Mamici de noiembrie - decembrie 2005(73)
Raspunsuri - Pagina 10
Morgano spune:
Revin, ca doarme fata mea.
Lavi02, sa-ti traiasca Natalia!
Mandy, sa stii ca zilnic ma gandesc sa te sun, da' vesnic nu-mi iese.
Ina si Alina, fetelor dati viteza musafirilor si din motive de oboseala si confort pt voi, si pt ca inca bebeleii nu au destui anticorpi pt a face fata la multi dinafara.
Asta cu sacii de nisip e prima oara cand o aud/citesc, sincer. Eu nu am avut nimic pus pe burta dupa cezariana, si centura aia am tinut-o doar cateva ore in prima zi sa pot merge la baie, si apoi am renuntat pt ca si dra mea mi-a spus sa las muschii si organismul sa-si faca treaba. Si uite ca la nici 3 sapt nu mai am decat pielea mai moale si ceva suncutza dinainte de sarcina, dar mai putina ca oricand in ultimii 2 ani :) oricum vad ca slabeste bine alaptatul, de la o zi la alta se duce de pe mine fara efort sau abtineri.
Leea, eu mi-am luat Garmastan a2a zi dupa ce am nascut, rani am facut doar putin si efectiv in cateva ore dupa crema treceau, am fost fte multumita. In salon cu mine a mai fost o mamica din baia mare, nu a gasit sotul ei acolo, nici nu auzisera de ea, i-a luat al meu sot cand mi-a luat mie. Ti-o recomand cu caldura, altele nu am folosit. Creme pt copil eu am doar bubchen pt fundic si fatza (cand va fi cazul), sunt multumita de produsele din gama asta - si gelul de dush si restul, si incerc altceva sa nu folosesc dc nu trebuie, asa ca nici nu am in casa. M-am mai dat pe operatie cu betadina si atata. Eu spun sa nu cumperi in afara de crema pt sani decat ceva de fundic, restul dc e necesar.
Fetele care-si verifica copiii cand dorm fte linstiti, sunt si eu in club, merg si o ascult, pun mana pe piept, sunt de groaza. Parca cand doarme de-abia astept sa se trezeasca si sa dea din manutze. Si Marius e de coma, sare din pat la fiecare miscare noaptea iar eu ma sperii de saritul lui :)) apoi il cert ca ma streseaza.
Lordra, iti tin pumnii pt ca in mod clar urmezi la tinut bebe in brate. Fii calma si optimista, va fi bine. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
Buluci spune:
Ce dragut trebuie sa fie sa va aveti bebelaci in jurul pomului de Craciun! Eu nu cred ca voi avea sansa asta, caci presimt ca voi fi in spital in perioada aceea!
Fetele posesoare de baietei, le-ati facut sau intentionati sa le faceti circumcizie?
Pe aici, se practica si toti ma sfatuiesc sa i-o fac ca cica e mult mai igienic!
Mama, ce ma oftic, pina nasc eu se epuizeaza toate subiectele despre noii nascuti, apoi o sa treceti deja la subiecte legate de diversificare! Sper sa aveti rabdarica si cu noi mamicile mai intirziate de sfirsit de decembrie!
Mie imi curg sinii intr-o veselie, asta inseamna automat ca voi avea lapte sau pot sa am si eu surpriza neplacuta de a-l alimenta artificial?
Mamicile cu bebei,si care postati pe forum sunteti de apreciat!Eu nu stiu cum aveti timp! Ne sunteti de mare ajutor!
Cristina Baku 35s++
monet spune:
fetelor,
iaca-ma c-am 'pierdut' toata ziua cu fata-n brate ca plingea si numa-asa ii era bine. si aveam planuri sa curat si reorganizez doua dulapuri! nimic n-am facut.........
xandra, chiar vroiam sa zic si io ceva: fata mea scuipa laptic afara dupa ce minca, ceva de groaza... si in 10 minute i-e foame iar, cum nu io fi?! lia mea n-a facut asa niciodata si-s cam stresi si io, mai ales cind ii dau putintel, da' bunatate de laptic de mamic.... of. mai ales scuipa dupa ce-o tin la sin. o fi pozitia?! am incercat sa descifrez cind scuipa mai mult, dupa sin sau dupa botelcutza - ca atunci cind ii dau biberon, o tin destul de vertical. of, mi se rupe inima cind o vad cum ii curg lapticii - poate minca prea mult?! am incercat sa-i dau mai putin, da' credeti ca pot de ea?!? isi cere drepturile pina se satisface........... doamne, uite-ma la al doilea copiluc si parc-as fi la primul....
si inca ceva: cu lia de la inceput am pus-o in patucul ei si tare bine a dormit; asta, maya, vrea la mine TOT TIMPUL! de-aia tre' s-o pun sa doarma cu mine, parc-ar vrea sa ma simta/miroasa mereu.... poate s-o fi dezvatzind cu timpul, nu stiu........ cert e ca odata ce ne mutam in florida, o sa aiba camera ei. sau o sa ma mut eu in camera ei noaptea?! ca ziua oi fi la servici....
cind o am in brate, ma prind imediat cind ii vine sa rigiie, vreau sa zic ore dupa ce a mincat si cred ca de-aia-i place fetei, ca-i raspund prompt la toate 'pozitiile' comode...
nasteri usoare, fetelor!
felicitari, canutza!!
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)
www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
lavi02 spune:
Daca n-am mai intrat de ieri de la pranz s-au adunat o gramaaaada de scris, nici nu stiu la care sa pun mana sa raspund mai intai.
Monet in clipa in care am inchis ieri calc mi-am adus aminte ca Nati si cu Maya s-au nascut in aceeasi zi. Dar nu mai aveam vreme sa-l redeschid. Cu intarziere de o zi: La multi ani Maya .
Va multumesc pt urari.
Despre mine: ieri iar am avut niste sange rosu - cat o lingura - doua. Dupa aceea - deloc, nici azi, deloc. Deja a intrat in nota obisnuita, nici nu ma mai car pana la , oricum joi a vazut ca uterul este mic, retras, n-are nici o treaba. Daca cumva curge in jet merg de urgenta la spital (dar mi-e frica sa nu ajung chiuretata de vreun rezident care face chestia asta pt prima oara in viata lui). Daca nu, miercurea viitoare e controlul de 6 sapt.
Ina, Dordia , multumesc pt apreciere. Eu sunt f fericita ca la noi, la mamici de nov-dec, muuult mai multe mamici alapteaza decat la alte grupe de mamici, si f multe alapteaza exclusiv. Asta e mare lucru pt bebelusii nostri.
Mamici care alapteaza sa stiti ca mai apar problemute, nu e tot timpul totul lin, dar merita!
Natalia e mare lacomici si cand mananca de la ambii sani, dupa aia regurgiteaza o gramada, se uda toata, uneori ajunge sa i se faca iar foame si eu sa nu prea mai am ce sa-i dau. Asa ca prefer sa-i dau cu portia, nu mai mult de un san si eventual din celalalt dupa ceva pauza, si sa o mai vrajesc intre timp.
Eu sunt contra program si pro-alaptat la cerere in sensul ca nu fixez eu orele: 6-9-12, etc si daca cere la 11.30 nu-i dau. Dar nici chiar alaptat non-stop nu e bine. Bebicii astia somnorosi care inghit de 2 ori si apoi se culca trebuie refuzati o perioada ca apoi sa suga mai ca lumea. Sau ideea cu scosul la plimbare e f buna. Dar si eu, daca consider ca nu a mancat bine sau ca a regurgitat prea mult ii dau dupa 1/2 ora, nu o las. Nu exista o reteta, cunoscandu-ti bine bebicul ajungi sa stii cum sa faci. DAR TREBUIE SA AI INCREDERE IN TINE CA AI DESTUL LAPTE SI CA ITI POTI HRANI COPILUL. Daca il pui des la san creste secretia de lapte. Des, dar nu non-stop.
Silvia era un bebe din ala care iti scotea peri albi: nu se culca, era agitata, cerea din 5 in 5 minute, urla, colici, etc.
