Mamici de noiembrie - decembrie 2005(72)
Raspunsuri - Pagina 7
anda77 spune:
cristina, am raspuns la mail. ete nasc io daca vrei nasteri, ca zice tutunaru ca asta ma asteapta daca nu iau mai repede tratamentul...Doamne feri...ca acum nu mai vreau sa nasc minim 10 zile:))
http://community.webshots.com/user/anda1977
cristinamh spune:
iete, anda, l-ai si sunat!!!
vad ca nu si-a pierdut simtul umorului....
bei, si daca te-a invitat baiatu'
, sa stii ca maternitatea elias arata super
, muuuuuult mai misto ca municipalul
ps. ti-am mai expediat 2 mailuri,.... ca fuse mai rapid ca forumul
lordra, ti-0am trimis ceva off-line pe Ym.... sper sa te ajute![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lordra spune:
Anda,
. Bine ca s-a lamurit problema. Bafta multa sa nu nashti pana la termen. Oricum, sa-l obligi pe Badiu sa-ti puna perfuzie la nashtere: e musai sa-ti protejezi bebe-ul pe drumul spre afara (cum nu mai ai cand sa verifici daca te-ai vindecat sau nu, va trebui sa mergi pe premiza ca NU si sa te protejezi). Dea norocul sa nu ti se rupa membranele pana la terminarea tratamentului.
Cristina, multzam de grija
. Ash fi vrut eu sa nu apar pe forum fiindca nasc si nu pt. ca nu-mi merge internetul. Poate ca totusi am noroc saptamana care urmeaza: e ultima in care las natura sa-si faca treaba. Daca tot nimic, lunea viitoare ma prezint la Tutunaru pt. stabilit data nashtere provocata
lavi02 spune:
Anda hai sa-t zic ce mi-a zis despre s. B.-ul asta pretenara mea, rezidenta de ob-gin. Cica sb-ul asta are de obicei o cauza endogena, adica el este undeva in organism. Tu ca gravida, daca il ai si te tratezi de el, dupa ce incetezi tratamentul, se poate (este f f probabil) sa iti reapara, te auto-re-infectezi. Si atunci trebuie sa incepi alt antibiotic, iar antib precedent a fost degeaba.
Acuma eu zic ca Badiu stie el ce stie. Ideea e ca IN TIMPUL TRATAMENTULUI (nu pot sa-ti zic dupa cate zile de antib) bb nu este in pericol, sau in fine pericolul este f mic. Si atunci, el vrea ca tu sa fii in tratament in momentul in care nasti. Tu degeaba il intrebi pe Tutunarus pt ca el nu te-a vazut pe masa. Badiu te-a vazut pe masa si probabil colul era inca lung, inchis, nu era moale, etc, bebele nu era coborat de tot (asta iar simt doctorii cu deshtele mai bine decat babele cu privirea), deci slabe sanse sa nasti mai repejor.
Ina, te citez:" eu luni m-am dus la dr. si mi-a spus ca sint dilatata “putin” si marti spre miercuri m-au apucat durerile nasterii…deci se pot insela si dr.", vezi ca faptul ca erai dilatata putin insemna tocmai, ca poti naste dintr-o clipa in alta. Eu la fel, miercuri seara aveam colul deschis (adica dilatat putin) si joi spre vineri m-a apucat nascarea.
Ina, plange ea dar nu sta chiar non-stop cu ea la san, mai da-o si altcuiva sa o plimbe cate o ora-doua - de exemplu sotului (bine, cand se intoarce. Nu s-a intors?) ca sa dormi si tu. Daca nu dormi - de unde lapte?
ela27 motive pt care nu ti s-a raspuns: daca te uiti la cand au nascut fetele ai sa vezi ca marea majoritate au nascut inainte de 40 de saptamani.
Eu in particular am nascut primul copil la 40s+6z. Aveam colul "moale si intredeschis" de vreo luna. Mi s-a declansat nasterea de la sine, mi s-a rupt apa. Riscuri la nasterea provocata nu prea stiu sa fie, in afara de faptul ca poate fi mai dureroasa in prima parte.
De ce se raspunde mai greu fetelor mai noi/necunoscute? Eu de exemplu, as raspunde mult mai mult dar nu am timp. Si atunci o iau in ordinea prioritatilor. Prioritate = daca e vreo urgenta, cineva are nevoie urgenta de un sfat sau de o incurajare;
Eu de exemplu nu am absolut nimic contra fetelor "noi", dar nu am impulsul sa vorbesc cu ele pt ca nu le cunosc. La cele care au scris mai mult le am asociata o imagine, unele ne-am si vazut, bine imaginea nu e neaparat fizica, ci stiu o gramada de lucruri despre ele.
