Mamici de noiembrie - decembrie 2005(73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ma simt cam diletanta cand dau sfaturi de alaptare si altele pt.mamici, dar sa stiti fetelor ca va povestesc ce-am tras si eu cu ochiul si urechea pe la prietenele mele mamici, in vizita

deci, pt. mandy: ce i-am povestit si dordiei acum cateva pagini, alimentatia asta la cerere a inventat-o un criminal in serie. Prietena mea cu bebeul de 3 luni care arata de peste 6 luni a alimentat la cerere cateva zile pana s-a ingrosat gluma si plangea de oboseala. trebuie sa-l lasi sa planga cate 2 minute, cate 2 min. iar, pana ajungi in cateva zile sa manance o data la 2 ore, alta solutie nu exista. si micutii sunt ametitit cand sug 10 min, dorm 10 min, sug 10 min etc...nici mancat, nici dormit cum trebuie...Acum prietenei mele i se intampla f. rar sa ceara bebe mai devreme de 3 ore, dar daca se intampla "il tine de vorba", se joaca cu el, ii arata diverse, ii mai distrage atentia pana se fac cele 3 ore (e bebe mai mare, la voi trebuie 2 ore intre mese). Asa bebele ei n-a avut nici colici.

leea, e si antica si neplacuta metoda cu saculetii de nisip sau gheata , dar sa stii ca cica foloseste

dordia, kk verde e normal, chiar si cand nu mananci tu alimente verzi, ca atunci e chiar explicabil. pediatrii spun ca kk verde e normal, de fapt se admit mai multe culori si nuante:)), totul este mirosul. Mirosul sanatos la kk bebe este de mere puse la aer, adica putin acrite. Spun si eu ce-am auzit...

mama di tutti, LA MULTI ANI pentru Nati!!

foooaarte greu a decurs epilatul inghinal cu ceara si oglinda. Ma duc sa fac o baie sa ma relaxez ca am amortit peste tot de la pozitiile incomode la epilat...Of, cine a inventat epilatul la gravide in luna a 9-a...

tania pe unde o fi?

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Noki, Anda va multumesc pt sfaturi! M-am linistit acum si ma duc la nani ca pe la 2-3 ma trezeste printisorul!

Pe maine!

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Dragele mele,
Mai, eu sint o masina de pompat lapte, si de schimbat pampersi, de-aceea nu am timp sa va mai scriu.
Ieri, duminica mi-a venit lapticul si asta-noaptea am dormit si eu putin. Tot ieri ne-a cazut buricelul, deci sintem fete mari!
Rachelina vrea sa ma stoarca de tot, ce mai! Zi si noapte sta la san, daca o las sa plinga se invineteste, isi roade manuselele..este jale mare! Maine ma duc la dr. de famile sa o ia in evidenta si o sa vad ce zice. Inca nu i-am facut cunostinta cu suzeta,mi-a fost frica ca se invata cu ea si poate nu mai suge, asa ca am aminat.
Cind apuc sa imi fac un dus de trei minute este o adevarata sarbatoare ptr. mine!
Stau noaptea sa va citesc, dar nu am cum sa scriu, caci o tin la san. Am pus poze de vreo citeva zile in contul nostru comun, dar nici macar asta nu am reusit sa scriu…
Duminca am avut musafiri peste musafiri si este prima data cind m-am fardat dupa atitea zile; m-am simtit “speciala”…him…am reusit sa aprecize mult cind iau un mic dejun singura, sau cind reusesc sa scriu un mesaj..nu ma pling, Doamne-fereste, ca-mi place ceea ce fac, dar vreau sa justific lipsa mea de timp, fiindca ma simt tareeeee vinovata ca nu vorbesc cu voi, imi lipsiti mult de tot.
Sper sa ajung si eu sa-i fac un program de odihna, papica, etc. Astazi am condus ptr. prima data cu ea in car seat si de unde pina mai ieri eram mare eroina si faceam fite pe autostrada cu “cozi de peste” si depasiri ca la curse, acum am condus cu atita prudenta de zici ca eram incepatoare. Ii place pe-afara, maine intentionez sa o scot prin curte, in carucior, partea nasoala este ca pina reusesc sa o imbrac si sa o scot imi ia o groaza de timp, intai o hranesc, apoi o schimb ca sa nu plinga, dar ea vrea tot mereu la san si este jale…Tinuta mea de toate "zilele” capot sau chiloti si maieu. Treningul cind ies pe-afara…si cind te gindesti ca eu nici macar nu sint o persoana careia ii plac lucrurile sport…dar sint cele mai practice acum..
Ehe, cam atit din experienta mea de mamica.
Imi pare atit de rau ca nu am cum sa va scriu fiecareia in parte!
Urmaresc cu mare interes gravidutele, sa vad cine este urmatoarea pe lista. Mi se pare ca ele saracutele sint vitregite, acum ne-am impartit in doua tabere si ptr. ele este grea aceasta asteptare…cind va naste si ultima gravi din grupul nostru, ma voi imbata!
Anda, sper ca te-ai mai linistit! Vreau sa-ti marturisesc ca pe toata perioada sarcinii nu mi-a fost frica de nimic altceva decit ca bebelusha ar putea avea SD. Stateam cu frica aceasta in san, am incercat sa ma detasez si sa fiu pregatita ptr. orice, imi impuneam sa nu mai cobesc singura si sa ma gindesc la lucruri placute, asa ca te inteleg perfect.
Si acum, ca sa radeti putin; soacra-mea i-a spus lui George ca daca vrem ca Rachel sa fie sanatoasa trebuie sa o luam de cap si sa o tragem in sus, ca este bine ptr. circulatia sangelui si apoi sa o luam de picioare si sa o tinem cu capul in jos , ca sa i se intinda ligamentele. Va dati seama cretina ce i-ar fi facut fetei mele daca ar fi stat aici!?1?Pai nu am avut eu prezenta de spirit sa o las sa plece???? George mi-a spus ca lor asa le-a facut si sint perfect normali si sanatosi si nu contest, dar i-am explicat ca pe atunci erau alte tehnici – cu legatul bb-ilor strins si infasurati – pe cind acum se poarta pampersi, etc. sint alte metode de crescut bebelusii si prefer sa le folosesc pe-acestea …
Mai Taniutza, da’ tu te-ai suparat de tot de nu mai dai nici un semn de viata?
Acum bebelusha mea a adormit in car seat, sa vedem cat va tine faza.
Si eu as manca carne mereu, de unde in toata sarcina nici nu vroiam sa vad.Si maninc prajituri la greu…nu ma abtin de la nimic, tot ce mi-este pofta devorez,stiu ca-i bine ptr, laptic, problema este ca maninc in reprize si de mult ori micul dejun il termin pe la prinz, ca de, sint solicitata de d-ra fomista. Nu am mai pomenit asa ceva, minca-o –ar mama, daca o vedeti cum trage din san, zici ca este nemincata de citeva zile…ma gindesc ca poate laptele meu nu este suficient de consistent, ceva-ceva se intimpla, ca nu poate un pui de om sa stea zi si noapte la san asa, de pomana.

Va pupicesc pe toateeeeeeeeeeeeeeeee,
Ina si Rachelina-bubulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

si lui Liam i-a cazut buricutul, dar lui i-a ramas o cojita acolo, semn ca nu einca vindecat 100% asa ca nmi-e teama sa-i fac baita completa.maine mergem la doctor sa vedem cum stam cu papa si greutatea. deocamdata spre rusinea mea de mama cu experienta a reusit sa faca pipi pe mine de doua ori-tot uit ca la baietei tasneste si nu se duce in jos...

lavi02-sa traiasca nati.

mamici care alapteaza
-nu uitati sa mancati si sa beti. si nu suplimentati cu biberon daca tineti neaparat sa alaptati exclusiv.(adica nu va luati dupa mine, ca eu desi ma simt vinovata imi dau seama ca nu pot face fata la amandoi daca m-as chinui fara supliment la Liam)e ok daca nu iau asa mult in greutate in prima saptamana-depinde de bebe. Mi s-a spus ca atata timp cat isi recupereaza greutatea de nastere in primele 10 zile e ok....si succesla toate. si ascultati de lavi02 ca stie ea ce zice...
ina-felicitari pentru laptic.
ma duc sa fac si eu cina....

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

a ca-mi amintii-Lia a facut kk verde. cica era prea lacoma si tranzitul era mai rapid...daca e alaptat exclusiv kk de bebe nu miroase. solutia: sa-l pui pe bebe sa suga mai mult de la un san in loc sa-l muti de la un san la altul in timpul suptului, ca sa ia laptele de "profunzime" care e mai bogat in nutrienti, mai consistent si mai greu de digerat....
la Liam vad cam pute-sa fie de la formula? aflam maine....

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

duceti-va la contul comun de poze sa vedeti ultimele poze puse de ina, ce fatza satisfacuta are terorista mica... parca o si auzi cum gandeste: hai ca i-am zapacit pe astia, fac doar ce vreau eu si cand vreau eu...
ina, las' ca-i faci tu un program pana la urma...capotul si nedormitul sunt parte din "miracolul" lauziei...ce sa-i faci...curaj si putere iti doresc. poate te mai straduiesti sa intri ca si noua ne e dor zilnic de tine.
lordra si silvia, vad ca sunteti urmatoarele pe lista. ceva, vreun semn?
andreea, 38s+3z

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

acuma pun si io poze noi cu maya SI lia in albumul nostru comun.

ina, ce dulce mica ai!!!! felicitari pentru lap-lap (cum zice lia). bravo! vezi, ca tot a ajutat la ceva s-o tii pe rachel agatata de tzitzi citeva zile-n sir!

anamari, da, de la formula pute oleaca kk. in zilele in care maya ia mai mult formu decit tzitzi, tot ase pute..... pupici la copii cuminti!

da, ascultati, fetelor, de sfaturile laviei02. eu nu stiu cum are ea timp sa scrie atitea si-atitea. ar trebui sa scrii o carte, enciclopedie ce esti, lavi02! si maya mica a implinit o luna intreaga azi! ura! pupici pentru nati!

am pus poze noi!

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)

www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Mesaj pentru Lavi02:

Lavi, prezenta si sfaturile tale pe forum au facut o mare diferenta in viata multor fete; as vrea sa-ti spun cum a facut intr-a mea, pentru ca timpul fuge cu repeziciunea vantului si mi-as dori sa stii: cu vreo doua luni in urma se discuta despre etichete, se punea intrebarea daca este bine sa le lasam sau sa le scoatem si tu ai raspuns ceva de genul “ le taiem cu grija cu forfecutza si le surfilam asa cum numai o mama grijulie poate face” ei bine, vreau sa-ti spun ca m-au marcat foarte multe acele cuvinte si de atunci in fiecare zi te pomenesc, fiindca in fiecare zi fac ceva “cu grija unei mame “ deci practic tu esti parte zilnica din viata mea, si probabil ca asa vei fii mult timp de acum incolo.

Iti multumesc!

