Mamici de ianuarie-februarie 2006 (72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna seara!
In sfarsit intru si eu pe-aici,ca sa nu scada nivelul la vaicareli pe forum
Am fost la serviciu - pe la vreo 9 am ajuns , iar la 15,00 am roit-o de-acolo ca doar e sambata! Si nici nu ne-am omorat cu munca, mai mult cu distractia, pacat cu durerile mele!
Dupa ce ca abia m-am tarait dimineata pana la un taxi, si de la taxi pana in birou, m-am ambitionat sa merg la cumparaturi cu coleguta, mai ales la SENSIBLU, stiind ca numai acolo gasesc unele chestii.
M-a pus naiba sa si merg pe jos vreo 3 statii de tramvai...sa nu va explic! E tot mai rau, de cate ori pun piciorul drept pe pamant, parca imi implanta cineva un cutit in sold si pe picior in jos!
dar macar am gasit forfecuta de unghii speciala si aspirator nazal pentru bebe , ca nu erau nici in METRO, nici in SELGROS, nici in BILLA...si de deplasat pe aiurea, chiar nu mai pot! Din pacate am gasit doar scumpe marca Chicco, da' de data asta m-am bucurat ca am gasit oricat costau, mai ales ca m-am chinuit atat sa merg pana acolo!
Am mai luat dintr-o alimentara din zona si tampoane de sani, servetele umede pentru mine (ca la cezariana....o fi nevoie la greu!), un gel pentru baie BUBCHEN (totusi...ca am fost criticata de tipa ce mi-a adus hainutele, ca-s zgarcita ca am luat sampon JONSHON - lasa ca-l folosesc eu! na! - dar eu n-am sponsor italian asta asa ca idee...)
Cand am coborat din tramvai acasa, am intrat in farmacia de alaturi sa-mi mai iau calciu, NO-SPA si SCOPANTIL si atunci mi-a dat prin cap ca poate gaseam respectivele si in vreo farmacie...mai ieftine (am vazut pe net ca la NUK erau mai ieftine de ex.) da' stiti cum e cu inteligenta la gravide
Oricum sunt mai linistita mai lipseste cadita de baie si caruciorul.
In rest ...un sterilizator eventual.Ce stiti, e neaparat necesar? Mie mi-a zis tipa aia, ca daca fierb sticlele se fac urate si ca sa-mi iau ceva suport special(?) sa le sterilizez la cuptorul cu microunde.Numai ca pe eticheta la sticle si la pompa de san de ex. scrie ca e pericol de explozie daca le pui la microunde.Nu mai inteleg nimic! Fetele experimentate, voi cum faceati?
Uauuu vad o foame, merg sa-mi iau blidul cu samalute aduse de mami sa manac, apoi continuu...

MONI 34+ si bebelina DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Bon soir gravidoase frumusele!
Am cam tras chiulul de pe forum dar asta numai din cauza nesimtitului de admin. de retea ca n-a avut timp sa se ocupe de noi "dependentii" de net. Dar mi-a prins bine lipsa asta ca m-a scos din casa, poate si vremea frumoasa de afara! Asa ca in ultimile zile am bantuit ba prin oras, ba pe la prietene, ba prin magazine! Am avut noroc ca m-au lasat durerile, de trei zile n-am mai luat nici un no-spa sau scobutil. Dealtfel o sa incep de pe 1 dec sa fac injectiile cu gravibinon, pentru siguranta (o sa fac una pe saptamana). Poate ca ma simt asa de bine ca mai este putin si vine Robert, vreo 2-3 zile.
Vad ca ati vorbit mult de bunatatile pe care le gatiti sau le papati! Ma bucur ca aveti rabdare sa gatiti si pofta sa mancati!
Imi pare rau sa aud ca va simtiti rau cateva din voi, cred ca asa cam merge cu sarcina doua zile bune si zece rele! Asta este, mai avem si noi putin!
Va pup pe toate si va urez o seara buna!!!

daniela 29+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Monica70- sa nu faci prostia sa bagi al microunde bineroane sau sa incalzesti ceva pt bebe, este CONTRAINDICAT, nici pt adulti nu ep rea bun, mai mult de max. 5 min pe zi, dar pt BEBE NU, deloc, nimika, nici lapte.Stiu ca e comod, dar lasa, 2 min s aincalzim ceva nu e o tragedie, si oricum vom alapta destul, iar cand treb sa faci bibe, nu o sa ai nevoei de el la 2-3 ore ci probabil maxim 3 biberoane pe zi, 1 dimi, 1 sara si unu de rezerva, ca in timpul noptii ii dai de la san ce mai ai si dc nu iti pui 1 bibe in husa aceea are il tine cald si cand se trezeste hop il bagi in guritza. De la 4 luni vom incepe diversificarea si pina tunci vom alapta, da, esti optimista!
Mai bine ia-ti un sterilizator dc vrei sa fii linistita.

Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Am bagat 5 bucati de sarmalute, asa ca sa am energie sa va scriu!
Apropo de mancare...azi ne-am propus sa nu ne ducem mancare la birou, ci sa ne comandam pizza! Si am si facut-o! Bine, dimineata am baut cana cu lapte, la birou un pic de musli cu iaurt, ca pana la 11,00 cand a venit pizza, drept crapam de foame! Se pare ca bebelinei i-a placut, a mai facut ea niste breakdancing, vorba IRINEI, dar nu ca aseara! Si nici nu m-a mai durut burta tare, (sau e eclipsata durerea de cea de sciatica!)
Si tot apropo de mancare ANDIARORO cum e cu testul ala cu analiza mancarii, doctorul /asistenta te monitorizeaza ???? Ca n-am prea fost pe faza...(ar fi interesant sa ma monitorizeze pe mine )
Si daca tot la mancare suntem...IOANA sa stii ca nici eu nu prea am chef de taiat/curatat tot timpul zarzavaturi! Si eu am pus in borcan de mami ceva amestecaturi de ardei+patrunjel cred.dar nu prea le folosesc.Eu m-am smecherit ! Toamna cand trimite socrul de prin gradina rosii, ardei,dovlecei,morcovi,patrunjel...si n-am ce face cu atata, fac un efort, le spal, le tai (manual...)si le pun in cutii/pungi portionate in congelator.La fel si altele ce am in plus, de exemplu spanac...sau mazare.Si le pun pe categorii: pentru ciorba, pentru ghiveci etc. Normal ca mai completez cand gatesc cu o ceapa si niste cartofi acolo...Dar tot e domnie dup-aia!
Si IOANA ...ma crezi ca la mine nici acum dupa doi ani nu-s tencuite geamurile TERMOPAN(pe dinafara)? N-am stiut atunci pe nimeni(nici nu cred ca am cautat ca era iarna si aflasem ca treaba se face cand se mai incalzeste).Nu a afectat cu absolut nimic si am si uitat!!! In apartament e cald si bine, de ex. noaptea si cand santem plecati sunt oprite caloriferele, doar cand venim acasa deschidem la camere.La baie e cald de la...teava, doar cand facem dus sau am haine de uscat dam drumul.Pe dinauntru nu trebuia tencuiala cred, doar a zugravit/chituit.Sper ca nu zic prostii!
BEE cum esti cu durerile? Cu scurgerea aia vad ca azi e iar ..."galben ca lamaia".
GIOVA las' ca neamurile sotului precis nu se vor inghesui sa-ti ia cine stie ce, isi zic ca ai primit destule de la sora ta,poate dupa ce nasti, macar de jena acolo...Dar macar soacra ar trebui sa faca ceva! Sotul meu macar n-are frati,soacra e moarta, pe socru il intretinem noi(aproape) asa ca se poate si mai rau!Noroc ca pe partea mea e familie mare...si daca o parte sunt second - hand, ramane in familie
MARAKI ai sosit, tie ce ti-a luat socrosenia? Stai si faci inventarul acum?
ai sosit de la doctor?RALU
ASTERYARO deci si tu faci parte din clubul chinuiteleor de dureri???
DEEA si eu cred ca ma voi plimba doar prin METRO sau SELGROS , cand merge fratele dupa marfa...hop si eu!Macar asa sa ma uit...sper sa-mi treaca piciorul asta!
CATA asa o gravida sexy si frumoasa ...cred ca au avut nuntasii aia numai vise erotice cu gravide dupa ce-au plecat acasa Iar de blugi...salopeta mea e deschisa la toti nasturii ! Sper ca pentru ultimele trei zile la serviciu sa nu trebuiasca s-o si decupez!
Aproape ca tine la 30+ arat eu acum la 34+, ma refer la burta.
DANIELA n-a mai dat semne de viata?
DENISA gata cu aspiratul?
ANA, URSOAICA ce faceti?
Iau o pauza ca mi-a adus sotul "la comanda" visine in ciocolata!

Mergi la inceput

DANIELA ma bucur ca ai aparut si inca te simti bine! Intrasem la idei!
DENISA mersi de sfaturi si eu stiu ca nu-i sanatos cu microunde, n-aveam de gand sa incalzesc pentru bebe nimic acolo, ma gandeam doar la sticle (goale) sa le sterilizez, dar cred ca ma lipsesc si de alea!
Nici pentru noi chiar ca nu-l folosim decat cum zici pentru incalzit macarea uscata 5 minute, o data-de doua ori pe saptamana. Nici n-am avut pana acum, doar din vara mi l-a facut mami cadou.Eu am citit destule despre microunde si nu cred ca mi-l cumparam singura...
O sa ma interesez cat costa un sterilizator si il pun pe lista

Mergi la inceput

Monica70- sa-ti fie de bine cu pizza si cu sarmalutzele, si eu poftesc la ele, sper sa reusesc sa fac de Craciun, nu ma prea atrage procesul lor, daca nu in ianaurie cand vine mama o pun sa faca tot ce nu-mi place mie sa fac-din cauza ca dureaza mult.
Acuma astept sa fie gata stiuca d ela cuptor cu vin alb, sper sa n-o imbat pe Emma,ca mi se pare ca am pus cam mult vin.
Utocatalina- am uitat sa te intreb dc ti-a palcut dupa ce v-ati alergat prin pat, ca ziceai ca nu ai mai comis-o demult

Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK

Mergi la inceput

DENISA nu stiu ce faci tu cu EMMA,dar eu pe DIANA cred ca am trimis-o la culcare cu visinile astea in ciocolata - erau visine din visinata, evident!!! Si nici eu nu fac sarmale, ce crdeai? Noroc cu mami ca-i prin zona!!!
RALU vad ca te-am lasat in aer, voiam sa te inreb cum a fost la control?
INGRID e bine ca macar tu esti ...fara probleme! Poti sa intri si sa ne zici macar atat! Eu sunt ok! Sa vedem si ca se poate...
KIKIRIKI si eu am fost nu chiar superstitioasa, dar aproape, doar de vreo luna am inceput treptat cu cumparaturile, dar mai bine mergi acum! Nu vezi in ce stadiu santem toate pe la 30+35 sapt.? Dureri si alte alea!Mergi pana esti apta de plimbari!
ACINA, LACRAMIOARA numai stiu ce voiam sa va zic va multumiti cu cate un
PISOI pe unde esti azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Da, Moni, si io tot in clubul chinuitelor... ce sa fac?
Cel mai tare ma sperie un lucru (nu vreau sa va panichez, dar... ma plang si eu aici): o sa vina vremea cand chiar n-o sa mai pot sa respir normal, din cauza marimii si pozitiei lui bebe. Atunci chiar nu stiu ce-o sa fac...

Pe mine ma minuneaza ceva: cum Dumnezeu reusiti voi sa scrieti atatea mesaje personalizate? Ca io citesc, zic gata, tin minte ce-am citit, si cand vreau sa va raspund pauza de memorie. O sa credeti ca nu sunt politicoasa, da nu-i asa, pe cuvant de pionier!

Denisa, stai calma, ca vinul se evapora in mare masura, deci no chance s-o imbeti pe Emma!

Kiki 29w
http://community.webshots.com/user/astery100

Mergi la inceput

Kiki- stai calam ca vei respira si va fi totul bine, vei vedea, nu te gandi asa departe.FII OPTIMISTA!
Sper sa nu o imbat stiu ca odata pe luna e ok sa bem un pahar si nu am pus un pahar si oricum e si apa in tava.
Moni- is bune visinele, stai calma ca is ok si alea, va fi bine Diana, abia dormi cum trebuei la noapte si tu si ea.
Maraki cred ca se minuneaza de cate ii cumpara socrosenia..

Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK

Mergi la inceput

ASTERYARO nu stiu altele cum fac dar eu sunt ca o baba: cand citesc mult odata,imi notez de exemplu: X-doct.,Y-insomnie, Z-ciorba etc. ca altfel fac ghiveci sau uit ce-am vrut sa zic fiecareia!
DENISA una din doua: MARAKI sau face inventarul produselor sau o bate pe socrosenie

Mergi la inceput