Mamici de ianuarie-februarie 2006 (75)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Cata daca faci cezariana cu epidurala poti sa o vezi pe Bia din primul moment. Si din ce am auzit e mai ok decat anestezia generala.

Eu cum am mai zis, vreau sa nasc natural cu epidurala, dar daca din anumite motive, car apar pe parcurs nu pot, fac si cezariana. Caci doar nu e sf. lumii, au mai facut si altele. Si am noroc ca va veni mami la mine, si are cine sa ma ajute.

Fug sa pun supica la foc si pe urma fac si o salata de beouf- ca mi-ati facut pofta.
Si pe urma ciorbitza de fasolica.

gio si bb Marco 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Roxit normal ca poti sa nasti la 37-38 saptamani dc vrei si dc iti da voie doctorul insa trebuie sa te gandesti intai la copil zic eu si dupa la surprize . Nu de alta insa si natura asta a lasat 40 de spatamani ca sa se matureze copilul si chiar dc acum copii nascuti de la 6 luni in sus au sanse de supravietuire mari asta nu inseamna ca ii scoatem din burta de atunci ca au sanse de viata mari sau ca sa nu ne"rupa" sau ca sa nu ne ingrasam. Poate pare urat ce spun insa eu personal nu am inteles niciodata femeile care v_or sa scoata copilul mai repede din motive de astea. Sorryy sa nu te superi pe mine ca nu asta era intentia spun doar ce cred.
Ioana pai tu ai facut bagajul ( am sa il fac si eu azi). Si deci nu trebuie sa mai tip ca m_a chemat pe 14 ca vad ca pe tine te_a chemat pe 15. Iar cu tigarile pe bune ca as trage una.
Irina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Roxi, imi dau si eu cu parerea vis-a-vis de ceea ce ai citit tu.
E posibil ?... maybe !
Uite, iti dau exemplul meu (ca altul nu pot). Eu m-am nascut la 2,600 kg. Oana mea s-a nascut la 2,700 kg. Eiiiii, dar Cosmin a avut 4 kg.
Deci ?

Catalina, incerc sa raspund la intrebarile tale.
E bine sa fii constienta ca sunt si avantaje dar si dezavantaje.
Asta e !
1. taietura
Intr-adevar, taietura-i una dintre marile neplaceri. Dar ce sa facem ?
In plus, si la nasterea normala, in tara noastra, tot primesti o taietura, asa ca...

2. sonda si riscul de infectie urinara de la ea
Mie mi-au pus sonda urinara dupa ce m-au anesteziat, deci n-am simtit nimic. De scos au scos-o cat aveam perfuzii cu calmante, asa ca nici de data asta n-am simtit nimic.
Din punctul meu de vedere sonda nu-i o problema.
Nici infectia care poate aparea de la ea.
Stai linistita !

3. nu o vad prima pe Bia (o vede cumva Dan primul?)
Alt dezavantaj, ai dreptate.
Dar Dan o poate vedea primul, ii poate face poze, o poate filma eventual.
Eu cand am nascut-o pe Oana, Cosmin a stat la usa salii de operatii, iar atunci cand asistenta a scos-o pe Oana sa o duca la neonatologie, i-a aratat-o lui primul.
(Inca ceva: sa stii ca la noi am aflat de faptul ca cineva poate intra in sala de operatii si poate filma nasterea. Eu cred ca am sa-mi rog o prietena sa vina sa filmeze nasterea Roxanei.)

4. stau mai mult in spital
Nu neaparat. Eu am stat 4 zile, exact ca si mamicile care au nascut normal.
Daca bebe e bine, are greutatea buna, nu au de ce sa te tina in spital.

5. ca intirzie laptele
Nu neaparat.
Eu am avut lapte sa-i dau imediat ce mi-au adus-o.

6. frica de anestezie
Fii serioasa.

7. sa nu ma recuperez mai greu
Cand o sa o ai pe Bia langa tine, sa stii ca uiti de neplacerile operatiei. Vei trece foarte usor peste ele .
Cred ca am mai povestit. Cumnata mea a nascut normal, o pisicutza de fetitza (1,500 kg), dar a fost taiata.
S-a recuperat complet dupa aproape o luna.
Eu, dupa cezariana, tot dupa o luna eram 100% recuperata.
Deci ?....

8. o sa-mi fie greu sa o iau in brate
Sa o tii in brate, nu.
Sa o ridici e mai greu.
Dar o poti tine in brate, draga mea.

9. daca in sapt. 36 mai iese iar prezent streptococul sansele de contaminare a bb sunt mai mici!
Corect !

10. la cit timp te trezesti din anestezie
Te trezesti din anestezie imediat ce iesi din sala de operatie.
Dureaza putin pana iti revii complet, dar efectul anesteziei trece la iesirea din sala de operatii.

11. cind iti aduce bbul
Depinde de spital. Intreaba asistentele. E mai sigur asa.?

Eu i-am zis lui Dan ca in ziua cu pricina sa ma duca la spital si sa plece...o sa-l sun cind ma trezesc si o am pe fetita in brate sa vina impreuna cu mama....asa zic acum, dar cine stie cum o sa procedez atunci?
Fii serioasa !
De ce sa plece ?
Ei, bravo !
Sa stea si el acolo, sa treaca si el prin emotii.
Mai ales ca ai nevoie sa-l stii in preajma.

Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Roxit si daca nu am inteles eu bine ca am recitit formularea tare adica dc tu intrebi dc poti naste la 37-38 saptamani normal adica fara provocare sau cezariana normal ca poti naste . Asa cum si eu pot naste si azi. Nu depinde de noi . Foarte multe femei nasc intre 37-38 de saptamani.
Irina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Irina, deci n-ai nascut!. Bine ca s-a mai potolit flacaul! Eu eram aia care voiam sa vad cine naste fara cezariana. Dar am zis asta, fiindca tare multe ne-am adunat in grupul asta si fiindca eu una consider norocoase femeile care pot sa nasca normal. Tare mi-ash fi dorit si eu sa pot si ma simt cumva ciudat fata de toti ai mei, ca la mine in familie totzi s-au inmultit fara probleme, "natural" si tocmai la mine s-a ivit beleaua. Asta e, noi si bebeii nostri sa fim cu totii sanatosi. Cum vin astia mici pe lume pana la urma nu conteaza, sanatosi sa fie.
Fetele nu va mai stresati cu greutatea celor mici. Giova, cum sa scada in greutate Marco al tau in trim III! A crescut mai incetutz o perioada. N-ai de unde sa stii ca in ultima luna nu creste ca Fat Frumos.

Bee
si Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Roxi, vorbeste cu doctorul tau daca iti poate induce nasterea. Am auzit de astfel de situatii.
Dar si de multi doctori care nu sunt de acord cu metoda asta.

Irina, fa bagajelul, ca nu se stie.

Catalina, Giova are dreptate.
Eu am dat raspunsuri gandindu-ma numai la anestezia fgenerala.
Dar poate ca in spitalul unde nasti tu ti se poate face epidurala.
La noi la Buzau nu se practica, numai generala se face.

Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Bee nu am nacut si bine ca nu ca lasa ca mai e timp. Cu cezariana eu nu spun canu sutn de acord din contra . Pai eu nu am de unde sa stiu dc fac sau nu ca nu mi_a spus pana acum insa nu se stie niciodata. Eu nu sutn de acord cu cele care o fac de frica pentru ca am vazut multe fete care s_au recuperat foarte greu apoi si care au tras nu gluma( cum am vazut si altele care s_au recuperat imediat).Ce crezi ca mie nu imi e frica? Dar mai frica imi e sa ma taie ca stiu ca sunt singura acasa apoi si nu stiu cum ma descurc .
Una peste alta am cam intrat un pic in panica cand ma doare burta si nu ma lasa ca de abia aseara am realizat ca eu pot naste oricand de acum. Macra sa termin 37 ca sa nu mai fie considerta prematur. Pe de alta paret nu vad de ce sa iasa asa repede ca doar nu am avut nici o problema pana acum.
Irina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Salutare.
Ce mai faceti?
Imi pare rau ca nu am mai avut cum sa intru sa vorbec cu voi......
Si acum sunt pe fuga;
Nu intru in prenatal deocamdata; intru in concediu de odihna, dupa care in renatal.

Toanca si Matei Alexandru 33+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Toanca ma bucur sa aud ca sunteti bine. Sa ne mai dai de stire, stim ca nu ai netul acasa.
Bee scuze, m-am exprimat gresit. Nu a scazut in greutate, ci pune mai putin pe el in ultimul trim., decat pana acum.

Eu descarc de zor, cantece pt. copii, de la un fstival italienesc. Mi-a zis cineva de ele si sunt dragute. sa-mi spuneti daca vreti sa le pun in mail-ul comun, dar trebuie selectate prima data.

Fetelor nu vreau sa va nelinistesc, ca si asa sunt eu destul, dar in curand incep si la noi sa apara bebelusi pe prima pagina.

Hai sa va spun un banc, sa va mai destindeti:
- Ce timp gramatical este folosit in propozitia: "Tu nu trebuia sa te fi nascut?"
- Prezervativ imperfect.

gio si bb Marco 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

La Multi ANi tuturor Andreelor si Andreilor.
Sa fiti sanatoase/sanatosi, fericite si iubite!

Toanca si Matei Alexandru 33+

poze

Mergi la inceput