Mamici de noiembrie - decembrie 2005(73)
Raspunsuri - Pagina 11
joy04 spune:
BULUCI si MEEMS cam aceleasi ganduri aveam eu cand vadeam ca sunt atatea mamici cu atatea probleme si ma gandeam ca pana nasc eu ele saracele or sa fie saturate de dat sfaturi.
Dar stati linistite nu ne lasam noi la greu....ba din contra atunci vom si si mai multe si voi veti avea de unde "culege" sfaturi
Eu nu pot dormi...am adormit cu chiu cu vai, dar abia dupa ce l-am bagat pe cristi fortat in pat sa ma i-a in brate...dar doar ca 1 ora ....si de la 2.00 sunt de nebuna la TV si la calc...
joy + bocanila 39+
poze
Ina869 spune:
Pupicei dulci tuturor fetelor care asteapta sa nasca; si sa nu fiti triste ca sinteti “mai in urma” si ca subiectele despre bebei vor fi epuizate/avansate, eu zic ca de fapt sinteti mai privilegiate deoarece pina atunci mamicile mai mari vor fi experimentat tot ce tine de cresterea puilor si vom fi mai multe cu sfaturi, trebuie doar sa intrebati, eu nu cred ca nu vi se va raspunde – daca cineva va sti raspunsul – deci fiti fara grija ca nu veti fi parasite si ne veti ajunge din urma!
Taniutza ma intrebai de somn; da, incepind de duminica , de cind mi-a venit “lap-lap” ( ca sa o citrz pe Liutza a lui Mona) am reusit si eu sa dorm citeva ore pe noapte, somn adinc de tot, cum nu am mai avut eu de mult – eh, nu chiar atiti de adinc fiindca imediat o aud pe gaza mea terorista- .
Alina si noi tot cu musafiri, mereu ne trezim cu ei , ce sa zic, nu-i pot repezi , oamenii sint dragutzi si entuziasmati sa o vada pe bebelusha , ei stiu cat de mult am asteptat-o si vor sa se bucure alaturi de noi. Prieteni de-ai nostri mai intelegatori ne-au telefonat si ne-au spus ca prefera ca noi sa-I sunam si sa le spunem cind preferam sa vina, altii s-au invitat pur si simplu, dar zau daca ma pot supara, ca tin la toti. La curs ne-au invatat sa facem o :open house” adica casa deschisa ptr. musafiri, alegem o simbata si duminica, dam telefom in avans la toti si le spunem “ duminca intre 4-7 puteti veni sa vedeti copilul” si in felul acesta nu te intinzi cu mese, cu curatenie, etc. faci totul o data si gata, ai scapat. Unele fete destepte au procedat asa si le-a fost bine, dar eu nu ma numar printre ele, din pacate, fiindca nu-mi place sa conditionez omul. Adevarul este ca eu stiam din tara ca o lauza trebuie lasata in pace sa-si vada de copil si de abia dupa vreo luna te poti duce sa-i vezi, sa-si dezvolte si bebe sistemul imunitar, ca daca toti se perinda pe linga el si-l pupa , si-i sufla in fatza, vai de bietul copilas.
In legatura cu buricelul, la fiecare bb este diferit, nu te ingrijora! Tu nu i-ai facut baitza, nu, ma gindesc sa nu fii atins ceva pe-acolo si sa se fi umezit si de aceea sa se usuce mai greu..?
Joy, acelasi sentiment il aveam si eu dupa ce au nascut primele mamici, ca nu citesc mult si bag putin la cutiutza, dar instinctul matern isi va spune cuvintul , ai sa vezi.
Eu ii pun caciulitza seara, dupa ce o spal partial ( ca o spal si pe caputz) dar am inteles ca nu-I nevoie.
Mandy si Dordia, deci si voi aveti mici ( mari ) fomisti care va solicita mereu…
Dordia, Xandra acum am vazut si eu pozele, frumusei pufosii vostri! Ma uitam la pozele cu Vladutz si am vazut ca face aceleasi grimase – cind doarme – ca si Rachel, isi tine buzisoarele tuguiate, plinge dupa ce il fofografiezi ( probabil) de la flash-ul de lumina…sint niste scumpi.