Mergi la inceput

Anda intr-adevar terorista, George ii spune “smecheritza” a intuit el ca micutza noastra isi rade de noi…iar eu una sint topita dupa ea, ce mai!
Acum de exemplu am hranit-o acum vreo doua ore, este 11:30 pm si de abia astept sa se trezeasca sa-i dau sa manince, caci “m-a obisnuit” atit de des cu programul asta incat mi se pare o eternitate pina o s-o am la san.
Si vreau sa va spun ca si eu ma duc sa o verific – cind doarme- ca sa vad daca mai respira, George spune ca un bebe nu moare atit de usor, sa nu mai fiu panicoasa, dar eu una prefer sa controlez mereu.
Noki_Lara iti sugerez ceva ca sa-ti usurezi treaba cu gatitul; noi prajim la sf.de saptamina mai multe bucati de carne pe bbq ( carne de vita, porc, pui) si dupa ce se racesc le pun pe portii in congelator; in felul acesta, am ptr. toata saptamina, doar scot cat imi trebuie de seara si a doua zi completez cu o garnitura de piure sau desfac conserve de legume, sau fac repede un pilafior, ceva usor si rapid si in felul acesta maninc consistent. Bine, la noi mai cumpara George mincare de-afara, ca sa mai schimbam meniul, dar cel putin este o solutie temporara – prajitul carnii – pina vei reusi sa gatesti ( nici eu nu am timp, nu am cum , asa ca nu ma stresez prea tare, dar manic ca sa am laptic)
Anamari si Rachelinei i-a ramas o cojitza si nici eu nu-i fac baie completa, doar o spal partial si tare ii place, ii fac caldurica in baie si o spal cu o carpitza umeda.
Lavi02 si Monet sa va traiasca fetitele dragutzele care au implinit o luna ( aveti fete mari!).
Monet vai ce dulce este Liutza, cum se joaca ea cu Maya…si ce diferite sint draga mea, una blondina si cealalta bruneta, sa-ti traiasca, tare scumpe sint amindoua!
Cristinaaaaaaaaaaaaaa! Vreau si eu sa citesc povestea lui Iris dar primesc mesajul “Adresa pe care ati tastat-o nu exista pe server-ul HOME.RO.” ce sa fac?
Eu nu am folosit nici saci de nisip (nu stiam de asa ceva!) nici centura, dar burtica mi s-a “retras la depou “ acum arat ca si cind as fi balonata. Sa-mi pun totusi centura sau nu? Sper sa nu raman cu burtica , nu as vrea sa ajung la liposuctie inca…doar dupa ce voi implini vreo 55 de ani… cind estimez ca-mi voi face si un “mic” face lifting … ( v-am spus ca prietena mea cea mai buna din tara este chirurg plastician si am stabilit cu multi ani in urma sa “ma faca frumoasa” atunci cind va fi cazul…)Nu dati cu rosii! Vreau sa arat tanara ptr. micutza mea, nu vreau sa-i fie rusine ca are o mama batrina ( cu briul de lana..) bine, o sa ma apuc sa si exersez ( sper!) ca sa stau in forma, si poate asa scap de bisturiu,sa vedem.
Asta-seara am fost afara sa-i cumparam lui Rachel niste costumase ptr. nou –nascuti ( cele de la o-3 luni sint maricele si eu vreau sa-i stea lipite de corp ca sa-i tina cald, nu sa-i atarne sleampate) si asa de bine ii prieste aerul, mereu adoarme dusa iar acum George a sugerat sa nu-i stricam somnul si sa o lasam in car seat pina se trezeste ptr. urmatoarea masa. Eu stiu ca bebelusilor pe place sa fie stransi acolo (se simt ca in burtica mamicii) dar parca ma incearca o doza de remuscare, stiu ca trebuie schimbata si ca i-ar fi mai confortabil in patut ( chiar daca ei nu-i place) si tot ma uit la ea ce frumos doarme si nu-mi vine sa o trezesc…
Bicule ce noutati ne mai dai despre Smaranduca?
Alina ce mai face Amalia? Te ajuta socrii sau mai mult te-ncurca?
Trebuie sa fug sa lucrez la firma, am atitea de facut si recuperat din urma, nici nu stiu de ce sa ma apuc mai intai... si sper sa apuc sa fac ceva pina se trezeste fomista.

Va pupicesc dulce,

Ina si Rachelina somnoroasa dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Neata,mamici si cele 3-4 burtici!!!
Eu nu mai am nici n semn...nici o contracie...nimic,ma simt bine,kiar am dormit ceva mai bine azi-noapte,adica pot acum si pe partea dreapta,ceea ce cred eu este ca burtik a mai coborat,si-mi lasa si mie diafragma si ceva din plamani mai liberi!!!
pe 2 dec-kiar cand e dpn-ma duc la control la nenea dr-dar m-a avertizat de pe-acuuum ca nu-mi face inducere,ci sa mai asteptam inca o saptamana!!
Deja,primesc vreo 3-4 telef.pe zi de la cunoscuti,prieteni,rude,etc:Nascusi?? E si vina mea,ptr.ca auzind de la dr.ca bbu mititel e de fapt dolofanel,m-am gandit c-o sa vrea sa iasa mai repede,si cam asha le-am spus e fetelor,sa se pregatesca ptr.20-25 nov!!!
Ei,dar vine el,nu,fetelor??

Pupici la toate mamicile si burticile noastre!
Silvia si Stefanel

Anda77,cum e cu tratam,e bine,da??Cand te mai vede nenea dr.B?
Joy,Lordra-voi cum va simtiti,ceva contractii???
Mamicile-ce ma bucur ca aveti toate laptic,pana la urma,cu sfaturi,cu propria experienta,vad ca se mai "aranjeaza"lucrurile!Ce bine!
Aaa,mai zicea o mamica de elocom-ung.sau cr.ptr.iritatii-pai,nu prea sunt de acord,ca are cortizon,si are un cortizon destul de puternic ptr.pielea bebilor;ati incercat cu clasicul Cutaden sau Reviken sau Bepanthene??Oricum,daca sunt bubite cu umezeala,tre'o crema,nu UNGUENT!Cremele-ptr.eczeme umede,iar ung-ptr.eczeme uscate!

Mergi la inceput