Nati are si ea perioade de agitatie, dar m-am invatat cu ea ca nu trebuie sa-i dau non-stop atunci, ci trebuie sa o tin in brate, sa o "vrajesc". In rest, ea si-a facut singura un program de ore aproximative: 12 noaptea, 3-4 dimineata, 7-8, apoi 11-12, 15, 18, apoi baia, etc, 20-21 si iar 12 noaptea. cate supturi imi ies? 7! Dar unele dintre ele se prelungesc la o ora, ca ea se trezeste ca mai vrea, alte ori e agitata si ii mai dau eu un pic in incercarea de a o potoli... deci nu e totul snur, dar e OK.
Ina cu durerile nasterii: recunosti ca am zis si eu pe forum ca in faza de tranzitie, chiar inainte de expulzie, pe la 8-9, te apuca regretele ca cine m-a pus, etc, nu-i asa ca am zis? Alea chiar sunt nasoale durerile dar din fericire nu dureaza mult. Aia e partea cea mai nasoala din nastere dupa parerea mea.
Saci de nisip sau gheata vs medicamente: ideea e ca in primele ore dupa nastere uterul trebuie sa se contracte ca sa nu curga prea mult sange (vezi povestea nasterii Silviei); masajul burtii cu greutate pe burta e o chestie care doare un pic, ajuta, dar nu dauneaza cu nimic. Ergometul are efect similar dar e toxic, plus ca pe prospectul lui scrie ca scade si secretia de prolactina, deci laptele. Oxitocina e produsa si de corpul nostru, nu e toxica, dar nu poate fi data decat imediat dupa nastere. Asa ca metoda cu sacii de nisip sau gheata e foarte buna dupa parerea mea. Oricum, nu noi decidem ci cei din spital ce metoda gasesc sa ne ajute la contractarea uterului. Ideea e ca in mod natural (vezi tarancile care nasteau pe camp) uterul se contracta, dar uneori nu vrea el, sau nu se contracta destul. De-asta il ajuta si ei.
Despre taietura si a mea are 2- maaaxim 3 cm, la fel, la capatul de sus are ceva neregularitati si la capatul de jos e pielea cam creata. Linia in sine nu mai e ca un fermoar (ca acum cateva saptamani cand discutam cu Noki) ci se vede caun fir de ata daca te uiti f atent. Daca nu esti f atent, n-o vezi.
Data trecuta n-au fost probleme la testarea "functionmalitatii" - parca primele dati un pic, sa vedem acuma.
As mai avea de raspuns dar trebuie sa-i faca baita Silviei.
Lordra. Silvia, Joy va tin pumnii!
Lavi02
lavi02 spune:
monet precum vezi, aceeasi problema cu scuipatul o am si eu si inca n-am reusit sa-i dau de cap. Ce banuiesc eu - scuipa cand manaca prea mult si prea repede si inghite prea mult aer. Mai bine ii dau cam juma' de san, apoi o pun sa ragaie in pozitie verticala, apoi ii mai dau si restul si iar ragaie, apoi eventual o mut si la celalalt - dar la mine mai bine nu, ca daca o pun si la celalalt mananca prea mult si scuipa f mult si apoi ramane cu burtica goala. Of, of!
Ideea e sa nu ajunga in burtica si mult aer si mult lapte. Asa cred. Dar 100% nu i-am dat de cap, ti-am zis. Astept si eu sugestii de la mamici mai successful in problema asta.
monet spune:
haide, lordra!
noki, e cam micuta sarah sa treci la scutece no. 2 - asta daca si in ro sint categorisiti la fel. mie chiar si no. 1 mi se par maricei. da' poate maya-i mai piticutza, zic si io....
ma apucasem de-un dulap, ca reusisem s-o asez in bouncer, da' nici 10 minute n-or trecut, ca iar doarme ca un ingeras LA MINE-N BRATE!:)
pupici! eu sint cam obosita, mai rau obosesc daca stau toata ziua-n casa....
ooo, m-am tuns ieri si mi-am pus suvitze blondutze. urmeaza poze.