Anda, e’ bine ca te tii ocupata, trece timpul repede; de clacat INCA nu am clacat, adevarul este ca in ultimul timp am multa energie si parca niciodata in viata mea nu m-am simtit – fizic – atit de bine…inainte mai aveam dureri de cap, migrene, acum probabil ca nu mai am timp de ele…in legatura cu preocuparile mele zilnice, imi place varietatea, daca as sta numai la schimbat scutece probabil ca m-as plictisi…
Canuta /Aura sa-ti traiasca Dimitrie , mai da’ ce lungutz ai avut tu acolo in burtica! Handbalist il faci!
Ripley pe cat de grijuliu este Marius al tau si sare repede sa verifice, pe atit de sigur pe el ca nu o sa i se intimple nimic lui Rachel este George si citeodata imi vine sa-i dau una in cap cind imi zice “las-o Ina, ca nu i se intimpla nimic fetei, nu o cocolosi…” ah, unii barbati! O pupa seara cind vine acasa, se joaca cu ea, o dragaleste, nu zic, dar nu are grija ca i s-ar putea intimpla ceva..asa cum am eu tot mereu ( si nu sint paranoica!).
Mona, in legatura cu dorintza copilului de a fi mereu linga mami, cineva m-a sfatuit sa pun in patutz un tricou de-al meu sau o camsa de noapte ( purtate, ca sa aiba mirosul corpului meu) si astfel bb o sa se mai linisteasca; ce-I drept, inca nu am incercat, eu ii stau mereu la dispozitie.
Lavi, asa este, cel mai dureros moment – dupa parerea mea- este cel pe la dilatare 8-9 , exact atunci , mai devreme sint oarecum suportabile iar mai tarziu esti prinsa de momentul ca-ti vezi intr-o secunda copilul si nu prea mai constientizezi durerea cind esti pe la 10 ca toti spun “inca o data sa impingi si este afara!” …
Si eu sint cam curioasa sa treaca cele 6 saptamani si sa testez “functionalitatea “ nu ca as avea vreo dorinta acum, ci doar de curiozitate, sa vad daca s-a schimbat ceva.
Mona, Lavi02 si a mea scuipa laptic de vreo zi, o data atit de puternic de zici ca era tasnitoare, m-am si speriat. Eu una nu o ragai, ca niciodata nu iese nimic. Asistenta mi-a spus ca unii copilasi nu au nevoie, dar a mea are vantuletze si asa se elibereaza ea de gazuletze.
Meems, si eu simteam presiune pe osul pubic, imi era si imposibil sa dorm de durere..
Anamari, cum sa fii mama denaturata, tu esti eroina grupului nostru cu trei copiii! Nu stii cum se spune pe aici” la primul te uiti ca la soare, al doilea creste dupa primul si pe al treilea il cresc primii doi” sau ceva de genul acesta…pai tu ai experientza cu copilasii, normal sa nu procedezi asa ca noi, incepatoarele.
Fetelor, voi cum ii ragaitzi pe bb-ii vostri, ca de obicei dorm la san, nu? Ii treziti din somn?
Lordra nu a mai postat, o fi la spital!?!
Astazi am fost si noi la dr. puiul meu are un icter usor, minca-o-ar mama, asa ca nu mai este rozalie…am suspectat eu ceva caci i-am vazut culoarea dar parca speram sa nu fie asa…
In alta ordine de idei a luat de vineri pina astazi, in 5 zile 180 gr.este mult sau putin, nu stiu, dr. mi-a spus ca vrea sa merg iar vineri cu ea sa o cantareasca. Mi-era o mila de pufoasa mea cind a pus-o golutza pe cantarul acela rece…si a plins mititica…dupa ce dr. a terminat cu verificarile de rigoare i-am dat copilului sa manince si dr, mi-a spus ca trebuie sa o tin mai mult dezbracata, sa-i fie frig ca sa fie activa sa suga, daca o infofolesc ea va suge putin si va adormi si tot asa…si mi-a dezbracat-o si i-am dat as asuga insa dupa ce a plecat dr.. din cabinet am invelit-o cu paturica ca mi se parea cam vinetie scumpa si draga de ea…si sughite foarte mult de cate ori da de friguletz, ai vostri sughit si ei?
Mona, Simina, Anamari, Bic, - mie mi-au recomandat din spital sa-i dau zilnic in guritza picaturi – 1ml.zi – de vitamina D ( "D Vi Sol" ) pentru ca este “copil de iarna” si nu are parte de soare asa de mult ca vara. O prietena mi-a spus ca i-a dat fiului sau si i s-au dezvoltat tare de tot muschii si aceste picaturi l-au umflat de ziceai ca este obezel..voua v-au recomandat sa le dati asa ceva, eu i-am dat lui Rachel dar de vreo doua zile am incetat ca nu stiu ce sa fac?
