cita spune:

Diana79 sa stii ca nici eu nu am rezistat ieri si am luat doua bady-uri roz tare dulcele ... primele hainute hehehe. Inainte de a ramane insarcinata mi se parea un cliseu chestia cu rozul la fetite si bleul la baietei, dar acum mi se lipesc ochii de tot ce e roz . Sunt de acord cu tine in legatura cu hainutele de firma, mai ales ca in perioada de inceput le raman mici atat de repede.
Virgi sa-ti traiasca Luana Claudia !
Crisbar bine ai venit si sarcina usoara!
Lyly si eu am trisat cu ceva salam la un moment dat si am avut niste mustrari de constiinta... Salamul am inteles c-ar ar trebui evitat mai ales din motive de toxoplasmoza (carne semicruda) iar pateul din comert e problematic din motive de listeria. Tu ai facut listeria si toxoplasmoza la recomandarea dr. T sau din proprie initiativa?
Crema pt burtica … eu folosesc o emulsie antivergeturi cu argila de la Aslavital, 150ml … nu mai stiu exact cat e, parca undeva pe la 200 000.

dulce
13+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput