bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 13

Amaya spune:
Buna ziua fetele.
Ieri n-am mai apucat sa intru sa va povestesc, dar va zic azi. I-am facut gratarel si i-am dat bucatele mici-mici si le-a mancat, asa ca am pregatit legumele si i-am pasat si gratarelul...n-a vrut sa se atinga. Azi i-am dat doar legumele din ciorba, pasate si le-a mancat fara probleme. Tot ieri, la masa de fructe, i-am dat pentru prima data gutuie si i-a placut mult de tot.
Patricia, am vazut ca si tu i-ai dat printesei ananas. Cum i l-ai dat? fruct proaspat sau din compot? Eu i-am dat lui Andrei din compot (cel dietetic, fara zahar adaugat) dar ma batea gandul sa-i dau si fruct proaspat dar nu stiu cum.
Adita si noi suntem carnivori, toti, intr-adevar, eu mai putin decat tati. Eu cred ca de fapt lui nu-i place combinatia. Am un var care, de mic (acum are 28 de ani), daca ii pui in farfurie carne cu garnitura nu le mananca impreuna ci mai intai una apoi celalta, la fel si daca este o mancare cu carne.
Tomasa multumesc mult de sugestii, o sa le incerc pe toate...intr-un fel si intr-un moment tot va accepta si carnea, nu!?!
Legat de mot, noi o sa luam motul fiindca mi se pare o traditie haioasa si un bun motiv de o petrecere alaturi de cei dragi.
Apropo de epidemie, am sunat si eu medicul de familie si mi-a spus ca deocamdata sa stau linistita, sa evit sa ies prea mult cu el zilele astea si daca primeste un telefon de la Sanepid prin care sa ii transmita si vaccinarea copiilor sub in an si o luna atunci ne cheama. Imi spunea ca pe vremuri acest vaccin se facea la 9 luni asa ca nu se intampla nimic daca il facem mai devreme (daca se dovedeste necesar).
Cu bradul si noi il imbodobim pe 24 seara...la noi este traditie deja...invitam prietenii cei mai apropiati, facem sangria si vin fiert, impodobim bradul impreuna si ne facem planuri pentru anul care vine.
Lali, noi ne bagam la echipa de Pet-uri...Andrei este absolut fascinat de sticlele goale de plastic...cand il vad cat alearga dupa sticla si cat timp sta sa se joace cu ea , ma gandesc oare de ce dam noi atatia bani pe jucarii din ce in ce mai sofisticate si mai frumoase iar pe cele cu adevarat interesante le aruncam la gunoi fara sa le vedem potentialul !?!
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

PatriciaArdeleanu spune:
Amaya, din compot light, pus cu mar sau banana si la blender. si cel proaspat la fel. Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

tomasa spune:
Patricia, stiu parerea ta dar o stiu si pe a barbatilor! Asa ca, daca Rebecca nu le vrea poate i le dai fetei mele
, ca prefer sa vrea ea sa scape de barbati decat invers.
Amaya, fiecare cred ca are ciudateniile lui la varsta asta. Tudor de ex. nu mai accepta cocktailul de fructe desi la inceput ii placea. Daca ii dau mar ras simplu si apoi banana terciuita le mananca fara probleme pe amandoua, daca ii dau mar cu banana amaestecate si blendarite nu le mai vrea. Asta probabil ca sa muncesc eu dublu sau triplu la fiecare masa in functie de cate fructe papa el in ziua respectiva!
Tu n-ai chef de intalneala? Mai stam la o tacla.
Lali si noi iubim sticlele de plastic, cutiile goale, pungile de orice fel si borcanele cu capac!
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

kita spune:
Imi fac si eu timp pentru intalnirea de mamici;
Eu propun locatia "city grill", dar in sediul lor de langa televiziune, joia sau vinerea viitoare, adica pe 8 sau 9 decembrie, iar ca ora sa fie un 17, ca sa ajunga si harnicutele care au inceput serviciul; am fost si noi acolo si se mananca OK, si imi amintesc ca si tu Crinuta, parca erai multumita de ei;
Shobo ai dreptate cu faptul ca pestilor nu le plac schimbarile; sotul meu e asa, ma rog de el mult pana mut ceva prin casa, ca sa nu mai zic de "traseele de masina"; stie un drum indiferent cat e de prost sau aglomerat el numai pe acolo o ia, chiar daca sunt si variante mai bune;
Adita am vazut si eu poza cu Elena cu pomul e o dulcica:))
Amaya tu cand ai incercat cu bulionul la legume i-ai dat de cel cumparat sau facut in casa? eu am facut de mama in vara asta dar e cam sarat si imi este teama sa ii pun, mai ales ca am citit tot pe forum ca nu s-ar da rosii pana la un an;
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album

crinuta spune:
Shobo, e buna ideea cu intalneala, dar, vad ca nu mai spuneti nimic de petrecerea de Craciun, si totusi Liviana s-a straduit sa gaseasca o locatie, so, ar cam fi cazul sa dam un raspuns final, ce ziceti?
Pentru intalneala o conving eu si pe Ingerasa, deoarece la ultima nu a putut ajunge.
Crinuta si Rayan

Amaya spune:
Tomasa, asa este...apropo de ce-mi spunea Crinuta, aseara am facut (pentru noi, adultii) o fripturica de pui la cuptor cu sos de rosii, usturoisi cimbru si acum la pranz cand ne-am pus la masa m-am gandit sa incerc sa-i dau si lui putin piept bucatele...si ce credeti? a mancat tot ce i-am dat, statea numai cu gura deschisa...deci imi este foarte clar ca lui nu-i place combinatia cu legume (atata timp cat cu fructe nu zice nimic si nici daca ii dau carne simpla).
Daca se face intalnire sigur ca vin...spuneti data, locul si ora.
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Amaya spune:
Kita, eu i-am pus o lingurita de bulion cumparat...

crinuta spune:
Hehehe Amaya, ma bucur ca ti-a folosit ideea mea.
Sa nu ma certi dar asta am facut eu aseara. I-am dat din gratarul meu putin ( foarte putin) care era condimentat, si a mancat baiatul mamii.
Bine, el nu e obisnuit cu sarat si accepta inca nesarat, dar pt cat timp nu stiu.
Oricum, ma mai relaxez cu regulile astea, deja e baiat mare.
Vreau sa ii dau si alte alimente, ca s-o fi plictisit saracul doar de branza de casa, piure de legume cu carne, si altele.
Rayan cand ne vede cu farfurioara de mancare spune imediat soptind" papa", acesta fiind unul dintre cuvintele pe care le spune constient.
Crinuta si Rayan

crinuta spune:
Amaya, daca nu-i place combinatia cu legume nu i-o da in felul acesta.
Nici mie nu imi plac legumele, deci stiu cum este.
La fel si cu galbenusul, daca nu le place asta e. Eu nici la varsta asta nu mananc ou fiert, sa nu il vad.
Crinuta si Rayan

Amaya spune:
Crinuta, eu, dupa cate lupte am dus cu mancarica, nu ma mai tin asa cu dintii de regulile astea...cum ii place asa ii dau...cred ca seamana cu mine, adica mancarea trebuie sa aiba aroma buna si ca atare gust bun...cine ma aude rade, dar eu gatesc dupa miros (pentru noi, nu pentru el), niciodata nu gust mancarea, dar daca mie imi miroase bine atunci e imposibil sa nu fie buna...si niciodata nu am dat gres pana acum, cu toate ca gatesc doar de 2 ani si n-am invatat de la nimeni (nu ma interesa subiectul pana cand a plecat mama si am descoperit ca "noua cine ne face mancare?"). Fripturica pe care o facusem nu avea multa sare (eu personal nu mananc sarat, iar baietii de obicei isi adauga in farfurie) dar avea mult cimbru si usturoi in sos si era extrem de aromata. Nu mi-a venit sa cred ce bine a mancat bucatica aia.