Mamici de iulie-august 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 7
huacin spune:
soricutza, multumesc, e bine de stiut.
misy, am cautat si eu, nu ma dusese mintea
si nu am gasit in nici unul dintre prospecte ceva de perioada; dar asa scrie in prospect... Am incredere in medic, el s-a ocupat si de prima sarcina, dar la mine e un semn de sarcina sa devin paranoica
Valentina
shoricutza spune:
Huacin Utrogestanul este luat de f multe gravidutze ... si este ok in timpul primului trimestru daca dr tau considera ca ai nevoie de el.
Acidul folic de ia in mod normal (daca ai o sarcina planificata) chiar cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata si se continua administrarea lui pana in sapt 12 de sarcina. Despre fier nu stiu ce sa zic ... nu cred ca se ia decat poate in cazul unui deficit confirmat in urma analizelor ... Dar mai bine ma abtin ptr ca nu stiu sigur.
13+
huacin spune:
si tardyferon fol si utrogestan am luat si la prima sarcina; eu nu reuseam sa-mi amintesc cand am luat fierul; din fericire, iau de ceva vreme Elevit Prenatal, asa ca nu ma astept la surprize neplacute luni, cand iau rezultatele la analize. Ginecologul ma cunoaste bine si e un medic cu experienta, este unul din putinii medici in care am incredere.
Valentina
huacin spune:
si eu consider ca saptaamana 24 e tardiva pentru acidul folic, presupun ca a fost o greseala in prospect,poate au vrut sa scrie pana in saptaamana 24
Valentina
shoricutza spune:
Pai atunci stai linistita. Uite iti scriu din prospectul pe care il am in fata (din cutiuta medicamentului nu de pe internet) ca "Utrogestanul trebuie utilizat in timpul sarcinii numai in primul trimestru si doar pe cale vaginala"
Sper ca ti-am fost de folos. Daca mai ai intrebari ...
13+
misy spune:
Buna shoricutza sa inteleg ca daca se ia vaginal nu mai are acealeasi reactii?Voi sunteti cu mult mai mari decat noi cum te simti?
huacin spune:
shoricutza, bineinteles ca mi-a fost de folos; eu am luat doar cateva pastilute, nu toata cutia, am citi prospectul in farmacie si am ridicat din umeri la partea cu vaginalul, mie doctorul mi-a spus pe gurita; il sun maine si-l intreb, poate s-a gandit ca nu-mi plac ovulele si supozitoarele si de aceea nu mi-a spus... multumesc!
Valentina
shoricutza spune:
Ideea este ca administrarea vaginala a utrogestanului nu are nici-un efect secundar. Te simti absolut normal .... Pe cand administrarea orala este insotita de reactii adverse destul de neplacute. Huacin intreba daca poti sa conduci dupa admin orala ... ei bine se pare ca nu prea, datorita riscului de somnolenta si ameteli. Asa ca daca nu exista sangerari, preferabila si indicata chiar, este administrarea vaginala.
misy noi ne simtim f bine, multam de intrebare. Greturile s-au diminuat, oboseala cumplita a trecut ... Dupa trim I parca este altceva ... ai mai multa energie ...
13+
misy spune:
Voi vreti sa stiti de la echo sexul bebelusului sau vrei sa ramana surpriza pana la nastere?
huacin spune:
nu, nu sangerez deloc; multumesc mult de informatii, au fost foarte iluminatoare si multumesc si pentru companie!
soricutza, ai grija de voi, acum cred ca e cel mai bine, cel mai placut si mai usor, apoi te "ingreunezi"
eu merg la nani, deja mi-e somn! somn usor si voua!
Valentina