Mamici de noiembrie - decembrie 2005(73)
Raspunsuri - Pagina 5
felicia74 spune:
fetelor!
azi sunt matinala - de obicei ma scol pe la 11. Dar a venit instalatorul-tata sa schimbe robinetii de la apometre si trebuie sa stau cu el. Asta dupa ce Ilincutza a avut chef de privit pereti de la 5 la 7 si, catedata, si intre 2 si 5 (nu prea sunt coerenta, nu?).
Ina tare faza cu trasul copilului ptr circulatie.
Ce vrea sa ajunga de 2 metri? E clar, in nici un caz nu vei lasa copilul pe mana ei.
Pe de alta parte, si soacra-mea ma bate la cap sa-i pun in ceai (cand voi incepe sa-i dau) miere, ca ea asa a facut - o invatase o pediatra de 100 de ani.
Si tu o verifici dc mai respira? Bun, deci nu sunt singura!
Lavi si Monet sa va traiasca bebelinele!!!
Felicia mamica Ilincai Teodora
leea_cv spune:
Anda, Noki, multumesc pt lamuririle vis a vis de sacii cu nisip.As ruga-o pe Irinuca sa imi spuna doua vorbe despre senzatia de a sta sub saculeti asa taiata la burtica.
Anda tu faci baita? Mie mi-a interzis medicul su desavirsire inca de la primele luni.Cica numa dus e voie.Nu ca as sti care sunt inconvenientele.Dar de o baita in care sa ma lafai o vreme mi-e asa de dooor.
Am vazut ca unele gravidute (sau foste) dorm (sau au dormit) foarte bine.Oare numai eu ma duc de 6-7 ori pe noapte la toaleta?
Si inca o intrebare.Voi v-ati pregatiti sinii pt alaptat?In fond ce inseamna asta?Garmastan si masaj cu prosop aspru?Ca eu am niste afurisite de sfircuri care stau numai ascunse.Doar la frig reactioneaza sau,dar nu e cazul,la excitare.Iar chestia cu masajul cu prosop aspru nici ca are vreun efect.Exista vreun alt remediu?
36+
leea
leea_cv spune:
Ela, felicitari pt bb care e bine si inca mai vrea sa stea acolo strins lipit de tine.Vezi ca toate gindurile negre trec daca te adresezi unui ochi avizat?
36+
leea
silvia_d spune:
Leea,cu sanii-perfect de acord cu tine!
Masaj cu un prosop,si apoi garmastan;da'vorba ta,ce facem cu sfarcurile,ca la mine sunt inexistente?Si nici cu cine stie ce tzitzi nu ma laud...
Ei,o sa ne zica mamicile,ca nu cred c-are vreo importanta marimea sanilor,nu?
Ziceai ceva de contractii mai acum o sapt,le mai ai???
La mine s-au cam oprit...am mai zis...
de dormit-la fel-pipi de 2-3 ori pe noapte,frikineala toata noaptea,iar dimineata:un junghi nenorocit pe soldul stang-normal,daca numai pe stanga dorm!Cred ca deja mi-am "fezandat"pielea pe partea aia!!
Pupici
dordia2000 spune:
Neatza burtici si mamici!!!
In legatura cu iritatiile si opareli (rani) eu am avut parte de ele imediat cum m-am intors din maternitate! Era mititelul oparit de avea carne vie la fundulet ca la spital il dadeau cu Bepanthen si se pare ca nu i-a facut bine. Am incercat initial cu pudra dar...a mers numai in locurile putin iritate. Apoi am luat Neopreol unguent si intr-o zi i-a trecut si de atunci alternez intre pudra si acest unguent. La mine a facut minuni!
Fetelor avem voie sa mancam placinta cu mere? Sau dulciuri de casa? Ca eu ieri tocmai mi-am facut o tava si nu stiu daca e indicat. Sper sa nu fie vreo problema.