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
joy04 spune:
Deci sa va spun si eu cate ceva ca am fost azi la dr.....Ne vom mari familia in data de 01.12...de ziua nationala .
O sa facem cezariana, dr nu mi-a dat f multe explicatii, in sensul ca daca vreau tot nu voi putea naste normal o sa ajung la cezariana.
Chestia e ca mi se pare ca bb este transversal....dupa cum m-a pipait si a dat din cap, dar mi-a zis ca eu trebuie sa ma odihnesc sa nu intru in travaliu, nu sa-mi fac griji. Asa merge el cu ideea, ca tu ca si pacient nu trebuie sa stii prea multe.
In concluzie, nu stiu daca voi dormi aceste 2 nopti, pe de o parte ma bucur de cezariana, pe de o parte as fi vrut sa nasc natural, dar daca nu se poate, mai bine direct cezariana, nu????
Simt ca mi se face rau, cristi zburda pe langa mine, si eu sunt asa si asa. Mi-e si frica, ma si bucur....
Ma duc sa fac baita si poate voi adormi
joy + bocanila 39+
poze
meems spune:
Buluci,
Parca eu as fi scris mesajul, nu tu! Exact aceleasi ganduri le am si eu. In primul rand, n-as vrea deloc sa fiu in spital de Craciun, dar am ceva sanse, dat fiind ca DPN e 20 Dec. In al doilea rand, si eu ma simt foarte in urma pe forumul asta pentru ca sunt "abia" in sapt. 37, cand alte fete au deja bebei de 1 luna. Mi se pare ca "pedalez in gol" si pana ajung sa fiu eu in situatia lor mai tre' sa treaca multa, multa vreme si parca vad ca uit toate sfaturile ce le-au scris aici proaspetele mamici. In al treilea rand, sa stii ca si mie imi curg sanii intr-o veselie! Dar asta nu de ieri, de-alaltaieri, ci de vreo 6 saptamani. Oare ce-o fi insemnand?
In alta ordine de idei, am fost la control azi-dimineata si se pare ca totul e ok cu bebelina mea. E tot cu capul in jos si se pare ca s-a mai lasat burta un piculet, dar nu m-au verificat daca a inceput sau nu dilatatia. Merg inapoi intr-o saptamana si au zis ca atunci se vor uita. Am asculat din nou bataile inimii si sunt in limita normala. Contractiile Braxton-Hicks pe care le experimentez de vreo 2 luni s-au inmultit ft. mult in ultimele 2 saptamani, am si 20 pe zi cred, si moasa care m-a vazut astazi mi-a spus ca asta e foarte bine. Pregatirea uterului? Banuiesc. De cateva zile simt mare presiune in jos pe osul pubic, poate ca urmare a "lasarii" burtii. Sau poate bebelina mea vrea sa ma surprinda placut si sa iasa la lumina inainte de data probabila.
Meems 37s+
anamari spune:
monet-putin cu intarziere dar sa-ti traiasca Maya.
asa-s unii copii, mai sensibili...si Lia mea a stat mai mult lipita de mine decat Liam, si parca si acum ea cere mai multa atentie...chiar ma gandeam sa intreb cum reactioneaza Lia ta, ca a mea face scandal de fiecare data cand alaptez...
btw, noi a trebuit sa cumparam co-sleeper ca nu se dadea dusa din pat si mi-era frica sa nu ma intorc peste ea...
ina-uite numai eu mama denaturata ca-mi ignor bebe-ul. nu stiu de ce dar nu mai sar asa cum am sarit la primii doi...
meems-da sti tu cum se zice pe la noi cei din urma vor fi cei dintai....
Liam are 3288g deja...nu regurgiteaza prea mult, dar dupa biberon ne cam chinuim sa eliminam gazele. Cred ca gresesc eu undeva la biberon..cu alaptatul -inca incerc sa-l alaptez exclusiv ziua si peste noapte...si e destul de bun -mananca cam la 2ore-2 ore si jumatate...dar mai are si momente cand cere la jumatate de ora...
De fiecare data cand ma uit la el, ma minunez cat de deosebiti pot fi toti copii mei-unul fata de celalt...
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.