Eh, nu scriu zilnic da' si cind scriu...
Pupicei si noapte buna, ma duc la culcarica..in curind tre' sa ma scol la cerere
Ina
Bic spune:
Ina, da' tu esti harnica rau nu gluma cu forumul! Adevarul e ca si eu am reusit sa-mi fac cevea treaba pentru scoala, dar nu prea multa din pacate.
Mie nu mi-a recomandat doctorul picaturile de care spui tu, dar nu uita ca io locuiesc la mare, iar pina acum doua zile a tot fost soare si m-am tot plimbat cu ea si la plaja si prin oras.
Noki, din nou ne infratim. Si Smaranda transpira la cap. Chiar acum am constatat asta. Cred ca in special atunci cind zbiara prea mult. Altfel, eu o cam tin despuiata si cam are minutele reci si abia atunci ii mai pun ceva in plus. Nu prea m-am obisnuit cu cit de gros trebuie sa o imbrac. Aici e si o vreme de nu stii niciodata cite trebuie sa pui pe tine.
Monet, sa stii ca si a mea scuipa la greu. Am citit insa ca e normal si ca desi pare mult nu e tot ce sug ei. Eu o rigii dupa masa si apoi am inceput sa stau cu ea in brate, in pozitie verticala, inca vreo juma' de ora. Da' e taaaare greu noaptea ca abia astept sa adorm la loc. De aceea mai trisez si citeodata ii mai dau sa suga din pozitia culcat, in timp ce eu dorm, si atunci nu o mai rigii, da' ma rog puternic la Doamne-Doamne sa nu o apuce taman atunci.
Ina, ea adoarme in tzitzi, dar eu o pun pe umar, ca pe sacul de cartofi, o bat pe spate si rigiie ea si dormitind. Se mai intimpla sa nu rigiie si o las in pace dupa vreo juma' de ora. Am descoperit insa o pozitie si mai buna: o pui in poala, sezuta in fudulet si cu spatele la tine. Ii apleci usor trupul in fata si o bati pe spate. La mine a mers foarte bine.
Ce faceti fetelor cu unghiile???? Ca io nu reusesc sa i le tai calumea si ma irita teribil si la propriu si la figurat.
pentru toate . Mai e putin si pentru voi!
Ce-i cu Dienuta???
Smaranda, 03.11.2005
Bic spune:
Ina, sa nu uit. Foarte buna ideea cu florile de plus pe patut. Merci mult de tot. Am montat si noi patul acum citeva zile ca a inceput sa fie frig si ne-am zis ca devine mai dificil cu cosuletul pe jos. Asa ca ti-am preluat ideea si am pus florile. Fascinata a fost Smaranda!
Smaranda, 03.11.2005
mara95 spune:
Buna dimineata!
Sunteti mai harnice decat mine la scris desi sunteti mult mai ocupate cu bb-ii vostrii.
LA MULTI ANI! tuturor ANDREELOR si ANDREILOR de pe forum, sanatate si fericire alaturi de cei dragi!!!
Ieri am fost la control si pare totul ok.Ma mai duc si sambata si daca sunt modificari ale colului fata de ieri, se pare ca duminica vom avea un . Daca nu sunt, il mai "coacem". Mereu am crezut ca am timp berechet la dipozitie , dar cand a zis doc. "duminica" deja m-am panicat. Asa ca la noi Sarbatorile vor incepe de la 1 dec. si o vor tine asa o luna.
Desi mi-e teama un pic, de abia astept sa se intample minunea!
mara 37w+5d
cristinamh spune:
ni s-a intamplat si noua asta cu vomitatul... dar de vreo 3 ori pana acum, si am lasat-o in pace... o fi mancat si ea cu pofta...
ragaitul nopatea. asta da mare problema... mai ales daca nu ragaie instant cand o ridic vertical. eu ii dau sa suga culcata, in pat, pe pernuta. nu de alta, da' abia tin ochii deschisi, sa mai stau si ridicata e prea mult. dupa primul san ragaie imediat, dupa al doilea doarme de bubuie. o mai tin vertical.. dar eu stau lungita... o pun cumva transversal pe burtica mea... uite ca nu stiu sa explic pozitia... cert e ca eu stau lungita si ea sta ...nu chiar vertical, da' macar la 70 de grade.
