Mamici de ianuarie-februarie 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

GIOVA da le poti lua dupa pe toate 126 zile. Cu taxele se plateste doar sanatatea 403000 lei/luna dar se recupereaza de la CAS, deci nu o suporti nici tu nici firma.Totul e sa ai baza de calcul de 6 luni anterioare lucrate, vezi ca ti-am raspuns mai demult, ai sarit peste..

MONI 34+ si bebelina DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Si eu mi-am luat Garmastan acum citeva zile...mi s-a parut mic tubul si scump, dar vorba Janinei, macar sa aiba efectul scontat atunci cind om avea nevoie...Maraki nu stiu daca e vorba de vreo raceala, dar am baut ieri si azi numai sucuri naturale de portocale si lamaie, facuta de mine si mi-am facut la cuptorul cu microunde acum un ceai de tei!Giova si eu trebe sa ies la cumparaturi maine ca mi s-a terminat in special mincarea...abia astept ziua de duminica sa pap la mama o supa....ca de 1 sapt. numik! Monica nici eu nu iau CA, pentru ca am contractii, chiar daca acum s-au mai rarit, iar T mi-a zis ca da contractii, asa ca sar peste...in schimb consum mult lapte, brinza, cascaval, sminitina, deci lactate!

Cafeluta graviduta
Biencuta draguta32 si 6 zile

Sa nu depunem armele si vom reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

VAi fetelor, nu stiati de calciu ca da contractii? Ciudati si doctorii astia! Mie si sa-mi dea al meu doctor calciu si nu iau! Dar Pepsi Twist da contractii? Ca pe mine asa ma batea gandul!. Ca eu am facut cu o sticla de un litru cum a facut Ana aseara cu ciocolata.
Monica si eu am multe rude bihorene si unul nu-i normal! Te fac sa mori cu zile (fratii mamei).

Bee
si Fetitza

Mergi la inceput

BEE deci sa inteleg ca o parte mi se trage si de la bihoreni nu numai de la olteni.
Si mami au fost 6 frati...iti dai seama ce de verisori si nepoti...
Ma pun si nu mai iau calciu o saptamana sa vad...Eu oricum beau lapte. mamac si cascaval si oua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Bee, J G, mersi de raspunsuri. Pe mine ma avantajeaza sa le iau inainte, pt ca salariul meu e mai mic decat indemnizatia pt copil de 8 mil. Asa ca ma grabesc, pt ca mai am si concediul legal de odihna de luat (vreo 11 zile).
Moni draga, ziceam si eu asa.. ca nu-i bine sa se certe, pt noi e distractie, dar ele se streseaza si odata cu ele si bebelushii lor. Am vazut intr-un documentar pe National Geographic ca stresul e f. nociv pt bebe. Dar na, nu vreau sa ma bag.
Giova, , dar nu e o dimineatza prea buna, sunt cam obosita si am ATATA de lucru...Astept sa merg acasa, sa pap ceva si sa dorm, ma chinuie trezitul de la ora 7. Nu stiu cum o sa fac cu copilul...cred ca o sa am ochi de iepure cateva luni.
De crema de galbenele am auzit si eu, a nascut de curand o prietena si in spital s-a dat cu ea. I-a facut f. bine si nu a avut rani deloc.
Va las, ma intorc la datorie..
Ingrid S 29+

Mergi la inceput

INGRID ! Si asa e bine ia-ti concediul legal ramas, apoi concediul prenatal si treci acasa! Eu nu raman in cei doi ani de aia am rezistat pe baricade cat mai mult..sa pot sta mai mult cu bebe, dupa.In 10 aprilie voi fi iar la birou, asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Monica mersi de raspuns, dar m-ai bagat in ceata. Eu sunt angajata doar din sept., deci la nasterea lui bebe, sper in ian., voi avea doar 4 luni. ce se intampla atunci?
Caci e firma sotului si n-am de gand sa plateasca atatea taxe dupa mine. ma gandeam ca dupa aceste 126 zile, trec la contract part-time.
Plateste si asa destule acum, dupa salariul asta, minim pe economie, cat mi-a trecut.

Si eu voi reduce CA, cu toate ca am citit ca bebele are nevoie acum de foarte mult, pt. oase. Cica asta e alimentatia lui principala.

Am fost la piata si am luat 2 kg mere. De 2 luni, sunt nebuna, mananc zilnic mere rase cu miere de albine si uneori si cu biscuiti, ca si bebelasii.

Cata eu ieri am facut supica, si ce buna e!!!
In weeked voi face ciorba de fasole cu ciolan afumat, ca mi-a facut pofta Monica.

gio si bb Marco 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Ingrid, numai cele 42 POSTNATAL sunt obligatorii. Restul, poti sa le iei sau nu, cum vrei tu.

, Deea 30+
Mai e mult pana departe ???
Pozele ale mele

Mergi la inceput

GIOVA e cam aiureala, m-am gandit eu!Ma interesez si-ti spun sigur dupa aia, cred ca pe luni. Daca esti angajata din septembrie ar trebui sa figurezi ca angajat inclusiv iauarie si februarie si deci sa platesti taxele, apoi sa iei concediul care ti se va plati 85% din salriul brut (sau ,ma rog, media salariului brut din ultimele 6 luni).Cum nasti mai iute insa...nu poti astepta pana pe 1 martie ? Asa ar fi ideal ai mai lua si bani 4 luni,pe langa ca nu platesti nici o taxa!
Dar cred ca se poate si sa ramai in concediu medical de cand nasti si nu se vor plati taxe, doar ca nu primesti banii, ca firma nu mai are dreptul sa-i recupereze de la CAS daca nu-i completa baza de calcul (6 luni).
Revin mai tarziu ca acum soseste musafira!
Sper ca ai priceput cate ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Deea, eu asa am priceput initial ca trebuie sa le ai pe toate 126 de zile luate, altfel nu intri in concediul de 2 ani. Poate n-am inteles eu bine .
Ca nu are importanta cand le iei, dar sa fie la numar. Eu mi le iau acuma, ca prefer sa stau acasa si sa ma pregatesc pt nastere, dar vroiam sa ma lamuresc. Mersi de raspuns.
Ingrid S 29+

Mergi la inceput