Inca o intrebare: Colici cand apar sau care e perioada in care ar trebui sa aiba? Eu ii dau Sab Simplex preventiv si vreau sa stiu cam pana cand sunt amenintata de colici!
Va pup si acu ma duc sa ma culc vreo 2 ore daca ma lasa prichindelul!
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
pischi2003 spune:
Neata fetele!!!
LEEA sa stii ca si eu sunt o mare amatoare de vizitat buda noaptea. Desi inainte de somn ma asigur ca am golit "rezervorul" si merg de 2-3 ori, mai prind si 3-4 ture de trezit noaptea. Si totodata mai beau si 1/2 sau un pahar de apa. Asa ca problema nu se termina niciodata, ca mi-e si sete non-stop . Eu la baie stau in genunchi, sa nu-mi intre fundul in apa, ca imi place sa urce aburii calzi si sa nu-mi fie frig. Nu e nici chiar baie, da' nici dus.......
SILVIA, nu mai e chiar asa de mult........
Va pup pe toate si pe bb-ii vostri!!!
Mihaela 39s + 5z
Ina869 spune:
Ehe, la voi e’ noua , la mine doua si iata-ma in fata unei farfurii cu prajituri asta ca sa ma gratulez ca mi-am rezolvat treburile ( terminat urgente firma, hranit copil care acum doarme ca un ingeras).
Eu una am stat si m-am gandit logic, daca Rachelina mea suge toata ziulica si vrea tot mereu laptic, este clar ca mititica nu primeste foarte mult, altfel, unde s-ar duce tot? M-am stors si eu de curiozitate sa vedem cat iese si sa fac proba si cu chiu, cu vai, am adunat vreo 6-7 picaturi in total, nu ca ea ar avea nevoie de foarte mult, ca stomacelul este mic, stiu, dar acum imi cam explic de ce suge ea cu pofta mereu…o sa vad maine ( astazi) la dr. poate mi-o si cantareste.
Asa ca Monet, cu productia de lap-lap ( ce-mi place cum suna! ) nu cred ca stau prea bine. Bineinteles ca nu ma stresez, fac tot posibilul sa-i dau si daca trebe'o tin zi si noapte la san , numai sa-si ia copilul necesarul.
Silviutza, de venit o sa vina, nu scapi
Felicia, da, eu verific mereu daca respira si chiar nu-mi pasa daca cei din jur cred ca sint paranoica, in fond, este copilul meu, este normal sa-mi pese si sa fiu ingrijorata. Chestii absurde se pot intimpla, Doamne-fereste! Ieri era la ea in patut si a varsat putin laptic, bine ca eram acolo, daca se ineca cu el? Acum vreo doua zile am gasit-o cu o ata pe manuta, era de la una din paturele, daca o inghitea si se ineca? Eu controlez tot, fiindca niciodata nu poti fi prea vigilent si cele mai mari tragedii se intimpla din cauza unor banalitati.
Da, soacra-mea e de coma, ce mai!
Parca tu spuneai de ceva ramas pe jos pe la cusatura, ca niste saculeti, ca si eu am ceva de genul acesta, nu m-o fi cusut ala finutz oare? Parca este cusatura pe dinafara materialului in loc de pe dinauntru - ca altfel nu am cum sa explic-
Leea eu ma duceam din juma in juma de ora la toaleta, nu doar de 6-7 ori aproape ca vroiam sa-mi instalez un pat acolo, zau!
Vai fetelor, de abia astept sa nasteti si voi, sa scapati odata de griji! Hai ca mai aveti putinel si va veti tine ingerasii in brate, sentimentul este sublim, numai la asta sa va ginditi cind veti avea dureri sau temeri, nimic nu se poate compara cu momentul cind il primesti in brate; eu cind vad pozele de la nasterea ei pling de nu ma mai pot opri. Daca ar trebui sa o fac inca o data, zau ca nu m-as da in laturi, si nu pot spune ca nu am avut dureri de-mi venea sa-mi iau campii ( cind aveam dilatatie 8-9 ma gindeam ca as da orice ptr. o epidurala sau o cezariana, dar era prea tarziu).