Problema cu cele care citesc dar nu prea scriu e ca ele ne cunosc pe noi, cele care scriem mai des, dar noi nu le cunoastem pe ele.
Multe fete s-au integrat mai tarziu in "grup": corap, Lavi, leea, Felicia, Buluci, Siminaf, silvia_d, (sa o iau oarecum cronologic) unele au mai disparut pt o perioada... odata ce scrii si lumea te cunoaste, ti se raspunde mai mult.
anamari, monet, silvia thanks pt raspunsuri la problema mea cu lohiile. Acu, e ca si cu maseaua care nu te mai doare cand ajungi la dentist. Dupa ce joi a curs de dimineata mult si rosu proaspat, pana la 14 cand m-a vazut medicul mai erau numai niste stropi. Si de atunci tot asa o tine, f putin cantitativ si iarasi rosu inchis - maro. Sper sa ma lase pana pe 7 dec cand ajung la
. Sau daca nu, prima lui intentie sa fie histeroscopia (baga un tubulet cu camera prin col sa vada uterul) si numai in ultima instanta chiuretajul. Sper si eu...
Va 
Lavi02
lavi02 spune:
andaNa, acum am vazut ca ai vorbit cu Tutunarus. Pe asta cu ruptul membranelor by s.b. n-o stiam.
Atunci, una peste alta, ar trebui sa incepi tratamentul acum si sa-l continui pana nasti, nu? Silvia ce efect nasol are penicilina luata timp de 2 saptamani? In afara de candidoza de ex?
Prietena mea zicea ca nasol cu s.b.-ul asta e ca nimeni nu stie de fapt cum e mai bine sa procedeze cu tratamentul. Asa ca fiind si ei in ceata ... intelege-i! Mai ales ca e noua faza: cica recent (in fine, nu stiu cat de recent) au fost niste cazuri de bebelusi morti la Municipal din cauza asta si de atunci Oprescu le taie din salar medicilor care nu fac analiza asta la gravide. Am vazut si la Giulesti afis prin sala de nasteri: "tuturor gravidelor li se vor recolta culturi de col." Bine, mie nu mi-a recoltat nimeni in travaliu, dar facusem analiza cu ceva timp in urma.
cristina
, cand era soacra-mea aici intram dupa masa, dupa ce o aduceam pe Silvia de la gradi, Natalia dorma si soacra se juca cu Silvia. Vineri (prima zi de independenta) peste zi n-am apucat sa intru ca am gospodarit dar am intrat dupa ce am adus-o pe Silvia de la gradi. Am sa incerc sa nu mai fac asta, sa ma ocup mai mult de Silvia. Dar asta mi se facuse mie "ritmul zilei".
Programul meu va fi cam asa: pt ca ma tot trezesc noaptea la alaptat, dupa alaptatul de la 7.30 -8 -8.30 (depinde cum se scoala Nati) ma mai culc o tura pana la 10-10.30. Dupa care ma spal, mananc, strang patul, strang de prin casa, iar alaptez,(catre 12) (eventual o scot pe Nati la plimbare) fac de mancare pt mine, mananc de pranz, alaptez, plec cu Nati dupa Silvia daca nu e vremea nasola (pe la 16), vin cu fetele acasa... dar nu stiu daca in timpul asta intra si timp de net.
Cerd ca n-o sa mai intru zilnic, o sa intru o data la 2-3 zile. Dar acum se scrie mult intr-o zi si daca nu intru 2-3 zile dupa aia imi ia prea mult sa citesc tot. Ca sa nu citesc pe diagonala...
Dar cred ca dupa ce naste toata lumea nu o sa se mai scrie atat.
---------------------------------
Oare ce mai face Corap??? Cum o mai fi cu laptele?
Oare Mirela-Anca e bine?
Lavi cred ca e bine dar e mult prea ocupata cu Eva+Teodor..
De abia astept sa intre si Dienuta dupa ce se intoarce acasa.
Va pup, Lavi02
anda77 spune:
mama di tutti, sfaturile tale sunt tot timpul cel putin bune spre foarte bune, dar cateodata esti putin prea radicala.
. ete, azi, spre deosebire de alte zile, esti foarte temperata, concisa si obiectiva(dar asta nu se pune ca esti tot timpul:), impartiala, echilibrata. Pe bune, azi m-a uns pe inima tot mesajul tau![]()

saru-mana de opinie, e adevar in ce spui tu (adica prietena rezidenta) si probabil asta este ratiunea lui Badiu, dar zi si tu, nu-i prea mare riscul sa calculezi tratamentul la ziua nasterii dupa um? mai ales ca nu-i tratament pentru afte, are ceva incarcatura chestiunea, nu?...vreau sa zic ca o parte de dreptate are si badiu si o parte si tutunaru, dar parca ma coafeaza mai mult solutia lui tutunaru...daca mi s-ar fi rupt apa maine?