azi nopate a vrut papa fix la 3 ore... asa ca neam sculat la 1, la 4 si la 7... acum peste zi sper s-o tina tot asa. poate reusesc sa numar si eu cate mese are intr-o zi!! bine, ma chinui eu si cu statistica "cati pampersi" pe zi, da' tot nu pot sa numar!!
hai sa va zic ultimul stres... cand nu mai par sanii atat de plini... si-mi trece pe sira spinarii iar fiorul ala rece e la andrei, ca pierd lapticul... acum imi tot repet, ca mi se pare, si sa ma gandesc la altceva. ca ii dau exclusiv san, si la 3 ore e multumita fata, asadar are de unde... si cum a luat f bine in greutate, nu trb sa ma stresez. munca de autoconvingere!!
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
bb_alinus spune:
neatza,
va scriu cu pitica in brate deci scuze pt greseli!
LA MULTI ANI tuturor Andreilor si Andreelor ca vad ca avem multi bebei de sarbatorit!
Aura, felicitari pt bebe, sa creasca sanatos si voios!
Ina draga, iara jos palaria! Cum de ai timp sa scrii atata? Sa stii ca si aici mi+au zis sa il dezbrac in body pe bebe, si sa ii dau asa sa suga ca altfel adoarme repede la san! Si am experimentat chestia asta la spital, cu tanti care ma ajuta si asa e! Bine ca temp de aici nu se prea compara cu cele de la tine! uite chiar acum bebelina mea suge vartos cu picioarele goale si ii place de numa!
Cat despre buric, mai asteptam, eu ii fac baita asa cum m-au invatat la spital...adica o dau cu sapun de bebe pe tot corpul si apoi o trec repede prin cadita!
Cat despre ragait, a mea nu prea ragaie, tot stau cu ea pe umar si degeaba dar am inteles ca nu toti copiii ragaie, cu atat mai putin cei ce sug la san!
Mara draga tinem pumnii sa fie bine, iar daca tu incepi sarbatorile de la 1 dec deja, deci de maine, iti urez Sarbatori fericite si sa ai parte de cel mai frumos cadou din viata ta!
Mey, dar bebelina mea suge fara sa se opreasca, uite ca are deja 40min si nu da vreun semn ca s-ar opri...o sa vad maine cand o cantaresc daca suge cu folos sau nu
pupici,
Alina si minunea mica Amalia
bb_alinus spune:
Ina, sa nu uit, si mie mi-a dat pediatra un complex de vit ADEc si Fluorex pt dinti, cica e normal pt bebeii hraniti la san. Si nu cred ca conteaza zona, ca uite si eu stau la mare si tot mi-a dat sa ii dau. Si in plus mie mi-a dat sa iau o data pe luna vit K1.
Alina si minunea mica Amalia
gabitaco spune:
LA MULTI ANI tuturor Andreilor si Andreelor de pe Forum.
Vad ca lumea incepe sa se grabeasca la nascare.Noi mai asteptam. Vad ca bebe nu da nici un semn ca ar vrea sa iasa si eu care ma temeam sa nu nasc inainte de termen.Oricum daca nu nasc pana duminica luni voi face cezariana. Abia astep sa-mi tin si eu bebelusa in brate...Am asa mari emotii...
Pupici multe la toate si multa sanatate.
gabita 40+ Ioana Mateea
silvia_d spune:
Neata mamici si bebici si burtici!
La Multi Ani,drage Andree si Ande,si sa nu-i uitam nici pe bebelacii Andrei,e si ziua lor!!
Lordra,pe unde esti???Nastere usoara,daca esti acolo unde credem noi ca esti!
Joy,Mara,de ce stiti sigur ca vesti naste prin cezariana?
Asha a vrut nenea dr,sau e copilul in prezentatie pelviana?parca citii ceva cu pozitionarea transversala...va-ntreb ca de voi stiam ca erati cu naturata!
Altfel,eu n-am mai facut nimic,cu curatenia prin casa,de n-am dat cu mopul...
Abia astept sa ma duc vineri la control,poate aud si eu de un col inmuiat,scurtat cumva...
Pentru toate mamicile care deja aveti bebelaci in brate-da,citesc si ma minunez-aveti timp si de scris,si de alaptat,si de primit oaspeti-bravo voua,toata consideratia mea!Mai faceti si mancare ptr.familie!!
Pe mine o sa m-ajute mama,eu recunosc de pe-acum,nu sunt asha puternica.
pupiciu,Silvia si Stefanel,40 sapt.