Ma duc si eu la culcarica, pufulina mea o sa se trezeasca in curind si o vom lua de la capat.
Pupici multi,
Ina si bubulina - pufulina
ilenutza spune:
Neata si eu!Inca acasa, inca gavi, desi dr. nu imi daduse prea multe zile!
Si eu am luat 18 kg pana acum, dar sunt inalta si nu prea se vede !Si am plecat bine, 60 kg!
Bine ca mi-ati spus de saculeti si masaj pentru ca sunt preocupata de "burta"mea!
Tineti-ne si pe noi la curent cu vindecarea epiziotomiei pentru ca subiectul este "fierbinte" si nu prea cunosc consecintele acestei operatii;detaliile sunt intime si personale, daca intelegeti unde bat!!
A trecut deja o luna, wow!Sa va traiasca bebicii!Ce repede trece timpul! cand ma gandesc ca asa o sa treaca si pentru noi si o sa fie bebe mare si o sa mergem la mare, la soare, acasa... abia astept!Stiti ce frumoasa este marea in zilele astea caldutze de toamna!
Ilenutza, 38, ,
camelia_daniela spune:
Salutare burticutzelor si mamicilor ... dupa lupte seculare reusesc si eu sa mai intru pe forum!
Apropos' de kg ... eu am pus 10 kg pana acum (36s fix) si bb e cam micutz, insa speram sa mai creasca! Eu sper sa nu mai iau eu prea mult in greutate
De acum numar zilele, poate nasc si eu pana la Craciun!
Pupici si nastere usoara celor care sunt in expectativa!
Camelia
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png
Gandacel spune:
Fetele care intreaba ce e de facut cu burtica dupa nastere. Mie mi-au pus la spital doua recipiente cu ser fiziologic, inghetate si mi le-au lasat cateva ore. Ma jena greutatea lor si forma, asa ca dupa vreo doua ore am ramas cu una singura, iar dupa alte vreo 6 ore mi-au luat-o si pe aia, ca au zis ca e suficient... Dupa care n-am mai facut nimicuta, ca n-am stiut ca trebuie facut ceva special ca sa se retraga burtica. Nu m-a sfatuit nimeni. Insa mi s-a retras rapid. Corpul isi vede de treaba lui, la modul cel mai natural.
Noki-Lara, bebe al meu a facut de ieri bubite cum spui tu, sub barbie, care e acum o gusa in toata regula, din cauza ca e mancacios rau... In jurul gatului , mergand un pic inspre umeri. Le are numai acolo, sus, iar sub barbie nici nu stiu cum as putea sa-i dau cu ceva, nici cu ce. Diseara mergem la pediatru. Pentru ca ieri dimineata i-a mai aparut ceva ca o spuzeala, pe burtica sub pampers. Nu prea stiu de la ce e, ca nu am schimbat pampersul, folosim aceeasi marca. O fi de la pipilica? Dupa ce ne intoarcem de la doctor, poate iti dau mai multe amanunte. Pana una-alta, suna-ti doctorul, nu e nevoie sa-l chemi.
Mandyksch, si Bogdanel al meu face la fel. Suge 3-4 minute si pe urma se ineaca, tuseste si adoarme instantaneu. Cere iar dupa 30-45 de minute. Dupa cum ziceam si in alt mesaj, face asta numai ziua. Si nu ma deranjeaza, ca nu mai da afara laptic... Daca mananca prea mult deodata, mai da si afara... Noaptea in schimb e in regula. Mananca bine si doarme 3-4 ore. Deci nu te speria, e drept ca iti ocupa tot timpul zilei, dar de asta stai acasa. Eu asa gandesc. Scoate-l la plimbare cat e soare si ai sa vezi ce bine doarme si mananca dupa aceea!
Intrebare: cum dati bebeilor picaturile de Vigantol? Direct in gurita? Pe san? Se stramba?