incep in seara asta tratamentul si-l termin pe 6 dec. seara. pe 7 dec. ma duc la jogging ca sa fie continuitate cu perfuzia de travaliu![]()
![]()
![]()
http://community.webshots.com/user/anda1977
lavi02 spune:
monet pui
, nu te intrista asa ! Nu esti o mama denaturata, nu din vina ta nu ai mai mult lapte, tu chiar faci tot ce e omeneste posibil ca sa ai laptic. Uneori mai sunt si cauze independente de vointa si puterea noastra. Eu sunt cu gura pe fetele care au avut furia laptelui, au lapte dar nu si-l stimuleaza suficient, ca nimeni nu s-a obosit sa le explice, iar pediatrii nostri, si medicii de familie, majoritatea, nu sunt prea insistenti cu alaptarea.
Sa stii ca nu da nimeni cu pietre in tine, chiar ne pare rau pt voi, tu si Corap se pare, ca nu v-a venit lapticul ala mult. Daca ai citit la vremea respectiva la mamicile de mai-iunie-iulie-aug, etc, ai fi vazut ce multe au abandonat alaptatul in doi timpi si trei miscari, majoritatea degeaba, ar fi putut sa-l continue cu putina vointa. Iar pe acolo nimeni nu venea cu vreun sfat, dimpotriva, veneau cu cliseul "lasa ca creste si cu lapte praf". Asa ca de unde dat cu pietre, tu esti considerata o mamica eroina pe aici, pe bune! La cat lupti pt lapticul ala, cat de putin o fi! Meriti un buchetel maaare de floricele de la Maya cand mai creste putin si stie sa adune floricele de pe camp!
Monet, Silvia mea, s-a nascut tot cu 3400 ca si Nati, a scazut tot la 3150 si la 1 luna avea 3850. La 3 luni avea 5200. Asta pt ca eu i-am dat numai lapte de san, pana pe la 2 luni jumate, cand am inceput cu completarea. A recuperat ea foarte bine, mai ales dupa ce am inceput diversificarea. Si una peste alta a fost bine pt ca a fost f sanatoasa, prima oara a facut rosu in gat pe la 9 luni.
Dar atunci nu am avut destul lapte pt ca am avut hemoragia aia mare la nastere si banuiesc eu ca corpul meu a dat un semnal de autoconservare - mai putinlapte. Plus ca foloseam mameloane - deci nu se stimula prea bine, plus ca daca apuca sa adoarma 6 ore non-stop eu n-o trezeam, noaptea ii dadeam mai rar... am facut o serie de greseli, dar N-AM AVUT PE NIMENI CARE SA MA SFATUIASCA! De-asta eu acum, ca am mai citit intre timp, sar cu sfaturi pe aici. Ca stiu cum e sa nu te sfatuiasca si incurajeze nimeni!
leea_cv spune:
Fetelor,chiar ca ma apuca dracii.Da chiar asa.Nici o analiza sa nu mi se indice pina acum? Spuneti-mi va rog,de unde se recolteaza pt determinarea stafilococului astuia?Vagin sau col?Si denumirea lui exacta .Sau eventual ce analiza sa solicit sa mi se faca pt determinarea lui.Ca ma duc si mi-o fac la cerere.
Multumesc
36
leea
lavi02 spune:
anda
multam de apreciere, recunosc ca-s cam radicala de obicei. Dar concisa - never! Nu vezi cat scriu? Marele meu noroc - tastez repede.
Aaaa, nu v-am zis cea mai mare frustrare a mea de cand cu alaptatul: ciocolata!!! Profitati pana mai sunteti
O sa mai fur eu cate o patratica, dar dupa ce mai creste un picut Nati. Cu cafeaua am rezolvat-o: imi lipseste mai mult gestul si savurarea unui moment de pliniste - asa ca am inlocuit-o cu un "ness" facut din Inka (=cicoare, orz + secara prajite). Cafeaua, cred ca si cea decaf - e diuretica si scade calciul . Ceea ce nu e cazul cand alaptez.
By the way: Silvia_d, monet si doctoritele: stiti ceva despre cafeaua decaf? Are aceleasi efecte nasoale cu mineralele din corp si cu pierderea apei ca si cafeaua obisnuita?
Lavi02
lavi02 spune:
leea analiza se cheama: "culturi de col", si e diferita de analiza de secretie obisnuita. In mod normal se recolteaza de pe col, dar la gravide se recolteaza de regula din vagin in ideea de a nu deranja colul si a provoca o nastere prematura. Mie mi-a recoltat-o ginecologul personal, direct de pe col. Si am nascut, dar la vreo 2-3 saptamani dupa.
Se face si pe la policlinici private si ti-o recolteaza o asistenta.